Dodaj do ulubionych

Radna sejmiku hejtuje

28.03.25, 17:18
Koleżanka pokazała mi filmy wrzucane na FB radnej sejmiku zachodniopomorskiego.
Pani publikuje filmy hejtujące osoby ciemnoskóre.
I teraz pytanie gdzie to można zgłosić? Do Marszałka województwa?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Radna sejmiku hejtuje 28.03.25, 17:25
      Ale co marszałek ma zrobić? Marszałek nie jest "szefem" radnych, podobnie jak wojt gminy nie jest szefem radnych gminy.
      Jeśli jej filmiki noszą znamiona nawoływania do nienawiści z powodu różnic rasowych (nie wiem czy noszą) to można zgłosić do prokuratury.

• hanusinamama Re: Radna sejmiku hejtuje 28.03.25, 17:32
        Noszą. Ok dzięki.
        • hrasier_2 Re: Radna sejmiku hejtuje 28.03.25, 23:17
          Na Fejsie bardzo jest Elżbieta Wilczyńska, która również działa w słynnej farmie trolli „Sieci Na Wybory”. Można sobie wyszukać kim jest ta osoba. I co nic nie można jej zrobić.
    • krwawy.lolo Re: Radna sejmiku hejtuje 28.03.25, 17:43
      Sam facebuk powinien blokować.
      • hanusinamama Re: Radna sejmiku hejtuje 28.03.25, 18:18
        Nie blokuje. Facebook lubi takie treści
        Co ciekawe nie ma sensu zgłaszać na policję
        Zgłosiłam filmy Zięby o nieskutecnzości leczenia w szpitalach w czasie covidu i reklamującego swoje wleki w perhydrolu. Potraktowano mnie poważnie, zostałam wezwana na prześłuchanie...ale okazało się, że policja nie moze wchodzić na FB, Ja musiałam opisac "co tam było na filmie" a potem ze względu na brak dowodów (sic!!!) umorzono
        • bardzo_wredna_dziewucha Re: Radna sejmiku hejtuje 28.03.25, 21:01
          hanusinamama napisała:

> Nie blokuje. Facebook lubi takie treści
          > Co ciekawe nie ma sensu zgłaszać na policję
          > Zgłosiłam filmy Zięby o nieskutecnzości leczenia w szpitalach w czasie covidu i
          > reklamującego swoje wleki w perhydrolu. Potraktowano mnie poważnie, zostałam w
          > ezwana na prześłuchanie...ale okazało się, że policja nie moze wchodzić na FB,
          > Ja musiałam opisac "co tam było na filmie" a potem ze względu na brak dowodów (
          > sic!!!) umorzono
          >

Jak im nie przyniesiesz zgranego filmu na nośniku, to skąd mają mieć dowody? Mają wejść na fejsa i szukać filmu, który cię zaniepokoił/oburzył/whatever? Teraz będzie podobnie: złożysz zawiadomienie do prokuratury, prokuratura odeślę śledztwo do policji, ta poprosi o dowody, a ty powiesz, że mają sobie wejść na fejsbuka, więc umorzą.
    • hrasier_2 Re: Radna sejmiku hejtuje 28.03.25, 22:22
      hanusinamama napisała:

> Koleżanka pokazała mi filmy wrzucane na FB radnej sejmiku zachodniopomorskiego.
      >
      > Pani publikuje filmy hejtujące osoby ciemnoskóre.
      > I teraz pytanie gdzie to można zgłosić? Do Marszałka województwa?
      >
      > Wejdźcie grupą jak w Radomiu. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-03-27/burzliwa-sesja-rady-miejskiej-w-radomiu-interweniowala-policja/&ved=2ahUKEwjFzOWk2q2MAxWEPxAIHeCoKTkQFnoECEoQAQ&sqi=2&usg=AOvVaw0vgk8B-WkqhlPdEfH-JyVB
    • pepsi.only Re: Radna sejmiku hejtuje 28.03.25, 22:43
      Może podeślij do Ośrodka Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych
      • bardzo_wredna_dziewucha Re: Radna sejmiku hejtuje 28.03.25, 23:37
        pepsi.only napisała:

> Może podeślij do Ośrodka Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych
        >
        >
        O! To jest złota rada, serio. Myślę, że się tym profesjonalnie zajmą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka