Dodaj do ulubionych

tylko 343 krzesła ???

05.05.06, 06:15
Opłaca się zadawać pytanie na forum.
Moja sąsiadka, Pani Jadzia, wczoraj pod wpływem naszych dyskusji policzyła
krzesła na widowni basenu. Wyszło jej tylko 343 sztuki !
Może się pomyliła ?
Czy ktoś mógłby dzisiaj zweryfikować tę rewelację ?
Papi, wyjaśniam specjalnie aby zaspokoić Twą ciekawośc, że Pani Jadzia JEST
zwolenniczką Sokoła, w przeciwieństwie do mnie zresztą.
Mówię o tym otwarcie bo liczę na to, że sam policzysz i ogłosisz wynik.

Jednak dochodzę do wniosku, że opozycji populistycznej w Łomiankach
mieszkańcy sami powinni urządzać kontrolę faktów .
Fakty i mity, to najlepsza lektura.
Czekanm aż Panowie sprawdzą homologację , wymiary basenu i ogłoszą wynik na
forum.
Może w tego następstwie zajść konieczność reanimacji z defibrylacją.
Bardzo proszę nie zajmujcie się tym, gdzie kto "naprawdę" miszka, kto się
ukrywa pod jakim nickiem, to jest śmieszne. Nie ma sensu "ustawianie"
sztucznych przeciwników i opowiadanie bajek.
Zajmujcie się faktami i sprawdzalnością argumentów, to trochę podniesie
wiarogodniść głoszonych tu opinii.

Pozdrowienia dla wszystkich
Obserwuj wątek
    • krzysiom1 Re: tylko 343 krzesła ??? 05.05.06, 06:46
      Panią JADZIĘ do szkoły trzeba wysłać bo z rachuków kiepska jest albo burmistrz
      i dyrekcja ICDSu kłamią.
      Tu jak wół napisano 559szt!
      www.icds.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=91Endomo.
      Sprawdzaj informacje zanim coś napiszesz.
      • krzysiom1 Re: tylko 343 krzesła ??? 05.05.06, 08:17
        Endomo. Przyszło mi do głowy jeszcze cos innego.
        Jeżeli są tylko 343 szt krzeseł a zapłaciliśmy za 559szt to może należy
        przeprowadzić śledztwo gdzie zginęły krzesła? Może burmistrz na prywatnym
        basenie je zainstalował?
        Chciałbym jednocześnie przypomnieć, że "Zastępcze wykonanie siedzisk" (chyba na
        basenie i hali sportowej) kosztowało nas 554.934,-PLN. Zapłacono tą kwotę z
        kasy gminy a teraz procesujemy się z Mitexem o jej zwrot.
    • papirus22 Re: tylko 343 krzesła ??? 05.05.06, 08:30
      Endoma jak widzisz albo jkłamie Twoja sąsiadka albo burmistrz. Mnie sprawa
      krzesełek i za krótkich basenów nie interesuje, bo to nie jest żaden zarzut.
      Zarzutem jest natomiast przepłacenie za basen i cały ICDS, zadłużenie gminy,
      dziurawe drogi, nieodśnieżane drogi, brak wod-kan, brak wymiany taboru KMŁ.
      Jeszcze raz Endomo nie odwracaj uwagi od ważnych problemów, krzesełka to nic
      istotnego!
    • drabbu Re: tylko 343 krzesła ??? 05.05.06, 13:06
      edoma napisała: Pani Jadzia, wczoraj pod wpływem naszych dyskusji policzyła
      krzesła na widowni basenu. Wyszło jej tylko 343 sztuki !
      Czy ktoś mógłby dzisiaj zweryfikować tę rewelację ?

Więc weryfikuję i cytuję to, co już raz napisałem, a Edoma, jak sądzę, nie
      dostrzegła:
      co do widowni w "wielorybie":
      podałem ich wielkość za niedawnym "Echem Łomianek i Bielan"-za numerem z marca
      tego roku. Dokładnie było tak:
      widownia przy basenie ma liczyć 536 miejsc,
      w hali sportowej - 720. Naprawdę jestem ciekaw, czy w ICDS odbyły się jakieś
      zawody pływackie albo inne sportowe takie, że kibice zapełnili te miejsca?
      W mniejszej sali widowiskowej ma być 330 miejsc.

>co mi przeszkadza, że burmistrz ma wykształcenie muzyczne ??
      >Ja siębardziej obawiam cymbała - populisty, niż śpiewaka - zapaleńca.

I śpiewak i "cymbał-populista" są jednakowo groźni i równie niepożądani w roli
      burmistrza.
      Nie potrzeba nam tu "zapaleńców", potrzeba zimno i rozsądnie kalkulujących
      fachowców.
      • robert_58 Re: tylko 343 krzesła ??? 05.05.06, 13:19
        Drabbu,
        ja bym nie generalizował, że śpiewak (osoba z wykształceniem myzucznym itp) może
        być niepożadany jako osoba burmistrza. Tym bardziej sie skłaniam do takiej
        opinii gdyż nie słyszałem o kierunku i dyplomie np "burmistrz".

Życie płata często różne figle, ludzie są cenionymi fachowcami w dziedzinach
        zupełnie różnych od wyuczonego zawodu itd.

Uważam, że elemnt krytyki Sokołowskiego oparty specyfice uzyskanego przez niego
        dyplomu jest miernym argumentem.
        • drabbu Re: tylko 343 krzesła ???-śpiewak czy... 05.05.06, 14:09
          robert_58 napisał: ja bym nie generalizował, że śpiewak może
          > być niepożadany jako osoba burmistrza.
          [to, co napisałem, to moja powtórzona odpowiedź na post Edomy, która "nadała"
          tę sprawę, gdy pierwszy raz wzywała do liczenia krzeseł]

Robercie, P. Burmistrz jest z wykształcenia także inżynierem - ukończył wydz.
          Mechniczny, Energetyki i Lotnictwa, podobno jeden z najtrudniejszych na PW.
          A teraz mam pytanie: czy bardziej zawodzi jako burmistrz-inżynier, czy jako
          burmistrz-śpiewak?
          Żaden z obu naszych burmistrzów nie ma przygotowania teoretycznego
          w zakresie działalności samorządowej (także p. Grądzki, kt. jest nauczycielem),
          i chcąc być w zgodzie z rzeczywistością nie powiem o nich, żeby byli
          "cenionymi fachowcami w dziedzinach
          zupełnie różnych od wyuczonego zawodu".

Nie ma dyplomów burmistrza, tak jak nie ma dyplomów ministra, są jednak
          dyplomy specjalistów organizacji i zarządzania.

I w ten sposób, od ilości krzeseł w "wielorybie" doszliśmy do kwalifikacji na
          burmistrza - a może zachodzi tu stosunek odwrotnie proporcjonalny: im mniejsze
          kwalifikacje tym więcej krzeseł? :))
          • robert_58 Re: tylko 343 krzesła ???-śpiewak czy... 05.05.06, 14:19
            Drabbu
            :-))

dla mnie wniosek taki, że wykształcenie i jego kierunek nie ma związku z
            jakością rządzenia. Oczywiście dyplom ukończenia kierunku zarządzania lub
            pokrewnego może być atutem ale nie powinien być jedynym wyznacznikiem. I dalej
            by teraz mozna o doświadczeniach, osiągnięciach itd.

ps. ciekaw jestem jakie ma wykształcenie tak chwalony burmistrz Czosnowa?
    • lolaxyz Re: tylko 343 krzesła ??? 05.05.06, 13:32
      edoma napisała:

> Jednak dochodzę do wniosku, że opozycji populistycznej w Łomiankach
      > mieszkańcy sami powinni urządzać kontrolę faktów .
      > Fakty i mity, to najlepsza lektura.
      > Czekanm aż Panowie sprawdzą homologację , wymiary basenu i ogłoszą wynik na
      > forum.
      > Może w tego następstwie zajść konieczność reanimacji z defibrylacją.
      > Bardzo proszę nie zajmujcie się tym, gdzie kto "naprawdę" miszka, kto się
      > ukrywa pod jakim nickiem, to jest śmieszne. Nie ma sensu "ustawianie"
      > sztucznych przeciwników i opowiadanie bajek.
      > Zajmujcie się faktami i sprawdzalnością argumentów, to trochę podniesie
      > wiarogodniść głoszonych tu opinii.

Edoma, nie uważasz, że to Twoje wystąpienie brzmi komicznie w świetle
      faktów? :))))
      • papirus22 Re: tylko 343 krzesła ??? 05.05.06, 13:39
        Endoma napisała:
        "Bardzo proszę nie zajmujcie się tym, gdzie kto "naprawdę" miszka"
        Endoma Ty tez bronisz burmistrza i też jak Robert nie mieszasz w Łomiankach. To
        ja czegos tutaj też nie rozumiem, dlaczego ludzie z poza Łomianek maja
        decydowac o nas i naszych sprawach.
        • robert_58 Re: tylko 343 krzesła ??? 05.05.06, 14:14
          znów zarzucisz, że za Edomę...
          gra słowami jest czasem zabawna Papi, marzeniami też mozna żyć...
          Miło mi, że doceniasz moją skromną osobę ale jednocześnie przeceniasz - nie
          zamierzam decydować o Was i Waszych sprawach :-))

ps. bądź konsekwentny i każdorazowo nie zapomnij dopisać każdemu (również tym z
          grona kontestatorów) z poza Łomianek o braku praw do wypowiedzi, tych
          mieszkających ale bez meldunku lokalnego proponuje wrzucić do tej samej beczki.

• papirus22 Re: tylko 343 krzesła ??? 05.05.06, 14:16
            no comments:)
            • edoma Re: tylko 343 krzesła ??? 05.05.06, 16:12
              No i po co mi to było ??
              Czy ty nie masz umiaru ?
              Po raz kolejny odpowiadam - nie czepiaj się mnie, chodzi o fakty.
              Tak - mieszkam w łomankach
              Nie - nie popieram b. i vceb.
              Nie - nie zgadzam się na populistyczne i nazwę to po imieniu - chamskie ataki
              na uczestnijków forum.

Wsataję rano, lecę do pracy - odzywam się w spokoju sumienia informuję co moja
              sąsiadka zrobiła po naszej wymianie zdań.
              I co - i lawina się sypie ! Ale jaka.
              Dlaczego nie policzyłeś krzesełek na widowni basenu ?
              Co ja jestem winna, że sąsiadka może źle liczy > a może to na stronie ICDS jast
              błąd.
              Dlaczego nagle mam uwierzyć w "ich" dane ,
              Tak by the way (ktoś pytał czy znam języki), to dziękuję za wysłanie linku do
              tej strony, ja nigdy jej nie oglądałąm, dzięki, polecę jako konstruktywny
              wkład "wasz" w tworzenie pozytywnego klimatu wokół Łomianek.
              Jak nie umiecie inaczej, to trudno.

Ogólnie mam do prawdy dosyć tego oszołomstwa.
              Przypominam, że w góle się tu pojawiłam, bo mnie wściekły wypowiedzxi papiego ,
              zwłaszcza na temat Śp Jana Pawła II.
              Jak będę miała więcej czasu w sobotę, to znajdę i zacytuję z datą.

Mam propozycję, nie chcę dłużej zabawiać się w ten "dyskurs" oparty na
              obsesjach i urojeniach.
              O ile ktoś będzie zainteresowany, utworzę nowy wątek, na tematy ogólne,
              zdrowotne i sąsiedzkie.
              Np. jestem pewna, że kącik dobrych rad jak prowadzić zdrowy tryb życia, walczyć
              ze stresem nie atakukąc unnych, "zbijać " zły chlesterol, zapobiegać zawałom
              serca itd - -
              - - przyda się każdemu a zwłaszcza zapalonym dyskutantom, którzy spędzaję tyle
              cennych godzin przed komputerem. Zrubcie coś dobrego dla Gminy, nie tylko
              destrukcja, może jeszcze na coś Panów stać?
              Ludzie , opanujcie się !!

I niech mi w końcu odpowiedzą dyskutanci, którzy informowali o braku
              homologacji i zakrótkim basenie, czy już sprawdzili fakty.

Czy ja mam się bawić w psychologa, który zastosuje elementy psychoanalizy z
              zozwinięciem tematu "za krótki" w odniesieniu do Panów ?

• edoma Re: tylko 343 krzesła ??? 05.05.06, 16:59
                Za błędy ort i literówki przepraszam, jak się zdenerwuję, to nie zważam na
                pisownię, już taka jestem i się nie zmienię.

Kto w końcu policzy te cholerne krzesła na widowni basenu ??
                Dlaczego papi ma alergię na ten temat?
                Co, korona z głowy spadnie jak sam przliczysz ?

Może ktoś z "obozu" przeciwnego Pani Jadzi będzie uprzejmy zrobić spis z natury
                i ogłosić jego wynik?

Czy jednak mam przyjąć za pewnik , że dane publikowane na oficjalnych stronach
                Gminy są w pełni wiarogodne ??
                • krzysiom1 Re: tylko 343 krzesła ??? 05.05.06, 17:41
                  Endomo. Popadasz w paranoję apropo tych krzesełek.
                  Może te głupie krzesełka są dobrym przykładem polityki informacyjnej naszej
                  gminy?
                  Normalny człowiek widzi ich 343, UG z burmistrzem 559 bo za tyle zapłacili a
                  prasa zależna od burmistrza 540?
                  Pewnie tak samo jest z info o nakładach na budowę wodociągów,kanalizacji, dróg
                  i chodników- tylko rozbieżności są trochę większe. Normalny człowiek widzi 0 a
                  złotousty burmistrz wybudowane kilometry tych wspaniałości.
                  • joan3 Re: tylko 343 krzesła ??? 05.05.06, 17:59
                    Słuchajcie , szkoda energii na te przepychanki. Endoma jest oszołomiona i nawet
                    jak bedzie 600 krzesełek i ona sama je policzy i zobaczy to powie ze i tak
                    jest 343.A pan burmistrz jest kochany a ci co go nie kochają to populiści!
                    Zastanawiam się skąd biorą się tacy ludzie jak Endoma.Czy pan burmistrz ich
                    sobie specjalnie hoduje czy sami rosną.
                    • robert_58 Re: tylko 343 krzesła ??? 05.05.06, 18:26
                      śmiesznie jest
                      z ilości krzeseł na basenie można zrobić niezły szum. Zdaję sobie sprawę, że
                      ilość krzeseł wokół których toczy się dyskusja jest sprawą niemalże kosmiczną i
                      do weryfikacji tegoż trzeba by chyba całą NASA do Łomianek sprowadzić.

Obiecuję - jak będę na basenie - też postaram się policzyć. Posiedzieć na każdym
                      nie obiecuję.
                      • edoma Re: tylko 343 krzesła ??? 05.05.06, 19:13
                        Dziękuję, bardzo się ucieszę jak policzysz.
                        Ale czy to przekona kogokolwiek z papim na czele ? Kto uwierzy w Twoje
                        obliczenia ? Może brzcezjon jako uznany ekspert byłby lepszy. A może Jago
                        Żona , wszak ma kwalifikacje sędziego trybunału, jak nas to informował.
                        Przecież nie jesteś tu zaliczany do zaciętych przeciwników b. , jesteś więc po
                        stronie Pani Jadzi, która nie umie liczyć. No rozpacz.
                        Jednak pragnę aby to papi osobiście policzył krzesła i w ten sposób
                        zweryfikował dzielnie dane zwolenniczki b. , Pani Jadzi, mojej sąsiadki, która
                        mnie ewidentnie zwiodła.
                        Można powiedzieć, że odkrywamy w Łomiankach ( w których mieszkam na stałe od
                        wieeeelu lat) niezwykłą zależność pomiędzy byciem zwolennikiem lub
                        przeciwnikiem b. a wynikami obliczeń krzesełek na widowni pływalni.
                        Proponowana skala:
                        maksymalny zwolennik b. (Pani Jadzia ) wymik liczenia .....
                        umiarkowany zwolennik b. (np. Robert_58)wynik liczenia .....
                        niezdecydowany (Pani/Pan ....) wynik liczenia .....
                        umiarkowany przeciwnik b.(np. Edoma ) wynik liczenia .....
                        maksymalny przeciwnik b. (np. Drabbu) wynik liczenia.....
                        poza skalą (nienawiść) (np. Papi ) wynik liczenia ....

Co wy na to ??
                        • papirus22 Re: tylko 343 krzesła ???edoma manipuluje 05.05.06, 20:18
                          Edoma manipulujesz prawdą. Czemu to Twoje pewne i niezaprzeczalne stwierdzenie
                          w sprawie krzessełek, okazało się kłamstem i oczywista nieprawdą.
                          MAM dość manipulantki edomy i jej oszust z krzesełkami, dlaczego nas oszukałaś,
                          dlaczego jesteś taką populistką i czemu ma słyżyć twoje kłamstwo!!!?
                          Mam prośbę zanim znowu wprowadzisz w błąd całe forum najpie
                          rw ustal z twoim burmistrzem jaka jest prawda, jestem naprawdę zdegustowany i
                          zawiedziony. Twoja postawa mnie zawiodła, a myślełem że może masz rację,
                          nietety bardzo się zawiodłem na tobie i twojej wiarygodności
                          Nie kłam więcej proszę!!!!
                      • papirus22 Re: tylko 343 krzesła ??? 05.05.06, 20:21
                        no pewnie, ze śmieszne, już pisałem, ze mnie nie interesuje to, ale skoro edoma
                        zaczęła to chciałem tylko sprawdzić czy jest wiarygodna...
                        no cóż okazało się że nie jest.
                        Krzesełka to pestka, ale skoro ona nawet w tak prostej sprawie się myli to co
                        dopiero będzie w sprawach powaznych.
              • lolaxyz Re: tylko 343 krzesła ??? 06.05.06, 09:24
                O rany, edoma, jestem w szoku, wpadłaś z lawiną błota i oskarżeń bo Twoja
                sąsiadka przeliczyła krzesełka i wcale nie jest ich ileśtam tylko 343. Gdy
                tylko udowodniono Ci że jest inaczej, zamiast pokornie, jak zrobiłby każdy
                człowiek honoru, przyznać sie i przeprosić (szczegolnie za ten niesłuszny atak
                towarzyszący przedstawionm przez Ciebie rewelacjom) dowaliłaś drugą i trzecią
                serie pomówień, jadu i goryczy. O co chodzi, skąd tyle nienawiści, zrelaksuj
                sie to tylko głupie krzesełka, kazdemu zdaża sie pomylić (zakładając, że to
                pomyłka). Wyciągnij jednak z tej lekcji wniosek i jeśli zamierzasz na
                przyszłość coś kręcić to zalecałabym bardziej subtelnie.
                • papirus22 Re: tylko 343 krzesła ??? 06.05.06, 10:14
                  ja też jestem w szoku, edoma okazała sie populistką-smutne wszak to prawa ręka
                  sokoła-na tym opiera się ich strategia na obietnicach, kłamstwach, zarzutach
                  bez pokrycia, ale był czas przywyknąć przez 8 lat:)
    • papirus22 endoma po co? 05.05.06, 20:32
      nie mog e się powstrzymać, naprawdę taka manipulacja i to publicznie.
      Ty zwykła populistka jesteś!
      Po co Ci było otwierać ten wątek, skoro zarzucasz opozycji nieprawdę, powinnaś
      sama opierać się na faktach, wszystko co jest pisane na forum ma dokumentację,
      zapewniam Ciebie, sprawa krzeseł to
      "nieistotna duperela" szkoda było n nią wątku, mnie jak pisałem interesuja
      fakty, dlaczego-to nowy wątek tam sa przykładowe pytania, które możesz zadać
      swojemu ulubieńcowi.
      A tak na przyszłość to sprawdz najpierw cos zanim napiszesz proszę. Sokołowi
      jak mówi nie wierz bo gotów oszukać, powinnaś już o tym wiedzieć:))
      • edoma Re: endoma po co? 05.05.06, 21:33
        Papirusie,
        żadna to manipulacja. Sam mnie sprowokowałeś do ostatniego postu.
        To ja się doprawdy nie mogę powstrzymać.
        Jak możesz publicznie i to kilka razy mówić, że chcesz się ze mną spotkać, że
        chętnie zobaczysz mnie itd. Cytuję z pamięci, więc może trochę innych słów
        dobierałeś.
        No sam się zastanów, w internecie dzieją się różne sprawy, ja nie wiem kto Ty
        jesteś, rozumiesz ?
        Czy innym paniom też składasz takie propozycje i jak często?
        A ja ciut starsza pani jestem i po prostu bardzo ostrożna.
        Co do krzesełek, - z niczego się nie wycofuję, poza ostatnim postem.
        Pani Jadzia mnie trochę zmyliła, a ja zadałam otwarcie pytanie.
        Cały szum wokół tego jest zasługą YWOJĄ bo jesteś niestety przeczulony na
        punkcie walki z b.

Nadal proszę o to abyś przestał mi wmawiać, że jestem jego zwolenniczką.

Przeczytaj moje posty z poprzednich dni i zadaj pytania dlaczego nie podobają
        mi się pewne sprawy przez b. propagowane , to odpowiem poważnie i zobaczymy co
        wtedy napiszesz o mnie.
        Ale o ile będziesz się zachowywał "niezrozumiale" to się nie dziw.
        Najlepiej nie doszukiwać się podtekstów tam gdzie ich nie ma, nie było i chyba
        nie będzie.
        Jeżeli jak twierdzisz uparcie nie mieszkam w Łomiankach, jeżeli b. jest moim
        mocodawcą, to dlaczego udzielam rad aby kupiwać sprzęt kuchenny u p. Perlika,
        znanego przeciwnika b. ??

• robert_58 Re: endoma po co? 05.05.06, 22:03
          Edoma,
          ja niestety poza skalą jestem - nie zaliczam się ani do zwolenników ani też
          przeciwników. Interesują mnie Łomianki po wyborach, bez względu kto będzie
          rządził. Wtedy być może zacznę się identyfikować z którąś ze stron a z pewnością
          bedę rozważał, jak obecnie, podjęte lub zaniechane działania. Bez personalizacji
          patrzenia w skali paromiesięcznej.

Papirus - nie wiem czy Edoma przedtsawia "...pewne i niezaprzeczalne stwierdzenie
          w sprawie krzessełek, okazało się kłamstem i oczywista nieprawdą..." Nie
          policzyłem jeszcze krzeseł choć coraz mocniej mnie to intryguje. To chyba
          pierwsza kwestia na forum, która może być w łatwy sposób zweryfikawana.
          • papirus22 Re: endoma po co? 05.05.06, 22:26
            Robert Ty nie jestes poza sprawą Ty jesteś nie z Łomianek
        • krzysiom1 Re: endoma po co? 05.05.06, 22:04
          Papirusie. Po co Ci to było?
          Dostałeś jeszcze zarzut molestowania starszych Pań!
          Ciekawe co będzie dalej?
          • edoma Re: endoma po co? 05.05.06, 22:20
            Dalej to ja czekam jeszcze kilka dni na to, aż Panowie przyznacie się , że
            nieprawdziwymi faktami operujecie. Zwłaszcza łatwa do sprawdzenia jest
            kwestia "zakrótkości" i braku homologacji.
            Na tym właśnie polega populizm i manipulanctwo, że raz się "buduje" negatywną
            opinię na podanych przez siebie i nieprawdziwych "faktach i mitach" a drugi raz
            mówi się, że nie są one najważniejsze, bo chodzi o sprawy bardziej ogólne i
            rzekomo podstawowe. Oczywiście bagatelizuje się wtedy obalone przez przeciwnika
            podstawy własnej manipulacji.

Jako katoliczka wybaczam niesłuszne pomówienia.
            Krzysiom, proszę nie strasz Papiego , nie będę mu robić zarzutów o molestowanie
            starszych pań, nie niech na to nie liczy, jeszcze by sobie nabijał popularność
            na forum.
            Jedynie domagam się aby się nieco pochamował w swych zaślepionych atakach na
            wszystkich i wszystko, zwłaszcza na to czego nie jest w stanie zrozumieć.
            Ot, choćby tego, że jestem na nogach od godz 5.45 i mam już dość.
            Dobranoc wszystkim, zwłaszcza starszym Paniom i Panom.
            (A może chcemy udowodnić, że jeszcze skleroza nas nie gryzie ?)
            • krzysiom1 Re: endoma po co? 05.05.06, 22:27
              Za Vikipedią.
              "Populizm to zachowanie polityczne polegające na głoszeniu tych poglądów, które
              są aktualnie najbardziej popularne w danej grupie społecznej, w celu łatwego
              zdobycia popularności, bez analizowania sensu tych poglądów oraz zastanawiania
              się nad realnymi możliwościami i rzeczywistymi skutkami wprowadzenia głoszonych
              poglądów w czyn. Często populizm przybiera formę schlebiania masom poprzez
              krytykowanie ekipy rządzącej."
              To raczej pasuje do Sokoła i Grądzkiego (oprócz krytyki ekipy rządzącej)
              Wystarczy ich posłuchać na spotkaniach w osiedlach i sołectwach.
              • robert_58 Re: endoma po co? 05.05.06, 22:29
                hm,
                Krzysiom dzięki..
                zastanawiające do kogo by mogłoby takie określenie z tymże wyjaśnieniem jeszcze
                dopasować ...
                • robert_58 Re: endoma po co? 05.05.06, 22:31
                  wybacz Papi ale długość basenu (zbyt krótki) była już na forum poruszana jako
                  kolejny dowód na nieudolność w planowaniu inwestycji
                  • krzysiom1 Re: endoma po co? 05.05.06, 22:35
                    Tu papirus ma rację. Długość basenu to jest drobiazg o który niewarto kruszyć
                    kopie. Jeżeli jest homologacja to fajnie ale dlaczego do tej pory nie było
                    jakiejkolwiek imprezy "z górnej półki" poza zawodami szkolnymi?
                    A miało być tak pięknie...
                  • papirus22 Re: endoma po co? 05.05.06, 22:36
                    mnie to nieinteresuje, była taka informacja kiedyś podawana publicznie. Jest z
                    punktu widzenia dzisiejszych problemów nieistotny, w przeciwieństwie do kosztów
                    budowy basenu, afery z aresztowanym doradcą burmistrza cezarym T i wizytami abw
                    u Sokoła, zaliczaniem długu icds do niewymagalnych zobowiązań i układami
                    związanymi z zatrudnianiem w icds całych rodzin i znajomków.
                    • robert_58 Re: endoma po co? 05.05.06, 22:45
                      szczegóły są nieistotne?
                      a ja jednak jestem przekonany, że "diabeł tkwi w szczegółach". Łatwo spartolić
                      każdą ideę nie przywiązując wagi do szczegółów lub też mijać się w nich z
                      rzeczywistością.
                    • krzysiom1 Re: endoma po co? 05.05.06, 22:50
                      Dodam do papirusa że budowa ICDS nierozwiązała jakiegokolwiek problemu naszych
                      szkół podstawowych. A to było głównym powodem budowy ICDS-wynik ankiety z
                      której wynikało że szkoły to największy problem w naszej gminie.
                      Wywalono kosmiczne pieniądze na to żeby uczniowie szkoły PZWK miały gdzie
                      mmieszkać i trenować oraz na gomnazjum które nie jest zadaniem gminy.
                      W SP w Sadowej jak nie było sali gimnastycznej ani boiska tak nie ma, w SP w
                      Dziekanowie jak nie było sali gimnastycznej tak nie ma, w SP1 na ul.
                      Warszawskiej pomimo odejścia gimnazjum dzieci ponownie mają się uczyć na dwie
                      zmiany a na świetlicy jak się nie mieściły tak się nie mieszczą.
                      Tak wygląda poprawa sytuacji w naszych szkołach za 52mln PLN!!!!!!!
                      Tylko Gimnazjum nr1 w ICDS ma faktycznie fajne warunki do nauki ale za te
                      pieniądze mozna było zrobić 100 razy więcej dla naszych dzieci.
                      • krzysiom1 Re: endoma po co? 05.05.06, 22:55
                        Sorry! Liceum-które nie jest zadaniem gminy, gimnazjum jest.
            • papirus22 Re: endoma po co? 05.05.06, 22:28
              edoma znowu do mnie piejesz?
              Już pisałem nie interesuje mnie długośc basenu bo to nieistotny szczegół, a
              koszt jego wybudowania.
              Czy Ty rozumiesz coś z naszych postów czy udajesz?
        • papirus22 Re: endoma po co? 05.05.06, 22:25
          Edoma
          zaatkowałaś mnie w sposób beszczelny i sie jeszcze zastanawiasz dlaczego ja tak
          piszę. Otóż uważam, że Sokołowski zrobił bardzo dużo złego dla Łomianek,
          poczytaj moje wcześniejsze posty a dowiesz się co mam na myśli. Jestem
          przeczulowny na punkcie Sokołowskiego bo kocham Łomianki. Nie godze się na
          dalsze jego rządy, z tym że zalezy to od wyborców nie odemnie, i zrobię
          wszystko co w mojej nocy aby nie było kolejnej reelekcji. Znam sie na
          zarządzaniu i uważam, że to słowo nie ma nic wspólego z tym co się dzieje w
          gminie.
          Szkoda że sie wycofujesz z poprzedniego postu, ja się ze swoich nie wycofuję.
          Proponuje szukać prawdy w tym co tu się dzieje, a sama się przekonasz że jednak
          jest wiele racji w tym co pisze. Nie musisz się ze mna zgadzać, ale choć
          spróbuj przyjąc argumenty drugiej strony pod rozwagę. Nie będe cytował Twoich
          wypowiedzi z wczesniejszych, choć dalej odtrzymuję, że sokoła bronia ludzie z
          nim blisko związani lub od niego zalezni...

Co do Perlika polecam i zachęcam do kupowania w polskiej i łomiankowskiej
          firmie, sam mam od nich sprzęt i jestem bardzo zadowolony:)))
        • joan3 Re: endoma po co? 06.05.06, 23:01
          Edoma , daj już sobie spokój.Ręce z szelestem opadają jak się czyta twoje posty.
    • ziomalreaktywacja Re: tylko 343 krzesła ??? 07.05.06, 01:25
      >Dalej to ja czekam jeszcze kilka dni na to, aż Panowie przyznacie się , że
      >nieprawdziwymi faktami operujecie. Zwłaszcza łatwa do sprawdzenia jest
      >kwestia "zakrótkości" i braku homologacji.

Edmo
      czy jesteś w stanie odpowiedzieć:
      - czy materiały, których certyfikaty widzialaś to faktycznie te, które były użyte do budowy ICDS.
      - czy pobrane zostały próbki betonu i oddane do analizy aby potwierdzić ich zgodność z ceryfikatem.
      - czy farby, którymi była malowana szkoła to dokładnie te, których nazwa widnieje na certyfikacie. Wiesz słyszałem od kogoś o przelewaniu farb do różnych pojemników. Ja nie jestem w stanie odpowiedzieć czy chodziło o podzielenie na mniejsze ilości tak aby można było malować czy ... (tu była sugestia, której nie napisze bo nie chcę mi się w to wierzyć)
      - I czy przy odbiorze technicznym budynku zabezpieczono próbki materiałów

Jeżeli jesteś w stanie potwierdzić to bardzo się ucieszę bo moje dzieci też będą się uczyć w tej szkole.

A tak a na marginesie
      Pan burmistrz Sokołowski wybudował jedną szkołe przez 8 lat i wydał fortunę
      poprzedni burmistrz rozbudował, dostawiając nowe budynki szkołę w Dziekanowie Leśnym (którą znasz ), oraz szkołę podstawową w Łomiankach

• edoma Re: tylko 343 krzesła ??? 07.05.06, 21:34
        Witam Cię ciepło,
        szkołę w Dziekanowie oczywiście znam i dobrze, że jest.
        Obawiam się moja droga, że zaszło nieporozumienie.
        Ja nie mamtu na myśli certyfikatów na materiały, farby. Nie chodzi mi tu o
        próbki. To wszystko o czym piszesz jest bardzo intrygujące i należy sprawdzić
        te sprawy dla ogólnego dobra. Często zachodzi obawa, że przy okazji tak
        wielkich inwestycji ktoś coś "rozwadnia".

Ale nie o to chodziło, tylko o to, że Panowie uparcie twierdzą , że basen nie
        ma homologacji i dlatego nie mogą się na nim odbywać żadne zawody.
        Otóż - przypominam - sprawdziłam tę informację .
        Jest to całkowita bzdura, łatwa do zweryfikowania.
        Już się Panowie połapali, że od dawna nabijan takimi rewelacjami w butelkę
        społeczność Łomianek , patrzy na ich ataki podparte mitami nader nieufnie.
        Jak obiecałam pozwolę sobie przypomnieć te Panów wypowiedzi.
        Jednak już słyszę, że nie o to chodzi czy jest ta homologacja czy nie, czy jest
        ten basen za krótki czy nie. To nie jest nagle wcale ważne dla Panów. Tak samo
        z zawodami, już Panowie przyznają ,że były , tylko niskiej rangi.
        A przesież to były argumenty przeciwko "władzy" głupiej , nieudolnej, itd.
        Tak się składa, że nie jestem wcale zwolenniczką Pana b.
        Ale nie mogę się zgodzić z tym, że Panowie na forum nam miłościwie panujący
        ośmieszają nas publikując takie bzdury.
        Co do ilości krzesełek, to Pani Jadzia bardzo mnie przeprosiła za popełnioną
        pomyłkę w obliczeniach.
        Przy okazji .... cała awantura.
        Pisz częściej,
        Edoma
        • ziomalreaktywacja Re: tylko 343 krzesła ??? 08.05.06, 01:46
          Edmo a ja podzielam pogląd wiekszości osób wystepujących na tym forum. Ta inwestycja to nic innego jak kampania wyborcza poprzedniej kadencji burmistrza i ze wzgledu na czas jej powstania koszty jakie ponieśliśmy są zbyt duże. Dodatkowo powstało tak dużo kontrowersji i niejasności, których władza uczciwie do dziś nie wyjaśniła. Są pewne przywileje władzy które wykozystuje Pan burmistrz, szkoda że to my ponosimy tego koszty. Prosze niech bedą budowane szkoły, baseny, drogi, oswietlenie - do wyborów mamy jeszcze parę miesięcy , ale za kwoty które bedą zbliozne do ogólnie płaconych za takie inwestycje. Były publikowane, niestety nie pamiętam w którym dzienniku, informacje o inwestycjach w Warszawie, a w tym czasie sporo powstało basenów i szkół. Kwoty tam podane były znacznie niższe, niż te które widziałem w oficjalnych informacjach naszego urzędu. Niestey, nie zostały również pozyskane środki zewnetrzne (po za drobnymi jak na taką inwestycję sumami), nie wiem czy wogóle były składane jakieś wnioski o uzyskanie funduszy unijnyc. Dlatego w moim przekonaniu PAN BURMISTRZ SOKOŁOWSKI jest burmistrzem zmarnowanych szans, i jest nieudolnym zarządcą i dla naszej gminy bedze lepiej jezeli nie zostanie wybrany na następną kadencję.
      • robert_58 Re: tylko 343 krzesła ??? 08.05.06, 01:18
        Ziomal,
        sposoby lub techniki budowy mją się nijak do uzyskania homologacji. Takia jest
        moja opinia.
        Reszta Twojej wypowiedzi zahacza chyba o prawo budowlane a nie o homologację
        • j46 Re: tylko 343 krzesła ??? 08.05.06, 18:00
          Robert tyś z choinki pewnie urawałeś sie, albo czytajac nie rozumiesz tekstu.
          Nie martw sie takich jest wielu.
          • robert_58 Re: tylko 343 krzesła ??? 08.05.06, 19:06
            J46,
            a Tobie o co chodzi?
            Ja czekam cierpliwie na informację nt homologacji basenu dla organizacji zawodów
            wymagających lokalizacji w stosownych obiektach.

Homologacja (na owe zawody sportowe) zbyt dużo chyba nie ma w swej treści o
            materiałach użytych do budowy obiektu.
            • edoma Re: tylko 343 krzesła ??? 08.05.06, 19:51
              Msz rację. Mnie od początku chodzi o wykazanie, że na forum przeciwnicy b. są
              na tyle nieodpowiedzialni, że posuwają się do wprowadzania w błąd nawet swych
              zwolenników (potencjalnych) , ponieważ podają nieprawdziwe fakty.
              Dobrze wiem, że homologacja od początku była, bo to sprawdzałam specjalnie.
              Oznacza to, że basen był zmierzony przez geodetów , że ma odpowiednią długość i
              że mogą się na nim odbywać zawody.
              Jakie , jakiej rangi - to zależy od tego jak działa administrator obiektu.
              Dosłownie taką odpowiedź usłyszałam gdy sama sprawdzałam fakty.
              No i co, sam popatrz.
              Nikt się nie chce przyznać do opowiadania bzdur, jeszcze parę dni i będę
              zmuszona do ogłoszenia tamtych wypowiedzi Panów z forum.
              A ile przy tym jadu, ile pomówiń, że ja jastem nie z Łomianek, że ja
              jestem "zależna" , no coś takiego.

A do tego ten papi, który usiłował się ze mną umówić, no, coś takiego ...

Czy mogę być na tyle niegrzeczna i zapytać Cię, czy znasz może inne "falty"
              podawane tu jako pewne na 100% a obecnie już obalone albo łatwe do sprawdzenia
              i wytknięcia jako nieprawdziwe ??

Proszę zacznij nowy wątek o tym !!

Pozdrawiam,
              do jutra, niestety idę spać bo mam jutro kietat jeszcze wcześniej.
              • robert_58 Re: tylko 343 krzesła ??? 08.05.06, 20:06
                Edoma,
                ilość krzesełek (w świetle problemów z zaangażowaniem gminy w budowę obiektu
                oraz ewentualnymi błędami w admistracji) są chyba jednym z niewielu (jeżeli nie
                jedynym) problemem, któy można w sposób prosty i jednoznaczny zweryfikować.

Inne dotychczasowe tutaj poruszane dyskusje dotyczyły w znacznej mierze
                interpetracji rzeczywistości (wyłączając brak kanalizy, dróg, latarni itp - aby
                mi ktoś nie zarzucił).

Jadu owszem jest tu pełno. Tp forum publiczne i z tym należy się liczyć. Wątpię,
                czy niektóre osoby zachowywałyby się podobnie w realu.
                • robert_58 Re: tylko 343 krzesła ??? 08.05.06, 20:07
                  coś obcieło
                  powinno być (w świetle problemów z zaangażowaniem gminy w budowę obiektu oraz
                  ewentualnymi błędami w admistracji być może mniej istotne, co nie oznacza, że
                  nieistotne zupełnie)
              • esscort Re: tylko 343 krzesła ??? 08.05.06, 23:19
                Edoma, z przyjemnością czytam twoje wypowiedzi na forum. Uważam, ze wprowadzasz
                tu wiele ozywczego wiatru. Np tymi opwiadaniami o sąsiadkach liczących krzesla
                czy koleżankach podrywajacych facetow w sanatoriach. Mówisz, że basen ma
                wszystkie potrzebne atesty, bo to "dobrze wiesz", gdyż "osobiście sprawdziłaś".
                Sorry, ale nie jest to dla mnie żaden argument, iż na basenie "mogą sie odbywać
                zawody".
                Napisz może jakieś szczegóły - jak to sprawdzilas? Jakiej rangi zawody moga się
                odbywać? Jakie czynnosci (i jak kosztowne) musiałyby byc na basenie wykonane,
                żeby np. zostały tam zorganizowane mistrzostwa Polski? Mam nadzieję, że Twoje
                sprawdzenie nie polegalo na telefonie do kierownika basenu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka