Dodaj do ulubionych

PO w Łomiankach

13.03.14, 19:53
Obserwuję wiele nieścisłości lub kłamstw dotyczących PO w Łomiankach. Moim zdaniem mają na celu wprowadzenie zamieszania lub dezorientacje ludzi niezorientowanych, choć często zwolenników PO.
Po pierwsze radnymi Klubu PO w Łomiankach obecnie są: Nawotka, Wolanin, Rusinek, Wójcicka i Etienne. Z list PO do Rady Miasta w ostatnich wyborach w 2010 dostali się jeszcze: Staniak, Zielski, Kućkowska, Sidorzak i Iwaszko. Ale wypięli się na PO, bo weszli na listy PO dla własnych celów. Był to błąd by ich przyjąć na listy ale byli to kolesie Pszczółkowskiego.
Obecna PO jest inna niż kiedyś, czyści swoje szeregi z kolesiostwa, stara się odzyskać dobre imię i wrócić do korzeni. Dlatego też Staniak i Zielski zostali wyrzuceni, Serzysko się zawiesił i został skreślony, Gruszka został skreślony. Pszczółkowski skłócił się z własnym Kołem, w ostatnich wyborach został pozbawiony jakichkolwiek funkcji, a ostatnio przegrał sromotnie w prawyborach w Kole do roli kandydata PO na Burmistrza w Łomiankach. Mimo braku mandatu własnych kolegów z Koła, zadeklarował swój start w wyborach na Burmistrza bez względu na wszystko. Takie ma parcie do władzy. Jego stronnicy otwarcie namawiają do poparcia Zielskiego, kolesia Pszczoły - stara miłość nie rdzewieje. Ale PO w Łomiankach nie chce już kolesiostwa. Dlatego Kolwas jest Kandydatem PO w Łomiankach na Burmistrza w wyborach. Teraz dopiero zacznie się szambo, ale PO w Łomiankach nie podda się, uczciwie będzie starać się by odzyskać dobre imię i zaufanie wyborców. Pamiętajcie Zielski, Staniak, Gruszka, Serzysko, Kućkowska, Sidorzak, Iwaszko to nie PO w Łomiankach to członkowie PEŁO o czym mówi Rusiecki.
POzdrawiam
Vikta
Obserwuj wątek
    • vikta27 Re: PO w Łomiankach 13.03.14, 20:49
      Zatkało kakało? Nick: o.lomianki przykrył mój post aż siedmioma innymi...Chyba zabolało? prawda zawsze boli...
      • burakzbajkowego Re: PO w Łomiankach 13.03.14, 22:31
        vikta27 - Protasiewiczów, Chlebowskich oraz www.pb.pl/2841223,15705,lista-wstydu-platformy-obywatelskiej/ 229. Sylwia Maksim-Wójcicka kierownik wydziału w MJWPU radna PO miasta Łomianki, dość tego szamba. raz można wdepnąć w gó...- im i innym Kolwasom już dziękujemy.
    • burakzbajkowego Re: PO w Łomiankach 13.03.14, 22:42
      vikta27 napisał(a):

> w. Pamiętajcie Zielski, Staniak, Gruszka, Serzysko, Kućkowska, Sidorzak, Iwaszk
      > o to nie PO w Łomiankach to członkowie PEŁO o czym mówi Rusiecki.
      > POzdrawiam
      > Vikta
      >
      podkreśleni zapewne emigrują do swoich korzeni czyli SLD, a reszta pewnie z Markiem

• red68 Re: PO w Łomiankach 13.03.14, 23:43
      Strasznie ekipa obecnego burmistrza musi się bać tych radnych skoro pisze takie głupoty

Każdy kto choć trochę orientuje się w polityce Łomianek wie że:

PO i Klub Radnych Niezależnych uczestniczył w wyborach tworząc koalicję. Wspólnie popierali jednego kandydata, który startował z listy PO a wcześniej był radnym z Klubu Radnych Niezależnych.
      Po wyborach drogi obu ugrupowań się rozeszły ale radni Ci nadal ze sobą współpracują dla dobra mieszkańców.

Dziś tworzą Klub Platformy Obywatelskiej
      i
      Klub Radnych Niezależnych

oba kluby są w opozycji do Pana Dąbrowskiego ponieważ obecny burmistrz nie specjalnie zajmuje się sprawami mieszkańców tylko sprawami układu deweloperskiego

To wrzutka żeby skłócić radnych
      - myślę ze będzie trudno dopóki Dąbrowski jest burmistrzem :D
      • jeser Re: Vikta i PO w Łomiankach 14.03.14, 07:38
        vikta27 napisał(a):
        Zacznę od starej prawdy" Nie dyskutuj z manipulantem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" A teraz mimo wszystko kilka uwag i sprostowań.
        > Obecna PO jest inna niż kiedyś, czyści swoje szeregi z kolesiostwa, stara się
        > odzyskać dobre imię i wrócić do korzeni.
        Jeżeli korzeniami nazywasz zadymę i działania w trakcie kampanii wyborczej na Dolnym Śląsku (Prootasienicz-Shetyna) to gratuluję postawy.

>Dlatego też .....................i, Serzysko się zawiesił i został skreślony,.
        Po pierwsze J.Serzysko a po drugie to w trakcie zebrania wyborczego koła PO Łomianki oraz zjazdu Powiatowego PO PWZ wyraziłem swoje stanowisko i ocenę działalności PO RP i zgłosiłem deklarację zawieszenia członkostwa. Od tamtego czasu nie zauważyłem niczego co mogłoby zweryfikować moje stanowisko i ocenę działalności głównie kola PO Łomianki i organizacji Powiatowej.
        Ponieważ minął termin statutowy wycofania "zawieszenia" zostałem najprawdopodobniej wykreślony z rejestrów członkowskich. Powtarzam wykreślony a nie skreślony.
        Jednocześnie do wszystkich członków koła PO Łomianki wystosowałem list otwarty, w którym to przedstawiłem moje stanowisko i indywidualną ocenę mechanizmów i linii programowej dominującej aktualnie w PO RP PWZ.
        Jeżeli nie dotarł do Ciebie List Otwarty i żyjesz w nieświadomości, poproś kolegów z zarządu a z pewnością Ci go udostępnią. Życzę miłej i twórczej lektury.

Pzdr.
        Jerzy Serzysko
        • burakzlomianek Re: Vikta i PO w Łomiankach 14.03.14, 08:11
          www.solidarni.waw.pl/Lomianki/NW1.pdf
          Wraca stara dobra ekipa w czarnych koszulach walcząca z kościołem i krzyżem
    • stefanprawo Re: PO w Łomiankach 14.03.14, 14:05
      Co na temat trasy S-7 skrajem puszczy sądzą Radni PO Nawotka,Rusinek,Wójcicka,Etienne?
      Czekamy na określenie się w krótkich żołnierskich słowach bez owijania w bawełnę...czy ich stanowisko jest spójne i jasne?
      • offnick Re: PO w Łomiankach 14.03.14, 14:29
        A stanowisko burmistrza już znalazłeś?
      • j.urek Re: PO w Łomiankach 14.03.14, 18:56
        stefanprawo napisał:

> Co na temat trasy S-7 skrajem puszczy sądzą Radni PO Nawotka,Rusinek,Wójcicka,E
        > tienne?
        > Czekamy na określenie się w krótkich żołnierskich słowach bez owijania w bawełn
        > ę...czy ich stanowisko jest spójne i jasne?

Stefanprawo, a mógłbyś w podobnej formie powiedzieć, co sądzi o S7 burmistrz łomianek Tomasz Dąbrowski? Zadałeś juz takie pytanie? Przeciez to jest kluczowa informacja
      • haa-gar Re: PO w Łomiankach 30.03.14, 14:49
        Nie "skrajem puszczy" - tylko w pasie rezerwy pod trasę przeznaczonym na nią od kilkudziesięciu lat!!! Trzeba było nie budować tam chałupy, licząc na kolesiowskie układy w gminie, że ci przesuną trasę. Układy się skończyły i stefanekprawo jazgocze teraz na różnych forach, próbując skłócić resztę.
    • fargo_2 Re: PO w Łomiankach 14.03.14, 16:02
      "Pszczółkowski skłócił się z własnym Kołem, w ostatnich wyborach został pozbawiony jakichkolwiek funkcji, a ostatnio przegrał sromotnie w prawyborach w Kole do roli kandydata PO na Burmistrza w Łomiankach."

Hahahaha chyba sobie jaja robisz?! Pompowanie kół coś mówi?
      Nie byłem i nie będę członkiem PO w Łomiankach, ale słyszałem co się tam dzieje... Kiedy wybierany był przewodniczący, nagle koło PO zwiększyło się o kilkudziesięciu członków, których nikt więcej nie widział, tak samo pewnie będzie z "nowymi" członkami którzy nagle przybyli na spotkanie na którym był wybierany kandydat na Burmistrza. Kolesiostwo dopiero zawiązuje kółko różańcowe w Platformie staczającej się po równi pochyłej... Tylko tak dalej.
      • dbarbara1 Re: PO w Łomiankach 14.03.14, 17:23
        Masz problem? Idź i działaj w partii, a nie zamulasz wątek. Nie podobają ci się władze w partii? Zapisz się i głosuj. To się nudne robi. Wybrany został kandydat inny niż twój faworyt i póki co jest jedynym znanym kandydatem na burmistrza. Mnie ciekawi, kto jeszcze się zgłosi.

Demokracja działa tak, że wybiera większość. Nie wiem, jak wygląda organizacja lokalnego PO, ale na pewno mają jakieś składki, sądy koleżeńskie etc, więc pewnie zgodnie z tym jednych się wykreśla, a innych przyjmuje. To nie PIS, że jeden człowiek wskazuje palcem, kto i gdzie startuje. Członkiem żadnej partii nie jestem i nie zamierzam, ale twoje żale są cokolwiek nie na miejscu.
      • vikta27 Re: PO w Łomiankach 14.03.14, 17:44
        O jajach aby mówić to je trzeba najpierw mieć...trzeba się umieć przyznać do błędu a nie wciąż marzyć o wspólnej przejażdżce bryczką z Zielskim - to już przeszłość. Manipulowanie radnymi, członkami własnego Koła, ignorowanie mieszkańców za co Dąbrowa odwróciła się od Ciebie Wiesiu...- to już przeszłość. Pozostał atak na własną partie, krnąbrnych kolegów i przyjaźń z Łomiankami Razem - zapleczem, tak, tak - zapleczem Pszczoły.
        • brycezion Re: PO w Łomiankach 14.03.14, 18:59
          Interesuje mnie na czym ma polegać "powrót do korzeni PO". Czy ma z tym coś wspólnego wyrzucenie z PO pp. Staniaka i Zielskiego ?
          • jeser Re: PO w Łomiankach 14.03.14, 21:41
            brycezion napisał:
            > Interesuje mnie na czym ma polegać "powrót do korzeni PO". Czy ma z tym coś wsp
            > ólnego wyrzucenie z PO pp. Staniaka i Zielskiego ?
            jeser napisał:
            >> vikta27 napisał(a):
            > > odzyskać dobre imię i wrócić do korzeni.
            > Jeżeli korzeniami nazywasz zadymę i działania w trakcie kampanii wyborczej na D
            > olnym Śląsku (Prootasienicz-Shetyna) to gratuluję postawy.
            > Zielo był odstrzelony na wszelki wypadek, jako potencjalny kandydat do fotela burmistrza,
            Co do korzeni to opisałem swoje odczucie w tej materii wyżej.

Pzdr.
            J.S.
            • z.lomianek Re: PO w Łomiankach 14.03.14, 22:01
              Całe to wyciąganie brudów to dno i wodorosty.
              Byłe i obecne PEŁO w Łomiankach idźcie się kopać gdzie indziej.
              • 11chwilka Re: PO w Łomiankach 15.03.14, 11:32
                Po takiej zachęcie, wyborcy źle będą myśleli o miejscowej PO, a szkoda. Jedak ich poglądy na rzeczywistość niewiele się zmienią, tyle że kandydaci lokalnej PO zostaną pominięci a wybrani inni do nich zbliżeni. Jeżeli wolo chciał to osiągnąć ma zaliczony doprawdy wielki sukces. Gratulacje!
                • brycezion Re: PO w Łomiankach 15.03.14, 11:59
                  Nadal nie mam informacji za co wyrzucono pp.Staniaka i Zielskiego.
                  • brycezion Re: PO w Łomiankach 15.03.14, 12:39
                    A przecież p.Ewa Sidorzak to główny ekonomista obecnej opozycji. I też nie należy do PO, tylko PEŁO ?
                    • brycezion Re: PO w Łomiankach 15.03.14, 12:49
                      A "parcie do władzy" obserwuję nie tylko u p.Pszczółkowskiego. On ma przynajmniej jakieś osiągnięcia.
                      • brycezion Re: PO w Łomiankach 16.03.14, 12:49
                        A kto to jest p.Gruszka ? Czy miał coś wspólnego z ICDS ?
                        • 11chwilka Re:Brycezion 16.03.14, 16:23
                          Odezwał się ten z największym parciem na kasę i kotlety!
                          • brycezion Re:11chwilka 16.03.14, 17:35
                            Daj dowód przygłupku !!!
                            • sumero12 Re:11chwilka 16.03.14, 21:26
                              Te "kotlety" to chyba "papirus22" wypominał bryckowi na forum przez ponad pół roku.
                              • dbarbara1 Re:11chwilka 17.03.14, 10:51
                                Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...Naprawdę mam nadzieję, że taki sposób prowadzenia dyskursu publicznego ulegnie zaniechaniu, że zamiast wzajemnych obelg i prywatnych wycieczek, jak można pooglądać w czerwonej gazecie, będzie miejsce na dyskusję, nawet ostrą, ale o konkretach. Współczuję tym ludziom, którzy spalili za sobą mosty, a wychodząc w niedzielę z Kościoła w duchu chrześcijańskim plują na bliźniego. Nie ma od tego odwrotu, Panowie i Panie, a władza szybko się zmienia. Nigdy nie wiadomo, czy ten oplty i zmieszamy z błotem człowiek nie bedzie jeszcze potrzebny. I co wtedy? Politykę trzeba prowadzić tak, żeby nawet najgorszemu wrogowi można było podać rękę.
                            • 11chwilka Re:11chwilka 16.03.14, 22:17
                              Sam atakując i nazywając przygłupim dajesz dowód prawdziwość stwierdzeń. Ja zdaję sobie sprawę że w pewnym wieku pamięć nie taka, ale jest wielu pamiętające kolejne niewiele warte księgi tz białe.
                              • stefanprawo gierki? 17.03.14, 18:21
                                Dziwne te opisywane przez użytkownika informacje na temat PO w moim przekonaniu...
    • jackfrost6 Re: PO w Łomiankach 06.04.14, 16:59
      "czyści swoje szeregi z kolesiostwa," buuuhahahaha! Dobry dowcip:-D
      • uprl Re: PO w Łomiankach 07.04.14, 11:15
        Ciekawe, czy w/w członkowie tej partii vel sympatycy są w niej lub sympatyzują z uwagi na socjalistyczne poglądy czy możliwość zrobienia kariery... ?
        • samly Re: PO w Łomiankach 07.04.14, 11:59
          uprl napisał:>Ciekawe, czy w/w członkowie tej partii vel sympatycy są w niej lub sympatyzują
          > z uwagi na socjalistyczne poglądy czy możliwość zrobienia kariery... ?

Przypuszczam, że pod tym względem są podobni do członkow i sympatyków takich partii jak LPR czy PiS :)
          • uprl Re: PO w Łomiankach 07.04.14, 12:07
            samly napisał:

> uprl napisał:>Ciekawe, czy w/w członkowie tej partii vel sympatycy są w nie
            > j lub sympatyzują
            > > z uwagi na socjalistyczne poglądy czy możliwość zrobienia kariery... ?
            >
            > Przypuszczam, że pod tym względem są podobni do członkow i sympatyków takich pa
            > rtii jak LPR czy PiS :)

Zapewne tak i rodzi się pytanie czym się różnią merytorycznie partie takie jak PO, PIS SLD , TR czy PSL ? :)
            • stefanprawo Re: PO w Łomiankach 12.04.14, 09:32
              567
              • samly Re: PO w Łomiankach 12.04.14, 10:03
                stefanprawo napisał: >567

i to jest najmądrzejszy twój wpis ze wszystkich dotychczas.
          • uprl Re: PO w Łomiankach 07.04.14, 12:13
            samly napisał:
            Przypuszczam, że pod tym względem są podobni do członkow i sympatyków takich partii jak LPR czy PiS :)

Zapewne tak i rodzi się pytanie czym się różnią merytorycznie partie takie jak PO, PIS, SLD, TR czy PSL ? :)
    • grochownia Czyści w PO 09.04.14, 15:44
      Obserwuję od pewnego czasu coraz bardziej idiotyczne wystąpienia członków miejscowego PO i zastanawiam się czemu to służy. Fakt, faktem że cztery lata temu PO poniosła porażkę, ale dlaczego to nikt tego nie wie.
      Teraz próbuje się myć zaszargany obraz na publicznym portalu, co jest nadzwyczaj dziwnym zjawiskiem. Wydaje się to jedynie świadczyć jedynie o krótkowzroczności i braku realnej wizji rozwojowej jak i wyborczej tego ugrupowania.
      Pomawianie poprzedników o kolesiostwo to doprawdy ewenement w skali krajowej. Bo oznacza że w ramach tego kolesiostwa w poprzedniej kadencji stratowali obecni członkowie PO zarówno do rady Powiatu jak i Gminy! A jeżeli nie, to niech teraz to udowodnią.
      Doprawdy kpiny ze zdrowego rozsądku mieszkańców Łomianek. Był brud, ale to oni, choć swym bytem ubrudzeni są po stokroć, dziś rzekomo są czyści. Czyści jak....
    • amma66 Re: PO w Łomiankach 14.04.14, 08:41
      Zastanawiam się czy przeciętnego mieszkańca w ogóle obchodzi z jakiej partii wywodzi się radny. Myślę , że większość nie ma zielonego pojęcia z której opcji jest jego radny, a nawet kto jest tym radnym. Ich interesują tylko efekty prac zarówno radnych jak i burmistrza.To czy mają zrobiony wod -kan, drogę , oświetlenie , czy muszą się tłuc po dziurach.
      Wszak i tak wiadomo , że wszyscy oni należą do jednej wielkiej partii , którą roboczo nawę KJN ( Kasa Jest Najważniejsza).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka