krzysiom1 22.04.06, 23:21 My od pażdziernika nie dostaliśmy faktury za gaz. Trochę niepokojące! Instytucja dobroczynna czy co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iod Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 22.04.06, 23:25 no nie macie - podobno niektórzy dostali rachunki, tylko nie wiem, którzy. Ja ogłoszę niewypłacalność, jak dostanę rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 23.04.06, 13:33 ja fakture dostalam ale z innych przyczyn bo gazownia zrobila troche balaganu z moimi fakturami. Ale moi sasiedzi nie dostalai jeszcze rachunkow i sie martia... Bo znajac zycie (i gazownie) przysla dwa albo trzy rachunki do zaplacenia na raz... A na to to malo kto sie zgodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
k72 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 22.04.06, 23:25 Ja od listopada. Mam tam znajomego i mówił że zaczęli już wysyłać. Teraz trzeba składać pisma o raty oczywiście też na 6 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 23.04.06, 00:08 To za ten gaz trzeba płacić??!! Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 23.04.06, 11:39 Ha, ha, ha, ja się miesiąc temu dodzwoniłam do gazowni i pani mi powiedziała, że wkrótce będą wysyłać rachunki za wskazania liczników z lutego. Od miesiąca ani widu ani słychu. Na moje stwierdzenie, że takiego rachunku za 6 miesięcy na raz nie będę w stanie zapłacić - powiedziała autorytatywnie, że trzeba sobie co miesiąc odkładać. Nie była również w stanie powiedzieć ile będzie wynosił rachunek ... a ja właśnie sobie chciałam odłożyć ... niech ich gęś kopnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bilex74 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 23.04.06, 11:48 Krzysiom, sprawdź proszę maila gazetowego... Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 23.04.06, 14:30 ja tez czekam, aż boję sie pomyśleć, bo licznik ciagle bije-niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 23.04.06, 21:04 Zaczynam się bać. Bo to może być wyraz jekiegoś potwornego bałaganu lub przekrętu, co zazwyczaj skupia sie na szarym człowieku. Pamiętacie ten bajzel z komputeryzacją ZUS. Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 23.04.06, 22:03 Gaz jak gaz. Ale po co jeszcze grzeją kaloryfery? I to nie tylko w Ł., w piątek w Wawie też sobie sparzyłem łapę o kaloryfer. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 23.04.06, 23:45 ponoć w gazowni zmiana systemu komp - stąd opóźnienie. Jak przyjdzie - trzeba będzie płacić, pewnie niemalże jedną opłatą za cały okres rozliczeniowy, który otrzymamy. Czyli płacić - nie marudzić. Konkurencja przecież śpi- bo nie istnieje. W W-wie to chyba nie gazownia grzeje - raczej spółdzielnie mieszkaniowe bardziej są władne zakręcić kurek lub też nie. Po drodze jeszcze jest przesył, ciepłownie/kotłownie a dopiero potem gazownia (jeżeli jest). Ale mogę się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
beta60 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 25.04.06, 10:34 JaTEZnie dostalam rachunku od pazdziernika .Juz sie martwilam ze wpisza mnie na liste dluznikow . ciesze sie ze Odpowiedz Link Zgłoś
elpo Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 25.04.06, 19:00 ja dostałam odpowiedź na pismo, tej samej treści pismo zlożyło około 40 osób, że nie ma rachunków, że to naruszenie umowy w par. i tu cytat, ze niezgodne itd. itp. i oczywiscie napisalam, że ostatni odczyt był ..i dostalam odpowiedź, że ostani odczyt był ...że wprowadzaja nowy sysytem i liczą na dalszą owocną współpracę, nie wiem czy nie szkoda im było tylko 1,5zł na znaczek Odpowiedz Link Zgłoś
beta60 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 26.04.06, 12:44 Hura mam juz fakturke za gaz Odpowiedz Link Zgłoś
jorybka1 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 26.04.06, 13:14 beta60 napisała: > Hura mam juz fakturke za gaz Beta, rozumiem ,że na niewielką kwotę opiewa, sądząc po Twojej radości . Ja nie dostałam od listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 26.04.06, 13:27 no własnie jaka kwota? Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 26.04.06, 14:20 Ja dostałam dzisiaj,1000,zł.od 6 listopada do 6.lutego. Płatne do 28.04.2006. Ale mój sasiad dostał na 1800,złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
beta60 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 26.04.06, 14:26 od pazdziernika do 20 lutego 1300 zl Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 26.04.06, 14:36 Czyli wyrok czeka w srzynce? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 26.04.06, 17:25 Był dzis u mnie facet od sprawdzania stanu licznika. powiedział, ze byla wymiana systemnu i "wszystko sie jebło". Stwierdzil, ze nie jest mozliwe, że jeblo tez moje wczesniejsze wskazania, ale wląsnie teraz ma przyjść faktura od listopada do końca lutego. A za ten dzisiejszy odczyt, czyli luty-koniec kwietnia powinna przyjść w czerwcu. Stwierdzil, że faktura może przyjśc po terminie platności, ale zeby sie tym nie przejmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
boryska Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 26.04.06, 19:26 Ja też dostałam, nóżki sie mi lekko ugięły, raczki zwilgotniały i na majowy weekend na grill pójdzie kiełbasa grillowa a nie karczek:( Po tym ile kto dostaje mozna zrobić ranking w jakim domu kto mieszka. Ja, sadząc po rachunku w trzy razy większym niż reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 26.04.06, 21:06 To ja się nie przyznam że tak mało ale mnie sąsiedzi grzeją więc zawsze mamy niskie rachunki. Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria23 Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 27.04.06, 09:29 Ha11 Ja tez dostałam ... niestety wczoraj ... :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Macie jakieś wieści z gazowni? 27.04.06, 10:06 jest od wczoraj. Przeżyję... Odpowiedz Link Zgłoś
malomi termin płatności 27.04.06, 14:42 Nie wiem czy zwróciliście uwagę na termin płatności. Odebrałam dzisiaj rachunek z rąk listonosza, więc niemożliwe jest jego zaleganie w skrzynce. Pomijając kwotę, bo na to można było się przygotować, to termin płatności jest 28 kwietnia czyli JUTRO. To jest ewidentny skandal. Oczywiście to punktu obsługi nie można się dodzwonić. Chyba nie można tego tak zostawić. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: termin płatności - aroganckie pismo gazowni 27.04.06, 15:20 Czy wszyscy którzy dostali rachunki,dostali pismo z gazowni że jak się nam nie podobają nowe warunki to ciągu 14 dni, możemy zrezygnować z ich usług. Czy im już do cholery się w głowach poprzewracało,co oni sobie myślą,gdyby nie odbiorcy gazu mogliby zamknąc te bałagan i wyjechać na białe niedzwiedzie.Monopoliści się znależli, może by tak dać im nauczkę i nie płacić przez najbliższy miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: termin płatności - aroganckie pismo gazowni 27.04.06, 15:25 teraz mozna nie płacic ale na zime naliczą odsetki:) Odpowiedz Link Zgłoś
athlon_linux Re: termin płatności 27.04.06, 15:28 Ja podobnie dostałem rachunek 26 z terminem płatności 28.04. To skandal. Jest to niestety praktyka monopolisty, ale napisali, że jak mi sie nie podoba to mogę wymówić umowę. A tak nawiasem mówiąc czy to przypadkiem nie jest wina władz gminy... A co na to Papi? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: termin płatności 27.04.06, 15:30 athlon_linux napisał: > A tak nawiasem mówiąc czy to przypadkiem nie jest wina władz gminy... > A co na to Papi? Althlon ma rację, w Wawie nie ma takich problemów. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
athlon_linux Re: termin płatności 27.04.06, 15:32 Podobno w Warszawie gaz jest za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: termin płatności 27.04.06, 15:35 Oczywiście bo tam nie ma Ptaky'ów, przeprowadzaj się czym prędzej. Odpowiedz Link Zgłoś
malomi Re: termin płatności 27.04.06, 15:47 udało mi się dodzwonić, co prawda nie do kierownika, ale uzyskałam informacje że łaskawie dają nam 14 dni na zapłatę rachunku:-) oczywiście o przeprosinach nie było mowy, raczej chwilka użalania się nad własnym losem (czyt. burdelem komputerowy). Dowiedziałam się też, że miało być dołączone do rachunku pismo o zmianie terminu płatności, ale...nie wydrukowali. Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: termin płatności 27.04.06, 15:50 www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_konsumentow/zbiorowe_interesy_konsumentow/ A może by tak złożyć skargę do urzędu? Hm?:) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: termin płatności 27.04.06, 22:22 dostałem dobrze, że to jest do 15 lutego:)) Nie jest różowo ale nie przegięli:) Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: termin płatności 28.04.06, 01:17 Witam, Gdzie my to możemy reklamować? (w sensie gdzie mam zanieść ciało i pretensję - dostałem jakieś brednie na fakturze - wygląda na problem migracji danych w ich systemie...). Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś