Dodaj do ulubionych

debata o S-7 przez Łomianki dzisiaj 19.00 w ICDSie

06.03.14, 10:45
Już dzisiaj merytoryczna debata o S-7, o wariantach rozważanych przez GDDiKA z udziałem niezależnych ekspertów między innymi z SISKOM
Jeżeli chcecie się dowiedzieć jak wygląda sprawa trasy S-7 przez Łomianki w świetle ekspertyz i dokumentów to warto się pojawić DZISIAJ GODZINA 19.00 w ICDS-ie
Obserwuj wątek
    • slazaki12 Re: debata o S-7 przez Łomianki dzisiaj 19.00 w I 06.03.14, 15:01
      Łomianki Razem kilka lat wstecz promowały obwodnicę Łomianek przy wale Wisły, było nawet referendum. Rok wyborczy - czyżby nawe propozycje ..............
      • nani1916 Re: debata o S-7 przez Łomianki dzisiaj 19.00 w I 07.03.14, 01:26
        a było coś nowego, czy to samo co na pierwszej debacie? bo zapowiedź stefana brzmi identycznie, jak do pierwszej debaty.
        • dbarbara1 zdanie burmistrza 07.03.14, 10:44
          Mnie też nie było, a chętnie się dowiem, jakie jest stanowisko Burmistrza w sprawie trasy - jest za modernizacją, za trasą nadwiślańską, za budową mszczonowskiej...To ważne pytanie, i niepolityczne, bo od stanowiska władz i ich aktywności wiele zależy. No to jak, za jaką opcją jest burmistrz? Proszę o poważną odpowiedź od kogoś, kto to stanowisko słyszał.
        • jeser Re: debata o S-7 przez Łomianki 08.03.14, 20:52
          nani1916 napisał(a):
          > a było coś nowego, czy to samo co na pierwszej debacie?
          >
          Treść prawie ta sama co na poprzedniej z przewagą formy nad ...oraz z akcentem na wyburzenia i kładki. Nowość logistyczna tj. rekomendacja wariantu II potraktowana marginalnie. Zmieniono ustawienie stołów i aktywistów stowarzyszenia za nimi siedzących. Puszczano wśród obecnych listę obecności oraz papiery do podpisu wspierającego inicjatywę stowarzyszenia. Na początku spotkania na sali było ok. 90 osób, a do końca wytrwało ok 30. Przedstawicieli SISKOM przedstawiono jako wybitnych ekspertów. Absencja GDDKiA. Sposób i styl prowadzenia daleki od obiektywnego i pozostawiający wiele do życzenia. Zachowanie publiki zbliżone do sesyjnego. Spotkanie bliższe było wiecu wyborczego niż debato-konsultacji.
          • brycezion Re: debata o S-7 przez Łomianki 08.03.14, 21:10
            Przedstawiciele SISKOM-u mają więcej do powiedzenia na temat przebiegu S-7, niż mieszkańcy Dąbrowy dbający jedynie o swoją wygodę, choć mogli się z tym liczyć budując domy w strefie zarezerwowanej.
            A w ogóle konsultacje na ten temat nie maja sensu.
            Nie "wyszło z trasą po wale", nie wyjdzie z Kolejową.
          • mazowianka Re: debata o S-7 przez Łomianki 08.03.14, 21:10
            Potwierdzam to co napisał jeser, dopisałabym jeszcze jak zachowywali się Panowie znani
            z występów na sesji, już niedługo na takie spotkania będzie wzywane pogotowie ratunkowe,
            bo w końcu komuś puszczą nerwy:)
            Magda Wójcicka
            • brycezion Re: debata o S-7 przez Łomianki 08.03.14, 21:20
              Szybciej raczej puszczą nerwy ludziom, których domy będą przeznaczone do rozbiórki.
              • dbarbara1 Re: debata o S-7 przez Łomianki 09.03.14, 10:48
                Brycku, wydaje się, że Ty tu wiesz najwięcej o obecnej władzy. Możesz bez politycznych podtekstów powiedzieć, za jaką opcją oficjalnie stoi obecnie nasza władza wykonawcza? To ważne pytanie. Jeśli Burmistrz oficjalnie wspiera to stowarzyszenie, to znaczy, że jest przeciwny modernizacji i opowiada się jedynie za budową trasy - w perspektywie pewnie za 15 lat. Ale to tylko mój wniosek, powiedz, czy się nie mylę.
                • burakzlomianek Re: debata o S-7 przez Łomianki 09.03.14, 10:53
                  Pani Magdo kiedy Pani sprostuje swoje wymysły w sprawie zadłużenia powiatu i tego, ze Pani nie realizuje swoich obietnic wyborczych?
                  • cosnikt01 Re: debata o S-7 przez Łomianki 09.03.14, 14:24
                    A hasłem wyborczym burmistrza pod patronatem było oddajmy Mieszkańcom Łomianki. Czas spełnić obietnice, spakujcie się wreszcie i grzecznie powiedzcie Przepraszamy i Do ..... .
                    Nie ja już was nie chcę ani zobaczyć, ani widzieć.

PS.
                    a zabierzcie jeszcze z sobą tych od pseudo "kultury"
                  • mazowianka Do burakazlomianek 09.03.14, 14:54
                    burakzlomianek napisał(a):

> Pani Magdo kiedy Pani sprostuje swoje wymysły w sprawie zadłużenia powiatu i te
                    > go, ze Pani nie realizuje swoich obietnic wyborczych?

Panie burakzlomianek ( czyli kto?) miej Pan/Pani odwagę i podpisz się pod swoimi wpisami,
                    ja mam odwagę i podpisuję się pod swoimi.
                    Co do sprostowania jakiś podobno moich wymysłów, więc oświadczam że nie zamierzam nic prostować ponieważ nie ja robiłam takie wpisy.
                    spokojnej niedzieli życzę Magda Wójcicka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka