Dodaj do ulubionych

Śmieci - czy mieliście problem z odbiorem?

15.02.14, 09:44
Witam,
Jak w temacie czy mieliście problem z odbiorem? Od początku nowego rozwiązania mamy dwa pojemniki - większy i mniejszy - i nie było żadnego problemu z odbiorem aż do dziś.
Obserwuj wątek
    • gray_ghost Re: Śmieci - czy mieliście problem z odbiorem? 15.02.14, 19:32
      Największy problem mamy z odbiorem śmieci z Warszawskiej 115. Nikt ich nie chce zabrać.
      • be-cacy Re: Śmieci - czy mieliście problem z odbiorem? 15.02.14, 20:32
        Potrzebne są taczki.
    • propublikobono Re: Śmieci - czy mieliście problem z odbiorem? 16.02.14, 08:37
      Ja nie miałem w zasadzie problemów. Sita spisuje się bardzo dobrze.
      Niestety z powodów organizacyjnych nie segreguję. Z segregacji zrezygnowałem już po 2-ch tygodniach. Duży 240 litrowy pojemnik na komunalne był po 2-ch tygodniach prawie pusty za te segregowane zajmowały bardzo dużo miejsca. Koty rozszarpywały worki. Słowem same problemy. Do segregacji wrócę jeśli dostanę mały pojemnik na komunalne i duży na segregowane. jedne i drugie powinny być odbierane co 2 tygodnie.
    • miu4 Re: Śmieci - czy mieliście problem z odbiorem? 16.02.14, 09:30
      Problemów z odbiorem brak.
      Niesegregowane (komunalne) odstawiamy w kuble, segregowane w workach. Początkowo był problem z workami (znany dużej liczbie mieszkańców), ale teraz jest już dobrze, worki zostawiają 'w płocie' w ilościach sporych (teraz 4, bo 4 worki postawiliśmy, ostatnio dostaliśmy 3). Choć przyznam, że też jestem za odbiorem segregowanych co 2 tygodnie, latem będzie ich znacznie więcej, trudno będzie trzymać te worki przez miesiąc.
      I rozpiskę na luty dostaliśmy :)
    • catala Re: Śmieci - czy mieliście problem z odbiorem? 18.02.14, 01:55
      U mnie też odbierają regularnie i bez problemu. Ale te segregowane co miesiąc... No nie - zdecydowanie za rzadko.
    • mo-7 Re: Śmieci - czy mieliście problem z odbiorem? 18.02.14, 07:30
      Żadnych problemów, ale worki, które dają to śmiech - za małe, zbyt delikatne. Ja nie segreguję bo wolę komuś zapłacić za ten wątpliwy przywilej.
      Poza tym zawsze terminowo.
      • mama.just Re: Śmieci - czy mieliście problem z odbiorem? 19.02.14, 21:06
        U nas segregujmy ale płacimy za niesegregowane, bo nie ma gdzie tego trzymać. Do ostatniej soboty nie było problemów z odbiorem. Sprawę zgłosiłam do gminy, śmieci miały być zabrane dzisiaj, ale... mam je dalej, ehhh
        • niejeden01 Re: Śmieci - czy mieliście problem z odbiorem? 20.02.14, 12:50
          Raz w miesiącu na segregowane to stanowczo za mało, przy dokładnej segregacji, komunalnych zostaje niewiele. Raz już nie miałem co wystawić, poza tym z odbiorem nie ma problemów,panowie uprzejmi i punktualni.
          • catalabamaa Re: Śmieci - czy mieliście problem z odbiorem? 23.02.14, 11:42
            To i Ja dodam, że żadnych problemów nie mieliśmy... Nawet kiedyś Panowie zadzwonili nam do furtki bo nie zdąrzyliśmy z rana wystawić (byli 6h50) więc chwilkę poczekali i zabrali i od nas...

Dodam także jako jeden z wielu głosów, że raz na miesiąc segregowane to stanowczo za mało .. Zimą jeszcze jeszcze - ale latem - gdzie wody, napojów w butelkach różnych idzie bardzo dużo to stanowczo, stanowczo za mało ...
            • niejeden01 Re: Śmieci - czy mieliście problem z odbiorem? 23.02.14, 15:31
              Czy ma ktoś problem z pojemnikiem? Mój połamali ci co odbierają,czy ktoś wie, czy jest możliwość wymiany?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka