lemoniadowyjoe2013
24.01.16, 22:38
Z uwagą przeczytałem posty na tym forum i chciałbym uświadomić tu piszącym, że wszyscy jedziemy na ”jednym wózku”, zarówno zwolennicy PiS i oponenci. Jeśli ten wózek się wypi_rdoli to wszyscy się mocno potłuczemy. Rany mogą być bolesne.
Tym wózkiem bardzo mocno trzęsie. Wypadły już z niego mądre sześciolatki, TK ledwo się trzyma burty, frankowicze zbliżają się do krawędzi, służby cywilne „wykształcone i z doświadczeniem”, waluta droga, zbliża się ustawa o prokuraturze i inwigilacja Internetu, a TVP mówi, że wóz jedzie gładko, przyjemnie, we właściwym kierunku i mamy dwoje samodzielnych woźniców. Niestety wóz zmierza na wschód, chociaż 18 mln. wcześniej udało się na zachód. To swoją drogą ciekawostka, że Polacy uciekają na zachód, a pozostałych w Polsce pcha się na wschód.
Opozycja nie będzie w stanie tego zmienić. Tylko ci , co głosowali na obecnie rządzących, są w stanie przypomnieć PiS-owi, że miało być inaczej. Przede wszystkim miało być przestrzegane prawo i uczciwie, nie tak jak za PO. Nie miało być też niektórych panów w Rządzie RP, co jest wyraźnym oszustwem wobec własnych wyborców. Wielu ludzi przez nich ucierpi, nie tylko z opozycji. W tym kontekście 5,7 mln. głosujących na PiS wzięło odpowiedzialność za pozostałe 33 mln. ludzi.
PiS-owi należą się rządy czteroletnie, jednak po trzech miesiącach widać, że postępowanie PiS niczym się nie różni od poprzedników i udowodnili to w 3 miesiące.
PiS nie może żywić się już „padliną” PO, bo to jest niestrawne. Mając większość w Sejmie, samodzielnie odpowiadają za dobre i złe rzeczy. Nie da się już zwalić niepowodzeń na opozycję, która nic nie może.
„Mamy prawo do własnych poglądów, ale nie mamy prawa do własnych faktów”.
Pozdrawiam.
P.S.
Ponieważ dyskusje na forach zaczynają się od obrażania, to jestem „komunistą i złodziejem”, cyklistą i wegetarianinem, noszę tęczowe skarpetki, segreguję śmieci, „zaprzańcem”, platfusem, mam skoliozę, moja ostatnia szara komórka popełniła samobójstwo, ESbekiem, UBekiem, TW, komunistą, bronię swoich interesów, beneficjentem ostatnich 25 lat znienawidzonej III RP itp…
Chodziłem też do przedszkola w Polsce Ludowej (przepraszam). Jak mam się z tego oczyścić?