22.04.12, 21:46
A ja kocham swoją gminę……………… .

Mieszkam tu (w Dziekanowie P.) od urodzenie czyli już 40 lat i wiem że „nic lepszego nie mogło mnie spotkać” i z tego miejsca pragnę za to podziękować.
W skrócie dziękuję za klimat, niektórych mieszkańców, udogodnienia, wygodę, bezpieczeństwo.
Jeśli chodzi zaś o szczegóły, to... ,

Dziękuję za ekologie.

Ekologia – kochamy to słowo, zresztą co się dziwić skoro jesteśmy zielonymi płucami dla Warszawy. Mieszkam na jeziorkiem Dziekanowskim do którego dochodzi moja działka. Korzystając z tak cudownej lokalizacji uwielbiam wybrać się latem na spacer nad jezioro i pola za jeziorem. Nie ma nic cudowniejszego jak oglądanie na brzegu i w wodzie tysiąca pustych butelek, puszek, toreb foliowych, opon, pudełek po robakach pozostawionych przez mieszkańców kochających naturę – to takie naturalne.
Uwielbiam siedząc na brzegiem jeziora obserwować niesioną przez fale pianę brudu i fekalii które znów zostały spuszczone przez któregoś z mieszkańców z przydomowego szamba.
Dziękuję gdy w ramach rekreacyjnych mogę po każdym weekendzie iść nad jezioro i z części mojej działki znów przynieść worek śmieci pozostawiony po dobrze wypoczywających turystach którzy postanowili spędzić wolny dzień na łonie natury. Cieszę się gdy ktoś może wypocząć na mojej działce, którą ponownie rozjechał mi samochodem bo musiał dojechać do samej wody żeby nie dźwigać sprzętu sportowego a którym to samochodem już nie mógł zabrać tony śmieci.
Dziękuję za darmową wywrotkę śmieci budowlanych pozostawionych na polu ziemniaków pod wałem. Ziemniaki to kochają, to taki naturalny nawóz.
Jestem dumny ze ulica Wędkarska którą można dojechać do naszej miejscowości i do Puszczy Kampinowskiej umożliwia pozostawienie w rowach uciążliwych worków śmieci które źle by wyglądały w domach ( pozdrowienia dla miłej pani z granatowej toyoty corolli – śmieci czują się dobrze).

Dziękuję za drogi.

Infrastruktura drogowa – bez tego żadne miasto nie ma szans na rozwój, dlatego dziękuję za
wieloletnie batalie w sądach którędy ma przebiegać nowa trasa. Było, minęło, najważniejsze ze sprawę i kłótnie mamy z głowy bo wszystko dzięki tym kłótnią zostało przesunięte na bliżej nie ustalony termin. Martwiłem się ze 23 km do pracy będę pokonywał w krótszym czasie niż obecne 1,5h w trakcie którego mogę oddawać się relaksacyjnemu słuchaniu muzyki.

Dziękuję za służby mundurowe

Straż miejska i policja jest potrzebna to fakt.
Dlatego dziękuję im z tego miejsca za czujność i za piękne zdjęcie w moim maluchu gdy z brawurową prędkością 60 km/h przekroczyłem o 20 km ograniczenie do 40km/h. Dziękuję też za to ze nie wystawiają fotoradaru w tygodniu o 7:00 gdy dzieciaki idą do szkoły a zapracowany naród spieszy się do pracy ze średnią prędkością 110 km/h lub co gorsza w niedzielne - wakacyjne wieczory gdy Warszawa wracając do domu i omijając korki na trasie gdańskiej robią sobie wyścigi na ul. Rolniczej.

I min. za to dziękuję……
Obserwuj wątek
    • be-cacy Re: Łomianki 22.04.12, 21:52
      A ja dziękuję za takie jak teraz to gminne towarzystwo.
      • real_mad_hatter Re: Łomianki 22.04.12, 21:56
        ja równiez dziękuje jak poprzednicy.
        Dziękuję za szambo po listopadzie 2010, które nas, mieszkańców zalewa co raz bardziej!
        Za to, że już wiem co to nepotyzm, brak transparentności, chamstwo, które z dnia na dzień staje się co raz większe pomimo, że każdego poprzedniego dnia myślałem, że już gorzej być nie może!
    • tgserwis Re: Łomianki 23.04.12, 01:05
      Dziekanow,
      Ja bardzo serdecznie dziękuję twoim nauczycielom za to, że nauczyli cię pisać poprawnie po polsku.
      Ku..a, ręce opadają. I to wszystko pisze człowiek po czterdziestce a nie gó...arz wychowany w erze komputerów. Wsyd, po prostu wstyd.
      • krzysiom1 Re: Łomianki 23.04.12, 06:24
        Spadaj z tego forum i przestań bredzić... Specjalista od gramatyki i znajomości forumowiczów się znalazł..
        • tgserwis Re: Łomianki 23.04.12, 21:38
          Z tego forum już dawno spadłem. Bo tu jest siedlisko chamów i buraków takich jak ty.
          Zdecydowanie wolę normalniejsze fora i normalnych ludzi. I możesz być pewien, że tam jesteś niemile widziany. Gwarantuję ci że jeśli jeszcze raz pojawisz się tam gdzie cię nikt nie chce, to zostaniesz odpowiednio potraktowany.
          • esscort Re: Łomianki 23.04.12, 21:50
            No proszę, tgserwis rządzi forami :)
            • tgserwis Re: Łomianki 23.04.12, 21:58
              Nie, nie rządzę ani nie zamierzam. Po prostu nie lubię gdy jakiś byle bydlak mi rozkazuje.
      • kmsanczia Re: Łomianki 24.04.12, 11:26
        A co napisał nie po polsku?
        • stefek-prawko Re: Łomianki 24.04.12, 13:08
          A, co bronisz tg wolności wypowiedzi? ma prawo napisać co czuje, no chyba że lecisz na krzysioma?
          • kmsanczia Re: Łomianki 24.04.12, 13:18
            Robek, to znów ty?
          • krzysiom1 Re: Łomianki 24.04.12, 21:05
            stefek-prawko napisał(a):

> A, co bronisz tg wolności wypowiedzi? ma prawo napisać co czuje, n
            > o chyba że lecisz na krzysioma?
            tgserwis spotyka mnie w mieszkaniu w bloku na Baczyńskiego...
            To chyba wystarczy żeby zacząc się leczyć?
            • krzysiom1 Re: Łomianki 24.04.12, 21:06
              krzysiom1 napisał:

> stefek-prawko napisał(a):
              >
              > > A, co bronisz tg wolności wypowiedzi? ma prawo napisać co czuje, n
              > > o chyba że lecisz na krzysioma?
              > tgserwis spotyka mnie w mieszkaniu w bloku na Baczyńskiego...
              > To chyba wystarczy żeby zacząc się leczyć?

Zapomniałem! Naprawiam u niego drukarki:))))))
        • dziekanow2012 Re: Łomianki 24.04.12, 21:17
          nie wiem czemu jedna osoba uważa że ma prawo mówić innym czy mogą pisać na forum czy nie. Cenzura wróciła???
    • bartoszgroszak1 Re: Łomianki 23.11.16, 10:58
      Zapraszamy na piłkarskie przedszkola Legii Warszawa i Szkołę Techniki w ośrodku w Łomiankach zapisz się teraz na www.lomianki.legiasoccerschools.pl
      • 2lanser Re: Łomianki 23.11.16, 11:43
        Czyli zapraszasz na nowy stadion?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka