creativ2
04.08.15, 08:02
Zauważyłem na stronie internetowej ogłoszenie o pracy w Urzędzie Gminy. Nie wiem czy to kawał jakiś czy co innego - bo żadnych konkretów. Pracy nie szukam bo cosik tam mam... ale nasunęła mi się taka myśl. Może ktoś coś wie na ten temat ?
Ostatnio w wielu Urzędach i instytucjach Państwowych modne jest zatrudnianie osób niepełnosprawnych. Jakiś czas temu oglądałem na ten temat dosyć ciekawy program. W Urzędach, w Starostwach. Naprawdę nie trzeba mieć mega jakich umiejętności by przydać się w pracy biurowej. Jako wieloletni mieszkaniec Łomianek znam wiele osób niepełnosprawnych którzy bez rodziny i z samych rent pozdychali by z głodu. Nie ma możliwości by dostali gdzieś pracę mimo że u wielu z nich komletnie nie widać tej niepełnosprawności. Budujemy podjazdy, zpecjalne płyty chodnikowe ... przystosowujemy wiele dla ON ale czy w Urzędzie Gminy czy np OPS- szkoły- przedszkola- ICDS lub innych Gmina zatrudnia choć jedną osobę niepełnosprawną ? Czy nie powinno być tak jak w innych krajach że w każdej miejscowości powinno być ileś osób ON przeszkolonych i zatrudnionych ? Co Wy na to ? A może się mylę ... Może tak właśnie jest ? Zapraszam do dyskusji. Czarek.