Dodaj do ulubionych

Tiry w Warszawie

02.09.06, 22:04
Co sądzicie o zakazie ruchu tirów w Warszawie. Jak będą wyglądały ulice ze
stojacymi tirami. Dlaczego nie nastapiło przyspieszenie prac nad drogami w
warszawie. Dlaczego władze Warszawy za kadencji Kanclerza Kaczńskiego nie
przygotowały dróg w stolicy. Wprowadzony zakaz bedzie prawdopodobnie martwym
zapisem bardzo często łamanym przez kierowców albo majacym wpływ na
przepustowość ulic dojazdowych.
Obserwuj wątek
    • krzysiom1 Re: Tiry w Warszawie 02.09.06, 22:11
      Zakaz jest OK.
      Może w końcu centra logistyczne które powstały wokół Wawy zaczną działać.
      TIRy powinny mieć całkowity zakaz wjazdu do miast.
    • ren07 Re: Tiry w Warszawie 02.09.06, 22:15
      Myślę, że to "świetny pomysł", żeby TIRy dojeżdżały do hipermarketów w
      godzinach 22-6 (szczególnie na Ursynowie).

Mam za to inny pomysł racjonalizatorski: niech gmina Łomianki wprowadzi zakaz
      ruchu TIRów w godzinach 22-6, co skutecznie zablokuje ruch TIRów od północy.
      Na wysokości Burakowa nastąpi zakrzywienie czasoprzestrzeni.

(ja wiem, że to drogi wojewódzkie i gmina nie ma na to wpływu. Ciekawe jak
      Kazio to załatwił w Warszawie?).

Pozdrawiam
      Nazywam się Ren i jestem łże-elita.
      • papirus22 Re: Tiry w Warszawie 03.09.06, 20:50
        ja nie jestem przekonany czy samo zamknięcie warszawy dla tirów cos da, i tak
        praktycznie wszystkie jadą do warszawy. Warszawie trzeba planowanych od lat
        obwodnic dla mieszkańców przede wszystkim, nam tych odwodnic tez trzeba aby
        lepiej się jeździło do i z warszawy, aby ruch był płynniejszy, aby nie stac w
        korkach. Ilośc ruchu rośnie zastraszająco szybko, a dróg nie przybywa!
    • vampi_r Tiry w Warszawie tylko w nocy - kolejna bzdura 04.09.06, 11:55
      Nasza odpowiedź na decyzje Marcinkiewicza jest jednoznaczna.
      Gorszej decyzji nie można było podjąć.
      www.siskom.waw.pl/artykuly/060904-siskom.gif
      • papirus22 Re: Tiry w Warszawie tylko w nocy - kolejna bzdur 04.09.06, 12:01
        niech sobie bajmot vel observator i coś tam jeszcze poczyta, na peno odrobina
        wiedzy nie zaszkodzi-choć zapewne boi się tego jak ognia:)
        • lashana1 Re: Tiry w Warszawie tylko w nocy - kolejna bzdur 04.09.06, 20:41
          Etam oni nie czytają, nie myślą, im prawdy głosi wódz!
          • robert_58 Re: Tiry w Warszawie tylko w nocy - kolejna bzdur 04.09.06, 21:00
            hm,
            z jednej strony panuje w naszym kraju jakaś swoista nagonka na TIR-y - zakaz
            ruchu bo gorąco, zakaz ruchu bo śnieg, zakaz ruchu bo korki itd. Oczywiście ze
            stratami przewoźników nikt się nie liczy. Gdzieś słyszałem, że chyba jeszcze na
            ... Białorusi obowiązują nagminnie podobne zakazy (ale pamięć zawodna).
            Wszystkiemu ostatnimi czasy winne te TIR-y.

Z drugiej strony zakaz ruchu tych pojazdów w dzień po Warszawie z pewnością w
            jakimś stopniu zmniejszyłby istniejące korki - ale czy owe zmniejszenie byłoby
            odczuwalne? Czy to aby nie jedynie promil w skali jednego wielkiego korka Warszawy?

Prezes SISKOM zwraca uwagę, że uwolnianą przestrzeń po ciężarówkach natychmiast
            wypełni ruch pojazdów osobowych - no a kto inny niby mógłby wypełnić tą lukę?
            Czołgi?
            Dodatkowo należy zwrócić uwagę na:
            - większość sieci handlowych tworzy centra logistyczne w okolicach dużych
            aglomeracji. Transport z centrów do marketów odbywa się ciężarówkami już od
            dawna. Nie oznacza to, że TIR-ów w marketach brak - są choć w mniejszej ilości.
            - ruch TIR-ów dozwolony jest na niektórych ulicach (ograniczenia tonażu). W
            innych ulicach trudno nagminnie spotykać TIR-y - stanowią łatwy kąsek dla
            drogówki i kierowcy rzadko pozwalają sobie na takie ryzyko
            - hałas TIR-ów w nocy pod oknami w budynkach położonych obok ulic, po których
            poruszają się rzeczone. Hm... wiedziały gały co brały kupując mieszkanie..
            • papirus22 Re: Tiry w Warszawie tylko w nocy - kolejna bzdur 04.09.06, 21:08
              jak napisać i nic nie napisać:)już się przyzwyczaiłem!
            • lomiankowicz Re: Tiry w Warszawie tylko w nocy - kolejna bzdur 04.09.06, 21:14
              Robert tradycyjnie wypowiedział się w stylu "jestem za a nawet przeciw"
              • robert_58 Re: Tiry w Warszawie tylko w nocy - kolejna bzdur 04.09.06, 21:19
                nie wyraziłem się jasno?
                zakaz nic nie zmieni. Niestety związki zawodowe kierowców (o ile takowe
                istnieją) nie mają nic do gadania.
                • robert_58 Re: Tiry w Warszawie tylko w nocy - kolejna bzdur 04.09.06, 21:22
                  współczujesz Papek mieszkańcom W-wy w budynkach położonych przy głównych
                  arteriach miasta, po których jeżdżą TIR-y? ja nie współczuję. Wiedziały gały..
                  • papirus22 Re: Tiry w Warszawie tylko w nocy - kolejna bzdur 04.09.06, 21:26
                    Robert w końcu się decydowałeś się cos napisac konkretnie, no powoli, ale robiz
                    postępy.
                    kto decyduje sie mieszkać w Warszawie i jeszcze przy trasie lub rezerwie na
                    trasę powinien sie liczyć z tym, że będzie to uciązliwe. Sa tacy którzy robią
                    to nawet celowo, aby miec dobry dojazd, być w centrum. Niektórzy robia to przez
                    niechlujstwo i lenistwo, bo nie sprawdzaja planów!
                    • iod Re: Tiry w Warszawie tylko w nocy - kolejna bzdur 04.09.06, 21:30
                      kiedyś chciałam kupić mieszkanie..w Warszawie. Mąz wyznawał zasadę, albo
                      mieszkanie w bliskim centrum, albo dom na peryferiach. Żadne kabackie bloki nie
                      wchodziły w grę.
                      Do tej pory nie zapomnę komentarza sprzedającej (ja jak zwykle wyglądałam
                      niepoważnie):"no, kochaniutka, albo się chce mieszkać w mieście albo nie..."
                      widok z balkoniku uroczego na tramwaj uroczy również. Na Ochocie mieszkanko
                      było.
                      I tak skończyłam w Łomiankach ;)
                      • papirus22 Re: Tiry w Warszawie tylko w nocy - kolejna bzdur 04.09.06, 21:32
                        dobrze wybrałaś!
                        Sokół juz buduje nie tylko tramwaj, ale metro w Łomiankach tylko patrzeć, tylko
                        czy cos bedzie widać:)))
                    • robert_58 Re: Tiry w Warszawie tylko w nocy - kolejna bzdur 04.09.06, 21:31
                      OK Papek,
                      jak nastepną razą czegoś nie zrozumiesz - pytaj śmiało! Co nie oznacza
                      bynajmniej "jak krowie..."
                      • papirus22 Re: Tiry w Warszawie tylko w nocy - kolejna bzdur 04.09.06, 21:33
                        ja doskonale rozumiem Twój brak zdecydowania, moze za mało testesteronu masz?:)
                  • iod Re: Tiry w Warszawie tylko w nocy - kolejna bzdur 04.09.06, 21:26
                    dobra, ja z prowincji jestem, proszę wytłumaczyć, u mnie się mówiło "widziały
                    gały...", a nie "wiedziały gały...". to po warszawsku jest, czy tak? Czy można
                    i tak i tak? Czy o co chodzi? ;)
                    • robert_58 Re: Tiry w Warszawie tylko w nocy - kolejna bzdur 04.09.06, 21:29
                      no juuuuużżżż Iod,
                      zgodnie z linią lubuską "widziały..."
                      • iod Re: Tiry w Warszawie tylko w nocy - kolejna bzdur 04.09.06, 21:33
                        a właśnie,
                        lubuska linia - właśnie: 750-lecie Gorzowa (Landsberga, jak kto woli). Milutki
                        artylukik na chyba 3 stronie Wyborczej. Muszę przyznać, że prawdziwy ten
                        artykulik, sama doświadczyłam miłych kontaktów polsko-niemieckich :)
                        Dlatego wierzę w zwykłych ludzi i relacje między nimi - nie wierzę w polityków.
                        Choćby najlepszych. I to chyba się u mnie nie zmieni.
                      • iod Re: Tiry w Warszawie tylko w nocy - kolejna bzdur 04.09.06, 21:35
                        Robert, mogą sobie te gały "wiedzieć", albo i co innego....takie dobre wino
                        znalazłam w piwniczce, że właściwie co za różnica?
                        Świat wypiękniał od razu. Polecam. Zaraz jak nic straszące z półki
                        filmisko "zapodam" ;)
                        • robert_58 Re: Tiry w Warszawie tylko w nocy - kolejna bzdur 04.09.06, 21:40
                          "Konwój" sobie zapodaj i pomyśl jak miło dla ucha grzechoczące butelki winka
                          jadą nocą TIR-em przez miasto do Ciebie
                          • iod Re: Tiry w Warszawie tylko w nocy - kolejna bzdur 04.09.06, 21:43
                            łomatko!!!! ja myślałam o babskim kinie...."konwój" z butelkami wina -
                            przesada, naprawdę..;)
                            • robert_58 Re: Tiry w Warszawie tylko w nocy - kolejna bzdur 04.09.06, 21:48
                              Seksmisję zatem ;)
                              • iod Re: Tiry w Warszawie tylko w nocy - kolejna bzdur 04.09.06, 21:49
                                kabaret na razie zapodałam ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka