Dodaj do ulubionych

Wyroki na burmistrza

07.06.12, 09:02
W jednym z watkow etam napisał ze sa wyroki o pomowienia w trybie referendalnym, czy uchylilby ktos rabka tajemnicy czego konkretnie dotycza
Obserwuj wątek
    • l-dam Re: Wyroki na burmistrza 07.06.12, 09:57
      Wczoraj zapadł w sprawie z p. Umiastowskim. Kara 5000 zl + wyjaśnienie w Gazłomie. Myślę, ze teraz GŁ długo się nie ukaże.
      Kolejne sprawy czekają.
      • refor Re: Wyroki na burmistrza 07.06.12, 11:57
        To pewnie dlatego zalozyli nowa gazetke tzw. trybune Ludu vel NIE, zeby nie trzeba bylo w niej przepraszac, jak ludzie pozwą za oszcerstwa w tej gazetce to założą nastepną i tak do wyborów.
    • rokniewyrok Re: Wyroki na burmistrza 07.06.12, 09:59
      refor napisał:

> W jednym z watkow etam napisał ze sa wyroki o pomowienia w trybie referendalnym
      > , czy uchylilby ktos rabka tajemnicy czego konkretnie dotycza

eetam pewnie ci powie że dostał wyrok. Ale to nie prawda. Sprawa wraca w poniedziałek.
      Nie każde oskarżenie wiąże się z orzeczeniem o winie. A co jeżeli się okaże że są niewinni i pisali prawdę?
      Pocałujecie tych ludzi w d....... by ich przeprosić?
      W ten sposób każdy zbojkotuje referendum które jak widać uszczęśliwi ludzi podpisanych pod oskarżeniem.
      • lomianki_live Re: Wyroki na burmistrza 07.06.12, 11:59
        Co ty wymagasz od Gruszkina prawdy?
        • refor Re: Wyroki na burmistrza 07.06.12, 12:08
          Jak moze w prosbie o informacje byc klamstwo? Obmyslanie cale dnie i noce propagandy pada na mozg panie wiceburmistrzu co? I-dam odpowiedziala jasno a to co pisze od dawna wskazuje ze jest osba uczciwa i szczera, w przeciwienstwie do ciebie.
          • brycezion Re: Wyroki na burmistrza 13.06.12, 20:32
            No to jak z tymi wyrokami i pozwami w trybie wyborczym ?
            • mezark Re: Wyroki na burmistrza 13.06.12, 20:39
              Przegrali i odwołują się!
              • brycezion Re: Wyroki na burmistrza 20.06.12, 17:08
                No i co z tymi wyrokami ???
                • be-cacy Re: Wyroki na burmistrza 20.06.12, 17:46
                  Odpowiadasz na:
                  brycezion napisał:

> No i co z tymi wyrokami ???
                  Ty brycezion powinieneś wiedzieć.Jesteś blisko żłobu.
                  • brycezion Re: Be-cacy 20.06.12, 18:05
                    Po pierwsze - nie jestem ani blisko żłobu, ani w dalszej odległości,
                    Po drugie - Mezark napisał : "przegrali i odwołują się".
                    Po trzecie - jeśli się coś pisze, to należy to udowodnić.

To już nie można o nic się zapytać, bo natychmiast jest się "zaliczonym" do jakiejś politycznej frakcji ?
                    • brycezion Re: l-dam 20.06.12, 18:49
                      To może l-dam odpowie jaką sprawę wygrał Umiastowski o której napisał 7/06 (kara 5000 + wyjaśnienie w Gazłomie) ?
                      • brycezion Re: Wyroki na burmistrza 20.06.12, 20:18
                        To może Refor, założyciel tego wątku, odpowie na pytanie o wyrokach na burmistrza ???
                        • zwirek102 Re: Wyroki na burmistrza 20.06.12, 21:01
                          Odpowie ci wiatr. Nasi mali bohaterowie pochowali się do norek.
                          Do oskarżania i rzucania pomówień pierwsi.
                          Ale do mówienia prawdy i pracy odwrotnie proporcjonalni.
                          Szkoła amigo, nic dodać nic ująć.No i wiecznie pewne i zaklinające prawdę ,,faktem jest,,
                          • woynowski1 Ja nikogo nie skarżyłem! 20.06.12, 21:57
                            Szanowni państwo. Może dość podszywania się pod moją osobę. Otóż oświadczam, że byłem przesłuchiwany jako świadek z oskarżenia burmistrza w sprawie zniszczenia mikrofonu. O ty jak było według mojej oceny, napisałem na tym forum nie jedenforum.gazeta.pl/forum/w,229,136312002,,Nie_dla_referendum_nie_dla_damskich_bokserow_.html?v=2 raz oraz w gazecie nr 9 str.9 w rubryce „czytelnicy piszą”. Byłem potem co najmniej raz opisany w wysoce niekorzystnym swietle gazecie Łomiankowskiej oraz na tym forum wielokrotnie. Teraz zaczyna mnie się wmawiać, iż wystosowałem jakoby akt oskarżenia przeciw burmistrzowi. Nie jest to zgodne z prawdą. Nigdy takiego aktu nie było. Ja w przeciwieństwie do burmistrza nie jestem, aż tak drobiazgowy i nie mam zwyczaju ciągać się po sądach. Jeżeli cała ta akcja to prowokacja ze strony burmistrza i jego ekipy to nie wypaliła, bo nie jestem jakimś awanturnikiem tylko poważnym człowiekiem. Jeszcze raz oświadczam, że do dnia dzisiejszego nie występowałem z jakimkolwiek oskarżeniem zarówno w stosunku do burmistrza jak i jego ekipy. Tak wiec osoby wypowiadające się w tej sprawie albo celowo mnie pomawiają albo są najzwyczajniej źle poinformowane.
                            Jan Umiastowski
                            • refor Re: Ja nikogo nie skarżyłem! 20.06.12, 22:01
                              A to ciekawe, dziekuje za wyjasnienie, jezeli to reczywisie pan.
                              • brycezion Re: Refor 20.06.12, 22:21
                                Ładnie dziękujesz za wyjaśnienie, ale pamiętasz co pisałeś 7/06 ?
                                "Obmyślanie całe dnie i noce propagandy pada na mózg panie wiceburmistrzu, co ? I-dam odpowiedziała jasno a to co pisze od dawna wskazuje, że jest osobą uczciwą i szczerą, a przeciwieństwie do ciebie."
                                No to ustalcie między sobą Panowie JU, Refor i I-dam co jest w końcu prawdą, bo się pogubiliście.
                              • etaam Re: Co z wyrokami 20.06.12, 22:44
                                brycezion napisał:
                                > No i co z tymi wyrokami ???
                                No to, że było 7 pozwów. "Już ksiądz pleban na odpuscie grzmiał jak pierun na ambonie, dzitwo moja Co ma wisieć nie utonie". Spoko, o rychliwosci też należy pamiętać. Grupa tzw. Urzędowa czy od czerwonej gazety z City Kubickiej wspierana przez Urzędowe papugi , kilka dni w bladym strachu koczowała w sądach. Są różne wyroki i stosowane kruczki prawne jak również cwaniakie. Kwota 5000 zł wpłaty na karitas i sprostowanie dotyczyła akurat zupełnie kogo innego niż przedstawiano wyżej, i jest na etapie wykonania. Myśle, że stawiający pytania w tym wątku rżnąc głupa, doskonale o tym wiedzą. Oczywiscie adresat;wydawca stosuje chwyty czasowe i unika jak diabeł święconej wody, opcji doręczenia wyroku. Są i były apelacje, bedą reperkusje w sądzie cywilnym. Fakt, że ostatnia czerwona gazeta wyciągneła jednak wnioski i nie opluła z nazwiska juz żadnej osoby
                                • brycezion Re: Eetam 20.06.12, 22:58
                                  Jureczku! Znasz mnie i nigdy nie rżnę głupa. Chcę znać wyroki, skoro było o nich napisane.
                                  Znaczy się, że I-dam myli się co do osoby, wbrew opinii Refora.
                                  Jeżeli mnie odpowiadasz, proszę Cię pomiń "otoczkę", a skoncentruj się na faktach.
                                  • neptun666 Re: Eetam 20.06.12, 23:10
                                    brycezion napisał:

Chcę znać wyroki, skoro było o nic
                                    > h napisane.

Bry, a kim ty jesteś że koniecznie chcesz znać wyroki?
                                    kronikę piszesz czy co?
                                    Jak zainteresowani będą chcieli się podzielić wiadomościami
                                    to zapewne to zrobią, i zaspokoją twoją ciekawość.
                                    • brycezion Re: Neptun666 20.06.12, 23:18
                                      Ja jestem ciekawy, a z nazwiska znają mnie wszyscy starzy forumowicze.
                                      A Ty kim jesteś ? Straszyłeś mnie kiedyś, że ulicy mi nie zrobią. Bardzo się bałem. Ale już jest.
                                      Masz coś jeszcze do powiedzenia ciekawego ?
                                      • lomiankiinfo Dosyć kijekantów i tłustych kit 20.06.12, 23:36
                                        Nie idziemy na referendum, bo do żłobu chcą się dorwać sfrustrowani z bezrobocia przegrani w wyborach! Nie chcemy podwyżek diet bezradnych, nie chcemy zwiększenia zatrudnienia w urzędzie!
                                        • lobotomia-d Zapraszam na referendum 21.06.12, 07:12
                                          Mezark napisała tekst jako odpowiedź na powtarzalne, prymitywne i zaczepne teksty zwolenników burmistrza. Nie chce mi się nic nowego wymyślać. Skopiuję i wklejam <A sami zwiększyli zatrudnienie o sekretarza gminy kosztującego ponad 150 000 zł rocznie. Nie mówiąc o rzeszy radców prawnych i innych osób. A co będzie jutro to nikt nie wie. Prorok ten prochownia2 , Łomiankowska, lomiankiinfo i lomianki-live czy co?
                                          Odpowiedź nr 7 na stale powtarzany tekst w/w Nicków>
                                    • red.tobe Re: Eetam 21.06.12, 08:18
                                      neptun666 napisał:

> brycezion napisał:
                                      >
                                      > Chcę znać wyroki, skoro było o nic
                                      > > h napisane.
                                      >
                                      > Bry, a kim ty jesteś że koniecznie chcesz znać wyroki?
                                      > kronikę piszesz czy co?
                                      > Jak zainteresowani będą chcieli się podzielić wiadomościami
                                      > to zapewne to zrobią, i zaspokoją twoją ciekawość.

..jesteś Marku wkurzony, co? tyle szczucia tyle błota a tu nic: mysz która pierdnęła lwim bąkiem.
                                      • pstrystecki Re: Eetam 21.06.12, 09:23
                                        W tym kraju sądy są nierychliwe, nawet te błyskawiczne. A opozycja nie pracodawcą żadnych prawników. Nic dziwnego, że sprawy są skutecznie przeciągane. Odpowiedz jak widzisz jest prosta i znasz ja doskonale. Na te wyroki zapewne trzeba poczekać.
    • behemot.1 Re: Wyroki na burmistrza 21.06.12, 11:01
      Z tego, co wiem, Burmistrz i doradcy przegrali w I instancji, a po odwołaniu sąd II instancji przyznał zasadność zarzutów, ale zwrócił pozew, że niby musi iść w zwykłym trybie cywilnym, czyli baaardzo długo.

Wniosek - można przed referendum dowolnie obrażać innych, bo wyrok i tak zapadnie po wielu latach. Ale powtarzam - nie jestem stroną w sprawie. Burmistrz, gdyby chciał, mógłby to szybko sam ogłosić.
      • neptun666 Radny Krystecki roznosiciel uliotek 21.06.12, 11:36
        Jak trzeba być zdesperowanym aby nie dospać do rana tylko skoro świt
        atakuje bazar ulotkami z wokandy sądowej pt. OPOZYCJA ATAKUJE
        WOLNOŚĆ SŁOWA i PRZEGRYWA W SĄDACH.

Śmieją się ludzie z tej wolności słowa w wykonaniu redaktora Krysteckiego
        niech się w końcu ogarnie i rozejrzy wokół siebie i nie kompromituje się jeszcze
        więcej. A najlepiej nie skorzysta z porady specjalistów kilku jeden w tym przypadku nie
        da rady.

Idziemu na referendum 24 czerwca odwołać tchórza chowającego się za cudzymi plecami.
        • behemot.1 Re: Radny Krystecki roznosiciel uliotek 21.06.12, 11:57
          Czyli nazywanie kogoś debilem też jest wolnością słowa? Albo Panią X kochanką Pana Y jest w porządku?

Szkoda gadać, wolność słowa nie jest, szanowni Państwo włodarze, wolnością nieograniczoną, o czym doskonale wie Pani szanowna sekretarz, choć może kiepski z niej prawnik, jeśli do zorganizowania wyborów potrzebowała pomocy.

W każdym razie - czy sąd orzekł, że stawianie niepopartych argumentami zarzutów jest dopuszczalne? Czy chodzi o to, że tryb postępowania jest niewłaściwy i trzeba wystąpić z powództwem o naruszenie dóbr osobistych w trybie cywilnym?
          • brycezion Re: Behemot.1 21.06.12, 12:30
            Z tą wolnością słowa to różnie jest w naszych sądach.
            Nergal - Adam Darski za podarcie Biblii na scenie został uniewinniony co uznano za wyraz ekspresji artystycznej !!!???
            Doda - Dorota Rabczewska za nazwanie autorów Biblii jako naprutych winem i palących jakieś zioła została skazana na grzywnę 5000 zł.
            • behemot.1 Re: Behemot.1 21.06.12, 12:42
              Nergal robił to, jak podał Sąd w uzasadnieniu, w ramach ekspresji artystycznej. A Doda nie.

Zresztą, z wolnością słowa to jest tak, że wszystko zależy, czy osoba występująca z pozwem doznała naruszenia dobra osobistego, czy nie.

Sąd odrzucił pozwy, ale nie znamy uzasadnienia. Brak podstaw? Braki formalne? Niewłaściwy tryb? Tego nie wiemy.
              • brycezion Re: Behemot.1 21.06.12, 13:19
                No to gratuluję zajęcia przez następne parę lat w wyjaśnianiu spraw.
                Sprawa Pszczółkowski > Sokołowski o informację publiczną ciągnęła się 3 lata i umarła śmiercią naturalną tylko dlatego, że ten cymbał Dalczyński nie poprosił Sądu o pisemne uzasadnienie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka