Dodaj do ulubionych

tramwaj do Łomianek

18.01.14, 13:12
www.lomianki.pl/lomianki2/?dc=2702 czyli za jakieś 20 lat i to w dodatku po ul Warszawskiej!
www.transport-publiczny.pl/wiadomosci/warszawa-tramwaj-do-janek-lomianek-i-konstancina-samorzady-nic-nie-wiedza-643.html
Powstaje jeden mały problem. Co z planami zagospodarowania okolic Warszawskiej. Gdzie powstanie rezerwa? I czy w związku z tym nie należy tego protestować , tak jak w przypadku przebudowy Kolejowej, gdzie protestują i nic nie robią!
Obserwuj wątek
    • mo-7 Re: tramwaj do Łomianek 20.01.14, 13:54
      Jestem za budowa linii tramwajowej. Oczywiście wolałbym przedłużenie metra, najlepiej do Modlina. Ale co tam. Nie ważne którędy ma iść. W jedną stronę może być wzdłuż Warszawskiej, w drugą - wzdłuż Kolejowej. Ale niech coś w końcu się zacznie dziać! A co do zagospodarowania Warszawskiej - są jakieś plany? Realne?
      • 11chwilka Re: tramwaj do Łomianek 20.01.14, 20:36
        Dziwi mnie ta nagła cisza nad tym tematem, sztandarowym hasłem burmistrza Dąbrowskiego w wyborach. A maiło być tak dobrze a tymczasem pod wiaduktem na Brukowej zapominano zrobić rezerwę na przejazd tego pojazdu. Teraz gdy już wskazują że trasa pobiegnie Warszawska, nabrano wodę w usta i nic nie mówi o zmianie planów zagospodarowania w tej okolicy i konieczności wielu wyburzeń. A tymczasem w pierzei ul Warszawskiej powstają nowe kolejne budynki. Kto zapłaci za krótkowzroczność obecnych Pana Dąbrowskiego?
        • nani1916 Re: tramwaj do Łomianek 20.01.14, 23:05
          Nie piszą w tym temacie, bo chcą żeby sam umarł. Tak bardzo chcieli tego tramwaju, a tu lipa, nie ma na co liczyć przez dłuuugi czas.
    • fargo_2 Re: tramwaj do Łomianek 21.01.14, 10:36
      Rusek z Dąbrowszczakiem mają taki wielki wpływ na budowę tramwaju który obiecali przed wyborami, jak ja na ramówkę TV Trwam...
      • nani1916 Re: tramwaj do Łomianek 21.01.14, 12:06
        Widocznie mają bardzo słabą pozycję w regionie.
        • 11chwilka Re: tramwaj do Łomianek 21.01.14, 13:50
          Raczej nie mają żadnej pozycji!
    • actaestfabula Re: tramwaj do Łomianek 22.01.14, 20:43
      Tramwaju do Łomianek nigdy nie będzie. Nawet za 30 lat.

Linie, których nie będzie
      Do ostatecznej analizy z powodu słabej oceny nie załapały się trasy tramwajowe do Łomianek...

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,15314073,Zobacz_siec_tramwajowa_w_Warszawie_2040_roku__PLANY_.html?as=2

I jak trasy s7 też nie będzie, to co samolotem z Modlina?
      • esscort Re: tramwaj do Łomianek 22.01.14, 21:08
        Do Modlina - jak sama nazwa wskazuje - ul. Modlińską :)

W trwałość takich planów to ja nie wierzę. To wszystko się może zmienić. Tak jak np. zmieniały się 100 razy plany kolejności budowy autostrad czy innych inwestycji. Pamiętam, że jak 8 lat temu HGW kandydowała na prezydenta, to wiadukt Kolejowa/Wóycickiego był planowany na rok po wyborach :)))
        • actaestfabula Re: tramwaj do Łomianek 23.01.14, 15:58
          Tyle, że to świadczy raczej o tym, ze jak coś ma się odwlec to odwlecze się jeszcze bardziej. W tym przypadku na święte nigdy.

esscort napisał:
          > W trwałość takich planów to ja nie wierzę. To wszystko się może zmienić. Tak ja
          > k np. zmieniały się 100 razy plany kolejności budowy autostrad czy innych inwes
          > tycji. Pamiętam, że jak 8 lat temu HGW kandydowała na prezydenta, to wiadukt Ko
          > lejowa/Wóycickiego był planowany na rok po wyborach :)))
          • esscort Re: tramwaj do Łomianek 23.01.14, 17:05
            actaestfabula napisał:

> Tyle, że to świadczy raczej o tym, ze jak coś ma się odwlec to odwlecze się jes
            > zcze bardziej. W tym przypadku na święte nigdy.

W zasadzie to najczęściej faktycznie się raczej odwleka niż przyspiesza :) To prawda.
    • elohubercik Re: tramwaj do Łomianek 22.01.14, 22:34
      Strasznie Warszawa okroiła inwestycje w porównaniu do tego co przedstawili do analizy wykonalności.
      Szkoda, tramwaj z pętlą, nawet bliżej niż Podleśna (choć to miejsce dobre z powodu ICDS-u) dawałoby całkiem ciekawą alternatywę dla Ł.
      Oczywiście wprowadzenie tramwaju do Łomianek byłoby nie lada zadaniem.
      • stefanprawo Tramwaj do Łomianek i Radny Berger... 23.01.14, 19:20
        www.lomianki.info/document.php?did=2143
        Powyżej link do wywiadu z Radnym Bergerem. Wywiad opublikowano na portalu lomianki.info w dniu 28.03.2011r
        W tym wywiadzie Radny Berger mówi cytuję: "Dzisiaj, kiedy ten odcinek S-7 jest odłożony w czasie, a ze względu na ogromne koszty (dwa tunele z nierozwiązanym problemem wyrzutu spalin oraz przebieg przez tereny podmokłe) staje się problematyczna, Łomianki powinny przemówić jednym głosem w sprawie udrożnienia/unowocześnienia dotychczasowego wylotu oraz energicznego zabiegania o szybki pojazd szynowy."

Moje pytanie brzmi JAK I CZY W OGÓLE RADNY BERGER ZABIEGAŁ ENERGICZNIE O SZYBKI POJAZD SZYNOWY...? Panie Berger chętnie poznamy kulisy zabiegania energicznego o szybki pojazd szynowy....
        • drabbu Re: Tramwaj do Łomianek i Radny Berger... 23.01.14, 19:53
          Stefanie, tramwaj do Łomianek został odwołany. Tramwaju do Łomianek nie będzie.

->warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,15314073,Zobacz_siec_tramwajowa_w_Warszawie_2040_roku__PLANY_.html?as=2: Do ostatecznej analizy z powodu słabej oceny nie załapały się trasy tramwajowe do Łomianek ...

Egzaminowanie radnych, które do znudzenia powtarzasz, nic nie da.
        • z.lomianek Re: Tramwaj do Łomianek i Radny Berger... 23.01.14, 20:52
          Do stefana

A co zrobił TWÓJ przyjaciel burmistrz, NIC, ZERO - To on powinien sie starać a wyszło jak zawsze wielkie g...

Cyt.
          „Wreszcie powstała jakaś oddolna incjatywa mieszkańców/właścicieli gruntów Łomianek Dolnych,Kępy Kiełpińskiej i Dziekanowa Polskiego widać,że niektrórzy już się trzęsą..buahahhahah

...TO MÓWIĘ JA STEFANPRAWO NAJLEPSZY<NAJPRZYSTOJNIEJSZY !! IDEALNY buaahhahah”

• stefanprawo do z.lomianek 23.01.14, 21:23
            Oświadczam,że Burmistrz Łomianek nie jest mi znany na gruncie prywatnym wobrec czego nie jest moim przyjacielem. Burmistrza widziałem kilkanaście razy w życiu więc Twój złośliwy post jest wyrazem bezradności i nadużyciem i nie ma pokrycia w rzeczywistości w odniesieniu do kłamliwego stwierdzenia,że Burmistrz jest moim przyjacielem. Jednocześnie nie byłoby to nic złego gdyby było prawdą lecz nie jest. Burmistrz jest mi tak bliski jak Radny Grądzki,Radny Zielski, Radna Maksym-Wójcicka etc....
            • z.lomianek Re: do stefana 30.01.14, 15:55
              Skoro piszesz dwa razy w różnych wątkach (wpis pod wpisem ) to może też czytaj dwa razy to wtedy załapiesz !!!

Pytam Cię co zrobił twój przyjaciel burmistrz w sprawie tramwaju. ? NIC, ZERO !!!
              gdzieś niby był ale nikt go nie widział, Niby wysłał jakieś pismo którego nikt pewnie też nikt nie widział.
              I tramwaj niestety odjechał , bo Dąbrowskiemu się nie chicało .
              No SOTY chciało się załatwiać deweloperom różne sprawy!

No i widzę że mało znasz radnych bo nie wymieniłeś tych którym włazisz w ...

• stefanprawo do z.lomianki 30.01.14, 18:01
                Nie manipuluj, Burmistrz Łomianek nie jest moim przyjacielem jak twierdzisz...(oczywiście jakby tak było to nie było by w tym nic złego). Pytanie brzmi co Radny Miejski Berger zrobił w sprawie szybkiego powstania S-7 i pojazdu szynowego? Jesteś wulgarny bo nie masz argumentów... no ale jakie wychowanie z domu takie zachowanie na forum...buahahahah ujadaj sobie ujadaj...hehehe wkrótce wybory i mieszkańcy podsumują Radnych Miejskich...

Nie odwracaj kota ogonem...prawda i tak wyjdzie na jaw..
                • z.lomianek Re: do z.lomianki 30.01.14, 20:47
                  Faktycznie nadajesz się do Rusieckiego i Dąbrowskiego, też mało lotny jesteś!
                  A wpisy typu

cyt
                  "...TO MÓWIĘ JA STEFANPRAWO NAJLEPSZY<NAJPRZYSTOJNIEJSZY !! IDEALNY buaahhahah”

Świadczą o innych twoich problemach.

To co zrobili radni też się dowiemy Ale ty napisz co zrobił twój guru/przyjaciel/czy ja go tam nazywasz Dąbrowski ??.
                  - Ale chyba Nie napiszesz, bo ujadasz tylko na wybrane osoby, na które ci kolesie kazali. Cóż, coś za coś zapewne.

I masz rację wybory podsumują burmistrza i radnych I jeszcze cały ten deweloperski zamęt z prochownią i wz-etakami.
                  • stefanprawo Re: do z.lomianki 31.01.14, 12:52
                    Na pewno mieszkańcy podsumują działanie Radnych Miejskich oto się nie martw...buhahaahah
                    Pokażemy jak głosowali w poszczególnych sprawach Radni i jakie maja poglądy...na planowanie przestrzenne,na modernizację Wiślanej,na trasę S-7,mieszkańcy zobaczą posłuchają i podsumujemy Radnych Miejskich przy urnie wyborczej...podsumujemy żałosne w moim przekonaniu sesje Rady Miejskiej,nieobecności Radnych etc... już wkrótce Radnym się bywa...należy o tym pamiętać...
                    • nani1916 Re: do z.lomianki 31.01.14, 13:09
                      stefanprawo napisał:

> Pokażemy jak głosowali w poszczególnych sprawach Radni i jakie maja poglądy...

Dobrze stefan, że w końcu przyznałeś się do współpracy z okleoikiem, burakiem i prochownią. Oni takimi samymi tekstami rzucają. "pokażemy jak głosowali"
                      • z.lomianek Re: do z.lomianki 31.01.14, 13:22
                        To jedna sitwa, której się wydaje ze zastraszaniem coś zdziałają.

Gdzie był Dąbrowski i co zrobił w sprawie tramwaju. Ja nie widzę żadnych działań, a to burmistrz jest za to odpowiedzialny. I na niego spada odpowiedzialność za porażkę.
    • nexusone Re: tramwaj do Łomianek 08.02.14, 19:25
      W Projekcie kontraktu wojewódzkiego który jest właśnie konsultowany nie ma ani słowa o tramwaju do łomianek. Można brać udział w konsultacjach do 5 marca.

rpo.mazovia.pl/content/konsultacje-spo-eczne-rpo-wm-2014-2020-29-stycznia-5-marca-br-0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka