Dodaj do ulubionych

4 samochody pana Jana...

19.05.13, 11:46
W zasadzie zawsze można odgrywać rolę ubogiego Jana z zarobkiem za 2006 rok w wysokości 144.000,00 zł, gdy na szczęście dla gminy, kończył kadencję wiceb.
pwz.pl/347,1,1,uwaga-zmiana-godzin-pracy,czytaj-wiecej.html#.UZiWGfjwHIU
Dużo ciekawiej jednak wygląda sprawa posiadania aż 4 samochodów. Po co Janowi tyle samochodów
1. Ford C-max
2. Mercedes E 200
3. Lanos 1,5
4. Hyundai 2,5
bip.pwz.pl/plik,66,oswiadczenie-jana-gradzkiego-czlonka-zarzadu.pdf
Biedny Jan, naprawdę biedny Jan z 4 samochodami
Obserwuj wątek
    • siemasz.1 Re: 4 samochody pana Jana... 19.05.13, 11:56
      A ja się pytam powtórnie - zwalniał pracowników z roboty, żeby mieć na te samochody?
    • dzony-bravo Re: 4 samochody pana Jana... 19.05.13, 12:18
      ! ty jednak nie masz po kolei!

dałes mu na te samochody?
      gowno ciebie to obchodzi co on ma
      dlaczego takie rzeczy wyciagasz?
      moze warto wyciagnac synowsko-ojcowskie rekoczyny co?
      albo inne rzeczy o ktorych jeszcze jest cisza?
    • esscort Re: 4 samochody pana Jana... 19.05.13, 12:44
      :))) No to sie ubawiłem. 4 samochody (16-letnji, 15-letni, 13-letni i 8-letni), warte w sumie ze 30-35 tys. zł, czyli tyle, ile jeden nowy mały samochód miejski, ł to naprawdę przejaw bogactwa :))) Jan Grądzki nie jest bohaterem mojej bajki, ale współczuje mu, że ma 4 rzęchy. To musi być dołujące. A po co mu 4 samochody? Może lubi samochody? Ja na 3 osoby mieszkające pod jednym dachem też mam 4 samochody, a doliczając córkę z zięciem - 7. I wcale nie czuję się jakimś bogaczem.
      Do Jana Grądzkiego można się czepiać o rożne sprawy, ale w sprawie tych samochodów, to można mu najwyżej zarzut stawiać, że nie ma chociaż jednego porządnego auta
    • bardzo_kocham_cie Re: 4 samochody pana Jana... 19.05.13, 13:51
      sztomat napisał:
      > W zasadzie zawsze można odgrywać rolę ubogiego Jana z zarobkiem za 2006 rok w [
      > b]wysokości 144.000,00 zł[/b], gdy na szczęście dla gminy, kończył kadencję wic
      > eb.
      > pwz.pl/347,1,1,uwaga-zmiana-godzin-pracy,czytaj-wiecej.html#.UZiWGfjwHIU
      > Dużo ciekawiej jednak wygląda sprawa posiadania aż 4 samochodów. Po co Janowi t
      > yle samochodów
      > 1. Ford C-max
      > 2. Mercedes E 200
      > 3. Lanos 1,5
      > 4. Hyundai 2,5
      > bip.pwz.pl/plik,66,oswiadczenie-jana-gradzkiego-czlonka-zarzadu.pdf
      > Biedny Jan, naprawdę biedny Jan z 4 samochodami

Oczywiście. sprawa zawsze wygląda w zasadzie za 2006
    • j.urek Re: 4 samochody pana Jana... 19.05.13, 14:25
      Rzeczywiście samochody raczej starawe, nawet jeśli brać pod uwagę, że wyciągnięto oświadczenie sprzed 3 lat.
      Ale ja nie rozumiem samego zarzutu i pytania: "Po co Janowi tyle samochodów?"
      Odpowiedź powinna brzmieć: A ch.. to kogo obchodzi...
      Ja bym wolał, żeby majątek radnych czy burmistrzów wskazywał na to, że są ludźmi majętnymi, umiejącymi sobie radzić, dobrze gospodarującymi własnymi zasobami, a nie nieudacznikami, dla których praca radnego jest jednym z ważniejszych źródeł utrzymania.
      Nie wiem, co Jan G. czy Esscort robią z tyloma samochodami, ale to ich sprawa
      • esscort Re: 4 samochody pana Jana... 19.05.13, 15:24
        j.urek napisał:
        Nie wiem, co Jan G. czy Esscort robią z tyloma samochodami, ale to ich sprawa

Jeśli chodzi o mnie, to:
        1. mały, głównie dla żony i w ogóle takiego codziennego jeżdżenia
        2. Średni dla syna, bo ma swoje trasy, godziny itp.
        3. Duży - na jakieś wyjazdy na wakacje, narty itp
        4. Dziarski staruszek do zajmowania się nim, słuchania pięknego dźwięku silnika, fajnego jeźdzenia
    • 90procent Re: 4 samochody pana Jana... 19.05.13, 16:02
      Samochód nie jest wykładnia statusu społecznego. Ja go widziałem w innym samochodzie,
      ale to bez znaczenia. Mimo że trochę się z niego podśmiewam, uważam że
      Janek wcale nie ma wypasionych furek.
      Gdyby miał ze cztery nowe merolki G classe, wtedy mógłby mnie zadziwić.
      Natomiast ten szrot, raczej nie podnosi nikomu ciśnienia.
      Sztomat znajdź lepszy pretekst,np: wiedzę historyczną Jana, która jest do ..bani.
      Sampochódów/narzędzi pracy/ bym raczej się nie czepiał.
      Jeżeli już jest to wartość circa ebaut 30 000.
    • drabbu Re: 4 samochody pana Jana... 19.05.13, 16:40
      Komitet wyborczy burmistrza Dąbrowskiego (ten sam, co go potem nie chciał znać) też poruszał się bardzo okazałym Mercedesem. Mercedesem - choć co prawda, lekko zgrzypiącym - jeździ pan radny Krystecki. Oba te wzoy bardzo często dyżurowały kiedyś pod urzędem, czekając na właścicieli. Panią radną Podolską widziałem niedawno w zupełnie nowym, błyszczącym aucie. Burmistrz chwali się Citroenem, wiceburmistrz - dwoma Passatami. Więc nie rozumiem, skąd ta zazdrość o stare samochody sprzed wielu lat. Przecież jako mieszkańcowi Łomianek miło mi pomyśleć, że elita naszego miasteczka ma teraz swoje takie tłuste lata. Tyle, że może nie będzie ich aż siedem :(
      • z.lomianek Re: 4 samochody pana Jana... 19.05.13, 17:39
        sztomat napisał:

> Dużo ciekawiej jednak wygląda sprawa posiadania aż 4 samochodów. Po co Janowi t
        > yle samochodów
        > Biedny Jan, naprawdę biedny Jan z 4 samochodami

No Piotrek (Rusiecki), to pojechałeś :), Te rzęchy są mniej warte niż twój Pasat, ale nie w tym rzecz mały nienawidzący wszystkich człowieku. Nie cenię zbytnio Grądzkiego ale jedno mu przyznam - on w odróżnieniu od Ciebie to najpierw dla mieszkańców coś robił.

a ty ...

jak zostałeś radnym to sobie Szczytową wybrukowałeś, a Wspólną, Chopina, Moniuszki to miałeś i masz w d...

a jak zostałeś burmistrzem to światła na nowe na Szczytowej wymieniono (pewnie Pszczółkowski) a na innych ulicach ciemno jak ...

i taka jest różnica miedzy Tobą a Grądzkim
      • neptun666 Re: 4 samochody pana Jana... 19.05.13, 21:26
        Ja już wolę te 4 samochody Pana Jana niż rzęch Krysteckiego który codziennie parkuje pod urzędem ( podobno ma tam tajny etat, komisja rewizyjna powinna się tym zająć).
        Rusiecki szpanuje nowym pasatem, Dąbrowski nowym citroenem jakoś prochowni to nie przeszkadza więc niech zajmie się prawdziwymi kokosami naszych rządzących w przeciwnym wypadku ujawnimy to co wiemy.
        • j.urek Re: 4 samochody pana Jana... 19.05.13, 21:32
          neptun666 napisał:

> Rusiecki szpanuje nowym pasatem,

Przed kim można passatem szpanować?????? Chyba przed sklepową z Ożarowa Mazowieckiego
    • be-cacy do sztomata 19.05.13, 19:33
      Pan Jan ma jeszcze inne rzeczy.Ma złotą kaczkę na brylantowym łańcuchu.
      Sztomat myślę,że jesteś kobietą i pan Jan się tobie podoba,dlatego go śledzisz.
      Jak jesteś facetem,to więcej rozumu bu się tobie przydało.
      • myrek01 Re: do sztomata 20.05.13, 08:41
        Co do Pana Janka G. to chyba jest jego prywatna sprawa ile ma samochodów i co z nimi robi? Nie masz swojego auta i boli Cię, że on ma? Idź i poproś to może Ci pożyczy na weekend. Będziesz mógł zrobić wrażenie przed sąsiadami... Echhh to takie polskie podejście...

Mnie zastanawia jakie dochody wykazywał p.Krystecki w prowadzonym przez siebie warsztacie samochodowym. Kilka ładnych lat temu parokrotnie byłem jego klientem i nie pamiętam abym kiedykolwiek otrzymał rachunek...
        • okleoik Re: do sztomata 22.05.13, 23:05
          4 samochody jakie by nie były robą wrażenie i po co aż 4. Za dużo gotówki było, aby w samochody inwestować?
          • esscort Re: do sztomata 23.05.13, 01:18
            okleoik napisała:

> i po co aż 4.

Pewnie do jeżdżenia. Patrząc na roczniki, to pewnie część zawsze była w naprawie :(
            Naprawdę 4 takie samochody robią na tobie wrażenie?

• okleoik Re: do sztomata 26.05.13, 07:49
        be-cacy napisał:

> Pan Jan ma jeszcze inne rzeczy.Ma złotą kaczkę na brylantowym łańcuchu.

Etam, ze złota to miał zęby a nie kaczkę...
        • sztomat Re: do sztomata 27.05.13, 23:06
          4 samochody to naprawdę całkiem niezły wynik.
          • gray_ghost Re: do sztomata 27.05.13, 23:24
            Ku..., jacy wy jesteście płascy. A radny platfomy, no ten, który... No ten! To sobie cztery nowe roślinki w ogródku posadził. I nie ujął tego w oświadczeniu majątkowym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka