krzysiom1 12.06.06, 21:30 Szok! Grają jak równy z równym, atak za atak. Teraz naprawdę nie ma słabych drużyn. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iod Re: Włochy-Ghana 12.06.06, 21:56 robert_58 napisał: > ciekawie zapowiada się II połowa ...niby dlaczego?.... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Włochy-Ghana 12.06.06, 22:02 no wiesz Iod ... nie dam się sprowokować - typujesz wyniki spotkań, analizujesz dyscyplinę i organizację gry itd... a tu ... niby dlaczego? ... ... bo...bo...Szpakowski powiedział, że będzie fascynująca! Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Włochy-Ghana 12.06.06, 22:03 no skoro Szpakowski powiedział....ojjjjj, juz było gorąco... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Włochy-Ghana 12.06.06, 22:11 cichooooo! posiadam dobrą organizację, dyscyplinę i podzielność uwagi w obserwacji spotkań w TV ... Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Włochy-Ghana 12.06.06, 22:43 tak to juz jest faworyci nie zawodza poza Polską, dlaczego zawsze polska zawodzi-no prawie zawsze? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Włochy-Ghana 12.06.06, 22:59 bo Polska ma pecha ... a np antypdy nie mają pecha ... bo są antypodami Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Włochy-Ghana 12.06.06, 23:01 to nie kwestia pecha, to jest trudne do wyjasnienia, bo powodów wiele. Poczekajmy przynajmniej do srody. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Włochy-Ghana 12.06.06, 23:04 tak sądzisz Papi? ja coraz bardziej zaczynam dawać wiarę w :głos wołający w puszczy" = J.Tomaszewski. Zatrudnijmy zagranicznego trenera, bez lokalnych powiązań, choćby płacąc i 4-5 razy więcej (albo też ileśtam więcej) niż naszym selekcjonerowm. Postawi warunki - może jeden wystarczy - aby nikt mu się nie w..tryniał w robotę. Niezależny, ze znanym nazwiskiem i renomą. Może okaże się nagle, że mamy w kraju Smolarków, Dudków i innych całe rzesze... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Włochy-Ghana 12.06.06, 23:07 ooooo.... :-))))))))))))))))))))))) a teraz S. Niesiołowski i Pani Poseł od ziemiiiiii..... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Włochy-Ghana 12.06.06, 23:10 Niesiołowski na selekcjonera !!!!!!!!!!!!!!!!! z ornitologii do futbolu rzut beretem! Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Włochy-Ghana 12.06.06, 23:11 futbol działa niektórym na głowę źle chyba....;) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Włochy-Ghana 12.06.06, 23:21 iod napisała: > futbol działa niektórym na głowę źle chyba....;) hm... jak powiedziała Pani Senyszyn - Bóg stworzył takich, o których Pani owa mówiła, stworzył (idąc dalej Pani owej rozumowaniem jak mniemam) futbol, kibiców, ich głowy, dobre głowy, złe głowy itd. Iod, a jak mecz? Czy zgodzisz się z red. Szpakowskim, że zapowiadana II połowa była fascynująca? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Włochy-Ghana 12.06.06, 23:23 a teraz teczka SB "Meksyk '86" na TVP1 w ciekawym kraju żyjemy ... Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Włochy-Ghana 12.06.06, 23:29 robert_58 napisał: > Iod, > a jak mecz? > Czy zgodzisz się z red. Szpakowskim, że zapowiadana II połowa była fascynująca? poczekaj, sprawdzę news'y, coś zacytuję, coś przetłumaczę....na eksperta wyjdę... rachunki płaciłam, nie uważałam, ale bramkę widziałam! ale...postanowiłam się zainteresować futbolem. Mundialem może, wystarczy. Wytłumaczono mi w sobotę, że w drużynie Szwecji bodajże gra pewien przystojniak znany z pewnych reklam...Hmm...i jeszcze piłkę kopać potrafi...Intrygujące ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Włochy-Ghana 12.06.06, 23:22 no widzisz piałem, ze problem jest złożony. trener z zachodu to tylko czesc rozwiazan. Słobosc reprezentacji wynika z kilku problemów. ilu naszych piłkarzy gra no nazywam to ekstraklasie klubów europejskich takich jak:Man utd, Real, Barcelona, Bayern itp, ilu gra w II lidze europejskiej, jak np, Lyon, schalke, Sparta praga, Dynamo Kijów i jeszcze wiele które grywaja w LM. Odpowiadam ani jeden, jak juz jes w klubie to siedzi na ławie. Polacy grają gdzies w klubach III ligi, albo w lidze polskiej. Większość zawodników na mistrzostwa to zawodnicy przede wszystkim z tej mojej I ligi euopejskiej, albo drugiej, no i Polacy z łapanki:) Drugi problem infrastruktura, no nijak nie mozna porównywac stadionów Polskich do europejskich, a nie idzie tu tylko o główne stadiony, a przede wszystkim boiska treningowe, oświetlenie, podrzegwanie, no i odnowa i komfort treningów. Chyba nie ma co porównywac, nawet do takich Czechów. Szkolenie znowu olbrzymi problem, nasi trenerzy w europie i na świecie nie odnoszą żadnych sukcesów poza Kasperczakiem, dlaczego bo są źle szkoleni, inaczej trenowaliby dobre druzyny. Pomiajm szkolenie młoziezy bo to znowu oddzileny problem, i wf w szkołach i brk selekcji, i brak kasy na najnizszym szczeblu. PZPN-związek układ nie do rozbicia, od klasy B do PZPN, układ o którym wszysyc mówią a z którym nic nie zrobią, bo zwiżek póki sam sie nie oczyści to nikt mu nic nie zrobi, nawet PIS, chyba że wszystko upaństowią, ale wtedy rozbija układ i zmienią na swoich ludzi i jak wszystko państwowe będzie jeszcze gorsze:((( Dziś wywalonych ludzi zastapia ich koledzy demokratycznie wybrani i będa postepowali tak samo. To tak po krótce, jak pisałem jest to problem skomplikoway podsumowując. Brak świetnych zawodników, brak infrastruktury, brak dobrych trenerów i poprawnego szkolenia młodzieży i selekcji i zły związek. Uważam, że w tych warunkach awans do MŚ to olbrzymi sukces, a gdysmy wyszli z grupy po tej porażce to nalezy nazwac to cudem, a zmiana trenera na dziś nie wiele zmieni, z zachodu nie wiem czy ktoś lepszy przyjdzie- na pewno łamałby sieć powiązań i rozpoczął selekcję od młodych, ale jakich młodych tych wyszeptanych do ucha:( Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Włochy-Ghana 12.06.06, 23:34 Papi, chyba trochę przesadziłeś. Nie jestem takim ekspertem jak Ty ale czy nie było w historii reprezentacji, w której brak było "nazwisk" z renomowanych lig europejskich? Czesi chyba też :zakwitli" po zdobyciu trofea w Europie i czscy zawodnicy zrobili się trendy. Koreę czy Australię pominąć też należy? Tunezja i polski trener - co z tym? Historia Liczki w lidze. Ok. Wszystkiego brak. Praca z młodzieżą umarła lat temu naście. Nie sądzę natomiast, że trener z zewnątrz (niekoniecznie z zachodu) kierowałby się szeptem w ucho. Trener z renomą, dla którego wyzwaniem (jakimś z kolei) byłoby stworzenie potęgi futbolowej o nazwie "Polska- potęgą jest i basta". Choć z drugiej strony mit trenera z drugiego brzegu Odry powalił (ponoć) Kutin (ten od skoków ludzi, którzy zamiast zjeżdżać na nartach, skaczą z nartami przypiętymi do butów z wysokości 11-go piętra w bloku albo i lepiej) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Włochy-Ghana 12.06.06, 23:38 jak zawsze upraszczasz złozony problem ,który nie opisałem dokładnie a zasygnalizowałem główne części. to nie jest takie proste, jednak Sokołowi możesz doradzać, nie skapuje problemu i uwierzy;) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Włochy-Ghana 12.06.06, 23:41 to co doradzić? może stadion narodowy? A w dole Wisła płynie? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Włochy-Ghana 12.06.06, 23:43 moze żeby odleciał, im mniej niekompetenci tym więcej sukcesów:) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Włochy-Ghana 13.06.06, 08:17 Nsz ziomal z Dąbrowy już ma plan-"upaństwowienie" reprezentacji. Dostaną pewnie nakaz gry z ministerstwa i od razu będą lepiej grali.. Odpowiedz Link Zgłoś