Dodaj do ulubionych

58 Łom-Piong – kto tu rządzi?

20.01.14, 14:08
- Szefie przyszli do mnie deweloperzy i chcą żebyś zrobił dla nich spotkanie z dyrektorem puszczy.
- Co? Piotrek, czy im się całkiem w głowach poprzewracało?
- Słuchaj, są te wybory, oni wszystko mogą. Obiecali, że każdego, kto tylko przeciw nam wystąpi, to zetrą na proch. I ja ci mówię, oni to potrafią zrobić.
- Ale dyrektor puszczy się nie zgodzi gadać z nimi, to jest za cwany lis.
- To załatw jego zastępcę. Ja im nie mogę odmówić.
- Piotrek, kto tu rządzi, ja nic nie rozumiem…
- Nie pierwszy i nie ostatni raz – mruknął pod nosem
- Co?
- Nic, nic… mów dalej.
- Przed chwilą ci na głowę wleźli ci przedsiębiorcy z partii antyklerykalnej, teraz znowu wracają ci deweloperzy. Przecież my już nie mamy żadnego ruchu.
- Tylko ci się tak wydaje. Cel jest najważniejszy. Chcesz mieć robotę przez następne cztery lata? To się trzeba z nimi układać, na tych twoich dewotkach to daleko nie zajedziemy.
- No, tylko nie dewotki. Oni przecież… Sudan, powstania, jedno po drugim, no i krzyczą na sesjach.
- Tak że aż jednego do prokuratora wzywają. No ale, nieważne. Też się przydadzą. To jadę, to spotkanie załatwiać a później obiecałem im, że się to nagłośni.
- O rany, jak ja się ludziom pokażę…
Obserwuj wątek
    • burakzlomianek Re: 58 Łom-Piong – kto tu rządzi? 20.01.14, 14:12
      A może doktorku opowiesz o innej uroczystości w której brałeś udział razem z burmistrzem?
      • lomianki_rozum Re: 58 Łom-Piong – kto tu rządzi? 20.01.14, 14:18
        W ciągu 2 minut 6 innych postów zostało pobitych do góry.
        Czy to przypadek/
        Czy strach?
        • mazowianka Re: 58 Łom-Piong – kto tu rządzi? 20.01.14, 14:23
          lomianki_rozum napisała:

> W ciągu 2 minut 6 innych postów zostało pobitych do góry.
          > Czy to przypadek/
          > Czy strach?

Tu na forum nie ma przypadków, stawiam na strach a mają się czego bać!
        • z.lomianek Re: 58 Łom-Piong – kto tu rządzi? 20.01.14, 14:23
          To teraz wiadomo skąd kasa na kampanie będzie !!! Układ pomoże !!
          a za odszkodowania po odrolnieniu zapłacą mieszkańcy Łomianek
          • kasia.buczkie Re: 58 Łom-Piong – kto tu rządzi? 20.01.14, 14:29
            Ceną odrolnień jest pogorszenie komfortu życia obecnych mieszkańców- większe korki, konieczność zbrojenia nowych terenów kosztem istniejącej zabudowy itp. Czy ta prawda dotrze do mieszkańców Łomianek - wyborców ?
      • drabbu Re: Burakowi z Łomianek 20.01.14, 15:39
        burakzlomianek napisał(a):> A może doktorku opowiesz o innej uroczystości w której brałeś udział razem z burmistrzem?

Tyle mam do powiedzenia, że było mi wczoraj naprawdę przykro, że prócz mojego ojca,
        mnie i mojej rodziny, obok uprzejmie i kurtuazyjnie zachowującego się pana burmistrza, obok wielu zasłużonych kombatantów, obok radnych, obok wielu odświętnie ubranych ludzi, w sali udekorowanej sztandarem i kwiatami, w pewnym momencie znalazła się jakaś obszarpana, konusowata łajza w wytartej kurtce. Łajza, której absolutnie nikt nie prosił, nawet nie zdjęła czapki przed kombatanckim sztandarem z państwowym godłem. Nie przedstawiła się, i wszyscy włącznie z burmistrzem udawali, że łajzy nie widzą.
        • mazowianka Re: Burakowi z Łomianek 20.01.14, 15:57
          drabbu napisał:

> burakzlomianek napisał(a):> A może doktorku opowiesz o innej uroczystości w
          > której brałeś udział razem z burmistrzem?
          >
          > Tyle mam do powiedzenia, że było mi wczoraj naprawdę przykro, że prócz mojego o
          > jca,
          > mnie i mojej rodziny, obok uprzejmie i kurtuazyjnie zachowującego się pana burm
          > istrza, obok wielu zasłużonych kombatantów, obok radnych, obok wielu odświętnie
          > ubranych ludzi, w sali udekorowanej sztandarem i kwiatami, w pewnym momencie z
          > nalazła się jakaś obszarpana, konusowata łajza w wytartej kurtce. Łajza, której
          > absolutnie nikt nie prosił, nawet nie zdjęła czapki przed kombatanckim sztanda
          > rem z państwowym godłem. Nie przedstawiła się, i wszyscy włącznie z burmistrzem
          > udawali, że łajzy nie widzą.

Potwierdzam, miałam zaszczyt uczestniczyć w tej pięknej uroczystości i szczerze mówiąc byłam zszokowana widokiem jak napisał drabbu łajzy i nie wiem jakim cudem się tam znalazł,
          ponieważ nikt z zebranych nie zwracał na niego uwagi, więc rozsiadł się w samych dżwiach i dzierżąc tablet w dłoni udawał że czegoś w nim szuka? utrudniając przemieszczanie się zebranych.
          Magda Wójcicka
          ps. spodziewam się teraz wzmożonych ataków ze strony burakazlomianek ( prochowni2) i mam nadzieję na szybką reakcję administratora.
          • z.lomianek Re: Burakowi z Łomianek 20.01.14, 16:01
            łajza z tabletem? znam tylko jedną, ze zdjęcia. Czy to ta sama ??
            ten ktoś ani honoru, ani kultury chyba nie ma .
            • mazowianka Re: Burakowi z Łomianek 20.01.14, 17:06
              z.lomianek napisał:

> łajza z tabletem? znam tylko jedną, ze zdjęcia. Czy to ta sama ??
              > ten ktoś ani honoru, ani kultury chyba nie ma .

To nie jest ta ze zdjęcia.
              Osobą na wczorajszej uroczystości o której pisze drabbu
              był Pan Paweł Rożdżestwieński.( nie wiem czy dobrze napisałam nazwisko.
              Magda Wójcicka.
              • burakzlomianek Re: Burakowi z Łomianek 20.01.14, 17:58
                Jakoś towarzystwo nerwowe się zrobiło czyżby pani Magda czegoś się obawia ze próbuje nieskutecznie normalnych ludzi obrażać?
                • z.lomianek Re: Burakowi z Łomianek 20.01.14, 18:52
                  Tego nie znam, ale może się przyciągają jakoś.
                  Do prochowni
                  może taki normalny jak TY, co Ci wichura przypominał!
        • burakzlomianek Re: Burakowi z Łomianek 20.01.14, 17:59
          To kiedy odcinek towarzyszu doktorku?
          • gray_ghost Re: Burakowi z Łomianek 20.01.14, 19:51
            Do sochaczewa burakuzsochaczewa!!! I wara ci konusie od Łomianek!
          • 11chwilka Re: Burakowi z Łomianek 20.01.14, 19:57
            I znowu kolejne zachowanie właściwe typowemu burakowi. jakże dobrze ten miałki człowieczek wpisuje się w swą ksywę!
            I pomyśleć to ten sam który jest specem w gminie od Łomiankowskiej bitwy, a pierwotnie od dość desperackiej i nie na rozkaz szarży pod łomiankami!
            • burakzlomianek Re: Burakowi z Łomianek 20.01.14, 20:13
              partyjny portalik ma coś do powiedzenia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka