habibi77 11.01.07, 13:20 No właśnie co zrobić aby nie siadały? Codziennie rano kokoszą się nad moją sypialnią i budzą, a i dach strasznie upaskudziły, czy jest jakiś sposób aby je przepędzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iod Re: gołębie na dachu 11.01.07, 13:25 ulubiony sposób mojego męża - popcorn z cyjankiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
habibi77 Re: gołębie na dachu 11.01.07, 13:28 To bardzo drastyczne rozwiązanie, ale skąd wziąć cyjanek ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: gołębie na dachu 11.01.07, 13:56 znam inne rozwiązanie - przeprowadzka. Też drastyczne :( Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: gołębie na dachu 11.01.07, 14:37 iod jak paps przeczyta to o popcornie z cyjankiem puszczą mu zwieracze zapewne w całym ciele. Nasz Papirus 22gi Potrzebny... Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: gołębie na dachu 11.01.07, 14:40 pisząc o cyjanku myślałam o wątku z pieskami i konsekwencjach. Ręka mi zadrżała...Przez moment. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: gołębie na dachu 11.01.07, 14:57 tak też pomyślałem. Gołębie zaniczyszczają co nieco, ale żeby je tak od razu truć. Frags pełna gębą, a raczej prowokacja za strony iod. Są bardziej pokojowe metody odstraszania Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: gołębie na dachu 11.01.07, 15:15 Na przykład takie: kolce.pl/sklep/index.php?d=katalog&k_id=1 Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: gołębie na dachu 11.01.07, 20:05 Rand, czy ptaki nabijają się na te kolce jak na rożen? Dobry pomysł szczególnie dla tureckich producentów kebabów. Nie trzeba będzie ptaszysk łowić i uśmiercać, wystarczy kolczatka na parapecie. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo998 Re: gołębie na dachu 11.01.07, 20:50 frags napisał: > Dobry pomysł > Nie trzeba będzie ptaszysk łowić i uśmiercać > , > wystarczy kolczatka na parapecie. I to ma być śmieszne czy zabawne. Po raz kolejny Twój wysiłek intelektualny wywołał negatywne odczucia. Jest to obrzydliwe i prymitywnie pierwotne troglodyto. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: gołębie na dachu 11.01.07, 21:06 bolo998 napisał: Po raz kolejny Twój wysiłek intelektualny wywołał negatywne odczucia. Jest to obrzydliwe i prymitywnie pierwotne troglodyto. Negatywne odczucia rozumiem, szczególnie u estety. Ale dlaczego "troglodyto"? Wysiłku wiele w to nie włożyłem, mój Bolu... Odpowiedz Link Zgłoś
kw40 Re: gołębie na dachu 12.01.07, 07:46 Chyba mam sposob. Przez dluzszy czas nie moglem sobie poradzic z najazdem szpakow i wrobli, ktore gniezdzily sie pod pokryciem dachu. W odruchu bezradnosci umiescilem w rynnie duzego, kolorowego pluszaka - papuge. Pomoglo. Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: gołębie na dachu 12.01.07, 14:34 :))) bardzo mi się ta papuga spodobała. Chyba zamieszka i u mnie. Na jodle. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo998 Re: gołębie na dachu 12.01.07, 08:07 frags napisał: > Wysiłku wiele w to nie włożyłem, mój Bolu... Tak mnie się też wydawało ,że niewiele wysiłku potrzeba na łapanie na parapetach gołębi , szpaków , wróbli itp. a potem objadanie się schowany za firanką w ukryciu przed cywilizacją. Bolo to jestem, ale napewno nie twój. Preferencje mam tradycyjne i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś