Dodaj do ulubionych

Łomianki odcięte od Warszawy!!!!!

23.11.15, 06:45
Spełnił się najczarniejszy scenariusz...
Po weekendowych pracach na Pułkowej na stałe wprowadzono organizację ruchu, zwężającą Wisłostradę w kierunku Warszawy do jednego pasa już przed mostem północnym.
Proponuję zacząć wcześniej wychodzić z domu.....
Obserwuj wątek
    • trewal Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 23.11.15, 06:52
      Miałem to samo napisać, jechałem dziś chwilę po 6 i już stałem w korku od świateł na Pułkowej. Ważne aby ludzie z Legionowa i Białołęki mogli sobie kulturalnie mostem przejechać, a Ci z Łomianek itp. niech stoją w korkach, pół godziny dłużej i tak im różnicy nie zrobi.
    • 2lanser Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 23.11.15, 07:49
      To niespodzianka. Czyżby nie można zrobić nic w tej sprawie? Gdzie jest organizatorka spotkań w sprawie obwodnicy? A niby nasz specjalista od siódemki, robert.c?
      Czy są tablice ostrzegawczo-informacyjne przed skrzyżowaniem s-7 z drogą do Warszawy via Modlin Jabłonna? Co z tranzytem?
      Jeżeli tak jest jak piszecie? TO PRAWDZIWE JAJA - wręcz tranzytowe.
      • krzysiom1 Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 23.11.15, 08:25
        Ręce opadają....nie mogę uwierzyć, że ktoś podjął taką decyzję.
        Przecież to droga krajowa a nie jakiś lokalny wlocik do Warszawy, zwężenie dotyka połowy Polski.
        Proponuję nocną akcję partyzancką, odsuwamy betony, zamalowujemy wysepki i w nogi!
        • lilka2011 Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 23.11.15, 15:31
          Ten pasztet jednoosobowo zapewnił nam radny z Białołęki. Cały obieg korespondencji w tej sprawie jest dostępny na stronie radny.com.pl. A swoją drogą tylko pozazdrościć mieszkańcom Białołęki tak skutecznych radnych. Nie pozostaje nam nic innego jak zwrócić sie do wojewody mazowieckiego, który sprawuje nadzór w tym zakresie, o kontrolę podjętych działań i tak absurdalną zmianę organizacji ruchu. Jednym z głównych celów organizacji ruchu ma być zapewnienie bezpieczeństwa i przepustowości ruchu tranzytowego, a nie załatwienie czyichś interesów. Chyba na miejscu byłaby tu petycja.
          • num.ero Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 23.11.15, 15:56
            Jeden radny z Białołęki robi więcej dla swojej społeczności, udrażnia dojazd do pracy niż cały urząd łomiankowski i 15 radnych zależnych;)
            Brawo.
            • krzysiom1 Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 23.11.15, 16:13
              Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że radny skutecznie nas załatwił a nie załatwił niczego dla Białołęki.
              Przecież z mostu północnego jest jeden pas do zjazdu w kierunku Warszawy i to co będzie się działo na Wisłostradzie nic nie zmieni na moście.
              Na nim po prostu trzy pasy muszą się zmieścić na jednym pasioe już na moście..
              • lilka2011 Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 23.11.15, 22:44
                Pomyślał o wszystkim - pasy na zjeździe z mostu w stronę centrum są już dwa na stałe.
    • mamdomek Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 23.11.15, 13:11
      Kiedyś ten asfalt trzeba wyremontować...

Podziękować Sokołowskiemu, Grądzkiemu, Porowskiemu i aktywistom od Kondratowicza z Dąbrowy, że S7 na naszym odcinku nadal tylko na papierze.
      • kasia.buczkie Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 23.11.15, 16:45
        Część z tych Państwa swój interes załatwiła, nadal nie mają trasy szybkiego ruchu przed oknami. Cała reszta zmanipulowanych ludzików - czyli jakieś 98 % mieszkańców gminy- stoi w korku i klnie. Akcja nie damy rozjechać łomianek okazała się akcją jak rozjechać i zakorkować Łomianki na amen. Ciekaw jestem jak się dziś czują obywatele, którzy w referendum głosowali za trasą po wale. Demokracja, jak pokazują też ostatnie wybory, w rękach ludu to zabójcza dla ludu broń.
        • ari-vederci Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 23.11.15, 17:37
          Czy masz na myśli również przedwyborcze spotkania w sprawie różnych koncepcji obwodnicy Łomianek.
          Miałeś chamie czapkę z piór, miałeś chamie złoty róg wiatr czapkę niesie itp, itd
          ani trasy, ani wylotówki, ani obwodnicy ostał się jeno... no własnie może zagonić władze do interwencji.
          Podejrzewam że może dojść w końcu do sporego niezadowolenia społecznego.
          Nie chodzi tu jedynie o mieszkańców lecz o tranzyt w kierunku północnym.
          • kasia.buczkie Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 23.11.15, 18:47
            ludzie ponarzekają i sprawa ucichnie. Warszawa ma już całkiem niezłe trasy wylotowe we wszystkich kierunkach poza pólnocnym. Nasze nieruchomości stracą na wartości, będą coraz trudniej zbywalne. To jest kolejny efekt blokowania budowy trasy.
    • esscort Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 23.11.15, 23:23
      Niezależnie od tego, czy i kiedy będzie nowy odcinek s7, to nie ulega wątpliwości, że most Skłodowskiej powinien byc zbudowany tak, by nie zwężał ruchu Wisłostradą oraz żeby zjazd z mostu i wjazd na most odbywały się płynnie. Więc nie ma co mieszać S7 do ewidentnej fuszerki projektantów mostu i tych wszystkich pseudofachowców, którzy ten projekt zatwierdzili, oraz tych, którzy - przedstawiając się jako specjaliści - nie zauważyli, że most jest zaprojektowany do dupy. Przecież most był budowany w szczerym polu. Projektanci mieli wszelkie możliwości zastosowania dowolnych rozwiązań. A wykonali, co wykonali. Wydano wielkie pieniądze. I nie słyszałem, żeby ktoś stracił uprawnienia, zapłacił jakąś karę lub choćby został opisany jako partacz.
      • esscort Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 23.11.15, 23:52
        Wykonawcą projektu mostu była firma Schüßler-Plan Ingenieurgesellschaft GmbH. Umowa na projekt mostu została podpisana w czerwcu 2007 r. i opiewała na kwotę 15,8 mln zł.
        Firma ta na swojej stronie pisze m.in.: "Jesteśmy zespołem składającym się ze specjalistów, indywidualistów i ludzi „ogarniających całość”.
        A motto firmy to: "wiele pomysłów - jedna myśl".

:)))))
      • tytus_andronicus Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 24.11.15, 08:43
        Na forum oraz w sprawie dróg mamy jednego super fachowca który specjalizuje się w rozwiązaniach komunikacyjnych, ale do rzeczy gdyż on jest jak to rozwiązanie rozjazdów które podsumowałeś.
        Most zapewne był budowany przy użyciu dotacji unijnych jak autostrady wokół których narosło wiele złych spraw.

Większość dróg robiły duże międzynarodowe korporacje według kapitalistycznego klucza -przede wszystkim kasa.
        Jak widać po moście i rozplanowaniu zjazdów to prawda. Tylko gdzie ten bubel reklamować?
        • esscort Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 24.11.15, 11:25
          Nie jest ważne skąd były pieniądze - na pewno były publiczne, czyli nasze wspólne. Most nie jest bublem z powodu źródła finansowania, tylko z powodu głupoty, niekompetencji, olewania.
          Ktoś most projektował, ale też ktoś ten projekt bezmyślnie zatwierdził.
    • trewal Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 24.11.15, 11:21
      Trafiłem na artykuł wychwalający te frezowanie 3 km odcinka drogi, co ciekawe były też wspomniane Łomianki, tak "tłumaczą" zwężenie na Wisłostradzie:

?Taką organizację wprowadzono tu na czas remontu mostu Grota-Roweckiego. Sprawdziła się, więc zdecydowano się utrzymać to rozwiązanie. Kierowcy jadący z Tarchomina nadal mają dwa pasy do włączania się do ruchu na Wisłostradzie, A TYM JADĄCYM Z ŁOMIANEK MUSI WYSTARCZYĆ JEDEN PAS. Jedyna różnica polega na tym, że na zwężenie natkną się nieco wcześniej, bo już przed mostem. ?

Najbardziej dziwi mnie stwierdzenie ?sprawdziła się?, które jakoś słabo gra z ostatnim zdaniem ?jadącym z Łomianek MUSI wystarczyć jeden pas?. Czyli wprowadzono dla jednych udogodnienie, kosztem drugich i jeszcze tych drugich stawia się na jakiejś gorszej pozycji.
    • 29m Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 25.11.15, 09:59
      dzisiaj ok 9:00 korek od strony Łomianek sięgał praktycznie od ul. Heroldów, aż do nowego zwężenia Wisłostrady; w tym czasie z mostu północnego zjeżdżały sobie majestatycznie pojedyńcze samochody dwoma pasami ruchu... jednym słowem.... super organizacja ruchu... dziękujemy niemyslącym urzędnikom z ZDM, w końcu ktoś ten bubel firmuje chyba...
      • krzysiom1 Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 25.11.15, 20:47
        Miejski inżynier ruchu GALAS.
        Pan znany od lat z wielu wspaniałych rozwiązań..
        Po prostu miszcz!!
    • 29m Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 25.11.15, 10:04
      a tak w ogóle, to może nasze łomiankowskie władze chociaż jakieś pismo by popełniły w tej sprawie...
      ja wiem, że szanowni włodarze do Wawy nie jeżdżą, ale wielu mieszkańców i Waszych wyborców, codziennie traci nerwy w tych korkach...
      Przyokazji każdych wyborów powtarzacie, że władza jest służbą dla nas waszych wyborców, mieszkańców... :) więc teraz jest okazja abyście coś dla nas zrobili.... no dobrze chociaż spróbujcie coś zrobić...
      ... ale się rozmarzyłem, władza dla nas coś robi...
      • num.ero Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 25.11.15, 10:18
        W poprzedniej kadencji radni niezależni apelowali do burmistrza o rozmowy ws. udrożnienia Kolejowej.
        Masz teraz efekt tych rozmów.
        Musisz bardziej zainteresować się w jaki sposób władza rządzi w Łomiankach od 5 lat. Inaczej zawsze będziesz miał jakieś nadzieje:)
      • ari-vederci Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 25.11.15, 11:34
        Musisz to wysłać w postaci pisma do UM, następnie poczekać dwa tygodnie na odpowiedź. Jeżeli nikt nie odpowie poczekaj jeszcze.

Ale obawiam się że tak jak w przypadku LO będzie bicie piany i wyjdzie jak zwykle.
      • num.ero Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 25.11.15, 11:59
        Albo tak, postaw sie w takiej sytuacji.
        Twój ojciec ma hurtownię przy trasie, a tym masz władzę w mieście.
        Pozostawisz wszystko tak jak teraz, markując zainteresowanie wielką trasą, które powstanie kiedyś , a może i nie.
        Czy jesteś za udrażnieniem Kolejowej ,ale po roku ktoś wnioskuje o bariery dziwiękochłonne przy trasie i biznes jest częściowo zasłonięty.
    • piotr1271 Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 25.11.15, 11:57
      A dzisiaj remont Wóycickiego... Czy ktoś wie do kiedy ma trwać?
      • ananke0011 Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 25.11.15, 14:06
        Czytałam że wnosząc białą trumnę na sesje rady miejskiej radny Berger z Dąbrowy krzyczał ówczesnemu burmistrzowi (Pszczółkowskiemu), że trasa przez puszczę to wyrok na Łomianki i nasze dzieci. I tak dzięki panu Bergerowi mamy teraz wszyscy wyrok stania w korku żeby zawieźć dziecko do szkoły lub dojechać do pracy. Nawet do metra na Młocinach jedzie się 40 minut! Pszczółkowski, który miał mocną pozycję we władzach podobno doprowadził do umieszczenia inwestycji na liście rządowej, a potem władze się na Łomianki obraziły i zdjęły ją z listy. Obwodnica byłaby gotowa w 2013 roku, a teraz ma szanse powstać może w 2023. I to nie dzięki działaniom obecnych włodarzy naszej gminy, a tylko i wyłącznie dzięki temu że otwarto lotnisko Modlin.
    • anonymous6 Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 27.11.15, 21:29
      A może trzeba nauczyć sie w końcu kulturalnej i cywilizowanej jazdy a nie biadolic bez sensu?!
      • piotr1271 Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 28.11.15, 19:58
        Zgadzam sie w pełni. Jako kolejny krok należy ogłosić dzień pieszej komunikacji. Oczywiście obecne na tym forum lemingi nie widza związku pomiędzy brakiem trasy s7 a faktem ze przez ostatnie 8 lat. OSIEM. rządziła platforma żartobliwie zwana obywatelska. Może niejaki Lomek przypomni nam jak to my niedowiarki nie wierzyliśmy ze trasa ktora miała powstać na euro 2012 zapewnial ze powstanie ok pózniej. No dwa. Ile było jadu i wyzwisk od pisowcow etc. I co? Kto miał racje? Nie pisałem wtedy ze BYĆ MOŻE trasa s7 będzie a 2025? Tak, to nie gmina Lomianki. Nie Burmistrz Łomianek jest adresatem Waszych utyskiwań. Właściwość rzeczowa. Tak to sie nazywa. A dla udokumentowania - kto rządzi w Wawie? Kto powiedział ze ma w d... Mieszkańców Młocin, Łomianek i dalszych okolic organizując w ten a nie inny sposób ruch w okolicach mostu północnego? Pewnie był z PISu? Jak sie czujecie lemingi?
      • trewal Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 01.12.15, 07:11
        No dzisiaj na tym odcinku miałem szansę poczuć tą wspaniałą Polską kulturę jazdy. Pomijając fakt, że w Polscy kierowcy nie potrafią korzystać z dwóch pasów, to jeszcze wychodzą z założenia, że ten co z nich korzysta to jakiś "cwaniak". Po ruszeniu spod świateł na Pułkowej (stałem na prawym pasie, lewy był już cały zapełniony pojazdami) spokojnie dojechałem do końca zwężenia i jakieś 30 metrów przed zwężeniem włączyłem kierunkowskaz, myślicie, że ktoś mnie wpuścił na ten człapiący się lewy pas? Ależ skąd, dojechałem do jego końca i stałem z włączonym kierunkowskazem dobrą minutę. Nikt mnie nie wpuścił, przez co musiałem się wepchnąć po prostu na chama. O jeździe na suwak widać w Polsce też mało kto słyszał, więc wręcz bawią mnie takie głodne kawałki o kulturze i cywilizowanej jeździe. Tutaj wypadałoby cofnąć część kierowców na powtórne szkolenia, a potem dopiero zając się ich kulturą i ucywilizowaniem.
    • piotr1271 Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 28.11.15, 21:06
      Zgadzam sie w pełni. Jako kolejny krok należy ogłosić dzień pieszej komunikacji. Oczywiście obecne na tym forum lemingi nie widza związku pomiędzy brakiem trasy s7 a faktem ze przez ostatnie 8 lat. OSIEM. rządziła platforma żartobliwie zwana obywatelska. Może niejaki Lomek przypomni nam jak to my niedowiarki nie wierzyliśmy ze trasa ktora miała powstać na euro 2012 a on zapewnial ze powstanie rok pózniej. No dwa. Ile było jadu i wyzwisk od pisowcow etc. I co? Kto miał racje? Nie pisałem wtedy ze BYĆ MOŻE trasa s7 będzie na 2025? Tak, to nie gmina Lomianki. Nie Burmistrz Łomianek jest adresatem Waszych utyskiwań. Właściwość rzeczowa. Tak to sie nazywa. A dla udokumentowania - kto rządzi w Wawie? Kto powiedział ze ma w d... Mieszkańców Młocin, Łomianek i dalszych okolic organizując w ten a nie inny sposób ruch w okolicach mostu północnego? Pewnie był z PISu? Jak sie czujecie lemingi?
      • jerzy.ce-ha piotr1271 29.11.15, 11:50
        ty masz adhd?
        przeczytaj sobie wpis ananke powyżej
        • piotr1271 Re: piotr1271 29.11.15, 15:49
          W przeciwieństwie do Pana nie. I nie przypominam sobie abyśmy mieli okazje przejść na "ty". Jak zwykle od osób Pana pokroju strzał w bok. Zamiast merytorycznie i na temat wariacja na temat ADHD.
      • markusj77 Re: Łomianki odcięte od Warszawy!!!!! 01.12.15, 09:19
        Spokojnie. Kto nam załatwił trasę w 2025 to pamiętamy - pan Berger dla własnej i sąsiadó prywaty.
        Ale to nie znaczy, że nasz burmistrz nie powinien teraz się dogadać z tymi z młocin i lobbować tak samo lub bardziej skutecznie niż goście z Białołeki.
        Argumenty są po naszej stronie:
        - trasa wylotowa
        - większy ruch jest z naszej strony
        - białołeka ma 2 mosty i drugi już ma 2 pasy - czyli razem mają 3 pasy
        Swoją drogą to faktycznie skandal jakie decyzje się podejmuje w tym kraju. Widać takich "Bergerów" mamy też na poziomie gminy czy GDDKiA - dogadali się przy whisky za nasze co jest ważne dla kolegi i tyle. Obiektywny interes się nie liczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka