Dodaj do ulubionych

Co w powiecie

25.11.06, 11:34
Zwycięzcy biorą niemal wszystko, czyli pierwsza sesja Rady Powiatu,
W powiecie utworzyły się dwie koalicje:
I/ PIS 5 mandatów /-1 patrz poniżej/ + Forum Samorządowe Gmin 8 mandatów razem
11 mandatów
II/ PO 8 mandatów + Stowarzyszenie Zgoda i Rozwój 1 mandat, dodatkowo ta
koalicję popiera jeden z radnych wybranych z ramienia PIS /10 mandatów/
Podział stanowisk:
Koalicja I otrzymała stanowiska: Starosty, Vice Starosty, 2 Członków Zarządu
Starostwa, Przewodniczącego Rady, Vice Przewodniczącego Rady / projektuje się
utworzenie jeszcze jednego stanowiska Vice Przewodniczącego dla następnego
członka tej koalicji. Razem 7 stanowisk w naczelnych władzach powiatu.
Koalicja II otrzymała 1 stanowisko Vice Przewodniczącego Rady Powiatu.
Były Vice Burmistrz Łomianek Pan Jan Grądzki otrzymał stanowisko członka rady
powiatu. Dotychczasowy Starosta Powiatu Pan Jan Żychliński zachował swoje
stanowisko.
Największym przegranym jest wybrany z listy Forum Pan Wołyński Edward,
dotychczasowy Przewodniczący Rady, który nie otrzymał żadnego stanowiska w
zarządzie i władzach powiatu.

Obserwuj wątek
    • krzysiom1 Re: Co w powiecie 25.11.06, 14:38
      Koalicja z Grądzkim, Wołyńskiemu czkawką się odbiła?
      • lomek2 Re: Co w powiecie 25.11.06, 18:58
        No prezcież, nie mógł się taki uczciwy profesjonalista jak Grądzki poza ścisłymi
        władzami marnować!
    • lomek2 Re: Co w powiecie 25.11.06, 18:55
      Ale grądek robi karierę! Następnym razem, kto wie, może nawet awansuje na
      pucybuta wassermana.
      :)
      • daisy32 Re: Co w powiecie 25.11.06, 19:51
        Mocny z niego zawodnik, kto wie, może jeszcze zawita do Łomianek:))
    • prixx Co słychać w powiecie warszawskim zachodnim 26.11.06, 22:55
      uzupełnienie...

Co słychać w Powiecie Warszawskim Zachodnim?

Po wyborach układ sił rozkłada się następująco
      PO-8 mandatów
      Forum Samorządowe-7 mandatów
      PIS-5 mandatów
      Zgoda i Rozwój– 1 mandat
      razem 21

Zawiązała się koalicja Forum 7 + PIS 5 – PIS 1 =11 mandatów

Starostą został stary/nowy p.Żychliński, który mianował/”wybrał” sobie Zarząd.
      W statucie jeszcze z poprzedniej kadencji powiatu nie radni zgłaszają swoich
      kandydatów do zarządu tylko wybiera ich starosta, poddając pod głosowanie, więc
      sobie "wybrał". Koalicja rozdała wszystkie stanowiska pomiędzy swoich, a więc
      wybrali ze swojego grona Przewodniczącego, Wiceprzewodniczącego, Wicestarostę
      oraz dwóch członków Zarządu. Do tej pory członkowie Zarządu działali społecznie
      (bez etatu), niestety rozważa się w tej chwili zatrudnienie dwóch członków
      Zarządu na etat pełnopłatny. Jednym z członków Zarządu ma zostać były
      wiceburmistrz Łomianek Jan Grądzki, który jak się powszechnie uważa w kuluarach
      jest łącznikiem i jednym z pomysłodawców tej koalicji. Nie sprawdził się w
      Łomiankach rozpoczyna działania w PWZ, szkoda powiatu:(
      • kmsanczia Re: Co słychać w powiecie warszawskim zachodnim 26.11.06, 23:05
        prixx napisał:
        > zatrudnienie dwóch członków
        > Zarządu na etat pełnopłatny. Jednym z członków Zarządu ma zostać były
        > wiceburmistrz Łomianek Jan Grądzki

taaa...
        • zamulacz2 Re: Co słychać w powiecie warszawskim zachodnim 30.11.06, 13:40
          podbijam
          • zamulacz3 Re: Co słychać w powiecie warszawskim zachodnim 30.11.06, 18:55
            zamulacz2 napisał:

> podbijam

Uważaj no to bystre oko, cobyś nie podbił Sobie, o inteligentny!
    • kowalik22 Re: Co w powiecie 30.11.06, 13:45
      Ponieważ pracuję też w Starostwie Powiatowym;), podrzucam link:
      www.pwz.pl/pl/site/I_sesja_III_kadencji_rady_pwz/
      • grzybowaa Re: Co w powiecie 30.11.06, 14:48
        kowalik22 napisała:
        > Ponieważ pracuję też w Starostwie Powiatowym;), podrzucam link:

Ja chcę pracować w powiecie!!!!!!!
        Tam cały dzień można na forum siedzieć i udawać, że się pracuje!!!!
        Ja chcę do powiatu!!!
        • zamulacz2 Re: Co w powiecie 30.11.06, 16:49
          Kowalik ja też ten adres znam, co nie świadczy że pracuje w powiecie.
          • kowalik22 Re: Co w powiecie 30.11.06, 17:13
            zamulacz2 napisał:
            > Kowalik ja też ten adres znam, co nie świadczy że pracuje w powiecie.

No przecież ja też nie pracuję w powiecie! Zaznaczyłam to buźką, o taką: ;)
            A napisałam to zdanie, bo w innym wątku, po tym, jak podrzuciłam link do Bipu
            UMiG, KM napisała:
            > Wydało się, Kowalik pracuje w UMIG ;).

Ot, takie swawolenie ino (!);)
            • jeser Re: Co w powiecie 30.11.06, 17:28
              kowalik22 napisała:

I > I>
              > Ot, takie swawolenie ino (!);)
              >
              Ino(!!)swawolenie to ja i owszem,ale nie w obecności i na oczach Forum.
          • zamulacz3 Re: Co w powiecie 30.11.06, 18:56
            zamulacz2 napisał:

Watek osobisty inteligenta zamulacz2, na ogólnym forum. Tak też można. Poczta przecie zastrajkowała. No nie?
        • jeser Re: Co w powiecie 30.11.06, 17:00
          Uważaj w Powiecie jak w Łomiankach za dawnych lat.
          Stara władza wzieła i rozdała prawie wszystkie karty między swoich.Nie jest to
          optymistyczny prognostyk dalszej współpracy miedzy dwoma drużynami.Z jednej
          strony starosta z 11 pewnymi głosami a z drugiej PO 8 stabilnych głosów i 2
          głosy aktualnie niezależne /PIS i ZIR/.Rozkład sił kształtuje się następująco:4
          osobowy klubik PIS otrzymał 3 funkcje,7 osobowy klub Forum..otrzymał 3
          funkcje,8 osobowy klub PO dostał 1 funkcyjkę.Starosta zapowiedział ,że zmieni
          statut i powoła w głosowaniu z Forum jeszcze jednego członka zarządu.Przy
          budżecie porównywalnym do Gminy Łomianki i środkach pochodzących raczej z
          funduszy celowych mamy w Powiecie 21 radnych i 7 a w bliskiej perspektywie 8
          członków ścisłego zarządu.
          Ciekawe jak to wygląda np.w Nowym Dworze Maz. do którego nam bardzo blisko.
          • kawalik22 Re: Co w powiecie 30.11.06, 17:31
            zamulacz2 napisał:

No przecież ja też pracuję w powiecie! Zaznaczyłam to buźką, o taką: ;)
            A napisałam to zdanie, bo w innym wątku, po tym, jak podrzuciłam link do Bipu
            UMiG, KM napisała:
            > Wydało się, Kowalik pracuje w UMIG ;).

Ot, takie swawolenie ino (!);)
          • jeser Co w powiecie 05.12.06, 18:52
            Wywołanie wątku "Plama w powiecie" uważam za bardzo istotny element pobudzenia
            zainteresowania opini publicznej sytuacją w powiecie. Zrobiono dobrą robotę,
            natomiast jak prawie w każdym wątku wielokrotnie doszło do swojego rodzaju
            wynaturzeń, nadgorliwości i matactwa, jednocześnie w świadomości Forumowiczów
            drgneła potrzeba uważnego śledzenia prac Rady Powiatu. Zjawisko to uważam za
            bardzo pozytywne. Układ sił i pierwsze rozdanie w Powiecie jak to już wcześniej
            sygnalizowałem nie rokuje stabilności sytuacyjnej i sielankowości, która to
            miała miejsce w poprzedniej kadencji. Był Powiat, Starosta, byli Radni
            Powiatowi i były sobie Łomianki. Pas transmisyjny Rady Powiatu praktycznie nie
            istniał. Tylko w jednym przypadku gdy poruszono temat ratownictwa medycznego,
            nasi trzej przedstawiciele staneli ramie w ramie i chcieli prawie zlinczować
            czwartego radnego P.T.Kordka tylko dlatego, że ośmielił się jako jedyny z całej
            świty Radnych Powiatowych wstrzymać od głosu w trakcie przyjmowania stosownej
            uchwały. Jestem ciekaw jakie działania by podjęto gdyby Pan Kordek głosował
            przeciw.
            Aktualnie tylko jeden z pięciu przedstawicieli Łomiankowskich Radnych został
            opowołany do Zarządu Powiatu. Wydaje się, że miał on ambicje znacznie większe i
            osoba ta najprawdopodobniej wielokrotnie jeszcze będzie przyciągała Państwa
            uwagę. Ze swojej strony mogę zobowiązać się do informowania Forumowiczów o
            terminach i proponowanym porzadku obrad sesji Rady Powiatu Warszawskiego
            Zachodniego. Jednocześnie pomimo, że siedziba Powiatu jest za lasami, bez
            bezpośredniej drogi łączącej Łomianki z Ożarowem usytuowanej na ziemiach
            powiatowych, sesje są otwarte i jawne w których każdy mieszkaniec ma prawo
            uczestniczyć. Mam nadzieję, że wszyscy Radni z radością przywitją na sesji
            przedstawicieli lokalnych wspólnot samorządowych pragnących aktywnie włączyć
            się w "Co W Powiecie".
            • drabbu Re: Co w powiecie 05.12.06, 20:36
              jeser napisał:
              > Ze swojej strony mogę zobowiązać się do informowania Forumowiczów o
              > terminach i proponowanym porzadku obrad sesji Rady Powiatu Warszawskiego
              > Zachodniego.

Bardzo dziękujemy i bardzo prosimy :), a w szczególności o działaniach
              Powiatu i jego Rady planowanych dla Łomianek.
              • jeser Re: Co w powiecie 07.12.06, 08:59
                drabbu napisał:

>
                >
                > Bardzo dziękujemy i bardzo prosimy :), a w szczególności o działaniach
                > Powiatu i jego Rady planowanych dla Łomianek.

-II sesja Rady Powiatu planowana jest na 15.12.2006r.(piątek) godz.piętnasta.
                -porządek obrad jescze nie znany(nam).Na pewno budżet i jeszcze coś.
                -informacje dotyczące tematyki obrad i "dziłaniach Powiatu I jego Rady" pewnie
                u Trekkiego,jeżeli dostąpimy takiego zaszczytu(lub inne propozycje).
            • stih Re: Co w powiecie 06.12.06, 11:36
              jeser napisał:

> Wywołanie wątku "Plama w powiecie" uważam za bardzo istotny element
              pobudzenia
              zainteresowania opini publicznej sytuacją w powiecie.

>>ATHLON LINUX ŚWIADOMIE I Z WYRACHOWANIEM uruchomił "plamę w powiecie".Celem
              tego przedsięwzięcia było nagłośnienie "powiatu".Jego sztab rozegrał tę piłkę
              po skrzydłach doprowadzając do jakiegoś przesilenia.Po przesileniu z regóły
              nadchodzi nowe.Ponieważ na pierwszej sesji miała miejsce manipulacja,nadużycie
              siły i odstępstwa od obowiozuącego statutu zachodzi prawdopodobieństwo
              unieważnienia z urzędu I sesji.A wtedy będzie to policzek dla starosty.Athlon
              i Linux mając w "odwodzie" równie ambitnego jak On przewodniczącego poprzedniej
              Rady Powiatowej, którego to aktualnie zdeklasowano i przeniesiono do
              trampkarzy, może dojść do ponownego faulu taktycznego, ośmieszenie aktualnego
              Starosty i Vice. Piłka idzie ponownie do gry i wtedy (...jak dzwon, tak to On)
              strzelając samobuja jest bohaterem i zwycięzcą.
              • etaam Re: Co w powiecie 06.12.06, 21:01
                Vice Burmistrz chce być starostą.Ale numer, to spryciula.
                Sokoła puścił w kanał, to i w powiecie też mu się uda.
                • j46 Re: Co w powiecie 07.12.06, 09:09
                  Ja na miejscu obecnego starosty, odganiałbym się od niego na każdy możliwy
                  sposób. To wszak głównie dzięki jego światłym radom, pomysłom, działaniom
                  destrukcyjnym i ścisłym kontaktom z elektoratem zawdzięczamy, że Sokołowski nie
                  został ponownie wybrany. Właściwie należałoby za to przyznać mu order „sokoła”.
              • kowalik22 Re: Co w powiecie 07.12.06, 09:13
                stih napisał:
                > Ponieważ na pierwszej sesji miała miejsce manipulacja,nadużycie
                > siły i odstępstwa od obowiozuącego statutu zachodzi prawdopodobieństwo
                > unieważnienia z urzędu I sesji.

Mam prośbę: czy mógłbyś wyjaśnić, na czym owe odstępstwa od statutu i nadużycia
                siły polegały?
                • lolaxyz Re: Co w powiecie 07.12.06, 09:18
                  Kowalik, Ty nam jeszcze nie wyjaśniłaś na czym polegały nadużycia jakich jakoby
                  dopuścili się kandydaci na radnych podczas kampanii. Może najpierw uregulujmy
                  zaległe sprawy :))
                • j46 Re: Co w powiecie 07.12.06, 09:22
                  Tajemnica poliszynela jest, że usiłowano wmanewrować Burmistrza Pszczółkowskiego
                  w zaprzsieżenie jako radnego. Równocześnie po ogłoszeniu przez niego z
                  rezygnacji z mandatu, nie zaprzysięzono w to miejsce kolejnego kandydata z
                  listy. W efekcie powstała heca, a opozycja została pozbawione jednego głosu. Jak
                  to wyglądał na miejscu nie wiem, zmam natomiast sprawę z relacji świadków.
                  Widać, że im na sesje przydałby się również ktoś z Łomiankowską wędką.
                  • kowalik22 Re: Co w powiecie 07.12.06, 09:34
                    j46 napisał:

> Tajemnica poliszynela jest, że usiłowano wmanewrować Burmistrza
                    Pszczółkowskiego
                    > w zaprzsieżenie jako radnego. Równocześnie po ogłoszeniu przez niego z
                    > rezygnacji z mandatu, nie zaprzysięzono w to miejsce kolejnego kandydata z
                    > listy. W efekcie powstała heca, a opozycja została pozbawione jednego głosu.

Myślisz, że o to chodziło Stihowi w jego poście? Bo widzisz, ja przeczytałam
                    statut, i nie znalazłam tam żadnych zapisów, regulujących ten zakres.
                    To jak mogło być naruszone coś, czego w statucie nie ma?
                    Czy ktoś zaskarżył uchwałę o wyborze Zarządu do wojewody, czy też sądzisz, (Ty
                    lub Stih), że wojewoda z urzędu ją uchyli?

• kowalik22 Re: Co w powiecie 07.12.06, 10:54
                      No i J46 przepadł. Nawet domyślam się, dlaczego: może statut poszedł czytać.
                      A tak wiele pytań pozostało bez odpowiedzi:)
                      Jeżeli wątek „plama w powiecie” celowo został wywołany przez osobę, którą tu
                      ktoś utożsamił z byłym vice, to jak obronić tezę, że vice poruszeniem
                      sprawy „plamy” zamierza ugrać coś więcej dla siebie?
                      Po pierwsze, nawet gdyby wojewoda uchylił uchwałę o wyborze Zarządu, to na
                      pewno nie byłby to policzek dla starosty, a jedynie (personalnie) dla
                      przewodniczącego Rady, wszak to on prowadzi obrady i za ich prawidłowość
                      odpowiada. (A politycznie byłby to policzek dla koalicji obecnie rządzącej w
                      powiecie).
                      Jeżeli następstwem uchylenia uchwały miałyby być ponowne wybory Zarządu, to w
                      jaki niby sposób vice miałby ugrać coś więcej? Z powodu domniemanego „wstydu”
                      Starosty?
                      Mocno naciągane. Zbyt mocno.
                      Wątek niniejszy nie zauważa jakoś, że sprawę ew. „plamy” już zakończyliśmy.
                      Starałam się nie stawać tam po żadnej stronie, poddawałam tylko wyjaśnienia
                      odpowiednich organów, uprawnionych do wydawania opinii i objaśnień do
                      interpretacji prawa wyborczego oraz odpowiednie przepisy tę sprawę regulujące.
                      I teraz nie powiem, czy moim zdaniem była plama i jeśli była, to po czyjej
                      stronie.
                      Jednakże nie mogę oprzeć się wrażeniu, że w tym wątku usiłuje się sprawie
                      ew. „plamy” nadać inny wydźwięk. Nie dało się obronić stanowiska, ze doszło do
                      nadużycia prawa nie pozwalając objąć mandatu p. P., więc trzeba sprawie nadać
                      inne, dodatkowe dno.

Stih napisał: >zachodzi prawdopodobieństwo unieważnienia z urzędu I sesji. Na
                      jakiej podstawie całej sesji?
                      A może właśnie na to właśnie liczy koalicja PO+SziR? Na powtórne wybory zarówno
                      przewodniczącego rady jak i vice oraz Zarządu? Przecież nawet z radnym, który
                      nie brał udziału w głosowaniu, nie mają większości? A może już mają?
                      Różne rzeczy się widziało....

PS. Lola, zaspałaś, czy tylko niektóre błędy i literówki wytykasz? A może
                      tylko niektórym?
                      Regóły:)
                      • lolaxyz Re: Co w powiecie 07.12.06, 11:26
                        Po prostu kup sobie słownik ortograficzny i nie wahaj się go używać.
                        A co do wytykania tylko niektórym to oczywiście tak jest.
                        Irytuje mnie gdy ktoś nawołuje innych do określonych zachowań a sam się nie
                        stosuje do tych zasad albo reklamuje się jako znawca materii, co więcej
                        deklaruje gotowość wyjaśniania kwestii nam laikom a jednocześnie zdradza rażące
                        braki w wiedzy na ten temat, które dostrzegamy nawet my - zwykła masa forumowa.
                        Postawy takie przejawiają pojedyncze jednostki na forum dlatego czepiam się
                        tylko wybrańców :))
                        • kowalik22 Re: Co w powiecie 07.12.06, 11:44
                          > Irytuje mnie gdy ktoś nawołuje innych do określonych zachowań a sam się nie
                          > stosuje do tych zasad albo reklamuje się jako znawca materii, co więcej
                          > deklaruje gotowość wyjaśniania kwestii nam laikom a jednocześnie zdradza
                          > rażące braki w wiedzy na ten temat, które dostrzegamy nawet my - zwykła masa
                          > forumowa.
                          > Postawy takie przejawiają pojedyncze jednostki na forum dlatego czepiam się
                          > tylko wybrańców :))

Czy to znaczy, że Stih należy do jednostek, które nie przejawiają gotowości
                          wyjasniania kwestii laikom? Dlatego mu owych "regół" nie wytknęłaś? Bowiem to
                          on napisał: "Po przesileniu z regóły nadchodzi nowe".

No, przynajmniej znam zasady Twojego postępowania,
                          za co niniejszym dziękuję:)))
                          • lolaxyz Re: Co w powiecie 07.12.06, 11:54
                            Drogi kowaliku, oświadczałam niejednokrotnie, że nie czytam długich postów,
                            jeżeli sth napisał coś nie tak w długim poście to nie miałam szansy o tym
                            dowiedzieć się.
                            Poza tym i przede wszystkim (!) nie przypominam sobie, żeby nawoływał do
                            przestrzegania zasad ortografii.
                            Ja nawet byłabym przeciwna przesadnej trosce o ortografię na forum ale jeżeli
                            ktoś przywołuje do porządku innych no to sam powinien świecić przykładem i
                            można od niego wymagać więcej.
                            • dodan Re: Co w powiecie 07.12.06, 12:19
                              j 46 napisał:

Tajemnica poliszynela jest, że usiłowano wmanewrować Burmistrza Pszczółkowskiego
                              w zaprzsieżenie jako radnego

O rany!!! Mamy spisek!!!
                              zmiennie potrzebnych chcieli w cos wrobić!!!

j46 nie tylko nadaje, ale szuka też spiskowców!!;-))
                              • esscort Re: Co w powiecie 07.12.06, 12:41
                                Dodan, stajesz się gejzerem błyskotliwego dowcipu
                                • j46 Re: Co w powiecie 07.12.06, 12:47
                                  Jak ktoś nie ma nic do powiedzenia to mówi tak jak dodan.
                                  • dodan Re: Co w powiecie 07.12.06, 14:35
                                    ess napisał;

Dodan, stajesz się gejzerem błyskotliwego dowcipu

jak ktoś brednie pisze, to aż trudno się z tego nie śmiać
    • stih Re: Co w powiecie 07.12.06, 14:30
      Kowalik; może jesteś bacznym obserwatorem i łowcą drobiazgów ale szerszej sceny
      nie widzisz i nie czujesz albo tniesz głupa . Oczywistym jest ,że I sesję i
      wybory ustawił nie zielony nowicjusz - przewodniczący rady a grupa której
      liderem jest starosta.
      Co do siły , to czy normalnym jest , że 52,36% przedstawicielstwo wyborców
      zagarnia 85,74% władzy. Czy ustanowienie "trampkarza" szefem komisji rewizyjnej
      co jest równie prawdopodobne jak unieważnienie sesji będzie normalnym
      zjawiskiem .To jak to nazwać . Czy jest to perspektywicznie roztropne ,czy może
      jest to zwykła pazerność .Sejmikiem rządzi PSL+PO , Warszawą PO ,a w powiecie
      zmurszały beton.
      Masz dużą biegłość w penetracji statutu . Sprawdź ile dni przed wyznaczonym
      terminem sesji należy przesłać do radnych materiały i porządek obrad , co z
      projektami uchwał , czy można je rozdawać z kapelusza w trakcie obrad .Liczę no
      twoją dociekliwość.
      P.S. Czy NIKT który był Kimś ,może znów chcieć wrócić do gry.
      • j46 Re: Co w powiecie 07.12.06, 14:42
        Zero jest zawsze zerem, choćby napisane najładniejszym charakterem.
      • kowalik22 Re: Co w powiecie 07.12.06, 14:49
        > Co do siły , to czy normalnym jest , że 52,36% przedstawicielstwo wyborców
        > zagarnia 85,74% władzy. Czy ustanowienie "trampkarza" szefem komisji
        rewizyjnej co jest równie prawdopodobne jak unieważnienie sesji będzie
        normalnym zjawiskiem .To jak to nazwać .

A, to już chyba rozumiem, o co chodzi w tym potoku postów i wątków w sprawie
        powiatu. Którego "trampkarza" chcą zrobić przewodniczącym komisji rewizyjnej?

> Czy jest to perspektywicznie roztropne ,czy może jest to zwykła
        > pazerność .Sejmikiem rządzi PSL+PO , Warszawą PO ,a w powiecie
        > zmurszały beton.

Pazerność, zdecydowanie pazerność widzę;). I rozgorycznie też widzę. Wszędzie
        PO, tylko w PWZ nie;) Dlaczego "pazerność" na władzę u jednych jest
        pazernością, a u innych to samo - pazernością nie jest?
        Widzisz, mnie się marzy, by w organach jst. była równowaga. By wszystkie
        strony miały zapewnioną reprezentację. Ale pokaż mi taką jst (oprócz,
        oczywiście takich, gdzie nie ma przedtawicieli partii politycznych, bo w małych
        gminach tak jeszcze bywa), gdzie takie proporcje są zachowane. Ja takiej jst
        nie znam.
        Piszesz - sejmikiem rządzi PSL+PO, a to przecież oznacza, że tam pominięto PIS.
        Żeby była jasność - nie lubię polityki i polityków, nie należę do żadnej partii
        (choć może do partii kobiet się zaciągnę) :) Nie staję więc po niczyjej stronie.
        Ale taka jest polityka - albo wszystko dla mnie, albo wszystko dla opozycji.

> Masz dużą biegłość w penetracji statutu . Sprawdź ile dni przed wyznaczonym
        > terminem sesji należy przesłać do radnych materiały i porządek obrad , co z
        > projektami uchwał , czy można je rozdawać z kapelusza w trakcie obrad .Liczę
        > na twoją dociekliwość.

E, z tą biegłością to przesadzasz. Czytam po prostu. A dni jest 5.
        A co, nie dają w tym terminie?
        I o co chodzi z tym kapeluszem?
        W trakcie obrad, niezgodnie z porżadkiem obrad, coś podrzucają?
        • stih Re: Co w powiecie 08.12.06, 10:10
          kowalik22 napisała:

> >>
          > E, z tą biegłością to przesadzasz. Czytam po prostu. A dni jest 5.
          > A co, nie dają w tym terminie?
          > I o co chodzi z tym kapeluszem?
          > W trakcie obrad, niezgodnie z porżadkiem obrad, coś podrzucają?

>> Materiały na sesję wydrukowano 21.11.06 z terminem obrad 23.11.06.
          W porządku obrad było chyba 8 punktów, w trakcie sesji wyciągnięto z
          kapelusza 3 dodatkowe punkty związane z podjęciem uchwał rozdjących karty.
          Materjały na sesję posłano również do jeszcze wtedy radnego
          Pszczółkowskiego, jednocześnie nie wpisując Go na listę obecności i nie
          informując go o tym. Tak się potraktowało przyszłego burmistrza Łomianek,
          gminy jednak dominującej np. pod względem populacji czy też aktywności
          mieszkańców. Na Forum Babice-Lipków jest jedno wejście na kilka dni, Izabelin
          ma tylko URZĄD a Leszno, Kampinos, Błonie, Ożarów są niewykrywalni. Na kogo
          postawił starosta. Na zmurszały beton, trampkarza który nawet na własnej ulicy
          nie może dopilnować dobrego jakościowo i terminowo ułożenia "powiatowego"
          chodnika, rozkładając parasol nad drugim naszym wybrańcem, bankrutem
          politycznym określanym często w skrótach myślowych jako "NIKT". Spójrz na to z
          wiekszym obiektywizmem a przynajmniej pod innym kątem czy z innego punktu
          widzenia. Ja oczywiście wiem, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
          aleee jestem dobrej myśli. Serwusik.

• kowalik22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 10:54
            >Spójrz na to z wiekszym obiektywizmem a przynajmniej pod innym kątem czy z
            >innego punktu widzenia. Ja oczywiście wiem, że punkt widzenia zależy od
            >punktu siedzenia aleee jestem dobrej myśli.

No cóż, każdy gdzieś siedzi:) Ale ja nie siedzę ani w UMiG Łomianki, ani też w
            Starostwie. O braku przynależności partyjnej już pisałam, więc nie będę się
            powtarzać. Zatem od czego moje zdanie czy poglądy miałyby być zależne? Bo nie
            chwytam.
            Rzeczywiście, nie dają w terminie 5 dni, skoro jest, jak piszesz. No to trzeba
            zmotywować przewodniczacego rady i biuro rady (bo w powiecie chyba takowe
            jest?).
            Co do wyciągania uchwał z kapelusza, czyli na sesji. Statut przewiduje zmiany
            do ustalonego wcześniej porządku obrad, pod warunkiem włączenia tych nowych
            punktów do porządku obrad. Nie ma tu sprzecznosci z prawem, takie przypadki
            muszą być dopuszczalne w przypadku np. pilnego podjęcia przez radę czegoś, co
            wydarzyło się w trybie pilnym, a wcześniej nieprzwidywalnym. Oczywiście, nie
            jest w porządku, gdy wrzuca sie coś w ostatniej chwili, co takiego warunku
            (pilności)nie spełnia. Ale to już staje się normą, niestety, nie tylko w PWZ,
            jak widzę, nad czym ubolewam.

> Tak się potraktowało przyszłego burmistrza Łomianek,
            > gminy jednak dominującej np. pod względem populacji czy też aktywności
            > mieszkańców.

No wiesz, nie wiem, czy go nie poinformowano. Nie chcę, byś odebrał to jako
            umniejszanie p. P., ale powiat to nie gmina. W gminie wszyscy wiedzieli, że P.
            został wybrany na burmistrza. Powiat potraktował go przy wysyłaniu materiałów
            jak każdego innego wybranego radnego. Skąd jednak wiedzieli, że zdecydował się
            na objęcie mandatu burmisrza, a nie radnego (bo tak rozumiem brak wpisu na
            listę obecności) - nie wiem. Może Ty wiesz?

Ja patrzę obiektywnie, Stih. Postrzegam fakty i je oceniam przez pryzmat
            przepisów prawa i obserwacji otaczającego nas świata. A jaki on jest, każdy
            widzi: polityka brudna jest.
            Powtórzę jeszcze raz: marzę o tym, by w samorządach kierować się zasadą pro
            publico bono, i nie traktować udziału w działaniach na ich rzecz jak tortu, z
            którego każdy chce wyrwać jak największy kawałek dla siebie czy swojej opcji
            politycznej.
            Marzę beznadziejnie, bo wszystko (piszę o ogóle, nie o Ł. czy PWZ) zmierza w
            odwrotnym kierunku.
            No i na zero pewnie ocenisz tę moją obiektywność, co?
            Pozdrawiam
            • stih Re: Co w powiecie 08.12.06, 11:48
              kowalik22 napisała:

> Postrzegam fakty i je oceniam przez pryzmat..........

>> Okazuje się, że pryzmat (fizyka liceum) rozszczepia świato na różne kolory,
              a każdy kolor to inna długość fali i zdaje się, że nadajemy na różnych
              długościach.

Przemkneło w dyskusji stwierdzenie: " zwyciężcy biorą wszystko "
              I wzieli Lepra i tego Drugiego a teraz im się to czka a społeczeństwo ma
              odruchy wymiotne. On Sam się Obrania w telewizorze i skamle żeby naród nie
              ruszał jego bliskich. Analogicznie ciekawa perspektywa w PWZ. I to na dzisiaj
              wszystko..Adios.
          • kowalik22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 11:25
            Jakoś nie zauważyłeś, Stih (ale rozumiem to, bo ja też dopiero przed chwilą)
            że metoda "zwycięzcy biorą wszystko" ma zastosowanie nie tylko w powiecie.
            W gminie Łomianki też. Znalazłam to na tym "drugim" forum:

III sesja Rady MiG
            Autor: brycezion
            Data: 08.12.06, 00:11

Sesja trwała ok.2,5 h i przebiegała sprawnie.Wybrano 3 komisje:
            - budżetową - przew. Tadeusz Krystecki
            - techniczną - prze. Piotr Iwaszko
            - społeczną - przew. Sylwia Maksim-Wójcicka
            oraz zapowiedziano powołanie komisji statutowej dla uporządkowania statutu
            gminy.

• papirus22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 11:30
              Kowalik
              uzupełnię Twoją wiedzę, przew. Komisji Rewizyjnej został Adam Salwowski.
              Większość głosowań odbywała się stosunkiem 15-0-0.
              Może jednak kandydaci są dobrze dobrani tym bardziej, że np. przew. Komisji
              Technicznej na spotkaniu zaproponował radny Wawer. Patrząc na prace rady,
              atmosfera jest fajna, życzliwa i przede wszystkim merytoryczna. Mam nadzieję,
              że nowa rada miejska w takiej atmosferze dotrwa do końca:)
              • kowalik22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 11:43
                > Patrząc na prace rady,
                > atmosfera jest fajna, życzliwa i przede wszystkim merytoryczna. Mam nadzieję,
                > że nowa rada miejska w takiej atmosferze dotrwa do końca:)

Spełnienia tych nadziei Tobie i sobie, i mieszkańcom Ł. życzę.

Wiesz, jest taki dobry obyczaj, by przewodniczącm komisji Rewizyjnej była osoba
                z przeciwnej opcji czy ugrupowania.
                Też ginący, niestety. Ginący we wszystkich prawie samorządach.

A nie przyszło Wam do głowy, by zrewanżować się w odpowiedzi na propozycję p.
                Wawra i zaproponować na "coś" kogoś z tej grupki, co nie jest z PZ?
                tak tylko pytam
                Nie czepiam się, tak tylko obiektywnie na samorządy spoglądam:)
                • papirus22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 11:52
                  Z tego co wiem obaj panowie uparli się na komisję techniczną i chyba tylko
                  techniczną. Oczywiście, że się czepiasz jak zawsze. Ja nie ma nic przeciwko,
                  ale liczy się inicjatywa tychże radnych i kwalifikacje, jak chcą tylko do
                  technicznej to co ktokolwiek może zrobić?
                  • kowalik22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 12:01
                    > Z tego co wiem obaj panowie uparli się na komisję techniczną i chyba tylko
                    > techniczną. Oczywiście, że się czepiasz jak zawsze. Ja nie ma nic przeciwko,
                    > ale liczy się inicjatywa tychże radnych i kwalifikacje, jak chcą tylko do
                    > technicznej to co ktokolwiek może zrobić?

Piszesz: kwalifikacje? W znaczeniu wykształcenia czy doświadczenia. Bowiem z
                    tego co widzę w BIPie, to Wawer ma doświadczenie zarówno w samorządzie, jak i w
                    komisji technicznej:
                    Krzysztof Marek Wawer, 49 lat - wykształcenie wyższe, mieszka w Dziekanowie
                    Leśnym. Od 29 lat pracuje jako leśniczy w Kampinoskim Parku Narodowym. W latach
                    2002-2006 był wiceprzewodniczącym Rady Miejskiej w Łomiankach oraz członkiem
                    Komisji Budżetowej i Technicznej.

> jak chcą tylko do
                    > technicznej to co ktokolwiek może zrobić?

No właśnie, co zrobić?;)
                    • papirus22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 12:11
                      dlatego jest w komisji technicznej i uznał, że pewnie p.Iwaszko ma wyższe
                      kwalifikacje (wykształcenie tez wyżesz techniczne)od niego, skoro go sam
                      zaproponował na przewodniczącego tejże komisji:)

"Piotr Iwaszko, 57 lat - radny w kadencji 2002-2006, wiceprzewodniczący Komisji
                      Technicznej, członek Komisji Społecznej oraz Klubu Radnych Niezależnych. W
                      Łomiankach mieszka od 28 lat, jest inżynierem transportu. Od 10 lat pracuje w
                      Polskich Sieciach Elektroenergetycznych S.A. w wydziale transportu, jest
                      członkiem Regionalnego Stowarzyszenia Promocji Łomianek, Polskiej Unii
                      Właścicieli Nieruchomości. (KWW Potrzeba Zmian)"
                      • kowalik22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 12:26
                        A, to Ty pisząc o "obu panach" miałeś na myśli p. Wawra i p.Iwaszko?
                        Myślałam, że innych, gapcio:)

Ależ ja mało zorientowana w temacie jestem;)

Papirus, jak już jesteś, to może mi powiesz, co z obsadą stanowiska vice i
                        sekretarza (i chyba skarbnika, skoro Brycezion napisał o tych protokolarnych
                        przekazaniach spraw i ją też tam wymienił). W Warszawie HG-W już we wtorek
                        podała kto będzie jej vice (w sobotę została zaprzysiężona).
                        Czy może już czas, czy jeszcze za wcześnie?
                        • papirus22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 12:35
                          Wczoraj na sesji był obecny nowy Wiceburmistrz, siedział obok burmistrza
                          Pszczółkowskiego. Żadna to tajemnica jest to Wojciech Tarnawski, przedstwiał
                          się że mieszka w Łomiankach ukończył SGGW, później podyplomowe studia
                          samorządowe oraz studia za granicą (chyba w Madrycie-nie jestem pewien)studia z
                          pozyskiwania środków unijnych, ma tez jakieś dodatkowe uprawnienia po AWF.
                          Myślę że niedługo zostanie przedstwiony w gazecie. A doświadczenie w
                          samorządach: pracował 10 lat miedzy innymi jako zastępca wójta w Wieliszewie,
                          gdzie odpowiadał za wiele spraw, między innymi za pozyskiwanie środków
                          unijnych. Mam nadzieję że sami niedługo dowiemy się więcej.
                          Co do skarbnika i sekretarza nic mi nie wiadomo na razie. Wiadomo natomiast że
                          obie panie same odeszły, niestety bez przekazania pracy i rozliczenia z
                          obecnych zadań realizowanych :(
                          • kowalik22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 13:59
                            > A doświadczenie w
                            > samorządach: pracował 10 lat miedzy innymi jako zastępca wójta w Wieliszewie,

To ten sam W.T, co tu?:
                            www.wieliszew.pl/index.php?cmd=zawartosc&opt=pokaz&id=87&lang=
                            • papirus22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 14:11
                              tak chyba ten sam i tu:
                              www.bip.wieliszew.pl/public/?id=657
                              • kowalik22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 14:26
                                Dzięki, widzisz, jaki ze mnie gapcio;)

Całkowity brak rozeznania w strukturze i organizacji takich małych gmin:)
                                • papirus22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 14:33
                                  oczywiści robkuvelkowaliku
                                  • kowalik22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 14:47
                                    Jedynie "robkuvelkowaliku"?
                                    A dlaczego nie: robkuvelkowalikuvelfragsieveliod?
                                    Toż hybrydą czy konglomeratem jestem?

Piotrze, Ty się zastanów, co piszesz. Bo co Ty zrobisz, jak już okaże się (a
                                    kiedyś przecież to nastąpi), że ja to jednak ja, czyli kobieta w słusznym wieku?
                                    Jak zostanie wówczas odebrana (przez forumowiczów i nie tylko) ta Twoja
                                    posunięta do maksimum podejrzliwość?

"Układ, Panie, układ":)
                                    To z Robka (albo "to Robka")

• esscort Re: Co w powiecie 08.12.06, 14:55
                                      O, kowalik stara się być miła. Pewnie coś knuje. ;)
                                      A tak na marginesie: rozumiem Kowalik, że składałaś swojemu poprzedniemu
                                      ulubionemu burmistrzowi dezyderaty na temat powierzenia funkcji
                                      przewodniczącego komisji i komisji rewizyjnej osobom z "opozycji". Jestem
                                      pewny, że tak. Przecież jesteś miłośniczką wysokich standartów.
                                      • kowalik22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 15:02
                                        > O, kowalik stara się być miła. Pewnie coś knuje. ;)

Zauważyłeś, że staram się być miła? Dziękuję, znaczy, że moje starania zostały
                                        docenione;)

> A tak na marginesie: rozumiem Kowalik, że składałaś swojemu poprzedniemu
                                        > ulubionemu burmistrzowi dezyderaty na temat powierzenia funkcji
                                        > przewodniczącego komisji i komisji rewizyjnej osobom z "opozycji". Jestem
                                        > pewny, że tak.

Nie mam pojęcia, z czego wynika Twoja pewność. Zapewniam Cię, że się mylisz. W
                                        całej rozciągłości powyższego wywodu. Choćby dlatego, że sprawami Ł. interesuję
                                        się dopiero od festynu we wrześniu.
                                        Ale trwaj, trwaj w tej "pewności", jeśli Ci z tym wygodnie.
                                      • papirus22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 15:04
                                        Kowalik
                                        nie zawstydzis mnie, mam swoje zdanie,a Ty możesz sobie wybrać kim wolisz być.
                                        Bądź orginalna, pisz merytorycznie, nie zamulaj, a Ess ma rację coś za miła/y
                                        jesteś dzisiaj!:) Układów nie szukam, stwierdzam tylko fakty jak choćby z tym
                                        gapciem. Wnioski pozostawiam innym.
                                        • kowalik22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 15:19
                                          Papirus, nadużywasz słowa "wstyd" w różnych jego odmianach. Słowo "wstyd" nijak
                                          nie pasuje do tego, o czym pisałam.
                                          Nie mogę "sobie wybrać, kim chcę być", bo to natura już dawno (za mnie)
                                          postanowiła:)
                                          O czym Ty piszesz, gdy piszesz:) "bądź oryginalna, pisz merytorycznie".
                                          A co to jest orygialność w Twoim pojęciu?
                                          Bo wydawało mi się, że bardzo odbiegam moimi postami od poziomu wielu
                                          uczestników forum. Właśnie pisaniem merytorycznym. Myliłam się... O, złudna
                                          nadziejo:)))

> Ess ma rację coś za miła/y
                                          > jesteś dzisiaj!:)

A nie zauważyłeś, że od jakiegoś czasu staram się, by było miło na tym forum?
                                          Apelowałam do "mojej grupy", by nie odpowiadali na docinki i ich nie stosowali
                                          (za diabła mnie nie słuchają), poprosiłam, by zakończyć wątek o KM i by wracała
                                          (za diabła mnie nie słucha), wczorajszy wątek o sexcoś tam zamuliłam (przy
                                          pomocy Iod, ale że ja i Iod, to konglometat, to znaczy, że ja to zrobiłam);)
                                          A, i pochwaliłam "nowe" na forum (wycięcie postów).

Jak Ty będziesz miły, to i inni będą dla Ciebie mili, tak myślę.
                                          Choć niektórzy postrzegają to inaczej:
                                          "Bądź uroczy dla swoich wrogów - nic ich bardziej nie złości".
                                          Carl Orff

Dobra, dość na dziś. Muszę lecieć, z przykrością Was opuszczam.
                                          Tak miło dziś było:)))

Pa, Chłopaki (bo też do Esscorta) ;)
                                          • papirus22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 15:21
                                            no i co znowu zaczynasz zamulanie:)
                                            klasyka...
                                            • kowalik22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 15:23
                                              No, klasyka... W Twoim wykonaniu.
                                              Pa, lecę, bom spóżniona:)
                                          • papirus22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 15:23
                                            Jak starasz się być miła, to mnie to wcale nie denerwuje, ale jest to
                                            conajmniej podejrzane.
                                            • kowalik22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 15:26
                                              Papi, napisz na priv, co Cię tak niepokoi:)
                                              A miła mogę przestać być, jak bardzo chcesz. Nie prowokuj;)

Jak już nie odpowiem, to nie dlatego, że nie chcę - już naprawdę idę:))))
                                              • papirus22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 15:29
                                                Co do priv'ów, kiedyś proponowałem spotkanie nie chciałaś, więc skąd ta zmiana
                                                stanowiska, te uśmieszki. Jak nie chcesz być miła to nie bądź.
                                                • kowalik22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 18:29
                                                  Ależ ja chcę być miła. Nie za wszelką jednak cenę.
                                                  W imię spokoju na forum i troski o jego poziom.
                                                  A spotkanie? Co też Ci chodzi po głowie?
                                                  Brodę chcesz zobaczyć? ;)))

Lomek2 już widzi;)
                        • papirus22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 12:57
                          aha Kowalik vel Robek58.
                          Kowalik czyli robku lepiej się maskuj, bo używanie słowa "gapcio" zresztą po
                          raz kolejny przez Kowlika potwierdza moje słowa, że Kowlik to nie kto inny jak
                          Rob58.
                          Cytowanie ustaw i zmaulenie to żadne osiągnięcie i niewiele wnosi do dyskusji:)
                          a tu o tym gapcio:)
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=42517245&a=42686808
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=51050100&a=51051457
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=37936597&a=37953942

itd, itp.
                          Robercie uspokój się proszę!
                          • kowalik22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 13:28
                            Papirus, dajże spokój. Myślałam, że już odpuściłeś w temacie kowalik=robert_58.
                            A nie przyszło Ci do głowy, że bawię się troszkę tymi fajnymi powiedzonkami z
                            forum?
                            To może ja jestem Iod, bo zapożyczyłam także "Bożesztymój", a to chyba Jej
                            powiedzonko:)
                            A słowa "gapcio" w stosunku do mnie użył/a Ziomalreaktywacja:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=51830352&a=51877510
                            i spodobało mi się:)

Ale nie będę Cię przekonywać. Myśl, co chcesz. A tak miło już było.
                            Pozdrawiam

Ps. Cytowanie ustaw się jednak często przydaje, polecam wszystkim:)
                            • papirus22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 13:35
                              Kowalik miło jest dalej, niedawno pisałem że jestes taka hybrydą
                              robka-fragsa-i trochę iod:) Kto z kim przystaje takim się staje.
                              Ja wiem swoje i tego będę się trzymał:)
                              • kowalik22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 13:49
                                > niedawno pisałem że jestes taka hybrydą
                                > robka-fragsa-i trochę iod:)

Hybrydą Iod też? No popatrz, to dla mnie komplement:)
                                "Przestaję" na tym forum nie tylko z Iod, Robertem i Fragsem, chciałam
                                zauważyć nieśmiało. Z innymi też. Nie daje Ci to do myślenia?
                                Żadnych wniosków? Nic a nic?

> Ja wiem swoje i tego będę się trzymał:)

A trzymaj się, trzymaj:) To, co się "wie", nie zawsze oznacza, że się wie
                                wszystko:)
                                "Co my wiemy, to tylko kropelka. Czego nie wiemy, to cały ocean".
                                Isaac Newton

Pozdrawiam
                                • papirus22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 13:57
                                  Nie chcesz być hybryda zawsze możesz zostać konglomeratem.
                                  Mnie jest wszystko jedno, niewiele Was różni a ja mam swoje zdanie.
                                • lomek2 Re: Co w powiecie 08.12.06, 15:31
                                  Uważaj, bo co PTAK wyrośnie ;)
                                  Z brodą :))))))))))
                            • lomek2 Re: Co w powiecie 08.12.06, 15:29
                              Bożesztymój (oryg "bożesztymoj") pochodzi od jednej z bohaterek filmowego
                              serialu Klan :)
                              • kowalik22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 18:20
                                > Bożesztymój (oryg "bożesztymoj") pochodzi od jednej z bohaterek filmowego
                                > serialu Klan :)

No jasne. Autorka - pani Stanislawa (specjalnie przez l, bo kresowego ł na
                                klawiaturze oddać się nie da).
                                • lomek2 Re: Co w powiecie 08.12.06, 18:51
                                  Za to posłuchać "sljedziowej" mowy można na żywca w Białymstoku :)
      • kowalik22 Re: Co w powiecie 07.12.06, 15:17
        stih napisał:
        > P.S. Czy NIKT który był Kimś ,może znów chcieć wrócić do gry.

Czy nikt, który był kimś to "tramkarz" W., największy przegrany, jak ktoś o nim
        napisał? To on ma być przewodniczącym komiji rewizyjnej?
        • stih Re: Co w powiecie 07.12.06, 16:00
          kowalik22 napisała:

> stih napisał:
          > > P.S. Czy NIKT który był Kimś ,może znów chcieć wrócić do gry.
          >
          > Czy nikt, który był kimś to "tramkarz" W., największy przegrany, jak ktoś o
          nim
          >
          > napisał? To on ma być przewodniczącym komiji rewizyjnej?

>Według mnie NIKT i "Trampkarz" to dwie różne osoby.
    • kowalik22 Re: Co w powiecie 07.12.06, 15:40
      A tak w temacie powiatu jeszcze jedno pytanie mam do osób zorientowanych:)
      Dlaczego na stronach PWZ skład radnych wynosi 19 osób?
      Ktos jeszcze oprócz przedstawiciela PO o którym była już niejednokrotnie mowa
      nie objął mandatu? (jeżeli tak, to z jakiej opcji), czy ew. jest jakiś inny
      powód?

bip.pwz.pl/pl/bip/rada
      • kowalik22 Re: Co w powiecie 08.12.06, 14:30
        Sama sobie odpowiem, bo nikt nie raczył.
        Doczytałam, Żychlińskiego nie ma w składzie radnych, pomimo, że został wybrany
        na radnego, bo Starostą został (tak myślę).
        • glupik1 Re: Co w powiecie 08.12.06, 17:55
          Ale miało byc ich 21 i co będzie?
          • stih Re: Co w powiecie 08.12.06, 18:45
            glupik1 napisał:
            ..>> i co będzie?

> bedzie "BYĆ ALBO NIE.....OTO JEST PYTANIE".
            >alibo
            >dobrze bedzie ..... będą śledzie a może i sielanka.

> co wybierasz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka