Dodaj do ulubionych

Radny Nastula

20.11.12, 22:57
demotywatory.pl/3972780/Porazka-to-doskonala-okazja
Jak bym go na sesji RM widział...
Obserwuj wątek
    • esscort Re: Radny Nastula 20.11.12, 23:34
      Jak przeczytałem tytuł wątku, to pomyślałem, że wygłosił na sesji referat na temat śmieci. Ale jednak jeszcze nie
      • gray_ghost Re: Radny Nastula 21.11.12, 00:33
        Dzięki telewizji, wiem jak brzmi głos radnego, co więcej, wiem, że on potrafi mówić, bo podczas sesji RM w Łomiankach można by było przypuszczać, że radny jest niemową. Nie odezwał się od początku kadencji na żadnej sesji rady, na żadnym posiedzeniu komisji, bo nie bierze w nich udzału, pomimo, że jest ich (tych komisji) członkiem. Ale na istotne głosowania się pojawia. Ciekawe czemu?
        • esscort Re: Radny Nastula 21.11.12, 08:54
          gray_ghost napisał:

>Ale na istotne głosowania się pojawia. Ciekawe czemu?

Pewnie uważa (i słusznie), że jakieś obowiązki powinien wypełniać. Nie chce mu się grzebać w tych łomiankowskich kłótniach, więc ograniczył się do głosowania. Taki wybór.
        • przyjaciel_siara Klasyczna maszynka 21.11.12, 09:08
          gray_ghost napisał:

Dzięki telewizji, wiem jak brzmi głos radnego, co więcej, wiem, że on potrafi mówić, bo podczas sesji RM w Łomiankach można by było przypuszczać, że radny jest niemową. Nie odezwał się od początku kadencji na żadnej sesji rady, na żadnym posiedzeniu komisji, bo nie bierze w nich udzału, pomimo, że jest ich (tych komisji) członkiem. Ale na istotne głosowania się pojawia. Ciekawe czemu?

Nastula to klasyczna maszynka do głosowania. Ale to jest również idealny przykład mechanizmu, w jaki sposób można manipulować wyborcami. Obłuda i zakłamanie w imię tzw. "racji stanu". Bo przecież tacy wytrawni kunktatorzy, jak Piotr Rusiecki, czy Tadeusz Krystecki doskonale zdawali sobie sprawę, że Paweł Nastula erudytą nie jest i niespecjalnie nadaje się do tej roboty. Posłużyli się nim jedynie do "szarpnięcia" mandatu. Przy czym zdaję sobie doskonale sprawę, że tak się dzieje na całym świecie. Wiem o tym, lecz tego nie akceptuję. Bo pomijając tę wielką mistyfikację, wyrządzają krzywdę samemu Nastuli.

A tak na marginesie dokładnie takim samym przykładem jest Dąbrowski. Tylko tego życie zmusiło by wyjść z cienia i zacząć wreszcie gadać.

Twój Przyjaciel Siara
          • lomiankowska O czym gadać ze skundlonymi bezradniakami? 21.11.12, 10:08
            O czym ma rozmawiać z miernotami? Nie ten poziom, a wiadomo, że bezradne kundelki obszczywają każdego kto wyrasta ponad łomiankowskie klepisko.... Szczekajcie dalej kundelki, szczekajcie.....
          • 90procent Re: Klasyczna maszynka 22.11.12, 07:11
            przyjaciel_siara napisał:

> gray_ghost napisał:
            >
            > Dzięki telewizji, wiem jak brzmi głos radnego, co więcej, wiem, że on potraf
            > i mówić, bo podczas sesji RM w Łomiankach można by było przypuszczać, że radny
            > jest niemową. Nie odezwał się od początku kadencji na żadnej sesji rady, na żad
            > nym posiedzeniu komisji, bo nie bierze w nich udzału, pomimo, że jest ich (tyc
            > h komisji) członkiem. Ale na istotne głosowania się pojawia. Ciekawe czemu?

>
            > Nastula to klasyczna maszynka do głosowania. Ale to jest również idealny przykł
            > ad mechanizmu, w jaki sposób można manipulować wyborcami. Obłuda i zakłamanie w
            > imię tzw. "racji stanu". Bo przecież tacy wytrawni kunktatorzy, jak Piotr Rusi
            > ecki, czy Tadeusz Krystecki doskonale zdawali sobie sprawę, że Paweł Nastula er
            > udytą nie jest i niespecjalnie nadaje się do tej roboty. Posłużyli się nim jedy
            > nie do "szarpnięcia" mandatu. Przy czym zdaję sobie doskonale sprawę, że tak si
            > ę dzieje na całym świecie. Wiem o tym, lecz tego nie akceptuję. Bo pomijając tę
            > wielką mistyfikację, wyrządzają krzywdę samemu Nastuli.
            >
            > A tak na marginesie dokładnie takim samym przykładem jest Dąbrowski. Tylko tego
            > życie zmusiło by wyjść z cienia i zacząć wreszcie gadać.
            >
            > Twój Przyjaciel Siara
            Ale z was chamy. Co pszczoła to niby profesor nadzwyczajny ?
            Co zrobił dla Łomianek? 00000 , cały ciąg.
            Nastula ? Może nie jest wylewny , ale przynajmniej nie gra w prymitywne gierki reszty rady, pod batutą sindaco.
            Dąbrowski ? może nie prowadzi tańca brzucha na ,, gminno wiejskich festynach,,
            ale przynajmniej ,rusza głową,, .
            Przykłady są wymierne i widoczne:
            wiadukt jest? autobusy jeżdżą na Marymont? szkoła w Leśnym wyremontowana?INWESTYCJE!!!
            Widać? Ślepcy!!!!
            • tuzimka Re: Klasyczna maszynka 22.11.12, 07:28
              90procent napisał(a): > Przykłady są wymierne i widoczne:
              > wiadukt jest? autobusy jeżdżą na Marymont? szkoła w Leśnym wyremonto
              > wana?INWESTYCJE!!!

Tak, i mamy ciepłą jesień tego roku wyłącznie dzięki włodarzowi. Jak zwykle, mącisz bez pojęcia. Wiaduktu na pewno nie inwestował Dąbrowski, tylko Auchan. Dąbrowski miał solidny kłopot z przekazaniem uwag co do organizacji ruchu. W autobusach na Marymont nic się nie zmieniło - jak jeździły za Pszczółkowskiego cały czas, tak w dalszym ciągu jeżdżą. Weź się zastanów, zanim zaczniesz walić w klawiaturę.
    • swedaw Re: Radny Nastula 21.11.12, 22:43
      Radny Nastula uznał wyraźnie że szkoda strzępić jezyk na takie otoczenie, ważne że z burmistrzem się świetnie dogaduje. W końcu w życiu coś osiągnął i wie jak do tego dojść, w przeciwieństwie do większości radnych opozycji.
      • siemasz.1 Re: Radny Nastula 21.11.12, 23:25
        To jak to, to sądzisz radny Krystecki, radna Podolska, radna Laskowska do niczego w życiu nie doszli? A wszyscy są nawet starsi od Nastuli i też nieźle dogadują się z burmistrzem.
        • prochownia2 Poranne szczekanie bezradniaków 22.11.12, 08:18
          Przypominam sobie jak taki jeden skundlony bezradniak wystartował do N. N. podszedł do niego i powiedział kilka słów. Skundlony bezradniak do dzisiaj omija N. z podkulonym ogonem;-) No ale wiadomo, że kompleksy bezradniaków są najlepiej widoczne, kiedy obserwuje się ich stosunek do każdego kto choćby milimetr odstaje od gumna.
          • siemasz.1 Re: Poranne szczekanie bezradniaków 22.11.12, 08:26
            Jak to rozumieć? Chcesz powiedzieć, że radny N. odpowiedział komuś siłowo, a nie słownie?
            Na to on zgoła nie wygląda, więc go po prostu podle oczerniłeś, nic więcej. Ciekawe co będzie, kiedy za to do ciebie podejdzie. Ogon zgubisz uciekając.
          • 22_radny bijatyka na sesji? 22.11.12, 08:41
            prochownia2 napisał(a):

> Przypominam sobie jak taki jeden skundlony bezradniak wystartował do N. N. pods
            > zedł do niego i powiedział kilka słów. Skundlony bezradniak do dzisiaj omija N.
            > z podkulonym ogonem;-)

O! Nie wiedziałem o tym przypadku. Wiedziałem jedynie o p. Hieronimie, którego napadnięto by zabrać mu dokumenty.

Naprawdę radny Nastula podszedł do innego radnego, by wymienić z nim poglądy? Niesłychane. Napisz więcej szczegółów. O czym rozmawiali?
            Piszesz omija N? Znaczy się omija radnego Nastulę. To specjalnie mnie nie dziwi. Ja też go omijam. Nie widzieliśmy się chyba ze 3 miesiące :)
            • 90procent Re: bijatyka na sesji? 22.11.12, 20:07
              22_radny napisał:

> prochownia2 napisał(a):
              >
              > > Przypominam sobie jak taki jeden skundlony bezradniak wystartował do N. N
              > . pods
              > > zedł do niego i powiedział kilka słów. Skundlony bezradniak do dzisiaj om
              > ija N.
              > > z podkulonym ogonem;-)
              >
              > O! Nie wiedziałem o tym przypadku. Wiedziałem jedynie o p. Hieronimie, którego
              > napadnięto by zabrać mu dokumenty.
              >
              > Naprawdę radny Nastula podszedł do innego radnego, by wymienić z nim poglądy? N
              > iesłychane. Napisz więcej szczegółów. O czym rozmawiali?
              > Piszesz omija N? Znaczy się omija radnego Nastulę. To specjalnie mnie nie dziwi
              > . Ja też go omijam. Nie widzieliśmy się chyba ze 3 miesiące :)

A ja widziałem na lomianki.info jak bodaj jwc napadł na matkę z dzieckiem wyrywając jej /w/g niego/ żądło władzy-mikrofon.

Co będziemy się tak punktować dalej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka