Dodaj do ulubionych

Jeden wózek.

24.01.16, 22:38
Z uwagą przeczytałem posty na tym forum i chciałbym uświadomić tu piszącym, że wszyscy jedziemy na ”jednym wózku”, zarówno zwolennicy PiS i oponenci. Jeśli ten wózek się wypi_rdoli to wszyscy się mocno potłuczemy. Rany mogą być bolesne.
Tym wózkiem bardzo mocno trzęsie. Wypadły już z niego mądre sześciolatki, TK ledwo się trzyma burty, frankowicze zbliżają się do krawędzi, służby cywilne „wykształcone i z doświadczeniem”, waluta droga, zbliża się ustawa o prokuraturze i inwigilacja Internetu, a TVP mówi, że wóz jedzie gładko, przyjemnie, we właściwym kierunku i mamy dwoje samodzielnych woźniców. Niestety wóz zmierza na wschód, chociaż 18 mln. wcześniej udało się na zachód. To swoją drogą ciekawostka, że Polacy uciekają na zachód, a pozostałych w Polsce pcha się na wschód.
Opozycja nie będzie w stanie tego zmienić. Tylko ci , co głosowali na obecnie rządzących, są w stanie przypomnieć PiS-owi, że miało być inaczej. Przede wszystkim miało być przestrzegane prawo i uczciwie, nie tak jak za PO. Nie miało być też niektórych panów w Rządzie RP, co jest wyraźnym oszustwem wobec własnych wyborców. Wielu ludzi przez nich ucierpi, nie tylko z opozycji. W tym kontekście 5,7 mln. głosujących na PiS wzięło odpowiedzialność za pozostałe 33 mln. ludzi.
PiS-owi należą się rządy czteroletnie, jednak po trzech miesiącach widać, że postępowanie PiS niczym się nie różni od poprzedników i udowodnili to w 3 miesiące.
PiS nie może żywić się już „padliną” PO, bo to jest niestrawne. Mając większość w Sejmie, samodzielnie odpowiadają za dobre i złe rzeczy. Nie da się już zwalić niepowodzeń na opozycję, która nic nie może.

„Mamy prawo do własnych poglądów, ale nie mamy prawa do własnych faktów”.

Pozdrawiam.

P.S.
Ponieważ dyskusje na forach zaczynają się od obrażania, to jestem „komunistą i złodziejem”, cyklistą i wegetarianinem, noszę tęczowe skarpetki, segreguję śmieci, „zaprzańcem”, platfusem, mam skoliozę, moja ostatnia szara komórka popełniła samobójstwo, ESbekiem, UBekiem, TW, komunistą, bronię swoich interesów, beneficjentem ostatnich 25 lat znienawidzonej III RP itp…
Chodziłem też do przedszkola w Polsce Ludowej (przepraszam). Jak mam się z tego oczyścić?
Obserwuj wątek
    • bonbon.ella Re: Jeden wózek. 24.01.16, 23:46
      Niestety, chyba musisz z tym żyć... :) A dla obecnego pokolenia wprowadziłabym obowiązkowe egzaminy z historii i filozofii. Młodzież powinna się uczyć jak od tysiącleci manipuluje się plebsem. Ciągle to samo, te same techniki - zmienia się tylko technologia - i ciągle znajdują się naiwni, którzy wierzą że władza, którą wybiorą, zasiądzie na stołkach, żeby dbać o lud.
      • kaszelm1989 Re: Jeden wózek. 25.01.16, 00:07
        he he i kto to mówi - osoba, która swoimi wypowiedziami obraziła już chyba wszystkich na tym forum
        • 2lanser Re: Jeden wózek. 25.01.16, 08:28
          po pierwsze ella cukiereczek nikogo nie obrażała. Ma prawo do swoich ocen.
          Założyciel wątku , cóż patrzy subiektywnie na rzeczywistość. Może ma rację, może jej nie ma.
          Jedno jest pewne każdy ma prawo do swoich przekonań i orientacji, obecnie na tym etapie nie widzę bezpośredniego zagrożenia wolności.
    • lemoniadowyjoe2013 Re: Jeden wózek. 25.01.16, 19:19
      .
    • 2lanser Re: Jeden wózek. 06.02.16, 20:04
      Zdaje sie że powoli zaczyna nas łączyć, kręcić w zasadzie, jedna rura.
      Rura na której jedziemy, może płyniemy, być może popłyniemy.
      Niestety jeżeli się uda będzie kanalizacja, jeżeli nie trzeba będzie zwrócić dofinansowanie.
      W pierwszym wariancie będą ordery i gala oraz rzecz wygodna, mianowicie nieograniczony dostęp do kibelka za ,,rozsądne,, pieniądze.
      W drugim może coś będzie, lecz niekoniecznie tanio dla wszystkich, niekoniecznie użytkowników
      rury, Dla wszystkich gdyż obciążeni będziemy kosztami które trzeba będzie oddać/dotacja/.
      A kto będzie oddawał? może mieszkańcy Nowego Dworu? Sochaczewa? Warszawy?
      Nie!!! Będą oddawali wszyscy mieszkańcy, gdyż pieniądze w Ł nie biorą się z księżyca.
      Cóż przyciasny będzie dla nas wszystkich ten wózek na którym jedziemy wspólnie.
      Czy z nami leci pilot???)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka