Dodaj do ulubionych

Ulice na Osiedlu Chopina

04.02.06, 19:07
Przejechałem się dzisiaj Szczytową, Szymanowskiego i Chopina.
Tragedia!
Mieszkańcy co najmniej raz w miesiącu pikietę pod UG powinni urządzać..
Obserwuj wątek
    • barb4 Re: Ulice na Osiedlu Chopina 04.02.06, 20:08
      Nie sądzę, żeby takie akcje coś pomogły...
      Większość ludzi pracuje i nie ma czasu. Jeśli ktoś uszkodzi samochód to pogada
      niecenzuralnie, samochód odstawi do warsztatu, a za naprawę nie wieźmie
      rachunku, żeby było taniej. Więc Gmina nie martwi się o odszkodowania (do tego
      by pewnie trzeba było mieć ekspertyzę, za któą również trzeba zapłacić).
      Jeżdzę codziennie, bo muszę (mieszkam tam). W samochodzie musieliśmy wymienić
      amortyzatory, dwa razy po przejechaniu zeszło mi powietrze z koła - dziury nie
      było. Sąsiad rozwalił osłonę silnika, drugi wcześniej trafił chyba belką o
      studzienkę - samochodu już nie naprawiał - nie opłacało się...
      W planowanych wydatkach na ten rok Gmina przeznaczyła 100.000,00 na drogę -
      odcinek Wiejskiej i Szymanowskiego od Rolniczej do Chopina. Zastanawia mnie co
      zamierzają zrobić za te pieniądze, ponieważ dużo więcej chcą wydać na kawałek
      chodnika..
      • roch33 Re: Ulice na Osiedlu Chopina 05.02.06, 09:41
        W dodatku robia to jako dwie ulice: Wiejską i Szymanowskiego. Ciekawym jak
        rozwiążą skrzyżowanie z Rolniczą, gdzie strach wyjeżdżać rankiem.
        • papirus22 Re: Ulice na Osiedlu Chopina 05.02.06, 15:48
          Szczytową podrówanali bo interweniowałem, kiedyś była jak odcinek Wiejskiej od
          Rolniczej do Szczytwoej, teraz to nawet jest ok.
          Co do planów.
          No i co z tego że zaplanowali, w zeszłym roku zaplanowali zrobienie oświetlenia
          na Chopina i Sokół stwierdził, że nie zdążyli. To jest śmieszne, mają w końcu
          coś w planach,piniądze i nie robią:(
          mam nadzieję, że chociaż Szymanowskiego zrobią w końcu to rok wyborczy. Za to
          planują nam trasę szybkiego ruchu na Kościelnej Drodze (niewiem chyba chcą
          odwrócić uwagę od bieżących spraw). Planowane tez było oświetlenie na innych
          ulicach, byliśmy nawet na spotkaniu za Sternickim w terenie, niestety z nimi
          nie ma co rozmawiać, bo ich bardziej interesuje, że taka Szczytowa jest za
          wąska i trzeba byłoby ją poszerzyć niz oświetlenie czy asfalt zrobić. Już cos
          brząkali o przesuwaniu płotów, ale na razie chyba się ludzi wystraszyli!
          • barb4 Re: Ulice na Osiedlu Chopina 07.02.06, 20:55
            Ostatnio jeżdżę Szymanowskiego i Szczytową, ponieważ na Wiejskiej (oczywiście
            pomiędzy Szczytową a Rolniczą) można doznać wstrząsu mózgu jadąc około 5
            km/h... Sołtys twierdzi, że na razie nic nie można zrobić - trzeba czekać na
            odwilż... :(((
            • krzysiom1 Re: Ulice na Osiedlu Chopina 07.02.06, 20:59
              Jak będzie odwilż to nikt tamtędy nie przejedzie...
              • barb4 Re: Ulice na Osiedlu Chopina 07.02.06, 21:04
                krzysiom1 napisał:

> Jak będzie odwilż to nikt tamtędy nie przejedzie...

...trzeba będzie się "teleportować"...
                • kmsanczia Re: Ulice na Osiedlu Chopina 07.02.06, 21:51
                  Fakt, jechałam tamtędy ostatnio, jak ktos lubi sobie przygrywać zębami to bardzo
                  polecam. ;)
                  • papirus22 Re: Ulice na Osiedlu Chopina 08.02.06, 08:35
                    teraz wszyscy jeżdzą Szczytową, ja też.
                    • kmsanczia Re: Ulice na Osiedlu Chopina 08.02.06, 09:14
                      Jak tak wszyscy pojeżdżą Szczytową to zaraz będzie wyglądała tak samo. Ale
                      przynajmniej mozna ładne wille pooglądać... ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka