Dodaj do ulubionych

RoyalMed - opinie

17.01.13, 20:09
Czy ktoś zna warunki RoyalMedu? wiem że jest to prywatna klinika. Opinie na temat tej kliniki też są mile widziane.
Obserwuj wątek
    • catalabamaa Re: RoyalMed - opinie 17.01.13, 21:26
      Byłam bardzo zawiedziona wizytą, musiałam iść do lekarza pierwszego kontaktu i zapłacić za wizytę do RoyalMedu akurat pasowała mi godzina więc poszłam tam...

Najpierw mimo umówienia na konkretną godzinę czekałam ponad 45min... Później Pani Doktor osądziła mi zapalenie ucha i gardła. Ucha nie zbadała niczym, jedynie wystarczyły jej moje słowa że boli po prostu tu i tu.
      Wzięła patyczek sprawdziłą gardło i wypisała receptę na antybiotyk.

Wizyta łącznie ok, 4 min - 100zł poszło ....

• myrek01 Re: RoyalMed - opinie 18.01.13, 08:17
        Jestem ich pacjentem od około dwóch lat. W tym czasie byłem na 3-4 wizytach. Niestety lekarze interniści to kompletna porażka. Do pacjentów podchodzą mocno przedmiotowo i idą na ilość a nie na jakość. Jedna z moich wizyt nie doszła do skutku, bo po 45 minutach oczekiwania po prostu z niej zrezygnowałem. Ostatnio na wizycie u chirurga naczyniowego była moja żona (jest w 6 miesiącu ciąży) - ten konował w garniturze (nawet nie miał kitla) naopowiadał jej takich głupot i w taki sposób, że dziewczyna mało się nie popłakała.
        • boryska Re: RoyalMed - opinie 18.01.13, 09:31
          Ja zawiodłam się na młodej pani dermatolog. Zadufana w sobie, nawet nie wstała, żeby obejrzeć dziecko, z łaski wypisała receptę. Niestety nie rozpoznała na pierwszej wizycie, co jest mojemu dziecku, a na drugiej na którą poszłam po sugestii innego lekarza i wykonaniu zleconych przez niego badań, była obrażona, że zrobiłam badanie nie tam gdzie ona by chciała. Zaznaczam, że ona nic nie chciała, bo nic nie rozpoznała:)
          Opóźnione wizyty są tam normą.
          Byłam też kilka razy u różnych pediatrów, tutaj nie mam sie do czego przyczepić.
          • tosianie85 Re: RoyalMed - opinie 03.02.13, 16:33
            Ja mam bardzo dobre doświadczenia jeśli chodzi o tą placówkę i dziwię się komentarzom negatywnym. Bardzo miła i sprawna obsługa, lekarz kompetentny, przychodnia - czyściutka i ładnie urządzona. Dziesięciominutowego oczekiwania na wizytę nie określam jako opóźnienie ;) pozdrawiam i polecam
          • mamdomek Re: RoyalMed - opinie 03.02.17, 23:26
            Dermatolog w RM to śmiech na sali. Równie dobrze można iść do wróżki. Wyjdzie taniej a skutek ten sam.
            RM to nie jest przychodnia tylko biznes leczniczy.
      • tirli123 Re: RoyalMed - opinie 15.05.13, 21:56
        Mam podobne odczucia po dzisiejszej wizycie u dermatolog.
        Przyszłam na 17.05 punktualnie, kiedy przy drzwiach gabinetu czekały dwie poprzednie osoby. Nie dziwne, gdy pacjentów zapisuje się co 10 minut.
        Sama wizyta chyba nawet nie trwała 10 minut, osoby przede mną wyszły po ok 7 minutach (czekając zerkasz na zegarek). Jedyne wytłumaczenie to to, że zbliżała się 18.00, czyli godzina do której Pani doktor przyjmuje.

Pani dr była bardzo miłą i sympatyczną osobą w rozmowie. Spojrzała tylko na buźkę z jednej strony i od razu zaproponowała mi Izotek. To bardzo silny lek i byłam bardzo zaskoczona, myślałam, że w moim wypadku nie będzie potrzebny, tym bardziej jako pierwszy lek- ponieważ wywiad przeprowadzony przez Panią dr był tak krótki, że nawet nie padło pytanie czy się leczyłam, jak pielęgnuję buzię itp.

Za 130 zł, oczekiwałam czegoś więcej niż 5 minut, bez rzetelnej porady i rozmowy nad możliwymi rozwiązaniami problemu.
    • mmc_lomianki A ja ich polecam 18.01.13, 10:42
      Ja mam z nimi dobre doświadczenia, nawet bardzo dobre. W porównaniu do LIM-u, gdzie mam "prywatną" opiekę medyczną to jest to klasa wyżej. W LIM terminy do specjalistów są "za miesiąc" (śmiech na sali!) a wizyta trwa 15 minut z czego 10 minut lekarz zajmuje się wklepywaniem 10 GB danych do komputera (a co tam pacjent - trzeba nakarmić system danymi!).
      Korzystałem z usług internistów, terminy były szybkie, wizyty dobrze zrobione, bez opóźnień. Raz chciałem skorzystać z wizyty płatnej i sami mi zaproponowali ustanowienie sobie u nich lekarza rodzinnego i nie zapłaciłem ani złotówki.
      Polecam.
    • esscort Re: RoyalMed - opinie 18.01.13, 11:19
      Niektóre "usługi" są na NFZ. Wygląd przychodni (w porównaniu z np. obskurnymi "proszkami") robi dobre wrażenie. Ale panienki w rejestracji niemiłe, niekompetentne, raczej zajęte sobą. Lekarze? No cóż. Byłem świadkiem sytuacji, jak przyszła kobieta z silnymi bólami, nie była zapisana na wizytę, ale było widać, że naprawdę potrzebuje pomocy. Dziewczyna z rejestracji powiedziała, żeby poszła spytać lekarkę, czy ją przyjmie (powinna sama pójść), lekarka odmówiła wizyty (płatnej), powiedziała, że już skończyła pracę i żeby kobieta poczekała na następną lekarkę, która może przyjmie bez numerka. Po czym pani doktor ze 30 minut plotkowała na papierosku za drzwiami. Kolejna lekarka przyszła po 30 minutach, powiedziała, że trzeba czekać aż przyjmie pacjentów wcześniej zapisanych. Żaden z pacjentów zapisanych nie zgodził się na przepuszczenie obolałej kobiety (a akurat pacjentami byli młodzi mężczyźni nie wyglądający na obłożnie chorych).
      Ja myślę, że ocena przychodni zależy od lekarza, na jakiego się trafi. Lekarkę (internistka), u której ja byłem (raz) oceniam pozytywnie
      • fregata10 Re: RoyalMed - opinie 18.01.13, 13:13
        Trzy wizyty z dzieckiem 5 latkiem , zerowe rozpoznanie choroby.
        Zalecone ibupromy i witaminki...
        Szpital dziekanowski jaki jest taki jest , ale pediatra ogarnięty i wykrył chorobę.
        Royal jest chyba tylko do ciągnięcia z NFZ-u.
        • kmsanczia Re: RoyalMed - opinie 18.01.13, 16:24
          Wszystko powyższe prawda, czyli jest ok i można się przyczepić. Raczej jak ktoś poważnie chory to niech zrobi szpitalne badania i konsultuje z różnymi lekarzam. Natomiast jeśli chodzi o szczepienia i wizyty dzieci zdrowych Royal przypomina smsem, nie ma kolejek, czysto, przyjemnie itd. czyli totalne przeciwieństwo państwówek.
      • 2hestia Re: RoyalMed - opinie 18.01.13, 20:59
        Żaden z p
        > acjentów zapisanych nie zgodził się na przepuszczenie obolałej kobiety
        Ty też Esskorcie nie przepuściłeś tej cierpiacej pani?
        • esscort Re: RoyalMed - opinie 03.02.13, 19:50
          Jasne, że ja bym przepuścił, ale byłem tam tylko jako osoba towarzysząca pacjentowi do lekarza innej specjalności :(
      • lomek2 Re: RoyalMed - opinie 19.01.13, 02:01
        Jak widać od pacjentów tez zależy :)
      • gapula75 Re: RoyalMed - opinie 29.01.13, 22:15
        esscort coś ty tu Pan uprawiasz chyba "czarny" PR. Po pierwsze tam nie ma "numerków" pacjenci są zapisywani na daną godzinę i nie czekają dłużej niż 15min, co do opóźnień zdarzają się w nagłych przypadkach gdy pojawi się pacjent przyjmowany poza kolejnością zapisów np. z bólem, wysoką gorączką itp. Nie zdarzyło się tak żeby ktokolwiek z personelu medycznego "stał" na papierosku 30 minut czy nawet 5 minut! Nie ma takiej możliwości, na terenie placówki obowiązuje zakaz palenia! Nie ładnie tak kłamać na forum! Lekarze w Royalmedzie nie mają czasu często nawet na kawę, bo mają tylu pacjentów, a pacjenci są najważniejsi! Nie mogło być także sytuacji żeby pacjentka z bólem czekała, zawsze cierpiący pacjenci są przyjmowani poza kolejnością. Jeśli nie podoba ci się placówka Royalmed to nie musisz korzystać z jej usług, masz w Łomiankach jeszcze dwie inne. Życzę powodzenia i zdrowia - oczywiście ;)
        • esscort Re: RoyalMed - opinie 03.02.13, 19:41
          Zapewniam cię, że nie mam żadnego powodu, by prowadzić czarny PR w stosunku do jakiejkolwiek przychodni lekarskiej. Patrząc na twoje wpisy w tym wątku (zwłaszcza ten z "wizytówką" Royal), które pokazują dobrą znajomość kulisów przychodni, myślę, że raczej ty jesteś zainteresowany "białym" PR. W dodatku wszystkie osoby wypowiadające się w tym wątku są znane z forum, natomiast ty napisałeś pierwszy raz.
          Opisana przeze mnie sytuacja miała miejsce. Pisząc "numerki" miałem na myśli potoczne określenie kolejności przyjęć.
          Nie doczytałeś - ja nie napisałem, że ktoś z personelu stał na paierosku 30 minut w czasie pracy, lecz, że pani doktor odmówiła przyjęcia pacjentki z bólem, tłumacząc to faktem, że juz koń czy pracę i bardzo się spieszy, po czym długo stała na tym papierosku. I nie napisałem, że na terenie placówki, lecz na zewnątrz.
          Bycć może pacjenci dla Royalmed są najważniejsci, ale akurat tamtego dnia nie byli. I pacjentka z bólem jednak czekała, co sam widziałem.
          Pewnie że mogę nie korzystać z Royalmed i raczej nie będę.
          Myślę, że lepiej byś zadbał o wizerunek Royalmed, gdybyś na takie uwagi jak w tym wątku, napisał, że firma pracuje nad poprawą obsługi. I że zachęca do sprawdzenia czy są już tego efekty. Bo ani obsługa pacjenta ani twoje tłumaczenie nie ma nic wspólnego ze słowem "royal";).

• nasze.lomianki Re: RoyalMed - opinie 03.02.13, 20:23
            No to eskorcie pojechałeś.
            Faktem jest że każdy wybiera miejsce. Tylko że kiedyś lekarza obowiązywała przysięga Hipokratesa, gdzie jednak zdrowie było ważniejsze niż zysk. Rozumiem że Royal
            powinien postępować szlachetnie po królewsku. Niestety jest jak jest, biznes to biznes.
            Nie masz człowieku kasy, nikt ci nie pomoże. Ludzie z dobrym sercem takich jest niewielu i są na wymarciu.
            Humanitaryzm, stał się pojęciem niepasującym do dzisiejszych czasów. Roya,l to również nazwa utożsamiana z nazwą napoju wyskokowego, nie zawsze szlachetnego i zgodnego z naturą, człowieczą również.

Być może ta nazwa ma dwa znaczenia, kto wie?
            whyski, może być i Jack Daniels.
            • esscort Re: RoyalMed - opinie 03.02.13, 23:25
              Nie bardzo rozumiem, o co ci chodzi. Co ma do tego kasa? Jak człowiek przychodzi i płaci bezpośrednio, gotówką i znacznie więcej niż NFZ, to tym bardziej powinien być przyzwoicie traktowany (oczywiście w NFZ też). I to jest właśnie biznes. Jak ma się sklep, czy taksówkę albo kancelarie prawną, to się chce, żeby klient był zadowolony i profesjonalnie obsługiwany. A Royal znaczy "królewski", "niezwykły"i. Wszystko może byc Royal - i whisky, i przychodnia, i hotel. Ale nie wystarczy sobie napisać Royal w nazwie. Trzeba jeszcze być Royal, nie tylko w cenniku ;)
              • gapula75 Re: RoyalMed - opinie 04.02.13, 20:45
                W Royalmed pacjenci są najważniejsi.

Pozdrawiam :)
              • krzysiom1 Re: RoyalMed - opinie 05.02.13, 03:22
                Mam wrażenie, że katastrofalny stan naszej "publicznej" służby zdrowia powoduje drastyczne obniżenie jakości usług oferowanych przez firmy typu RoyalMed czy Luxmed...
                Po prostu się nie są w stanie obsłużyć wszystkich chętnych na należytym poziomie i ich placówki stają się podobne do przybytków w stylu Szpitalnej czy Proszków.
          • 7krystyna37 Re: RoyalMed - opinie 12.02.13, 13:01
            Całą rodziną korzystamy z usług Royalmedu od marca 2012, zawsze wychodzimy zadowoleni. Szybkie terminy, super obsługa i wszystko na miejscu a Panie w rejestracji kompetentne, zawsze uśmiechnięte i przede wszystkim przemiłe. Niestety już tak jest, że nie wszystkim, zawsze można się przypasować -gusta i guściki.

ZDECYDOWANIE POLECAM!!!
            Pozdrawiam :-)
            • roma-555 Re: RoyalMed - opinie 12.02.13, 17:18
              Krysia, musisz być bardzo zadowolona, skoro specjalnie login na gazeta.pl założyłaś, żeby to napisać ;)
    • gazeta60 Re: RoyalMed - opinie 18.01.13, 19:51
      Mają paru dobrych specjalistów. Internistka, u której byłam, nie pamiętam nazwiska była niezadowolona, ze musi mnie zbadać. Chyba przyszłam nie w porę....:)
      • krzysiom1 Re: RoyalMed - opinie 18.01.13, 20:10
        Ortopeda Owczarek też jest ok.
    • lomek2 Re: RoyalMed - opinie 19.01.13, 02:00
      To nie jest żadna klinika, tylko przychodnia.
      Wrażenia - zależy od lekarza. Jak wszędzie - połowę rozstrzelać łaskawie lub mniej łaskawie wbić na pal od razu. Ale są i fajni lekarze. Generalnie raczej nie ma się do czego przyczepić bardziej niż w innych placówkach tego typu o takiej formie własności.
    • gapula75 Re: RoyalMed - opinie 29.01.13, 21:57
      CENTRUM MEDYCZNE ROYALMED jest nowoczesną placówką medyczną czynną od poniedziałku do czwartku od 7.00-21.00 w piątki do 20.00, a soboty 8.13.00
      Adres: ul. Wiślana 36 | 05-092 Łomianki
      Adres strony: www.royalmed.com.pl

Misja
      Naszym celem jest stworzenie Pacjentom przyjaznych warunków pod wieloma względami, w celu ukojenia i wyeliminowania uciążliwości związanych z chorobą i cierpieniem! Kładziemy również nacisk na profilaktykę.
      Opis
      Jesteśmy niepublicznym zakładem opieki zdrowotnej, w którym przyjmują lekarze specjaliści wielorakich specjalizacji również od 1 października 2010 świadczymy usługi Podstawowej Opieki Zdrowotnej dla dzieci (pediatrzy) i dorosłych (lekarze rodzinni) w ramach Narodowego Funduszu Zdrowia oraz od lipca 2012 mamy kontrakt z NFZ na wizyty u chirurga (potrzebne skierowanie) i okulisty (bez skierowania).
      Aktualnie współpracujemy z firmami ubezpieczeniowymi: INTER POLSKA, UNIQA, ALLIANZ, MEDICA, AXA, COMPENSA, PASM oraz PZU. Wszystkich pacjentów posiadających karty u tych ubezpieczycieli zapraszamy do korzystania na naszych usług.
      Wykonujemy szereg badań, między innymi:
      EKG, USG (jamy brzusznej, tarczycy, piersi, tkanek miękkich, ślinianek, prostaty, jąder, ciąży, TV, układu moczowego, stawów biodrowych u dzieci, kolan etc.),
      drobne zabiegi chirurgiczne, spirometrię, audiometrię, badania cytologiczne, pole widzenia, pachymetrię oka.
      Oferujemy także pełen zakres badań laboratoryjnych (bez konieczności zapisów) od poniedziałku 7-11 do soboty 8-11 włącznie.
      Serdecznie zapraszamy!!! :)
      • myrek01 Re: RoyalMed - opinie - moja jest zła :( 01.02.13, 16:39
        Niestety z każdą wizytą mam coraz gorsze zdanie o tej przychodni. Kilka dni temu moja żona w 7 miesiącu ciąży poszła tam na standardowe badanie krwi. Miła Pani z recepcji kazała jej czekać w kolejce około 10 osobowej. Oczekiwanie na 2 minutowe pobranie krwi trwało około 45 minut. Brawo dla Pań recepcjonistek. Wydaje mi się że kobieta w ciąży powinna zostać obsłużona w możliwie najszybszym czasie a nie czekać pośród kichających i kaszlących pacjentów.
        • nasze.lomianki Re: RoyalMed - opinie - moja jest zła :( 01.02.13, 22:14
          myrek01 napisał:

> Niestety z każdą wizytą mam coraz gorsze zdanie o tej przychodni. Kilka dni tem
          > u moja żona w 7 miesiącu ciąży poszła tam na standardowe badanie krwi. Miła Pan
          > i z recepcji kazała jej czekać w kolejce około 10 osobowej. Oczekiwanie na 2 mi
          > nutowe pobranie krwi trwało około 45 minut. Brawo dla Pań recepcjonistek. Wydaj
          > e mi się że kobieta w ciąży powinna zostać obsłużona w możliwie najszybszym cza
          > sie a nie czekać pośród kichających i kaszlących pacjentów.

No nie facet, zdaje sie że przychodnie ci się pomyliły.
          Faktem jest że trzeba niestety mieć kasę by tam się leczyć. Ale o kolejkach do pobrania krwi nic mi nie wiadomo.
          Od godziny 8.00 panie od pobierania siędzą i plotkują nie mając nic do roboty.
          Zdaje się że małżonka powinna u umówić się rano , lub zadzwonić do nic nierobiących panienek w recepcji.
          • gapula75 Re: RoyalMed - opinie - moja jest zła :( 03.02.13, 15:40
            Z tego co się orientuję to pacjentki w widocznej ciąży, wchodzą na pobrania krwi bez kolejki, jest nawet taka inforamcja na drzwiach gabinetu zabiegowego :) a panie pielęgniarki raczej nie siedzą z założonymi rękami, bo mają od 7 rano sporo pracy w gabinecie zabiegowym.
    • aga375 Re: RoyalMed - opinie 30.01.13, 01:24
      Ja pewnego dnia, nie mogłam się dodzwonić, jak zwykle, do mojego Polmo a potrzebowałam receptę. Zadzwoniłam więc do Royal Medu i zapytałam co trzeba zrobić, żeby się do nich przepisać. Pani powiedziała, że trzeba wypełnić druk. Zapytałam więc, po jakim czasie mogę się zapisać do lekarza po wypełnieniu druku, a pani, że natychmiast. To zaproponowałam, żeby, mnie zapisała a ja jak przyjdę to dopełnię formalności i tak się stało. Termin: za 1,5 godz. Czekałam 15- 20 min. Zobaczymy jak będzie dalej....
      pozdrawiam
      • myrek01 Re: RoyalMed - opinie 30.01.13, 08:20
        Mi niestety już 2 razy się zdarzyło, że czekałem godzinę na wizytę i się poddałem. W międzyczasie między umówionymi pacjentami weszły ze 2 osoby spoza umówionych klientów. Jak zapytałem panie w rejestracji o co chodzi, to były bardzo zdziwione tym faktem...
        Co do internistów tam pracujących to mam bardzo złe zdanie - wykazują bardzo małe zainteresowanie pacjentem. Może to dlatego, że chodzę na wizyty w ramach NFZ a nie odpłatnie?
        • jadzioreks Re: RoyalMed - opinie 30.01.13, 10:02
          Byłam kilkukrotnie w Royalmedzie i jeszcze nigdy nie weszłam o czasie. Opóźnienia były kilkudziesięciominutowe albo w ogolę rezygnowałam z wizyty. Ostatnio w grudniu panie recepcjonistki na moje pytanie jak długie jest opóźnienie kazały mi samej się zorientować - wejść do gabinetu (gdzie był pacjent) i porozmawiać z lekarka. Gdy poprosiłam żeby jednak zadzwoniły do gabinetu bo nie wypada żebym wchodziła w czasie badania innego pacjenta, pani rozbawiona po ćwierkotaniu z lekarka odpowiedziała, ze moja godzina wizyty już dawno minęła wiec o czasie na pewno nie zostanę przyjęta... w sumie brzmi logicznie ;) Niestety podejście Pan w rejestracji i lekarzy nie do przyjęcia.
          • bajkowy.marcin Re: RoyalMed - opinie 30.01.13, 22:04
            CCC odwrotnie proporcjonalnie do tego sloganu.
            Kurka mać , drogo jak szlak. Bynajmniej jakieś 30% drożej niż w Warszawie.
            Zważywszy na koszty paliwa i dojazdu do Stolicy?
            Chyba jednak lepiej pomęczyć się i pojechać do Warszawy..
            • gapula75 Re: RoyalMed - opinie 03.02.13, 15:47
              Każdy z nas ma prawo leczyć się gdzie chce i gdzie mu bardziej odpowiada, trudno jest dogodzić wszystkim. Myślę jednak, że nie jest tak jak pisze bajkowy.marcin bo jest wiele placówek duuużo droższych niekoniecznie dobrych jakościowo, ja jestem zadowolona z tej placówki, z jej funkcjonowania i "obsługi", przyjmują tam dobrzy lekarze. A w dzisiejszych czasach, szczególnie w tej branży trudno jest o ideały. Najlepiej samemu ocenić i nie słuchać innych.
              • j.urek Re: RoyalMed - opinie 03.02.13, 19:19
                Ale takie forum pomaga poznać doświadczenia innych. To jest normalne przekazywanie opinii. Jak widać Royal ma opinie różne. Ale przeważają takie sobie.
                • tosianie85 Re: RoyalMed - opinie 03.02.13, 19:55
                  Ja uważam, że tyle ile ludzi tyle różnych opinii. Wszystkim nie da się dogodzić. Sama pracuję z ludźmi i wiem, że to ciężki kawałek chleba. Dlatego najlepiej jest się samemu przekonać. Pozdrawiam
                  • lea228 Re: RoyalMed - opinie 04.02.13, 17:00
                    niestey ale ja mam tez negatywne odczucia, przepisałam 2 dzieci z uwagi na to iż miałam dość wyciągania numerków ze szpitalnej... wiadomo o co chodzi,

1,5 roczne dziecko dostało skierowanie na badania krwi:

pani pielegniarka wkuwała się kilkukrotnie po czym powiedziałam zeby dała sobie spokój, po czym przyznała się że nie potrafi takim małym dzieciom pobierac krwi....
                    pani która potrafi bedzie za 2 dni...bez komentarza, poprosiłam o próbki i pojechałam szybko aby znakjoma pielegniarka pobrała krew,

oddana krew..czekam na mrfologie...

3 dni morfologia obwodowa, na rozmaz czekałam ok 7 dni ....codziennie recepcjonistki mówily mi ze bedzie, a go nie było
                    wreszcie zadzwonilam do synlabu i okazało się ze nie ma hematologa do oznaczenia krwiiii.....
                    rozmaz był pilny dziecko było chore...zalezało mi na czasie czy to wirusówka czy bakt...

szczepienia: niby dzieci zdrowe , a widze chore
                    w tym samym gabinecie oczywiście w innych godzinach...
                    uważam że dzieci na szczepienia powinny być w innym gabinecie przeciez przez wywietrzenie gabinetu nic nie da...

wypisałam się po 2 mcach

wróciłam na stare śmieci
                    • roma-555 Re: RoyalMed - opinie 04.02.13, 17:14
                      Royal robi znacznie lepsze wrażenie niż np. "proszki". Jest czysto, widno, wystrój w stylu małomiasteczkowej "nowoczesności". Niestety dziewczyny z recepcji przypadkowe w tym zawodzie, a z lekarzami - zależy na jakiego się trafi i jaki ma akurat dzień.
                      Zgadzam się, że z Royal to tam jest tylko nazwa :-(
                    • gapula75 Re: RoyalMed - opinie 04.02.13, 20:41
                      Z tego co się orientuję to w Royalmedzie badania są wykonywane w innym laboratorium niż to wymienione przez lea228 a faktem jest, że małym dzieciom nie zawsze udaje się pobrać krew za pierwszym razem.... ;) Szczepienia natomiast odbywają się zawsze w gabinecie odpowiednio do tego przygotowanym i w odpowiednim czasie :)

Pozdrawaim :)
                      • lea228 Re: RoyalMed - opinie 05.02.13, 01:31
                        to może sie coś zmieniło o października 2012 jeszcze wtedy było w Synlab, przyjecia gabinet przejscie do zabiegowego , chodzi o to że kiszą się dzieci za tymi szklanymi drzwiami i korzystaja z tego samego gabinetu, szczepienia w zabiegowym i co ztego jak spowrotem w niby mini korytarzyku za szklanymi drzwiami, ten sam dzien o innej porze dzieci zdrowe i chore..czasami siedzą razem w mini korytarzu jak są opóźnienia.

faktycznie nie każdy umie pobracv krew maluszkowi, ale niech sie do tego pzyzna...ale moim zdaniem powinien byc tak wyszkolony persponel aby nie trzeba było czekać na pania która to potrafi.....

• lea228 Re: RoyalMed - opinie 05.02.13, 01:34
                          przeciez napisałam ze po paru wkłuciach się nie udało,''

• anonymous6 Re: RoyalMed - opinie 05.02.13, 14:36
      Ja i rodzina korzystaliśmy kilka razy (internista, pediatra, opieka pielęgniarksa w domu).
      Opinia b.pozytywna.
    • facet987 Re: RoyalMed - opinie 09.02.13, 18:37
      www.tinyurl.pl?MZ0QDPNN
    • hiuppo Re: RoyalMed - opinie 23.02.13, 19:09
      quartico napisał(a):

> Czy ktoś zna warunki RoyalMedu? wiem że jest to prywatna klinika. Opinie na tem
      > at tej kliniki też są mile widziane.

Na samym początku było ok, jak było mało ludzi. Interniści faktycznie tacy sobie, niemniej i taka klasa wyżej niż w POLMO. Polecam pobieranie krwi i diagnostykę. Mają usługi w NFZ do pewnej godziny.
      A panie na recepcji jak to panie - mają gorsze i lepsze dni ;)

• mayataya73 Re: RoyalMed - opinie 17.02.14, 20:54
        super przychodnia wszystko na miejscu...laboratorium gdzie mozna ze spokojnym sercem pójśc z dzieckiem na pobranie krwi szczerze polecam.... Panie Pielęgniarki..zawsze usmiechniete i uczynne.Pozazdrościć takiego zespołu...Pozdrawiam załoge Pani Kasi. Wierna pacjentka :)
    • catala Re: RoyalMed - opinie 18.02.14, 01:48
      Regularnie korzystam z opieki pediatry i jestem bardzo zadowolona. Lekarze kompetentni, pielęgniarki sympatyczne i uśmiechnięte, czysto, ładnie i schludnie. Opóźnienia max 10 minut. Jak dotąd nie miałam problemu, by umówić się z dnia na dzień w nagłym przypadku.
      • myrek01 Re: RoyalMed - opinie 18.02.14, 08:35
        catala napisał(a):

> Regularnie korzystam z opieki pediatry i jestem bardzo zadowolona. Lekarze komp
        > etentni, pielęgniarki sympatyczne i uśmiechnięte, czysto, ładnie i schludnie. O
        > późnienia max 10 minut. Jak dotąd nie miałam problemu, by umówić się z dnia na
        > dzień w nagłym przypadku.

hmmmm a ja wczoraj byłem z dzieckiem u pediatry i było opóźnienie 40 minut... mimo, że zadzwoniłem 10 minut przed przyjazdem z zapytaniem czy pacjenci przyjmowani są zgodnie z grafikiem - panie w rejestracji zapewniały mnie, że opóźnienia nie ma!!!

Miesiąc, może dwa temu byłem u dermatologa (również z dzieckiem) i czekaliśmy prawie godzinę!!! Szkoda, że na wizytę, która kosztuje 120zł przewidziane jest tylko 10 minut!!! Ja mogę poczekać ale proszę wytłumaczyć to 10 miesięcznemu dziecku!!!

Przyznam, że jest czysto i miło. Z kompetencjami niektórych lekarzy mógłbym polemizować.
        Terminowość do bani.
        • inowi Re: RoyalMed - opinie 18.02.14, 09:23
          poczytałam, poczytałam i zrezygnowałam...a już właśnie miałam zapisać tam swoje dzieci. chyba jednak wybiorę Szpitalną...po remoncie wyglądowo dorównuje RoyalMed-owi. A co do opieki-opinie pewnie różne, ale jak widać prywatne nie znaczy lepsze...
          • dag-a84 Re: RoyalMed - opinie 02.12.14, 14:26
            My całą rodziną korzystamy z usług tej przychodni, ale właśnie się dowiedziałam, że nie pracuje tam już nasza ulubiona pielęgniarka Pani Dorotka, która zajmowała się między innymi szczepieniami dzieci i w sposób rewelacyjny pobierała krew. Poważnie myślę nad zmianą przychodni, bo teraz z dziećmi nie będzie tam, do kogo przychodzić.
            • myrek01 Re: RoyalMed - opinie 03.12.14, 13:29
              Jeśli Dorotka nie pracuje to ja wypisuje stamtąd swoje dziecko. Ma super podejście do dzieci. Osobiście uważam, że ma większe pojęcie niż beznadziejni pediatrzy, którzy tam pracują... Dr Tul., której wiecznie coś się wydaje ale nie jest pewna, Dr. Ciećw., która jest niemiła dla dzieci i szybko przepisuje antybiotyki. Jest jeszcze jedna doktor, której nazwiska nie pamiętam. Mega niemiła, w ogóle nie powinna się zajmować dziećmi. Mój syn przez 18 miesięcy miał przepisane antybiotyki 3-4 razy. Nie dostał ich ani razu.
              • nu-lka Re: RoyalMed - opinie 11.12.14, 11:13
                Niestety również muszę dołączyć do grona niezadowolonych. Jedna wizyta u internisty, po pół godz. oczekiwania, na pytanie w recepcji co się dzieje, dlaczego lekarz nie przyjmuje, padła odpowiedź - ojej Pan doktor dzisiaj nie dojedzie, nagła sprawa... wszystko rozumiem, ale poinformować pacjentów siedzących pod gabinetem to już nie łaska?? Panie z recepcji totalna porażka, aż dziw bierze, że przy takim bezrobociu w prywatnej placówce pracują tak niekompetentni ludzie.
              • nu-lka Re: RoyalMed - opinie 11.12.14, 13:23
                Niestety również muszę dołączyć do grona niezadowolonych. Jedna wizyta u internisty, po pół godz. oczekiwania, na pytanie w recepcji co się dzieje, dlaczego lekarz nie przyjmuje, padła odpowiedź - ojej Pan doktor dzisiaj nie dojedzie, nagła sprawa... wszystko rozumiem, ale poinformować pacjentów siedzących pod gabinetem to już nie łaska?? Panie z recepcji totalna porażka, aż dziw bierze, że przy takim bezrobociu w prywatnej placówce pracują tak niekompetentni ludzie.
    • pissedmarta Re: RoyalMed - opinie 23.11.16, 21:04
      Byłam bardzo zawiedziona wizytą u okulisty p. Dzikowskiego. Nie dość, że się spóźnił przynajmniej 20 minut to na dodatek zachowywał się niekulturalnie w stosunku do mojej osoby. Nie wiedział z kim prowadzi wizytę, a moją siostrę, która stała jak wryta zapytał "Pani to w ogóle mówi po Polsku?". Wizyta poszła w miarę sprawnie i z radością pożegnałyśmy gbura :)
      Podrawiam
      • miu4 Re: RoyalMed - opinie 24.11.16, 00:01
        No to my mamy podobne doświadczenie z ortopedą. Więcej się dowiedzieliśmy od lekarza ogólnego w państwowej przychodni.
        A można było inaczej, bo w końcu doczekaliśmy się na wizytę u ortopedy na NFZ.
    • pajka1234 Re: RoyalMed - opinie 02.02.17, 14:27
      A ja tej placówki nie polecam. Na parkingu wieczorem uszkodziłam sobie samochód bo z ziemi wystawał kawałek pachołka niewidocznego po ciemku. Zgłosiłam szkodę do placówki aby zapłacili z polisy OC ale Dyrektor arogancko odpowiedział mi ze nie zgadza się na to. Bez podania argumentu a wcześniej oszukiwał mnie , ze w ogóle takiej polisy nie posiada. Szczyt arogancji i nie liczenia się z pacjentami. Jest placówka świadcząca usługi i jest przy niej parking i za szkody na tym terenie odpowiada Royal Med. Najlepiej brać pieniądze i za nic nie odpowiadać.
    • pajka1234 Re: RoyalMed - opinie 02.02.17, 14:36
      pajka1234 02.02.17, 14:27

A ja tej placówki nie polecam. Na parkingu wieczorem uszkodziłam sobie samochód bo z ziemi wystawał kawałek pachołka niewidocznego po ciemku. Zgłosiłam szkodę do placówki aby zapłacili z polisy OC ale Dyrektor arogancko odpowiedział mi ze nie zgadza się na to. Bez podania argumentu a wcześniej oszukiwał mnie , ze w ogóle takiej polisy nie posiada. Szczyt arogancji i nie liczenia się z pacjentami. Jest placówka świadcząca usługi i jest przy niej parking i za szkody na tym terenie odpowiada Royal Med. Najlepiej brać pieniądze i za nic nie odpowiadać.
    • pacjentka765 Re: RoyalMed - opinie 28.06.17, 15:33
      Witam serdecznie,
      Personel w RoyalMed Łomianki jest kompletnie nie przygotowany (dokładnie chodzi mi o Panie na recepcji). Za każdym razem kiedy próbuje uzyskać jakieś informacje, czy telefonicznie czy osobiście, odpowiedź jest wymijająca lub słyszę "nie wiem". Rozumiem, że można nie wiedzieć ale chęć poznania odpowiedzi na pytanie pacjenta powinna być, a u Pań tam pracujących tego brak! Co więcej, są aroganckie! Nie dość, ze nie douczone to jeszcze odpowiadają w beszczelny sposób! Wielokrotnie dzwonię aby potwierdzić tylko informacje czy na pewno u nich tak jest żeby nie jeździć bez sensu. Ostatnie co mnie bardzo zaskoczyło, Panie nie wiedzą, że kobiety w ciąży w naszym kraju objęte są opieką medyczną, bez względu na to czy są ubezpieczone gdzieś czy nie... Tragedia, może warto zainwestować w przeszkolenie pracowników? Aaaa co do kontaktu z placówką, kontakt telefoniczny jest bardzo trudny, na linii trzeba czekać ładne parę minut bo Panie nie raczą odebrać...
    • annbuchholz Re: RoyalMed - opinie 30.05.19, 14:49
      massakra, nie ma juz tych lekarzy co byli, wszyscy uciekają do cmp i polmo......moi wszyscy znajomi przenoszą się do innych klinik w Łomiankach bo to co tam się dzieje to kpina...stoje w kolejce z dzieckiem z gorączka ...na recepcji siedza 2 panie z czego jedna obsługuje a druga taka blondyna z czerowonymi ustami i pazurami cały czas w telefonie siedzi....to kpina!!!!!! zmieniąłm deklarację na inna przychodnię gdzie jestem traktowana jak pacjent a nie jak intruz!!!!!!! ŻENADA!!!!!!!
    • Gość: sezam Re: RoyalMed - opinie IP: 95.41.41.* 09.12.21, 22:05
      Dzień dobry od kilku nastu lat jestem pacjentem na NFZ tej przychodni, ale od 2000 roku jestem bardzo zniesmaczony po przebytym covidzie w 2021 luty zostałem nie do końca wyleczony przez internistów tej placówki. Jedna Pani lekarka która mnie prowadziła jak się okazuje pracuje jeszcze w innej przychodni państwowej w tej miejscowości i nie bardzo można do niej się dostać. Mniejsze jeszcze żyję, pomijam to. Ale kolejny internista w tej placówce w dniu 8.11.2011 wystawił skierowanie na badanie do pracowni specjalistycznej tylko wystawił nie tak do pracowni usg zlecenie na gastroskopie gdzie Pani w szpitalu roześmiała się kto to wystawił lekarz czy ktoś inny nie zacytuję. Po kontakcie w dniu dzisiejszym z Panem Doktorem teleprada stwierdził że go rozpraszam i żebym mu nie przeszkadzał i się rozłączył fakt faktem wystawił skierowanie ale całkiem bez zrozumienia. Od dnia dzisiejszego 09.12.2021 proponuję omijać tę przychodnię na NFZ bo mogą przepisać coś co spowoduje zgon i stwierdza żeby nie rozpraszać lekarzy, bo szkodzi ich zdrowiu !!!!!!!!
      Pozdrawiam życzę zdrowia sosna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka