Dodaj do ulubionych

Na lomianki info Debata S7

07.03.14, 19:04
www.lomianki.info/document.php?did=3340
tam mozna obejrzec jako zywo

czemu nie ma na http:lomiankirazem .pl

Obserwuj wątek
    • nani1916 Re: Na lomianki info Debata S7 07.03.14, 23:55
      Pierwsze wrażenie: jesteśmy Łomianki Razem, chcesz coś więcej o nas wiedzieć, idź do strony, na której nic o nas nie ma. Przyszedłeś tu i masz słuchać tego co mówimy, jeśli zadajesz niewygodne pytania, nie ma dla Ciebie miejsca "proszę wyjść"...
      • nani1916 Re: Na lomianki info Debata S7 08.03.14, 00:01
        I mam pytanie, co to GDKa?
    • esscort Re: Na lomianki info Debata S7 08.03.14, 11:57
      Uff, przebrnąłem przez to. Ale żenada. Jedna wielka awantura wszczynana przez krzykaczy, prowadząca zebranie kompletnie nie panująca nad sytuacją i nie znająca zasad prowadzenia spotkań i roli przewodniczącej
      • brycezion Re: Na lomianki info Debata S7 08.03.14, 13:33
        Nie interesuje mnie cel powstania stowarzyszenia Łomianki Razem, ale interesuje mnie, jak każdego mieszkańca Łomianek, sprawa jak najszybszego wybudowania S-7 po od dawna ustalonej trasie wzdłuż KPN.
        Żenujące jest dalsze podnoszenie głowy przez "krzykaczy z grupy trasy po wale" i dalsze mieszanie w głowach przez Łomianki.info.
        Redaktorzy Łomianki.info zapomnieli widać co mówili przez parę lat o "trasie po wale", a teraz nagle usiłują walcząc z burmistrzem, zaskarbić sobie głosy Dąbrowy, podnosząc możliwość "protezy" - przebudowy Kolejowej, która odsunęła by na parę lat budowę S-7.
        • mazowianka Re: Na lomianki info Debata S7 08.03.14, 13:59
          brycezion napisał:
          > Żenujące jest dalsze podnoszenie głowy przez "krzykaczy z grupy trasy po wale"
          > i dalsze mieszanie w głowach przez Łomianki.info.
          > Redaktorzy Łomianki.info zapomnieli widać co mówili przez parę lat o "trasie po
          > wale", a teraz nagle usiłują walcząc z burmistrzem, zaskarbić sobie głosy Dąbr
          > owy, podnosząc możliwość "protezy" - przebudowy Kolejowej, która odsunęła by na
          > parę lat budowę S-7.

Andrzej trochę się chyba zapędziłeś, na jakiej podstawie twierdzisz że lomianki.info miesza w głowach? komu? przekazuje tylko relacje bez żadnych skrótów aby każdy mógł sobie wyrobić własne zdanie. Usiądż spokojnie obejrzyj cały nagrany materiał i wtedy możemy podyskutować, ja byłam na tym spotkaniu i mam wyrobione zdanie na temat prowadzenia tej debaty, wydawało mi się że na takiej debacie każdy będzie mógł wyrazić swoje zdanie, okazało się jednak że nie do końca, masz odmienne zdanie od stowarzyszenia to odbierzemy Ci głos, jak się nie podoba to proszę wyjść tak został potraktowany przedstawiciel z Dąbrowy.
          Nie będę już pisać o zachowaniu Panów z pierwszego rzędu.
          Żeby była jasność nie zmieniłam zdania i nadal jestem za trasą mszczonowską S-7 i powinniśmy zabiegać o to aby powstała jak najszybciej.
          Jeszcze może napisz dokładnie o jakich redaktorach z lomianki.info piszesz, wydaje mi się że pomyliłeś gazety.
          Magda Wójcicka
          • drabbu Re: Na lomianki info Debata S7 08.03.14, 15:38
            A mnie zainteresowało słówko "dalsze". Brycezion napisał: i dalsze mieszanie w głowach przez Łomianki.info. Co było przedtem, jakie były poprzednie przypadki "mieszania"?

No i konieczne jest sprostowanie: to nie jacyś "redaktorzy Info" wymyślili przebudowę Kolejowej. "Redaktorzy Info" nie walczą przez to z burmistrzem, bo głosu burmistrza na ten temat nie znamy. I to nie "redaktorzy Info" odsunęli budowę S-7.
            • passat2222 Re: Na lomianki info Debata S7 08.03.14, 17:24
              Oficjalna informacja jest na oficjalne stronie Burmistrza Łomianki.PL. Tam jest oficjalna wersja tego co ustalono na debacie u Burmistrza Piotra Rusieckiego i Łomianek Razem.

Zupełnie nie jest potrzebne pokazywanie całej debaty tak jak robią to Łomianki Info. Niczemu to nie służy i może jedynie wywołać niepotrzebne wątpliwości mieszkańców.
              Interpretacja wydarzeń podana na stronie Burmistrza jest też łatwiejsza do przyswojenia i nie wymaga od mieszkańca wyciągania wniosków.
              Oglądanie całej debaty jest niepożądane, bo mieszkańcy mogą wyciągnąć samodzielnie wnioski, które mogą się różnić od oficjalnie zakomunikowanych.

Burmistrz powinien zwrócić uwagę aby pisali tylko oficjalnie zaakceptowane komunikaty, aby mieszkańcom się nie mieszało w głowach.

• brycezion Re: Mazowianka 08.03.14, 20:47
                To bardzo dobrze, że jesteś Magdo za jak najszybszym wybudowaniem S-7 po planowanym od dawna trasie wzdłuż KPN.
                Szkoda, że Łomianki.info nie stać wyraźnie na potwierdzenie tego samego zdania. Kto jest w komitecie redakcyjnym - wiadomo. I wiadomo dlaczego tak usiłują mieszać w głowach..

• mazowianka Re: Mazowianka 08.03.14, 20:59
                  brycezion napisał:

> To bardzo dobrze, że jesteś Magdo za jak najszybszym wybudowaniem S-7 po planow
                  > anym od dawna trasie wzdłuż KPN.
                  > Szkoda, że Łomianki.info nie stać wyraźnie na potwierdzenie tego samego zdania.
                  > Kto jest w komitecie redakcyjnym - wiadomo. I wiadomo dlaczego tak usiłują mie
                  > szać w głowach..
                  >

Andrzej błagam nie pogrążaj się, o jakim Ty komitecie piszesz???
                  Co lomianki. info mają potwierdzać?
                  Ponawiam pytanie, kto komu miesza w głowach?
                  O czy wiadomo? zejdż na ziemię!
                  Wydawało mi się że jesteś rozsądnym facetem?, to niestety Tobie ktoś namieszał w głowie i nawet się domyślam kto.
                  Spokojnej nocy ci życzę.
                  Magda Wójcicka

• brycezion Re: Mazowianka 08.03.14, 21:15
                    Nie musi mi nikt mieszać w głowie, bo w sprawie S-7 nie zmieniłem zdania od 10 lat.
                • jeser Re: Andrzeju 08.03.14, 22:33
                  brycezion napisał:
                  > Szkoda, że Łomianki.info nie stać wyraźnie na potwierdzenie tego samego zdania.
                  > I wiadomo dlaczego tak usiłują mieszać w głowach..
                  >
                  Co tu potwierdzać i po co. Co to zmieni i co wniesie do tematu.
                  Odgrzewany kotlet wracający jak tomachawek przed każdymi wyborami.
                  Wiadomo, że żeby nie różne protesty, wizyty przedwyborcze Sasinow i całej plejady różnej maści polityko-politykierów, to dziś już byśmy jeździli po S7 przez Wólkę. Teraz znowu włączmy przykurzoną katarynkę z nieznacznie zmienią linią melodyczną. Dobrze by było żeby Łomianki wśród drogowców kojarzyły się nie tylko z negowaniem wszystkiego a również z twórczym i merytorycznym podejściem do projektu S7 w wariancie II, bo tylko taki według mnie ma realne szanse na wcześniejszą lub późniejszą realizację. Raz już szansę przegapiliśmy, dobrze żeby z tego wyciągnąć jakieś wnioski.
        • olla1660 Re: Na lomianki info Debata S7 08.03.14, 15:29
          A po co niby "redaktorzy" lomianki.info (gwoli ścisłości jest tylko jeden redaktor) mieliby zaskarbiać sobie głosy Dąbrowy?
          Panu się coś chyba pokręciło panie Brycezion ;)
    • esscort Re: Na lomianki info Debata S7 09.03.14, 02:16
      A ja nie wiem, o co chodzi. Przecież przytaczano tu kiedyś jakieś dokumenty, z których wynikało, że GDDKiA wybrała już wariant mszczonowski, więc to już chyba mamy załatwione. Jeśli tak, to przecież teraz wysiłki naszych władz powinny byc kierowane nie na pokrzykiwania, awantury i odgrzewanie jakichś starych kotletów tylko na to, by w budżecie państwa znalazła się kasa na realizację tego wyboru. Wiadomo, że część mieszkańców jest przeciwna, ale przecież z reguły tak jest, że ktoś jest niezadowolony z budowy nowej drogi. Tego się nie zmieni. Ale mimo to jakoś w innych miejscach drogi powstają. Dlaczego w łomiankach wszystko jest zawsze niemożliwe? tak bardzo iej skomplikowane?
      • burakzlomianek Re: Na lomianki info Debata S7 09.03.14, 10:56
        Bo takie osoby jak Pani Wójcicka przypadkowo wybrano na radnych i oprócz brania diet nic nie robią.
        • cosnikt01 Re: Na lomianki info Debata S7 09.03.14, 14:09
          zPiOtusiu, nudny już jesteś z tymi dietami. A powiedz ty mi kiedy za te naście tysi, które bierzesz co miesiąc, wreszcie weźmiesz się do pracy, przestaniesz udzielać się na forum w godzinach pracy i zrobisz coś porządnego dla wszystkich mieszkańców a nie tylko dla wybranych.

Pozdr

lomianki.info jest ok

PS.
          Wieść niesie, że ponoć info kioski szwankują, czy to przypadkiem nie ma związku z odblokowaniem stron info i forum?
        • z.lomianek Re: Na lomianki info Debata S7 09.03.14, 20:25
          A taki Krystecki wcale nie został wybrany na radego a został nim w wyniku politycznych układów.

I teraz odwdzięcza się deweloperom lobbując przeciw mieszkańcom !!!
          • tata.pit Re: Na lomianki info Debata S7 10.03.14, 22:28
            z.lomianek napisał:

> A taki Krystecki wcale nie został wybrany na radego a został nim w wyniku polit
            > ycznych układów.
            >
            > I teraz odwdzięcza się deweloperom lobbując przeciw mieszkańcom !!!

Jak to?
            • ani51 Re: Na lomianki info Debata S7 11.03.14, 15:25
              Porażający jest fakt tej debaty. Rzekomo rozsądni ludzie wysłuchują wpierw jednostronnych analiz ludzi z Łomianek Razem i SITKOM i wierzy. Tylko w co??
              Co ta za analiza która mówi jedynie o samych wadach zapominając o zaletach przebudowy?
              Co to za dyskusja która nie przedstawia alternatywnych opcji przebudowy Kolejowej, powołując się na jedyne zarys wstępny opracowania.
              Co to za dyskusja, która nie wysłuchuje przedstawicieli Warszawy?
              Dlaczego był jednie przedstawiciel Młocin, a nie Bielan?
              Gdzie podczas dyskusji był przedstawiciel GDKIA?
              Dlaczego nie wysłuchano do końca Pana Wołyńskiego i Grądzkiego?
              Dlaczego nie przedstawiono warunków minimum jakie winna spełniać przebudowana Kolejowa.

To spotkanie nie wyczerpało wielu tematów i było niezwykle jednostronne. Pan Rusiecki występował na nim w imieniu burmistrza ale już na portalu gminnym to on nie burmistrz zrealizuje postulaty!
              • brycezion Re: Ani51 11.03.14, 20:03
                Zarówno Mazowianka jak i Jeser są za jak najszybszą budową S-7 wg. wariantu II.
                Uważasz ich za "rzekomo rozsądnych ludzi" ???

A SISKOM nie ma nic wspólnego z SITKOMem, widać wszystko ci się kojarzy z serialami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka