Dodaj do ulubionych

Takie strofy

06.10.13, 00:29
Starzec usłyszał prośbę i rękę wyciągnął po lutnię, przebiegł palcami po strunach i zaśpiewał:

Tułacze bez kraju i domu
Jak orły szukamy tu gniazd.
Choć dzisiaj nie znani nikomu,
Wnet sławą dotrzemy do gwiazd...

Łomiankowskie jełopy. Mówi Wam to coś?
Obserwuj wątek
    • jojcorz Re: Takie strofy 12.10.13, 16:30
      Jak widać po reakcji, mimo chamskiej formy (to z mojej strony) - cisza.
      No cóż.
      Jełopy?
      • tgserwis Re: Takie strofy 13.10.13, 22:47
        Jako forumowy debil, cham i idiota przyznaję: nie wiem.
        W zakamarkach przegniłej spleśniałym serem i zmiękczonej starym alkoholem pamięci coś mi świta, ale na tyle niewyraźnie, że pomimo starań- nie wiem.
        Chyba nieco zbyt wiele wymagasz, często Twoje myśli są zbyt zawiłe by nawet po gruntownych przemyśleniach można je zrozumieć. Obniż nieco poprzeczkę. Jakaś podpowiedź?
        • wichura.lomianki Re: Takie strofy 13.10.13, 22:53
          DEBIL to epitet zastrzeżony. Ma swój patent. Nie potrzywaj się proszę bo DEBIL to prochownia 2
        • jojcorz Re: Takie strofy 13.10.13, 23:05
          Dobrze.
          Obniżam.
          Podpowiedź:
          MYŚL i raz jeszcze MYŚL.

Czy ciągle zbyt wysoko?
          Przed chwilą [22 minut 58] Hofman w Radio Z wyciągał konsekwencje etc, etc...

Ja, wyciągam coś, co wpadło .... ale to Miodek i Gralczyk, no i moja Pani od polskiego. :)
        • jojcorz Re: Takie strofy 13.10.13, 23:22
          Łomiankowski Kolego.

Nie przejmuj się takimi jak ja.
          Prowokuję, dla OPD [Ogólnie Pojętego Dobra].
          Ale to nie znaczy że nie masz myśleć. Łomiankowskie debile napiszą myslić.
          • tgserwis Re: Takie strofy 13.10.13, 23:25
            Dzięki, doceniam. Daj mi proszę chwilkę. Tu i teraz jestem po 3 dniach " szkolenia". Moja zdolność myślenia jest znacznie ograniczona. Obiecuję, że w ciągu najbliższych dni postaram się rozwikłać tę zagadkę.
            Spokojnych snów.
          • tgserwis Re: Takie strofy 13.10.13, 23:27
            Nie chodzi o to czy ja się przejmuję.
            Lubię wyzwania.
            Myślenie nie boli.
            Mózg trenowany i używany działa lepiej i dłużej. Tego sobie życzę.
            • tgserwis Re: Takie strofy 13.10.13, 23:46
              Kurczę, to było proste :)
              Podpowiedź nie była potrzebna, myśl objawiła się przy czytaniu pierwszej wersji.
              Bardzo Ci dziękuję za zmuszenie mnie do działania.
              Czekam na więcej.
              Mam wyjawić czy czekamy na innych?
              To Twój temat, więc pytam. Ale też ostrzegam: jako technik i człowiek prosty nie potrafię pięknie ubierać słow. Walę prosto z mostu. Dla mnie nie ma szarości, jest albo białe albo czarne. Ktoś może poczuć się urażony.
              • jojcorz Re: Takie strofy 14.10.13, 00:30
                >>Walę prosto z mostu. Dla mnie nie ma szarości, jest albo białe albo czarne. Ktoś może poczuć się urażony.

A przecia (!) napisałem iż dla OPD prowokuję.
                A Ty. Nie możesz?
                Ile żółci a i twardokwszczyzny (od księdza, ale nie brzydko kojarzącego się) po takim pociągnięciu smykiem wylewa się.
                Używanie pełną gębą! :)
    • jdmrdm Re: Takie strofy 14.10.13, 00:48
      Wypij kolejny (f)haust. A u Goethego, to był chyba największy z największych bezmózg w historii literatury, bo jak sobie w łeb strzelił, to charczał pół godziny i gadał głupoty, zanim skonał - kula mózgu szukała! Widzę podobieństwo:)
      • lomek2 Re: Takie strofy 14.10.13, 01:36
        Im chmod starszy i dłużej wdycha toksyczny tlen podczas długich spacerów, tym trudniej dojść o co mu chodzi :) Przypomina to trochę wytrawnego szachistę, który widzi rozwiązanie w 15-tym ruchu do przodu ;) Ignorując to, że zakłócenie jego misternej jak pajęcza nic koncepcji w 3-cim ruchu, całkowicie zniszczy plan.
        • jedrek1410 Re: Takie strofy 24.09.15, 22:13
          my wolność kochamy jak słońce
          z tyranem pójdziemy na bój

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka