Dodaj do ulubionych

nerwowo szukam

06.01.06, 15:23
mam dzieci, uczęszczających do okolicznych szkół podstawowych. Są tu takie?
Chciałabym podpytać troszkę, jeśli można...
Obserwuj wątek
    • mortimerr Re: nerwowo szukam 06.01.06, 15:32
      dlaczego nerwowo? co prawda skrocili rok szkolny, ale to dopiero w czerwcu :)
      • iod Re: nerwowo szukam 06.01.06, 15:34
        bo zerówkę muszę znaleźć, 5 lat ma...to moja premiera jeśli chodzi o wybór
        szkoły, no to się denerwuję.
        • mortimerr Re: nerwowo szukam 06.01.06, 16:06
          a przy okazji szkoly, jak sobie radzicie w wakacje?
          wlasnie wydluzyli je o dwa tygodnie. ja za dwa lata bede miala dziecko w
          pierwszej klasie. i co w tedy? dwa tygodnie urlopu ja, dwa tygodnie maz a
          reszta?
          • daisy32 Re: nerwowo szukam 06.01.06, 16:07
            dziadkowie, to jest świetna instytuacja...
            • iod Re: nerwowo szukam 06.01.06, 16:12
              mama rotacyjna...jakby tak dyżury ustalić, to może możnaby było jakoś przetrwać
              wakacje...
              Generalnie to mi sie podoba pomysł dłuższych wakacji, gdyby tylko rodzice przy
              okazji dostali dłuższe urlopy na przykład. Panie premierze!!!!
              • frags Re: nerwowo szukam 06.01.06, 16:14
                moja mama ma dom w lesie za Piasecznem, na razie problem mnie jeszcze
                wakacyjnie nie dotyka, bo moje dziecko jest zupełnym szkrabem, ale juz na ten
                dom patrzę z zainteresowaniem.
    • anka-76 Re: nerwowo szukam 06.01.06, 20:01
      Przyłączam się do Twoich nerwowych poszukiwań. Mój debiut w roli
      mamy "zerówkowiczki" będzie we wrześniu. Nadal szukamy dobrej szkoły w okolicy.
      • iod Re: nerwowo szukam 07.01.06, 00:18
        ja też we wrześniu, jutro (jak już będę wyspana) napiszę na priv
      • iod Re: nerwowo szukam 07.01.06, 12:19
        anka-76, wysłałam na priv
        • anka-76 Re: nerwowo szukam 08.01.06, 16:29
          odpowiedziałam
    • esscort Re: nerwowo szukam 08.01.06, 21:46
      Nie ma co kombinować. Idźcie na samogloski. Nic lespzego nie wymyslicie.
      • krzysiom1 Re: nerwowo szukam 08.01.06, 21:50
        esscort napisał:

> Nie ma co kombinować. Idźcie na samogloski. Nic lespzego nie wymyslicie.

Dokładnie!
        Dopóki oświatą w naszej gminie będzie zajmował się wielce oświecony v-ce
        Grądzki nasze szkoły należy omijać szerokim łukiem.
        • iod Re: nerwowo szukam 08.01.06, 21:58
          no dobra, chłopaki, przejadę się tam na "wizję lokalną". Skoro polecacie :)
          • esscort Re: nerwowo szukam 08.01.06, 22:10
            Ja polecam. Jest kameralnie, czysto, bezpiecznie, nie anonimowo. Poziom? To
            zależy, na jakiego wychowawcę się trafi. Z tym, że oczekiwania w tym zakresie
            należy dostosowac nieco do tzw. sytuacji obiektywnej. Ale przecież w gruncie
            rzeczy w tej podstawowce chodzi o to, by dziecko pobyło między rówiesnikami,
            miało jakieś obowiązki itp.
            • iod Re: nerwowo szukam 08.01.06, 22:19
              tylko jak pogodzić cichą chęć powrotu do pracy z państwową podstawówką, do
              której na piechotę nie dojdzie. Trzeba będzie chyba jednak pełny etat w domu na
              stałe zaprowadzić.
              • esscort Re: nerwowo szukam 08.01.06, 22:28
                Pogodzić z "normalna" pracą to raczej się nie da. Do szkoły za moich czasów
                jeździł szkolny autobus (był dosyć bezpieczny, bo nie mógł rozwinać większej
                prędkości niż 20 na godzinę), no ale to jest rozwiazanie na nieco starsze
                klasy, na pewno nie na zerówkę. A potem co? Świetlica? Tam sie siedzi i gapi w
                bajki w TV. Czyli jeżeli praca to jakaś "nienormalna" w sensie, że nie trzeba
                przesiadywać w jakimś biurze. Co to mogłobo być? Cholera wie. Może zostań po
                prostu inwestorem giełdowym (wszystko załatwia się internetem). Gdy gielda
                idzie w górę, to nie jest to zajęcie trudne. No ale rozumiem, ze ciebie
                bardziej interesuje praca niz samo zarabianie pieniedzy. Co zreszta rozumiem.
              • frags Re: nerwowo szukam 08.01.06, 22:30
                zostań rentierem. Praca nienerwowa, spokojna. Cicha. Duzo urlopu.
                • iod Re: nerwowo szukam 08.01.06, 22:36
                  póki co rozwinę skrzydła jako "kura domowa". Ze starszym synem to już nawet
                  porozmawiać mogę, a młodszy bardzo "całuśny" jest i jeszcze go to śmieszy ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka