Dodaj do ulubionych

Dlaczego na SZczytowej jest ruch jednokierunkowy?

16.03.13, 14:39
Dlaczego na Szczytowej jest ruch jednokierunkowy? Jest to jedyna ulica posiadająca odpowiednią nawierzchnię,żeby normalnie po ludzku przejechać nią od ulicy Wiślanej do Wiejskiej/Szymanowskiego? Więc pytam się was dlaczego urzędnicy nam utrudniają przejazd tą ulicą..?Została wykonana z naszych pieniędzy i jest praktycznie dostępna tylko z jednej strony? Ja chcę nią jeździć od Wiślanej do Wiejskiej... a nie tonąc w błocie dojeżdżać Chopina...? Kto to wymyślił? Kto w ogóle podjął decyzję o wybrukowaniu tej ulicy i o założenia oświetlenia? Ja też chcę,żeby moją małą uliczkę tak zrobiono....? Mam pytanie z czystej ciekawości bez żadnych sugestii żeby było jasne! Czy ktoś ważny czyli urzędnik/radny łomiankowski mieszka przy Szczytowej? tak tylko pytam.... to fajnie miejsce dzięki takiemu dojazdowi do mieszkania?
Obserwuj wątek
    • lparys Re: Dlaczego na SZczytowej jest ruch jednokierunk 16.03.13, 15:21
      no przecież tam mieszka właściciel tej gminy p.piotr r
      • krzysiom1 Re: Dlaczego na SZczytowej jest ruch jednokierunk 16.03.13, 16:39
        A wybrukował, oświetlił i zrobił jednokierunkową jego wielbiciel- Pszczólkowski :)
        • 90procent Re: Dlaczego na SZczytowej jest ruch jednokierunk 16.03.13, 18:16
          krzysiom1 napisał:

> A wybrukował, oświetlił i zrobił jednokierunkową jego wielbiciel- Pszczólkowski
          > :)

Z całą pewnością działał w zmowie? z profuturo eko tajnym stowarzyszeniem na rzecz stawiania prostych lamp w ciągu ulicznym.

No i za żarówki robią ekologiczne świetliki które na wiosnę się rozmnażają i jest w maju szczególnie jaśniej, po to by móc pospiskować przed referendum pod latarnią z pivkiem w rąsi i alpażką w kieszeni.

Jak zwykle wiadomości spod bazarkowego kibla którego tam nie ma.
          Jednym słowem zawiść w skali makro, miś na miarę naszych potrzeb, na miarę Łomianek.
          Jesteście naprawdę opozycyjnie puknięci w czołowy płat mózgu.

Oczywiście nie odpowiadam krzysiomowi, tylko tym rybim wypierdkom którzy się reaktywowali przed wyborami podając się za zsiarczałych przyajźnią ziomali.
    • lparys Re: Dlaczego na SZczytowej jest ruch jednokierunk 16.03.13, 16:42
      oczywiście za kadencji pszczółkowskiego, kazał zrobić piotruś
    • miu4 Re: Dlaczego na SZczytowej jest ruch jednokierunk 17.03.13, 01:16
      Stefan powrócił!
      Ale nowych pomysłów na tematy brak.
      Odświeżasz stare. O szczytowej pisałeś w zeszłym roku i to nie raz. Już chyba wszyscy wiedzą, kto tam mieszka.
      Nuuudaaa...
    • stefanprawo Re: Dlaczego na SZczytowej jest ruch jednokierunk 19.03.13, 16:45
      Serio podoba mi się Szczytowa jest wybrukowana kostką,posiada oświetlenie oraz jest jednokierunkowa czyli niemożliwy jest dojazd tą ulicą do ulicy Wiejskiej od Wiślanej...ehhh Mieszkańcy Szczytowej jakie wnioski składaliście i jak przekonaliście ówczesnego Burmistrza,żeby zrobił dla Was tak piękną drogę i to jednokierunkową czyli taką po,kótrej dużo samochodów jeździć nie będzie? Jak to możliwe było,....ja też chcę żeby moja uliczka była jednokierunkowa i taka ładna. a teraz niestety mam gumofilce w aucie...tak na wszelki wypadek..
      Mieszkańcy Szczytowej podzielcie się z nami swoją mądrością....co trzeba zrobić żeby mieć tak ładną i pierwszą w Łomiankach ulicę jednokierunkową?
      • krzysiom1 Re: Dlaczego na SZczytowej jest ruch jednokierunk 19.03.13, 21:15
        Nie rozumiem skąd karkołomne założenie ulica jednokierunkowa= mniej samochodów.
        Przecież to absurd!
        Jak ktoś ma tam dojechać i wyjechać to pojedzie, bez względu na to ile ma kierunków...
        • stefanprawo do krzysiom1 20.03.13, 12:17
          Ja to nie rozumiesz? Normalne przecież,że skoro Szczytowa jest wybrukowana tak pięknie to gdyby nie była jendokierunkowa to bym sobie nią od Wiślanej do Wiejskiej dojeżdżał zamiast jeździć na około czyli przez Warszawską lub pełną dziur Kościelną Drogą lub usyfioną dziurami Chopina...jak myślisz czy jakby Szczytowa nie była jednokierunkowa to którędy kierowcy by jeździli od Wiślanej? Usyfioną hańbiącymi dziruami Chopina czy piękną wygodną Szczytową?
          Jak myslisz dlaczego Szczytowa jest jednokierunkowa? KPW?
          • krzysiom1 Re: do krzysiom1 20.03.13, 22:12
            Nie znam nikogo kto jeżdził od Wislanej do Wiejskiej jeżdził Szczytową, nawet przed remontem.
            WSZYSCY jeździli i jeżdżą Rolniczą, bo to najkrótsza droga a Szczytowa zawsze była wąską uliczką/dojazdem do posesji i nikt nią nigdy nie jeździł.
            Bredzisz ojeżdzeniu Chopina i Kościelnej Drodze, żeby stworzyć bezsensowny problem
            KPW?
            • stefanprawo Re: do krzysiom1 po raZ drugi 21.03.13, 10:02
              Chłopie, bredzic to sobie możesz ale na łonie rodzinnym. Ja mówię o faktach a one są następujące:
              1. Mała uliczka jest w latach 80 i 90 dwukierunkowa i korzystają z niej jadący od Wiślanej do Wiejskiej a nie tylko miejszkańcy.
              2. Potem dzięki wspaniałomyślności władz gminy ulica staje się jednokierunkowa po wykonaniu na niej pieknej nawierzchni drogowej wraz z oświetleniem

Moim zdaniem właśnie po to,że tak naprawdę ograniczyć przejazd ta ulicą, a przecież to nie jest prywatna droga tylko ulica wykonana między innymi za moje de facto pieniądze!!! Chcę tylko wiedzieć jakie pisma pisali mieszkańcy Szczytowej do gminy lub co spowodowało,że gmina zrobiła właśnie Szczytową a nie moją równie ładną i małą uliczkę?
              Z czystej ciekawości zapytałem się również ( bez podtekstów) czy przy tej uliczce mieszka może jakiś urzędnik gminy lub radny?
              Więc krzysiom1 nie obawiaj się nikt już tej kostki ze szczytowej nie zdejmie...chociaż może w ramach równouprawnienia wszystkich dróg w Łomiankach rotacyjnie będziemy przenosić tą samą kostkę na różne uliczki w Łomiankach np co 3 lata buahahahahahha
      • miu4 Re: Dlaczego na SZczytowej jest ruch jednokierunk 19.03.13, 21:57
        stefanprawo napisał:

> .... a
        > teraz niestety mam gumofilce w aucie...tak na wszelki wypadek..
        > Mieszkańcy Szczytowej podzielcie się z nami swoją mądrością....co trzeba zrobić
        > żeby mieć tak ładną i pierwszą w Łomiankach ulicę jednokierunkową?

Mieszkam w Łomiankach już ładnych parę lat (paręnaście, a w zasadzie niemal 20). Pamiętam niejedną ulicę... i tak dla przypomnienia, na szczytowej też jeszcze nie tak dawno trzeba było w gumiakach chodzić, doły, góry, koleiny, a ciemno było jak u Murzyna w d. A ludzie mieszkali, chodzili, jeździli i czekali na warunki godne ulicy w mieście. I doczekali sie i fajnie, i tego życzę mieszkańcom innych ulic.
        Ps. Nie tylko szczytowa jest jednokierunkowa i nie tylko szczytowa jest wyłożona kostką. Wiosna się zbliża, chyba czas na spacer.
        • ziomalreaktywacja Re: Dlaczego na SZczytowej jest ruch jednokierunk 20.03.13, 08:58
          To dobrze że ulica Szczytowa została wybudowana.

Problemem jest tylko to, ze jak ktoś się dorwie do władzy to pierwszą drogę przy swoim domu zrobi i tak jest w tym przypadku. Pan Rusiecki zamiast starać się o mieszkańców osiedla postarał się o siebie - kosztem innych

A już szczytem bezczelności była wymiana lamp na nowe wyłącznie z powodów estetycznych. Czyli obok domu burmistrza Piotra Rusieckiego będzie ładnie a obok domów mieszkańców będzie ciemno.
        • stefanprawo Re: Dlaczego na SZczytowej jest ruch jednokierunk 20.03.13, 12:20
          Tak,ale Szczytowa była pierwszą jednokierunkową wykonaną z kostki brukowej ulicą....dlatego chcę wiedzieć jak to mieszkańcy Szczytowej zrobili? Jakie wnioski złożyli? Z kim wówczas i kto rozmawiał? Ja tylko prosze o wyjaśnienie i pomoc żeby czerpać przykład z tej pięknej jednokierunkowej ulicy. Wydaje mi się również,że zanim ta ulica zmieniła się w piękną drogę to nie była jednokierunkowa....brawo dla mieszkańców Szczytowej...a tak z czystej ciekawości i bez podtekstów czy przy Szczytowej mieszka jakieś urzędnik gminny bądź radny?- tak tylko pytam...
          • z.lomianek Re: Dlaczego na SZczytowej jest ruch jednokierunk 22.03.13, 23:45
            No i Rusiecki wymienił sobie lampy na ulicy. Obok wiele dróg do dziś jest nieoświetlonych, ale co to obchodzi Rusieckiego, liczy się tylko jego interes. Obrósł w piórka i wypisuje kłamstwa na forum mieszkańców Chopina. A wszyscy widzą, że nic dla mieszkańców nie robi tylko dba o własny tyłek.
    • stefanprawo Re: Dlaczego na SZczytowej jest ruch jednokierunk 25.03.13, 12:04
      Z Waszych postów wynika,że przy ul.Szczytowej mieszka WICEBURMISTRZ I RADNY RUSIECKI.
      Panie Rusiecki czy może Pan nam mieszkańcom małych, takich jak Szczytowa lecz zapyziałych uliczek pomóc? Może Pan pamięta lub wie jak udało się Wam mieszkańcom tej uliczki doprowadzić do zmiany kierunku ruchu ( jednokierunkowość) oraz wybrukowania i założenia latarni....Chętnie posłucham Pana Burmistrza w tej sprawie skoro jak wynika z postów Pan tam mieszka Panie Rusiecki? Może coś na ten temat jest Panu Panie Rusiecki wiadomo? Pana pomoc może być cenna dla mieszkańców Łomianek,kótrzy przy małych zasyfionych uliczkach mieszkają i trochę zazdroszczą Panu tej pięknej o małym natężeniu ruchu, znakomicie oświetlonej uliczki...My też takie chcemy!!!
      • z.lomianek Dlaczego na SZczytowej jwymieniono lampy na nowe 25.03.13, 19:17
        To jeszcze niech napisze skąd ściągnięto płytki na parking przed ogrodzeniem. Mieszkańcy ulicy Wspólnej muszą chodzić po błocie a obok Pana Rusieckiego nawet koła samochodu mają być czyste. Oj Piotrze nie przychodź agitować bo już nikt Ci nie wierzy.
    • stefanprawo na mojej uliczce błoto a tymczasem na Szczytowej.. 29.03.13, 15:11
      Błoto błoto błotem....na naszych uliczkach, na wspólnej,na Choipina,na Kościelna Droga, na Brzegowej etc wszęzie błoto a tymczasem na Szczytowej piękna kostka i piękne oświetlenie..My też tak chcemy? Panie Rusiecki niech Pan nam zdradzi jak mieszkańcy Szczytowej przekonali gmine do inwestycji w taką małą uliczkę jaką jest Szczytowa...wtedy to była jedna z nielicznych uliczek w Łomiankach,które miały kostkę brukową....Jak to się udało!! My mieszkańcy pozostałych uliczek w Łomiankach też tak chcemy a Pana Rusieckiego zapraszamy na przejazd hańbiącymi dziurami na Brzegowej...niech się przejedzie i zobaczy jakie tam są dziury!!!
      • ziomalreaktywacja Re: na mojej uliczce błoto a tymczasem na Szczyto 02.04.13, 09:25
        burmistrzu ulicy Szczytowej - nie idź tą drogą.

Ale tak naprawdę to jest to przerażające, jak można w tak krótkim czasie zmienić poglądy. To co się krytykowało stosować w tak jawny sposób. Być może Panowie wiedzą ze mają tylko 4 lata i muszą coś szybko uczknąć z „tortu”. Ale czy o to nam chodziło wybierając pana Dąbrowskiego na burmistrza.

Czysta hipokryzja
    • stefanprawo Re: Dlaczego na SZczytowej jest ruch jednokierunk 04.04.13, 14:36
      To jak tam będzie. Dowiemy się jak możemy nasze zabłocone uliczki gminne zamienić w taką piękną Szczytową? Może Pan Rusiecki skoro jak się dowiedzieliśmy, ktoś podał na tym forum,że właśnie przypadkiem mieszka na Szczytowej jako WICEBURMISTRZ nam szarym mieszkańcom Łomianek pomoże i wyjaśni jeżeli posiada oczywiście wiedzę w tym zakresie jak to się stało,że Gmina urządziła tą właśnie a nie inne podobne uliczki?
      • krzysiom1 Re: Dlaczego na SZczytowej jest ruch jednokierunk 04.04.13, 21:06
        Ile razy można pytać się o tę samą brednię?
        Zapytaj burmistrza Pszczólkowskiego dlaczego radnemu opozycji "zbudował" nową jednokierunkową ulicę?
        Miał taki makiaweliczny plan, żeby stefan mógł sobie poużywać na Rusieckim
        • stefanprawo do krzysiom1 ponownie 05.04.13, 10:49
          Nie denerwuj się spokojnie...to nie żadne brednie tylko szczera prawda, to co mówię...
          Pytam o sprawę ważną dla mieszkańców, dla nas wszystkich,którzy mieszkają przy GMINNYCH ZABŁOCONYCH ULICACH i nie mają tego "przywileju" mieszkać przy pięknie wyasfaltowanych lub zrobionych z kostki i oświetlonych ulicach gminnych...Zapewniam Cię Krzysiom1,że jest nas wielu...i zapewniam Cię,że nie interesują mnie personalia....nie interesuje mnie czy przy Szczytowej mieszka Pan Rusiecki czy ktoś inny z urzędników gminnych. Interesuje mnie tylko jak to się stało i jak my mieszkańcy takich zabłoconych uliczek możemy od władz naszej gminy uzyskać ich wybrukowanie? Dlatego pytam się mieszkańców uliczki Szczytowej jak im się to udało,że Burmistrz zrobił akurat na tej uliczce kostkę brukową,oświetlenie oraz jednokierunkowy przejazd. Zaznaczam,że była to pierwsza uliczka jednokierunkowa w Łomiankach jednocześnie jednokierunkowość tej pięknie urządzonej uliczki nie daje możliwości przejazdu od ulicy Wiślanej do Wiejskiej co jest sklandalem bo SZczytowa nie jest prywatną uliczką dojazdową do posesji tylko powinna służyć wszystkim mieszkańcom Łomianek a więc być otwarta od Wiślanej gdyż inne równoległe drogi otwarte od Wiślanej w kierunku Szymanowskiego,Wiejskiej są zabłocone i usłane dziurami aż strach po nich jechać...Teraz już rozumiesz krzysiom1 mój post? czy jeszcze bardziej łopatologicznie Ci mam wytłumaczyć?
          • stefanprawo Re: do krzysiom1 ponownie 05.04.13, 19:25
            Czy ktoś nam mieszkańcom haniebnie usyfionych błotem uliczek gminnych wytłumaczy jak zrobić z nich taką piekną Szczytową i w dodatku jednokierunkową żeby przypadkiem ograniczyć przepływ "obcych" pojazdów?
    • stefanprawo Piękna Szczytowa 11.04.13, 12:16
      ehh piękna ta Szczytowa - gminna uliczka...ehhhh też bym chciał żeby "moja" gminna uliczka była w takim stanie....może Pan Rusiecki, który według informacji,które pochodzą z tego forum mieszka przy ul.Szczytowej, coś podpowie? Na jakiej zasadzie inne uliczki gminne mogą stać się takie jak ta piękna Szczytowa? Prosimy o podpowiedź...
      • z.lomianek Re: Piękna Szczytowa 12.04.13, 22:14
        Piotrze, kiedy naprawione będą inne drogi w osiedlu. Twoja ulica jest piękna , jeździsz nią spokojnie bo masz "śpiących policjantów" a nasze dzieci chodzą po błocie. A jak agitowałeś to mówiłeś ze najważniejsi są mieszkańcy, a zrobiłeś odwrotnie.
        • stefanprawo Re: Piękna Szczytowa 13.04.13, 10:34
          Niestety rzeczywiście dużo dróg gminnych w Łomiankach to jedno wielkie błoto. Dziękujemy za wyrównanie jednak niestety drogi np: większa część odcinka Armii Poznań są usłane dziurami - zawieszenie można stracić lub koło urwać... Dolna w dziurach...Odcinek Warszawskiej w Burakowie - w skandalicznym stanie etc.... Zarządca drogi winien o nie dbać a jeżeli sobie z tym nie radzi to co winien zrobić? Co winien zrobić pracownik jeżeli nie radzi sobie w pracy?
          Burmistrzowie musimy dbać o nasze drogi- przykładem świetnego wykonania drogi jest mała uliczka Szczytowa gdzie po wykonaniu pięknej nawierzchni z kostki zrobiono ją również jednokierunkową a tymczasem ona dobrze nadaje się do przejazdu z Wiślanej do Wiejskiej gdyż inne drogi boczne od Wiślanej usłane są dziurami...ehhh każdy mieszkaniec Łomianek by chciał taką piękną drogę o małym natężeniu ruchu...dzięki wprowadzeniu zasady jednokierunkowości...marzenia...
    • stefanprawo Re: Dlaczego na SZczytowej jest ruch jednokierunk 23.04.13, 17:23
      Jak tam z naszymi pełnymi kurzu i syfu drogami? My chcemy żeby nasze uliczki wyglądały jak SZCZYTOWA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka