Dodaj do ulubionych

ZGODA o Referendum

16.11.06, 07:56
Celem Referendum w sprawie tras powinno byc:
1. Wybranie przez mieszkancow najlepszego dla Lomianek przebiegu tras
komunikacyjnych z posrod wariantow, ktore sa mozliwe do zrealizowania.
2. Doprowadzenie do zniwelowania podzialow wsrod mieszkancow, do ktorego
doprowadzila polityka burmistrza Sokolowskiego.

ad.1. Zeby dokonac swiadomego wyboru trzeba posiadac elementarna wiedze
odnosnie tematu. Niestety wiadomosci tych nie dostarczala oficjalna
propaganda przez ostatnie 4 lata. Przedstawiane argumenty mialy charakter
swiadomej manipulacji, ktora sluzyla udowodnieniu "jedynie slusznej"
oficjalnej tezy budowy nadwislanskiej obwodnicy. Ilustracja tej propagandy
moga byc slowa : jezeli prawda przeczy argumentom, to tym gorzej dla prawdy.

ad.2. Pojednaniu mieszkancow Referendum bedzie sluzyc dopiero wtedy, kiedy
bedzie opieralo sie na rzetelnym przedstawieniu wszystkich za i przeciw.
Dopiero wtedy ludzie beda chcieli ewentualnie zaakceptowac demokratyczne
procedury wyboru i zakonczuc etap wzajemnych oskarzen i atakow. Wypracowanie
w miere jednorodnego stanowiska mieszkancow i Urzedu Gminy jest jedna z
podstawowych kwestii na przyszlosc.

WNIOSEK : konieczne jest przelozenie zaplanowanego Referendum i
przeprowadzenie rzetelnej dyskusji. Najgorsze bedzie przeniesienie tej
gigantycznej awantury sprokurowanej przez burmistrza Sokolowskiego na obecna
gminna wladze.
Konrad Wasniewski

ps. Drogie Panie i Panowie czy jest jakas przyczyna dla ktorej niektore
osoby, obecnie wybrane do wladz gminy , nie podpisuja sie na Forum swoim
imieniem i nazwiskiem? Jesli jest , to zrozumiem.
Obserwuj wątek
    • dodan Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 08:32
      Zgadzam się z tym wszystkim co Pan napisał, burmistrz sokołowski poprostu mocno
      wierzył w to, że bedzie druga tura wyborow, z tąd ten termin referendum 19.11,
      miała to być swojsta zagrywka polityczna, mająca na celu pomóc mu wygrać II
      turę, niestety przeliczył się;-)

P.S.

Cenna uwaga, ja też nie rozumiem dlaczego obecni radni ukrywają się za
      pseudonimami, może się czegoś boją?
      • klapanka Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 08:48
        No własnie wczoraj poprosiłem o przedstawienie się Papirusa 22 i jakoś nie
        odzywa się. Może w końu się dowiem o co chodzi, bo to jest jakieś dziwne.
        Walczyli o lepsze Łomianki i co teraz, wstydzą się samych siebie, czy co ??
        • papirus22 Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 08:57
          Klapanka przedstawiałem się wielokrotnie, byłem na spotkaniach forumowych. Nie
          jestem wbrew temu co piszesz chyba anonimowy, chcesz się ze mną spotkać nie ma
          sprawy, możemy się umówić. Nie wstydze się swoich poglądów, otwarcie
          wielokrotnie walczyłem z obłudą i zakłamaniem Sokołowych, a to że większośc wie
          kim jestem niech świdczy fakt prób zastraszania mnie, głuchych telefonów,
          stojących samochodów itp. Proponuje Tobie przedstawienie się z imienia i
          nazwiska, też chętnie sie dowiem.
          • dodan Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 09:18
            naprawdę, papi miałeś próby takiego zastraszania?? jak myślisz przez kogo, w
            jakim celu? zebyś nie kandydował, albo nie wypowiadał sie na foru,?
            • papirus22 Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 09:35
              Nie wiem zastanawiałem się z żoną czy nie zgłosić tego faktu na Policji,
              domyślam się kto to robił, bo takie same "akcje" spotykały wcześniej inne
              osoby, które zbyt aktywnie działały w Łomiankach!
              • dodan Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 09:44
                to ciekawe co mówisz, jestem lekko z szokowany, nie sąsdziłem że takie rzeczy
                się u nas dzieję, bądź co bądź jako kandydat na radnego byłeś osobą publiczną,
                może i trzeba było zglościć to na policję
                • papirus22 Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 10:00
                  Ja się nie bałem, znam co najmniej 3 osoby, które miały wcześniej
                  podobne "przygody". Dodam tylko, że w ciagu tygodnia (mniej więcej 2 miesiące
                  temu)umocowana na moim płocie tablica jedej z firm ochronistkich traciała po
                  jednym z mocowań, aż spadała. Na początku myślałam, że to wiatr, ale za dużo
                  było tych przypadków ostatnio.
                  • dodan Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 10:03
                    no to naprawde nieźle, aż starch się bać;-) a może to tylko jakieś glupie
                    kwawły były twoich przeciwników?
                    • papirus22 Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 10:05
                      Nie wiem może i były. Nie ma to już znaczenia zawsze jakiś nadgorliwy się
                      znajdzie:(
                      • jaco2001 Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 10:50
                        papi a możesz napisać jakie samochody stały ?? tak serio z czystej ciekawości
                        pytam. będę się uważnie rozglądał:)
                        żeby nie siać paniki pisz może na priva

a co do kandydata waśniewskiego - kiedy przewiduje pan sprzątnięcie swoich
                        ulotek i plakatów wyborczych. będzą wisieć razem z sokołowskim czy na akcję
                        sprzątania świata czekacie ?
    • lolaxyz Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 09:11
      Kw - bardzo rozsadny głos, tylko że to referendum to ostatnia szansa na
      zrobienie mieszkańcom Łomianek na złość przez sokoła, nie daruje sobie tej
      przyjemności.
      Przy okazji - gratuluję całkiem dobrego wyniku w wyborach (w stosunku do wyniku
      kandydata LPR na prezydenta Warszawy)
    • drabbu Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 10:31
      kw40 napisał: > Celem Referendum w sprawie tras

Referendum jest bez sensu. Ale manifest KW40 mocno spóźniony i jeszcze bardziej
      niepełny.
      Byłby wiarygodny, gdyby został ogłoszony w chwili pierwszego zamysłu o takim
      głosowaniu, albo najpóźniej wtedy, gdy zapadła uchwała Rady.

Chciałbym się dowiedzieć, w jaki sposób wg KW40 mieszkańcy mają i mogą uzyskać
      ową "elementarną wiedzę odnośnie..." i "rzetelne przedstawienie wszystkich za
      i przeciw..." o tym "co możliwe do zrealizowania"?
      Kto, i w jaki sposób wszystko to mieszkańcom przedstawi?

A jeżeli mimo to - nie dojdzie jednak do "pojednania" i "zakończenia etapu
      wzajemnych oskarżeń" i gdy mimo wszystko ludzie nie będą chcieli "ewentualnie
      zaakceptować" ?

W jaki sposób - wg KW 40 - można przełożyć zaplanowane referendum? kto ma to
      uczynić? na trzy dni przed zapowiedzianym terminem? w jakim trybie?

Wreszcie, dlaczego:
      >niektore
      osoby, obecnie wybrane do wladz gminy , nie podpisuja sie na Forum swoim
      > imieniem i nazwiskiem?

Czy nie dość powiedzieć, że taka jest konwencja forum, bo to jest właśnie
      forum, a nie posiedzenie Rady. Proszę o odpowiedź z jakich względów osoby te
      miałyby to uczynić.
      • jaco2001 Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 10:46
        kw40 napisał:

> ps. Drogie Panie i Panowie czy jest jakas przyczyna dla ktorej niektore
        > osoby, obecnie wybrane do wladz gminy , nie podpisuja sie na Forum swoim
        > imieniem i nazwiskiem?

czy to było pytanie ? pytanie retoryczne ? jeśli tak, to dlaczego w drugim
        zdaniu jest odpowiedź ?

kw40 napisał:

> Jesli jest , to zrozumiem.

ja nie rozumiem :)
        --
        Ja wiem, czego ci tu brak! Ty na skrzydłach nocy unieść się chcesz. Bo w
        ciemności znajdziesz sens gdy postradasz zmysły w niej. Twoje serce już dojrzało
        by się wyrwać na bal!
        Ja wiem, czego ci brak ...
        von krolock "wieczność zaczyna się dziś"
        • esscort Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 10:56
          E, tam, dajcie spokój. Robicie problem tam, gdzie go nie ma. Nick na forum to
          trochę jak imię czy nazwisko w realu. Człowiek się przyzwycjaja. Przecież
          dokładnie wiadomo, kim jest Papirus, kim Mwsylwia. Co to zmieni, gdy będą się
          podpisywać nazwiskiem. Mnie by drażniło gdyby nagle Papirus22 przestał tu być
          Papirusem i przeksztalcił się nagle w jakiegoś...
          • flap1 Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 11:19
            esscort napisał:

>...Przecież
            > dokładnie wiadomo, kim jest Papirus, kim Mwsylwia. Co to zmieni, gdy będą się
            > podpisywać nazwiskiem. Mnie by drażniło gdyby nagle Papirus22 przestał tu być
            > Papirusem i przeksztalcił się nagle w jakiegoś...
            Pamietaj prosze, że forum to czyta wiele osob w tym nowi na nim. Wbrew pozorom
            nie tak łatwo rozszyfrować nicki. Ja dotad nie wiem którzy radni wypowiadaja
            się na forum.
            W programie PZ stoi, że bedzie komunikacja z ludźmi. Coż więc stoi na
            przeszkodzie by logować sie nickiem a sygnować nazwiskiem?
            • lomek2 Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 11:35
              Masz rację, nie byłoby w tym nic złego.
              Ale też jest to forum prywatne i przyjęło inny standard. W żadnej wersji Hyde
              Parku nie ma obowiązku prezentowania danych osobowych.
            • papirus22 Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 11:43
              Jeżeli mamy rozszyfrowywac nicki to proponuję wszystkie. Czy wszyscy się na to
              zgadzają? Dlaczego wszyscy rozszyfrowuja od miesięcy mnie a nie rozszyfrowywali
              ludzi od poprzedniego burmistrza i samego wielkiego, czy to znowu jakaś akcja.
              Na forum pisze wiele różnych osób i zapewne radnych czy też kandydatów na
              radnych jest niewielu, liczylismy chyba 2-3. Z tego co wiem, to więksozść z
              obecnej rady nie wie o forum, a nawet nie korzysta z internetu. jest to świetne
              źródło informcji i warto je przynajmniej czytać. Flap rozszyfrowywanie
              niektórych, a szczególnie już rozszyfrowanych stawia w nierównej walce z tymi,
              którzy nie sa rozszyfrowani:)))
              Forum jest z założenia anonimowe jak chcesz mnie bliżej poznać, to wcale nie
              musimy tego robić tutaj, możemy się gdzieś spotkać na mieście.
            • esscort Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 11:50
              flap1 napisał:
              Ja dotad nie wiem którzy radni wypowiadaja
              > się na forum. (...)
              Ale też idąc po Warszawskiej czy kupując w sklepie nie wiesz, który człowiek to
              radny. Może powinno się kazać radnym nosić tabliczki z nazwiskami :)
              --------------------------------
              W programie PZ stoi, że bedzie komunikacja z ludźmi.

Myślę, że nie można tu (pozaurzedowe forum) jednak mieszać programu komitetu
              wyborczego. Ja te zapowiedź komunkacji rozumiem jako zapowiedź
              jakichś "urzędowych" (w rozumieniu incjowanych i prowadzonych przez urząd klub
              radę) form konsultacji, dania ludziom możliwoiści wypowiadania się,
              przekstzałcenia (to bardzo ważne!) "Gazety łomiankowskiej" w niezależne forum
              wymiany myśli i opinii, podniesienie rangi rad osiedlowych i soleckich,
              ewentualnych ineterakcyjnych kontakatch wirtualnych itp. Ale przecież fakt, ze
              ktoś został radnym, nie spowodował, że jest on też osobą, która ma prawo
              prywatnie pogadac sobie na forum - oczywiscie jeżeli ma taką wolę, bo przecież
              nikt też nie może nikomu zabronić zabierania tu głosu pod nazwiskiem. Natomiast
              gdyby np. powstalo jakieś forum firmowane przez samorząd, to tam Papirus
              powinien bezwglednie wystepowac pod nazwiskiem.
              Reasumując: uważam, ze każdy (nawet radny) ma prawo do prywatności. Dlaczego
              Papirus miałby tu nagle przestac byc Papirusem?

• drabbu Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 11:00
          "Zgoda" i KW40 w sprawie referendum stali sobie wygodnie z boku, nie angażując
          się zanadto, pozwalając innym odwalać robotę, przypatrując się, co z tego
          wyniknie. KW40 był na blokadzie - gęby nie otworzył. To, że Sokołowski oburącz
          trzymając się ołtarza, jednocześnie okłamuje mieszkańców, też jakoś nie było
          dlań godne bodaj wzmianki. Czy to jest przyzwoite? Teraz mówi on: przedstawcie
          się, udając niewiedzę i niezorientowanie. Gdyby coś takiego napisał
          przedszkolak, byłoby to może usprawiedliwione.
          • dodan Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 11:38
            drabbu napisał:

Zgoda" i KW40 w sprawie referendum stali sobie wygodnie z boku, nie angażując
            > się zanadto, pozwalając innym odwalać robotę, przypatrując się, co z tego
            > wyniknie. KW40 był na blokadzie - gęby nie otworzył

drabbu dlaczego akurat KW40 miał stać i krzyczeć? Byłby wtedy podobny do
            ciebie, jak mniemam był obserwatorem tego co się działo i miał do tego prawo
            nie angażując się po stronie żadnych krzykaczy, bo nie tak ten problem należało
            rozwiazać. Z tego co wiem to stanowisko KW40 i zgody w sprawie referendum było
            jasne od początu, to że nie bylo to używane na forum w ramach kampani wyborczej
            to akurat przyzwoita rzecz, musisz zacząć czytać co jeszcze, a nie tylko posty
            z forum, jeśli chcesz wypowiadać na temat stanowiska kogoś w jakieś sprawie

• drabbu Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 11:48
              Moim zdaniem, stanowisko KW 40 jest typu "konia kują, a żaba nogę podstawia".
              Drabbu - też osoba prywatna.
              • dodan Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 11:54
                Drabbu-osobo prywatna, a moje stanowisko jest takie, że nie masz o tym pojęcia
                a gadasz.
                • drabbu Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 12:12
                  dodan: uświadom mnie zatem proszę, pokaż wyraźnie, gdzie i w jaki sposób KW40
                  zabrał głos czy to za jedną trasą, czy za drugą. Gdzie i w jaki sposób wyrażał
                  swoje stanowisko wobec zamętu wywołanego przez S. Czy i gdzie KW40 napisał
                  wcześniej np. tak: My - KWW "Zgoda" - podamy mieszkańcom rzetelną informację o
                  przebiegu tras, o tym, która bardziej, a która jest mniej szkodliwa i dlaczego?
                  lub - my, LPR? Czy informacja o tym - wyrażona z jego punktu widzenia - gdzieś
                  istnieje?
                  Czy i gdzie zgłaszał wcześniej postulat odwołania referendum, czy podjął jakieś
                  działania w tej sprawie? u kogo?

• dodan Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 12:44
                    drabbu napisał:

Gdzie i w jaki sposób wyrażał
                    > swoje stanowisko wobec zamętu wywołanego przez S.

proszę ci bardzo chocby na stronie zgody
                    www.kw.zgoda.abc.pl
                    Drabbu,powtórze się, generalnie musi zacząc coś czytac jeszcze oprocz lecsokole
                    i forum jeśli chcesz sie wypowiadać na temta stanowiska innej osoby
      • lomek2 Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 11:30
        Nic dodać, nic ująć.

lomek2, osoba prywatna
    • lomek88 Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 11:52
      brzmi rozsadnie, informacji nigdy zbyt wiele gdy trzeba podjac decyzje
      tylko...
      kto mialby informowac to spoleczenstwo - no i jak?
      Jakies wiece urzadzac?
      A moze forma ulotki?
      Papier zniesie wszystko a racje stron mozna umiescic obok siebie i niech ludzie
      sami rozsadza co im wiarygodniej brzmi...
      No, chyba ze p. Wasniewski chcialby "obiektywnie" poinformowac Lomianki o
      racjach tylko jednej strony...

lomek 88, tez osoba prywatnia
      • esscort Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 11:57
        lomek88 napisała:

> > Papier zniesie wszystko a racje stron mozna umiescic obok siebie i niech
        ludzie sami rozsadza co im wiarygodniej brzmi...

Hej 88, fantastyczny pomysł! Jakoś nie słyszalem, żebyś go zgłaszała wcześniej.
        Gdzie byłaś?! Dlaczego patrzyłaś jak burmistrz manipuluje? Nie przeszkadzalo ci
        to? Przeczytaj kilka ostatnich numerów Gazety lomiankowskiej (wydawana z
        podatkow, nakład 7 czy 8 tys) - czy to nie było miejsce na taka informację. A
        dziś też poszukaj ulotki w swojej skrzynce pocztowej - opracowanej przez
        poprzedniego burmistrza. Ciekawe czy znajdziesz tam argumenty drugiej strony.
        • lomek88 Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 22:29
          wlasnie przegladam referendalna ulotke

sa tu argumenty za i przeciw - pisane przez jedna strone

a co do zredagowania tekstow za i przeciw:
          no przeciez Pszczolkowszczacy teraz sa u wladzy
          niech wydadza taka ulotke w ktorej opozycja moglaby sie wypowiedziec
          kto im broni?
          potrafia wydac Lec Sokole - dlaczego nie wydrukuja ulotki zawierajacej podane
          racje obu stron?
          Jestem otwarty na propozycje
          • brycezion Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 22:46
            KW40: Zgadzam się z Panem w zupełności w jednym : takie referendum, z takimi
            pytaniami, należy zbojkotować.
    • kw40 Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 13:18
      Wydaje mi sie to oczywiste, ze rzetelne i BEZSTRONNE informacje powinien
      wypowiadac burmistrz, bo przez wybory jest osoba reprezentujaca wszystkich
      mieszkancow. Sokolowski manipulowal faktami a w ostatnim czasie argumenty
      wszystkich stron sporu byly bardzo emocjonalne i czesto pomijaly racje strony
      przeciwnej. Sprzyjal temu czas przedwyborczy. Mieszkancy powinni otrzymac
      informacje o mozliwych do zrealizowania wariantach, wyjasnienie dlaczego nie
      wszystko jest mozliwe, co mozna zyskac a co stracic.
      Jezeli mozliwe jest jeszcze przesuniecie Referendum, to nalezy to uczynic. Jak
      to zrobic - to pytanie do burmirza Pszczolkowskiego. Jezeli nie jest to
      mozliwe licze na zbojkotowanie glosowania przez mieszkancow.

Drabu, wyluzuj troche bo wybory dopiero za 4 lata. Proponuje siegnac pamiecia
      rok wstecz. Jesli chodzi o LPR, to nie widze zwiazku z ze ZGODA. Nie bede tego
      tlumaczyl po raz kolejny. Jesli chcesz sie zajmowac szukaniem dziury w calym,
      to prosze bardzo. Ostatecznie to Twoj czas i energia. Zyjemy w wolnym ktaju.
      Osobiscie nie zamierzam udowadniac, ze 2+2=5. Pozdrawiam.
      • jaco2001 Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 16:00
        szkoda tylko kolego waśniewski, że z równym zaangażowaniem jak informowanie
        obiektywne o referendum nie posprzątasz obiektywnie po swojej kampanii.
      • drabbu Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 18:02
        kw40 napisał: Jesli chcesz sie zajmowac szukaniem dziury w calym,
        to prosze bardzo.

Aby nie pochłonęła nas fikcja: gdy stawia się zarzut "szukania dziury w całym",
        tym bardziej należy zadbać o to, by własny wywód był spójny.
        To, że rzetelne i bezstronne informacje powinien przedstawić burmistrz, jest
        banałem, ale nasuwa pytanie: czy mieszkańcy, którzy nie głosowali na danego
        burmistrza, a których interesy byłyby ew. zagrożone, będą skłonni uznać
        informacje przez niego prezentowane za bezstronne? A może właśnie nie burmistrz
        powinien je przedstawiać - tylko jakaś "komisja zaufania społecznego"?
        Bardzo pokaźna dziura zieje w apelu do burmistrza Pszczółkowskiego o
        przesunięcie referendum. Burmistrz jest wykonawcą uchwał Rady. Nie może
        zmieniać uchwał - to bowiem jest prerogatywą Rady Miasta. Uchwałę Rady może
        zanegować Wojewoda, który tego nie zrobił. Tymczasem zarówno nowi radni-elekci,
        jak i burmistrz-elekt nie objęli jeszcze swoich obowiązków, tak więc, póki co,
        mają bardzo ograniczone możliwości skutecznego działania.

Jeżeli liczy się na "zbojkotowanie referendum" - cóż, czy nie trzeba było
        apelować o to znacznie wcześniej i ze znacznie większym naciskiem? Czy apel
        taki nie zyskałby większego poparcia, gdyby KWW "Zgoda" wykonał w sprawie tras
        tyle samo pracy, co "Leć Sokole"?
        Uważam więc, że całemu obecnemu zamieszaniu można było lepiej stawiać tamę,
        gdyby i KWW "Zgoda" zajął od początku bardziej widoczne stanowisko. Same
        wezwania do zgody społecznej niewiele przynoszą. Twój zaś dzisiejszy post
        kojarzy mi się z chęcią wyciągania kasztanów z ognia cudzymi rękami.

Gdy idzie o związki KWW "Zgoda" i Twoje własne KW40 z LPR, to: uważnie
        czytałem Biuletyny LPR w Łomiankach - były w nich Twoje wypowiedzi firmowane
        logo partii; uważnie czytałem "Gońca Podwarszawskiego" - były w nim Twoje
        wypowiedzi, obok wypowiedzi wielu innych członków LPR. Czy więc naprawdę nie
        jest uzasadnione wiązanie KWW "Zgoda" i Ciebie samego z tą partią?

Ostatni punkt: tak, wybory dopiero za 4 lata - ale przecież, KW 40, to przede
        wszystkim Ciebie dotyczy. Ja naprawdę jestem osobą prywatną. Pozdrawiam.
        • jaco2001 Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 19:52
          drabbu napisał:

> Gdy idzie o związki KWW "Zgoda" i Twoje własne KW40 z LPR, to: uważnie
          > czytałem Biuletyny LPR w Łomiankach - były w nich Twoje wypowiedzi firmowane
          > logo partii; uważnie czytałem "Gońca Podwarszawskiego" - były w nim Twoje
          > wypowiedzi, obok wypowiedzi wielu innych członków LPR. Czy więc naprawdę nie
          > jest uzasadnione wiązanie KWW "Zgoda" i Ciebie samego z tą partią?

a to kolega waśniewski wstydzi się korzeni ?? a to wstyd jest być (należeć) czy
          sympatyzować z elpeerem ?
          a co na to wódz ?
          • amerek1 Re: ZGODA o Referendum 16.11.06, 22:09
            LPR już nie ma. Został już tylko wicepremier- dopóki ma jakichś poslów, gdy ich
            zabraknie, to mały Jarek kopnie duzego Romana tam, gdzie dosięgnie.
            Więc i terenowi wodzowie składają broń.
            • kw40 Re: ZGODA o Referendum 17.11.06, 07:16
              Panowie wylaczcie ten gramofon, bo plyta sie juz zjaciela i slychac bzdury.
              • jaco2001 Re: ZGODA o Referendum 17.11.06, 09:35
                kw40 napisał:

> Panowie wylaczcie ten gramofon, bo plyta sie juz zjaciela i slychac bzdury.

panie, po pierwsze jak płyta się zacina to słychać ciągle ten sam fragment
                (wskazuje na to logika jak i empiria) a nie bzdury.

po drugie, szanowny kolego, jak samemu się pisze bzdury to proszę nie dziwić się
                bzdurnym komentarzom. chodzi o to, żeby dostosować się do poziomu odbioru autora
                bzdury (także wskazuje na to logika jak i empiria).
                • dodan Re: ZGODA o Referendum 20.11.06, 09:05
                  jaco razie to widze tu tylko wypisywanie twoich bzdur....
                  • jaco2001 Re: ZGODA o Referendum 20.11.06, 11:25
                    dodan napisał:

> jaco razie to widze tu tylko wypisywanie twoich bzdur....

to albo zmień okulary albo - jeśli nie nosisz - kup sobie (w markecie za 5 zeta
                    dostaniesz).
                    jak ci nie pasi to co piszę to wrzuć mnie do nieprzyjaciół albo napisz gdzie
                    piszę bzdury. punkty u waśniewskiego zaliczasz takimi postami czy nieformalnym
                    rzecznikiem elpeeru jesteś ?
                    • dodan Re: ZGODA o Referendum 20.11.06, 13:37
                      jeśli nie widzisz swojch bredni, nie do tematu które tu wypisywałaś to
                      proponuje wizyte u psychiatry....
                      Jak na razie to ty jesteś rzecznikiem PZ, najlepiej by było gdybyś odrazu ię
                      ujawnił, chociaż twierdziłeś że pszczołkowski nie będzie dobrym burmistrzem,
                      może cierpisz na jakąś paronoje? tak ci się wszystko pozgrzewało!
                      • jaco2001 Re: ZGODA o Referendum 20.11.06, 15:09
                        dodan napisał:

> jeśli nie widzisz swojch bredni, nie do tematu które tu wypisywałaś to
                        > proponuje wizyte u psychiatry....

jak twoim zdaniem piszę brednie to ich nie czytaj. jak twoim zdaniem piszę nie
                        na temat to weź mnie np. zbanuj na tym forum albo zamknij w jakimś obozie, gdzie
                        strażnikiem będzie wierzejski a giertych będzie mnie re-edukował. wy w elperze
                        macie takie metody na psychicznych i inaczej myślących.
                        btw. piszę tutaj do kolegi waśniewskiego, nie wiedziałem że potrzebuje rzecznika.

dodan napisał:

> Jak na razie to ty jesteś rzecznikiem PZ, najlepiej by było gdybyś odrazu ię
                        > ujawnił, chociaż twierdziłeś że pszczołkowski nie będzie dobrym burmistrzem,
                        > może cierpisz na jakąś paronoje? tak ci się wszystko pozgrzewało!

tak, oczywiście przecież to ja jestem WIESŁAWEM PSZCZÓŁKOWSKIM ! JA JESTEM CAŁYM
                        KOMITETEM POTRZEBA ZMIAN, ja JESTEM ICH RZECZNIKIEM, MATKĄ, OJCEM i będę
                        kimkolwiek będziesz chciał bym był.
                        oczywiście cierpię na paronoje (by dodan) jest nią chroniczna alegria na GŁUPOTĘ
                        I DEBILI !
                        a prawda, przecież ja naprawdę jestem LUCJANEM SOKOŁOWSKIM ! a może nie, może
                        jestem KONRADEM WAŚNIEWSKIM, mężem, ojcem, synem, wnuczkiem i katolikiem w jednym.

i po odkryciu PRAWDY OBJAWIONEJ, DŁUGO SKRYWANEJ teraz leć do kogo trzeba po
                        instrukcje i ujadaj dalej...
                        • kowalik22 Re: ZGODA o Referendum 20.11.06, 15:24
                          Ja tak poza wątkiem głównym:)
                          jaco2001 napisał:
                          > jak twoim zdaniem piszę nie
                          > na temat to weź mnie np. zbanuj na tym forum

Co oznacza termin "zbanuj"?
                          • jaco2001 Re: ZGODA o Referendum 20.11.06, 15:35
                            kowalik22 napisała:

> Co oznacza termin "zbanuj"?

z ang. ban. reszta w art. 148 KPA
                            • lolaxyz Re: ZGODA o Referendum 20.11.06, 15:40
                              Ale 148 paragraf 1 czy 2 ? :))
                              • jaco2001 Re: ZGODA o Referendum 20.11.06, 15:44
                                lolaxyz napisała:

> Ale 148 paragraf 1 czy 2 ? :))

jessssuuu;) tiret 18 - teraz jest okej.
                            • kowalik22 Re: ZGODA o Referendum 20.11.06, 15:42
                              Jaco, hultaju!
                              znalazłam sama, już wiem.
                              A co ma do tego 148Kpa? ;)
                              • jaco2001 Re: ZGODA o Referendum 20.11.06, 15:45
                                kowalik22 napisała:

> Jaco, hultaju!
                                > znalazłam sama, już wiem.
                                > A co ma do tego 148Kpa? ;)

sprawdź tiret 18 a potem się pytaj. jeśli w ogóle będziesz miała jakieś pytania
                                po lekturze;)
                                • kowalik22 Re: ZGODA o Referendum 20.11.06, 15:47
                                  Ja nie mam:) Przecież zaznaczyłam to buźką;)
                        • brycezion Re: ZGODA o Referendum 20.11.06, 15:24
                          Nie należę do LPR,ani PO,ani żadnej partii.Sympatyzuję ze zdrowym rozsądkiem i
                          sprawnym zarządzaniem.Waśniewski w/s referendum zajął -moim zdaniem- prawidłowe
                          stanowisko.
                          Wydaje mi się więc,że wątek umarł.
                          Na dyskusje polityczne będzie chyba czas za 3 lata.
                        • dodan Re: ZGODA o Referendum 20.11.06, 16:17
                          jaco2001 napisał:

jak twoim zdaniem piszę brednie to ich nie czytaj. jak twoim zdaniem piszę nie
                          > na temat to weź mnie np. zbanuj na tym forum albo zamknij w jakimś obozie,
                          gdzi
                          > e
                          > strażnikiem będzie wierzejski a giertych będzie mnie re-edukował. wy w elperze
                          > macie takie metody na psychicznych i inaczej myślących.
                          > btw. piszę tutaj do kolegi waśniewskiego, nie wiedziałem że potrzebuje
                          rzecznik
                          > a.
                          Taaaa, mamy takie metody, JA JE MAM ZAWSZE Z WIEZREJSKIM OPRACOWALIŚMY A
                          GIERTYCH JEST ICH OJCEM CHRZESNYM, NIE STOP JA JESTEM GIERTYCHEM!!! elperowcem,
                          rzecznikem waśniewskiego dla ciebie zresztą moge być kimkolwie, ....lekaż kazał
                          przytakiwać, a tak naprawde jestem wyczulony na chamstwo i głupotę, połączoną z
                          wtÓrnym DEBILIZMEM
                          • jaco2001 Re: ZGODA o Referendum 20.11.06, 16:30
                            dodan, naprawdę nie musiałaś aż tak szczerze, ale skoro już to idź, idź do
                            swojego lekaża...
                            • dodan Re: ZGODA o Referendum 21.11.06, 08:05
                              szczere bylo tylko ostanie zdanie i to w stosunku do ciebie
        • dodan Re: ZGODA o Referendum 20.11.06, 09:04
          drabbu napisał:

tym bardziej należy zadbać o to, by własny wywód był spójny.
          > To, że rzetelne i bezstronne informacje powinien przedstawić burmistrz, jest
          > banałem, ale nasuwa pytanie: czy mieszkańcy, którzy nie głosowali na danego
          > burmistrza, a których interesy byłyby ew. zagrożone, będą skłonni uznać
          > informacje przez niego prezentowane za bezstronne? A może właśnie nie
          burmistrz
          drabbu znowu jakieś bzdury wypisujesz, burmistrz jest reprezentantem wszystkich
          mieszkanców bez względu na kogo się glosowało, został wybrany przez większość i
          tyle, idąc twoim tokiem mylenia można by powiedzić np , nie glosowałem na p.
          kaczynskiego i mu nie ufam w ważnych sprawach dla kraju jak np wyjście z Iraku
          chce specjalnej bezstronnej komisji, zastanów sie nad tym co piszesz...
          • kmsanczia Re: ZGODA o Referendum 20.11.06, 09:24
            dodan napisał:
            > idąc twoim tokiem mylenia można by powiedzić np , nie glosowałem na p.
            > kaczynskiego i mu nie ufam w ważnych sprawach

ja tak mówię ;))
    • dohtur Re: ZGODA o Referendum 17.11.06, 08:09
      kw40 napisał:

>>>
      > ps. Drogie Panie i Panowie czy jest jakas przyczyna dla ktorej niektore
      > osoby, obecnie wybrane do wladz gminy , nie podpisuja sie na Forum swoim
      > imieniem i nazwiskiem? Jesli jest , to zrozumiem.

No bo ja piszem ze błendamy i sie wstydzem. Ale we Gminie som sekretarki to oni bendom pisali i nie bedzie obciacha, no nie?

Kononowicz z Łomiankuf
      • kw40 Re: ZGODA o Referendum 17.11.06, 09:32
        Drogi Panie
        Niestety popelniane bledy nie wynikaja ze nieznajomosci zasad, tylko z pisania
        na wersji Windows bez polskich znakow. Nie ma co sie czepiac.
        • j46 Re: ZGODA o Referendum 20.11.06, 11:05
          Jak komuś bark argumentów to wyciąga błędy w pisowni! Ale tego frags nie
          podpisze dziś własnym nikiem!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka