refor 07.06.12, 09:02 W jednym z watkow etam napisał ze sa wyroki o pomowienia w trybie referendalnym, czy uchylilby ktos rabka tajemnicy czego konkretnie dotycza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
l-dam Re: Wyroki na burmistrza 07.06.12, 09:57 Wczoraj zapadł w sprawie z p. Umiastowskim. Kara 5000 zl + wyjaśnienie w Gazłomie. Myślę, ze teraz GŁ długo się nie ukaże. Kolejne sprawy czekają. Odpowiedz Link Zgłoś
refor Re: Wyroki na burmistrza 07.06.12, 11:57 To pewnie dlatego zalozyli nowa gazetke tzw. trybune Ludu vel NIE, zeby nie trzeba bylo w niej przepraszac, jak ludzie pozwą za oszcerstwa w tej gazetce to założą nastepną i tak do wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
rokniewyrok Re: Wyroki na burmistrza 07.06.12, 09:59 refor napisał: > W jednym z watkow etam napisał ze sa wyroki o pomowienia w trybie referendalnym > , czy uchylilby ktos rabka tajemnicy czego konkretnie dotycza eetam pewnie ci powie że dostał wyrok. Ale to nie prawda. Sprawa wraca w poniedziałek. Nie każde oskarżenie wiąże się z orzeczeniem o winie. A co jeżeli się okaże że są niewinni i pisali prawdę? Pocałujecie tych ludzi w d....... by ich przeprosić? W ten sposób każdy zbojkotuje referendum które jak widać uszczęśliwi ludzi podpisanych pod oskarżeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
lomianki_live Re: Wyroki na burmistrza 07.06.12, 11:59 Co ty wymagasz od Gruszkina prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
refor Re: Wyroki na burmistrza 07.06.12, 12:08 Jak moze w prosbie o informacje byc klamstwo? Obmyslanie cale dnie i noce propagandy pada na mozg panie wiceburmistrzu co? I-dam odpowiedziala jasno a to co pisze od dawna wskazuje ze jest osba uczciwa i szczera, w przeciwienstwie do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Wyroki na burmistrza 13.06.12, 20:32 No to jak z tymi wyrokami i pozwami w trybie wyborczym ? Odpowiedz Link Zgłoś
be-cacy Re: Wyroki na burmistrza 20.06.12, 17:46 Odpowiadasz na: brycezion napisał: > No i co z tymi wyrokami ??? Ty brycezion powinieneś wiedzieć.Jesteś blisko żłobu. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Be-cacy 20.06.12, 18:05 Po pierwsze - nie jestem ani blisko żłobu, ani w dalszej odległości, Po drugie - Mezark napisał : "przegrali i odwołują się". Po trzecie - jeśli się coś pisze, to należy to udowodnić. To już nie można o nic się zapytać, bo natychmiast jest się "zaliczonym" do jakiejś politycznej frakcji ? Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: l-dam 20.06.12, 18:49 To może l-dam odpowie jaką sprawę wygrał Umiastowski o której napisał 7/06 (kara 5000 + wyjaśnienie w Gazłomie) ? Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Wyroki na burmistrza 20.06.12, 20:18 To może Refor, założyciel tego wątku, odpowie na pytanie o wyrokach na burmistrza ??? Odpowiedz Link Zgłoś
zwirek102 Re: Wyroki na burmistrza 20.06.12, 21:01 Odpowie ci wiatr. Nasi mali bohaterowie pochowali się do norek. Do oskarżania i rzucania pomówień pierwsi. Ale do mówienia prawdy i pracy odwrotnie proporcjonalni. Szkoła amigo, nic dodać nic ująć.No i wiecznie pewne i zaklinające prawdę ,,faktem jest,, Odpowiedz Link Zgłoś
woynowski1 Ja nikogo nie skarżyłem! 20.06.12, 21:57 Szanowni państwo. Może dość podszywania się pod moją osobę. Otóż oświadczam, że byłem przesłuchiwany jako świadek z oskarżenia burmistrza w sprawie zniszczenia mikrofonu. O ty jak było według mojej oceny, napisałem na tym forum nie jedenforum.gazeta.pl/forum/w,229,136312002,,Nie_dla_referendum_nie_dla_damskich_bokserow_.html?v=2 raz oraz w gazecie nr 9 str.9 w rubryce „czytelnicy piszą”. Byłem potem co najmniej raz opisany w wysoce niekorzystnym swietle gazecie Łomiankowskiej oraz na tym forum wielokrotnie. Teraz zaczyna mnie się wmawiać, iż wystosowałem jakoby akt oskarżenia przeciw burmistrzowi. Nie jest to zgodne z prawdą. Nigdy takiego aktu nie było. Ja w przeciwieństwie do burmistrza nie jestem, aż tak drobiazgowy i nie mam zwyczaju ciągać się po sądach. Jeżeli cała ta akcja to prowokacja ze strony burmistrza i jego ekipy to nie wypaliła, bo nie jestem jakimś awanturnikiem tylko poważnym człowiekiem. Jeszcze raz oświadczam, że do dnia dzisiejszego nie występowałem z jakimkolwiek oskarżeniem zarówno w stosunku do burmistrza jak i jego ekipy. Tak wiec osoby wypowiadające się w tej sprawie albo celowo mnie pomawiają albo są najzwyczajniej źle poinformowane. Jan Umiastowski Odpowiedz Link Zgłoś
refor Re: Ja nikogo nie skarżyłem! 20.06.12, 22:01 A to ciekawe, dziekuje za wyjasnienie, jezeli to reczywisie pan. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Refor 20.06.12, 22:21 Ładnie dziękujesz za wyjaśnienie, ale pamiętasz co pisałeś 7/06 ? "Obmyślanie całe dnie i noce propagandy pada na mózg panie wiceburmistrzu, co ? I-dam odpowiedziała jasno a to co pisze od dawna wskazuje, że jest osobą uczciwą i szczerą, a przeciwieństwie do ciebie." No to ustalcie między sobą Panowie JU, Refor i I-dam co jest w końcu prawdą, bo się pogubiliście. Odpowiedz Link Zgłoś
etaam Re: Co z wyrokami 20.06.12, 22:44 brycezion napisał: > No i co z tymi wyrokami ??? No to, że było 7 pozwów. "Już ksiądz pleban na odpuscie grzmiał jak pierun na ambonie, dzitwo moja Co ma wisieć nie utonie". Spoko, o rychliwosci też należy pamiętać. Grupa tzw. Urzędowa czy od czerwonej gazety z City Kubickiej wspierana przez Urzędowe papugi , kilka dni w bladym strachu koczowała w sądach. Są różne wyroki i stosowane kruczki prawne jak również cwaniakie. Kwota 5000 zł wpłaty na karitas i sprostowanie dotyczyła akurat zupełnie kogo innego niż przedstawiano wyżej, i jest na etapie wykonania. Myśle, że stawiający pytania w tym wątku rżnąc głupa, doskonale o tym wiedzą. Oczywiscie adresat;wydawca stosuje chwyty czasowe i unika jak diabeł święconej wody, opcji doręczenia wyroku. Są i były apelacje, bedą reperkusje w sądzie cywilnym. Fakt, że ostatnia czerwona gazeta wyciągneła jednak wnioski i nie opluła z nazwiska juz żadnej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Eetam 20.06.12, 22:58 Jureczku! Znasz mnie i nigdy nie rżnę głupa. Chcę znać wyroki, skoro było o nich napisane. Znaczy się, że I-dam myli się co do osoby, wbrew opinii Refora. Jeżeli mnie odpowiadasz, proszę Cię pomiń "otoczkę", a skoncentruj się na faktach. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun666 Re: Eetam 20.06.12, 23:10 brycezion napisał: Chcę znać wyroki, skoro było o nic > h napisane. Bry, a kim ty jesteś że koniecznie chcesz znać wyroki? kronikę piszesz czy co? Jak zainteresowani będą chcieli się podzielić wiadomościami to zapewne to zrobią, i zaspokoją twoją ciekawość. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Neptun666 20.06.12, 23:18 Ja jestem ciekawy, a z nazwiska znają mnie wszyscy starzy forumowicze. A Ty kim jesteś ? Straszyłeś mnie kiedyś, że ulicy mi nie zrobią. Bardzo się bałem. Ale już jest. Masz coś jeszcze do powiedzenia ciekawego ? Odpowiedz Link Zgłoś
lomiankiinfo Dosyć kijekantów i tłustych kit 20.06.12, 23:36 Nie idziemy na referendum, bo do żłobu chcą się dorwać sfrustrowani z bezrobocia przegrani w wyborach! Nie chcemy podwyżek diet bezradnych, nie chcemy zwiększenia zatrudnienia w urzędzie! Odpowiedz Link Zgłoś
lobotomia-d Zapraszam na referendum 21.06.12, 07:12 Mezark napisała tekst jako odpowiedź na powtarzalne, prymitywne i zaczepne teksty zwolenników burmistrza. Nie chce mi się nic nowego wymyślać. Skopiuję i wklejam <A sami zwiększyli zatrudnienie o sekretarza gminy kosztującego ponad 150 000 zł rocznie. Nie mówiąc o rzeszy radców prawnych i innych osób. A co będzie jutro to nikt nie wie. Prorok ten prochownia2 , Łomiankowska, lomiankiinfo i lomianki-live czy co? Odpowiedź nr 7 na stale powtarzany tekst w/w Nicków> Odpowiedz Link Zgłoś
red.tobe Re: Eetam 21.06.12, 08:18 neptun666 napisał: > brycezion napisał: > > Chcę znać wyroki, skoro było o nic > > h napisane. > > Bry, a kim ty jesteś że koniecznie chcesz znać wyroki? > kronikę piszesz czy co? > Jak zainteresowani będą chcieli się podzielić wiadomościami > to zapewne to zrobią, i zaspokoją twoją ciekawość. ..jesteś Marku wkurzony, co? tyle szczucia tyle błota a tu nic: mysz która pierdnęła lwim bąkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrystecki Re: Eetam 21.06.12, 09:23 W tym kraju sądy są nierychliwe, nawet te błyskawiczne. A opozycja nie pracodawcą żadnych prawników. Nic dziwnego, że sprawy są skutecznie przeciągane. Odpowiedz jak widzisz jest prosta i znasz ja doskonale. Na te wyroki zapewne trzeba poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot.1 Re: Wyroki na burmistrza 21.06.12, 11:01 Z tego, co wiem, Burmistrz i doradcy przegrali w I instancji, a po odwołaniu sąd II instancji przyznał zasadność zarzutów, ale zwrócił pozew, że niby musi iść w zwykłym trybie cywilnym, czyli baaardzo długo. Wniosek - można przed referendum dowolnie obrażać innych, bo wyrok i tak zapadnie po wielu latach. Ale powtarzam - nie jestem stroną w sprawie. Burmistrz, gdyby chciał, mógłby to szybko sam ogłosić. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun666 Radny Krystecki roznosiciel uliotek 21.06.12, 11:36 Jak trzeba być zdesperowanym aby nie dospać do rana tylko skoro świt atakuje bazar ulotkami z wokandy sądowej pt. OPOZYCJA ATAKUJE WOLNOŚĆ SŁOWA i PRZEGRYWA W SĄDACH. Śmieją się ludzie z tej wolności słowa w wykonaniu redaktora Krysteckiego niech się w końcu ogarnie i rozejrzy wokół siebie i nie kompromituje się jeszcze więcej. A najlepiej nie skorzysta z porady specjalistów kilku jeden w tym przypadku nie da rady. Idziemu na referendum 24 czerwca odwołać tchórza chowającego się za cudzymi plecami. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot.1 Re: Radny Krystecki roznosiciel uliotek 21.06.12, 11:57 Czyli nazywanie kogoś debilem też jest wolnością słowa? Albo Panią X kochanką Pana Y jest w porządku? Szkoda gadać, wolność słowa nie jest, szanowni Państwo włodarze, wolnością nieograniczoną, o czym doskonale wie Pani szanowna sekretarz, choć może kiepski z niej prawnik, jeśli do zorganizowania wyborów potrzebowała pomocy. W każdym razie - czy sąd orzekł, że stawianie niepopartych argumentami zarzutów jest dopuszczalne? Czy chodzi o to, że tryb postępowania jest niewłaściwy i trzeba wystąpić z powództwem o naruszenie dóbr osobistych w trybie cywilnym? Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Behemot.1 21.06.12, 12:30 Z tą wolnością słowa to różnie jest w naszych sądach. Nergal - Adam Darski za podarcie Biblii na scenie został uniewinniony co uznano za wyraz ekspresji artystycznej !!!??? Doda - Dorota Rabczewska za nazwanie autorów Biblii jako naprutych winem i palących jakieś zioła została skazana na grzywnę 5000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot.1 Re: Behemot.1 21.06.12, 12:42 Nergal robił to, jak podał Sąd w uzasadnieniu, w ramach ekspresji artystycznej. A Doda nie. Zresztą, z wolnością słowa to jest tak, że wszystko zależy, czy osoba występująca z pozwem doznała naruszenia dobra osobistego, czy nie. Sąd odrzucił pozwy, ale nie znamy uzasadnienia. Brak podstaw? Braki formalne? Niewłaściwy tryb? Tego nie wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Behemot.1 21.06.12, 13:19 No to gratuluję zajęcia przez następne parę lat w wyjaśnianiu spraw. Sprawa Pszczółkowski > Sokołowski o informację publiczną ciągnęła się 3 lata i umarła śmiercią naturalną tylko dlatego, że ten cymbał Dalczyński nie poprosił Sądu o pisemne uzasadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś