Dodaj do ulubionych

Macie jakieś wieści z gazowni?

22.04.06, 23:21
My od pażdziernika nie dostaliśmy faktury za gaz.
Trochę niepokojące!
Instytucja dobroczynna czy co?
Obserwuj wątek
    • iod Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 22.04.06, 23:25
      no nie macie - podobno niektórzy dostali rachunki, tylko nie wiem, którzy. Ja
      ogłoszę niewypłacalność, jak dostanę rachunek.
      • vivi22 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 23.04.06, 13:33
        ja fakture dostalam ale z innych przyczyn bo gazownia zrobila troche balaganu z
        moimi fakturami. Ale moi sasiedzi nie dostalai jeszcze rachunkow i sie
        martia... Bo znajac zycie (i gazownie) przysla dwa albo trzy rachunki do
        zaplacenia na raz... A na to to malo kto sie zgodzi.
    • k72 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 22.04.06, 23:25
      Ja od listopada. Mam tam znajomego i mówił że zaczęli już wysyłać. Teraz trzeba
      składać pisma o raty oczywiście też na 6 miesięcy.
      • esscort Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 23.04.06, 00:08
        To za ten gaz trzeba płacić??!!
        • osa551 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 23.04.06, 11:39
          Ha, ha, ha, ja się miesiąc temu dodzwoniłam do gazowni i pani mi powiedziała, że
          wkrótce będą wysyłać rachunki za wskazania liczników z lutego. Od miesiąca ani
          widu ani słychu.

Na moje stwierdzenie, że takiego rachunku za 6 miesięcy na raz nie będę w stanie
          zapłacić - powiedziała autorytatywnie, że trzeba sobie co miesiąc odkładać.

Nie była również w stanie powiedzieć ile będzie wynosił rachunek ... a ja
          właśnie sobie chciałam odłożyć ... niech ich gęś kopnie.
    • bilex74 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 23.04.06, 11:48
      Krzysiom, sprawdź proszę maila gazetowego...
      • papirus22 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 23.04.06, 14:30
        ja tez czekam, aż boję sie pomyśleć, bo licznik ciagle bije-niestety.
        • j46 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 23.04.06, 21:04
          Zaczynam się bać. Bo to może być wyraz jekiegoś potwornego bałaganu lub
          przekrętu, co zazwyczaj skupia sie na szarym człowieku. Pamiętacie ten bajzel z
          komputeryzacją ZUS.
    • hiuppo Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 23.04.06, 22:03
      Gaz jak gaz.
      Ale po co jeszcze grzeją kaloryfery?
      I to nie tylko w Ł., w piątek w Wawie też sobie sparzyłem łapę o kaloryfer.
      • robert_58 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 23.04.06, 23:45
        ponoć w gazowni zmiana systemu komp - stąd opóźnienie.
        Jak przyjdzie - trzeba będzie płacić, pewnie niemalże jedną opłatą za cały okres
        rozliczeniowy, który otrzymamy.
        Czyli płacić - nie marudzić. Konkurencja przecież śpi- bo nie istnieje.

W W-wie to chyba nie gazownia grzeje - raczej spółdzielnie mieszkaniowe bardziej
        są władne zakręcić kurek lub też nie. Po drodze jeszcze jest przesył,
        ciepłownie/kotłownie a dopiero potem gazownia (jeżeli jest). Ale mogę się mylić
    • beta60 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 25.04.06, 10:34
      JaTEZnie dostalam rachunku od pazdziernika .Juz sie martwilam ze wpisza mnie na
      liste dluznikow . ciesze sie ze
      • elpo Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 25.04.06, 19:00
        ja dostałam odpowiedź na pismo, tej samej treści pismo zlożyło około 40 osób, że
        nie ma rachunków, że to naruszenie umowy w par. i tu cytat, ze niezgodne itd.
        itp. i oczywiscie napisalam, że ostatni odczyt był ..i dostalam odpowiedź, że
        ostani odczyt był ...że wprowadzaja nowy sysytem i liczą na dalszą owocną
        współpracę, nie wiem czy nie szkoda im było tylko 1,5zł na znaczek
      • beta60 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 26.04.06, 12:44
        Hura mam juz fakturke za gaz
        • jorybka1 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 26.04.06, 13:14
          beta60 napisała:

> Hura mam juz fakturke za gaz

Beta, rozumiem ,że na niewielką kwotę opiewa, sądząc po Twojej radości .
          Ja nie dostałam od listopada.
          • papirus22 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 26.04.06, 13:27
            no własnie jaka kwota?
            • mazowianka Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 26.04.06, 14:20
              Ja dostałam dzisiaj,1000,zł.od 6 listopada do 6.lutego.
              Płatne do 28.04.2006.
              Ale mój sasiad dostał na 1800,złotych.
              • beta60 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 26.04.06, 14:26
                od pazdziernika do 20 lutego 1300 zl
                • krzysiom1 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 26.04.06, 14:36
                  Czyli wyrok czeka w srzynce?
                  • esscort Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 26.04.06, 17:25
                    Był dzis u mnie facet od sprawdzania stanu licznika. powiedział, ze byla
                    wymiana systemnu i "wszystko sie jebło". Stwierdzil, ze nie jest mozliwe, że
                    jeblo tez moje wczesniejsze wskazania, ale wląsnie teraz ma przyjść faktura od
                    listopada do końca lutego. A za ten dzisiejszy odczyt, czyli luty-koniec
                    kwietnia powinna przyjść w czerwcu. Stwierdzil, że faktura może przyjśc po
                    terminie platności, ale zeby sie tym nie przejmowac.
                    • boryska Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 26.04.06, 19:26
                      Ja też dostałam, nóżki sie mi lekko ugięły, raczki zwilgotniały i na majowy
                      weekend na grill pójdzie kiełbasa grillowa a nie karczek:( Po tym ile kto
                      dostaje mozna zrobić ranking w jakim domu kto mieszka. Ja, sadząc po rachunku w
                      trzy razy większym niż reszta.
                      • krzysiom1 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 26.04.06, 21:06
                        To ja się nie przyznam że tak mało ale mnie sąsiedzi grzeją więc zawsze mamy
                        niskie rachunki.
                        • viktoria23 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 27.04.06, 09:29
                          Ha11 Ja tez dostałam ... niestety wczoraj ... :((((
                          • papirus22 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 27.04.06, 09:58
                            a ja czekam:)
                            • iod Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 27.04.06, 10:06
                              jest od wczoraj. Przeżyję...
                              • malomi termin płatności 27.04.06, 14:42
                                Nie wiem czy zwróciliście uwagę na termin płatności.
                                Odebrałam dzisiaj rachunek z rąk listonosza, więc niemożliwe jest jego
                                zaleganie w skrzynce.
                                Pomijając kwotę, bo na to można było się przygotować, to termin płatności jest
                                28 kwietnia czyli JUTRO.
                                To jest ewidentny skandal. Oczywiście to punktu obsługi nie można się dodzwonić.
                                Chyba nie można tego tak zostawić.
                                • mazowianka Re: termin płatności - aroganckie pismo gazowni 27.04.06, 15:20
                                  Czy wszyscy którzy dostali rachunki,dostali pismo z gazowni
                                  że jak się nam nie podobają nowe warunki to ciągu 14 dni,
                                  możemy zrezygnować z ich usług.
                                  Czy im już do cholery się w głowach poprzewracało,co oni
                                  sobie myślą,gdyby nie odbiorcy gazu mogliby zamknąc te bałagan
                                  i wyjechać na białe niedzwiedzie.Monopoliści się znależli,
                                  może by tak dać im nauczkę i nie płacić przez najbliższy miesiąc.
                                  • papirus22 Re: termin płatności - aroganckie pismo gazowni 27.04.06, 15:25
                                    teraz mozna nie płacic ale na zime naliczą odsetki:)
                                • athlon_linux Re: termin płatności 27.04.06, 15:28
                                  Ja podobnie dostałem rachunek 26 z terminem płatności 28.04. To skandal.
                                  Jest to niestety praktyka monopolisty, ale napisali, że jak mi sie nie podoba to
                                  mogę wymówić umowę.

A tak nawiasem mówiąc czy to przypadkiem nie jest wina władz gminy...
                                  A co na to Papi?
                                  • kmsanczia Re: termin płatności 27.04.06, 15:30
                                    athlon_linux napisał:
                                    > A tak nawiasem mówiąc czy to przypadkiem nie jest wina władz gminy...
                                    > A co na to Papi?

Althlon ma rację, w Wawie nie ma takich problemów. ;)
                                    • athlon_linux Re: termin płatności 27.04.06, 15:32
                                      Podobno w Warszawie gaz jest za darmo.
                                      • kmsanczia Re: termin płatności 27.04.06, 15:35
                                        Oczywiście bo tam nie ma Ptaky'ów, przeprowadzaj się czym prędzej.
                                    • malomi Re: termin płatności 27.04.06, 15:47
                                      udało mi się dodzwonić, co prawda nie do kierownika, ale uzyskałam informacje
                                      że łaskawie dają nam 14 dni na zapłatę rachunku:-)
                                      oczywiście o przeprosinach nie było mowy, raczej chwilka użalania się nad
                                      własnym losem (czyt. burdelem komputerowy).
                                      Dowiedziałam się też, że miało być dołączone do rachunku pismo o zmianie
                                      terminu płatności, ale...nie wydrukowali.
                                • mmc_lomianki Re: termin płatności 27.04.06, 15:50
                                  www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_konsumentow/zbiorowe_interesy_konsumentow/
                                  A może by tak złożyć skargę do urzędu? Hm?:)
                                  • papirus22 Re: termin płatności 27.04.06, 22:22
                                    dostałem dobrze, że to jest do 15 lutego:))
                                    Nie jest różowo ale nie przegięli:)
                                  • mmc_lomianki Re: termin płatności 28.04.06, 01:17
                                    Witam,
                                    Gdzie my to możemy reklamować? (w sensie gdzie mam zanieść ciało i pretensję -
                                    dostałem jakieś brednie na fakturze - wygląda na problem migracji danych w ich
                                    systemie...). Dzięki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka