iod 06.01.06, 15:23 mam dzieci, uczęszczających do okolicznych szkół podstawowych. Są tu takie? Chciałabym podpytać troszkę, jeśli można... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mortimerr Re: nerwowo szukam 06.01.06, 15:32 dlaczego nerwowo? co prawda skrocili rok szkolny, ale to dopiero w czerwcu :) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: nerwowo szukam 06.01.06, 15:34 bo zerówkę muszę znaleźć, 5 lat ma...to moja premiera jeśli chodzi o wybór szkoły, no to się denerwuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mortimerr Re: nerwowo szukam 06.01.06, 16:06 a przy okazji szkoly, jak sobie radzicie w wakacje? wlasnie wydluzyli je o dwa tygodnie. ja za dwa lata bede miala dziecko w pierwszej klasie. i co w tedy? dwa tygodnie urlopu ja, dwa tygodnie maz a reszta? Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: nerwowo szukam 06.01.06, 16:07 dziadkowie, to jest świetna instytuacja... Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: nerwowo szukam 06.01.06, 16:12 mama rotacyjna...jakby tak dyżury ustalić, to może możnaby było jakoś przetrwać wakacje... Generalnie to mi sie podoba pomysł dłuższych wakacji, gdyby tylko rodzice przy okazji dostali dłuższe urlopy na przykład. Panie premierze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: nerwowo szukam 06.01.06, 16:14 moja mama ma dom w lesie za Piasecznem, na razie problem mnie jeszcze wakacyjnie nie dotyka, bo moje dziecko jest zupełnym szkrabem, ale juz na ten dom patrzę z zainteresowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
anka-76 Re: nerwowo szukam 06.01.06, 20:01 Przyłączam się do Twoich nerwowych poszukiwań. Mój debiut w roli mamy "zerówkowiczki" będzie we wrześniu. Nadal szukamy dobrej szkoły w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: nerwowo szukam 07.01.06, 00:18 ja też we wrześniu, jutro (jak już będę wyspana) napiszę na priv Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: nerwowo szukam 08.01.06, 21:46 Nie ma co kombinować. Idźcie na samogloski. Nic lespzego nie wymyslicie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: nerwowo szukam 08.01.06, 21:50 esscort napisał: > Nie ma co kombinować. Idźcie na samogloski. Nic lespzego nie wymyslicie. Dokładnie! Dopóki oświatą w naszej gminie będzie zajmował się wielce oświecony v-ce Grądzki nasze szkoły należy omijać szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: nerwowo szukam 08.01.06, 21:58 no dobra, chłopaki, przejadę się tam na "wizję lokalną". Skoro polecacie :) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: nerwowo szukam 08.01.06, 22:10 Ja polecam. Jest kameralnie, czysto, bezpiecznie, nie anonimowo. Poziom? To zależy, na jakiego wychowawcę się trafi. Z tym, że oczekiwania w tym zakresie należy dostosowac nieco do tzw. sytuacji obiektywnej. Ale przecież w gruncie rzeczy w tej podstawowce chodzi o to, by dziecko pobyło między rówiesnikami, miało jakieś obowiązki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: nerwowo szukam 08.01.06, 22:19 tylko jak pogodzić cichą chęć powrotu do pracy z państwową podstawówką, do której na piechotę nie dojdzie. Trzeba będzie chyba jednak pełny etat w domu na stałe zaprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: nerwowo szukam 08.01.06, 22:28 Pogodzić z "normalna" pracą to raczej się nie da. Do szkoły za moich czasów jeździł szkolny autobus (był dosyć bezpieczny, bo nie mógł rozwinać większej prędkości niż 20 na godzinę), no ale to jest rozwiazanie na nieco starsze klasy, na pewno nie na zerówkę. A potem co? Świetlica? Tam sie siedzi i gapi w bajki w TV. Czyli jeżeli praca to jakaś "nienormalna" w sensie, że nie trzeba przesiadywać w jakimś biurze. Co to mogłobo być? Cholera wie. Może zostań po prostu inwestorem giełdowym (wszystko załatwia się internetem). Gdy gielda idzie w górę, to nie jest to zajęcie trudne. No ale rozumiem, ze ciebie bardziej interesuje praca niz samo zarabianie pieniedzy. Co zreszta rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: nerwowo szukam 08.01.06, 22:30 zostań rentierem. Praca nienerwowa, spokojna. Cicha. Duzo urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: nerwowo szukam 08.01.06, 22:36 póki co rozwinę skrzydła jako "kura domowa". Ze starszym synem to już nawet porozmawiać mogę, a młodszy bardzo "całuśny" jest i jeszcze go to śmieszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś