nowa_potrzeba 19.11.07, 16:20 Stoisz w korku na terenie Łomianek? Drażni Cię gdy widzisz, jak przybywa samochodów, a o OBWODNICY Łomianek cisza? Pomyśl - kto uporczywie lansuje prowadzenie drogi ekspresowej przez środek gminy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolaxyz Re: A może tak 19.11.07, 16:24 Rozumiem, że pytanie retoryczne, wiadomo lobbuje na rzecz budowy trasy przez środek Łomianek - ten kto lobbuje na rzecz zwiększenia zagrożenia powodzią - Stowarzyszenie o paranoicznej nazwie - od zagrożeń komunikacyjnych i ochrony przed powodzia :))) A co do obwodnicy łOmianek to nigdy nie było takiego projektu, dlaczego wasz burmistrz nigdy nie przewidział w budżecie gminy pieniędzy na ten cel? Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: A może tak 20.11.07, 09:29 Czuję się świetnie i Tobie życzę tego samego chociaż może na początek znośnego samopoczucia, żebyś wstrząsu nie doznał. Co do obwodnicy Łomianek, za którą tak lobbujecie - skąd niby miałyby pochodzić środki na nią jeśli nie z budżetu gminy? Byłaby to droga gminna bo wiadomo już że ani gmina Bielany ani gmina Czosnów ani Warszawa (wykluczył to wasz prezydent - wówczas Wasrzawy - L. Kaczyński) nie zgodziły się na budowę takiej drogi na swoim terenie. Zatem, pozostaje jedynie mozliwość budoway jej na terenie gminy. Na środki UE nie mamy co liczyć z równie oczywistych względów - Natura2000. Budowa takiej obwodnicy totalnie rozjechałaby całe Łomianki bo pozostaje tylko wariant poprowadzenia jej Brukową przez Dąbrowę (ale pewnie nie w tej części o którą wam chodzi), potem przez Buraków, przez Łomianki Dolne, przez Kiełpin do węzła Kiełpin. Przy okazji trzebaby wyburzyć ze 100 domów (ale co was to obchodzi) wprowadzić cały ruch do Łomianek, który przecież mógłby pójść skrajem Łomianek pod lasem, zwiększyć ryzyko powodzi przez dewastację wału i zburzyć ekosystem Puszczy Kampinoskiej jak twierdzi jej dyrekcja. Ciekawe jaki interes macie w tym żeby tak dążyć do zrujnowania setkom ludzi życia, zdegradowania cennego obszaru doliny Wisły, zdegradowania KPN i rozjechania Łomianek? Jakim człowiekiem trzeba być, żeby nie wstydzić się propogować tak szkodliwe pomysły. Całe szczęście, że jesteście już we wszystkich kręgach decyzyjnych znani i identyfikowani jako oszołomy (sorry ale tak o was słyszłam wcale nie w kręgach łomiankowskich). I jeszcze wyjaśnie, bo już kiedyś ktoś z waszych cieszył się na forum, że zburzycie mój dom, że mieszkam ok. 2 km od wału więc osobiście sprawa mnie nie dotyczy. Jedynie stoję na straży elementarnej przyzwoitości i trochę utrudniam wam robienie ludzi w konia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: A może tak 20.11.07, 10:08 Lola napisała: > szczęście, że jesteście już we wszystkich kręgach decyzyjnych >znani i identyfikowani jako oszołomy (sorry ale tak o was słyszłam >wcale nie w kręgach łomiankowskich). Dobra, Lolka, podawaj, kto i o kim tak twierdzi, bo w koncu mnie też to zaintersowało ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: A może tak 20.11.07, 11:20 Ludzie gadali, że ludzie tak gadaja i wszyscy o tym wiedzą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: A może tak 20.11.07, 11:27 się nie wykręcaj :) "Postawiłaś tezę", że ktoś jest oszołomem, głupim znaczy. To "b. cięzki zarzut jest". Masz na ten "zarzut" dowody? To przedstaw! :) Jak nie masz, to odwołaj, przeproś, przyznaj się do błędu ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: A może tak 20.11.07, 11:34 kowalik22 napisała: > Masz na ten "zarzut" dowody? To przedstaw! :) Mam dowody! Są na tym forum, wystarczy poczytać, ew. strona bajmota (adresu nie znam) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: A może tak 20.11.07, 14:23 Nie odwracaj kota ogonem (nowe powiedzonko, robiące karierę na naszym forum). Pokaż, gdzie masz dowody, ze ktoś mówił, ze są oszołomami (no i koniecznie, kogo nazywają oszołomami) ;)) Jak nie pokazesz, to choć przyznaj się, że SKŁAMAŁAŚ ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: A może tak 21.11.07, 09:58 kowalik22 napisała i zamuliła: "...się nie wykręcaj :) "Postawiłaś tezę", że ktoś jest oszołomem, głupim znaczy. To "b. cięzki zarzut jest". Kowalik tradycyjnie zamuliałaś, a na dodatek zupełnie Ci się wszystko pomyliło:))) Oszołom defincja słownika PWN brzmi 1. pot. «człowiek ślepo podporządkowany jakiejś idei i wierzący w nią bezgranicznie» 2. pot. «ktoś zachowujący się nienormalnie» sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2496828 Co do dowodów, to świadkowie są najlepszym dowodem, a tych na forum jest co najmniej kilku. A teraz do dowodów. Własnie dokładnie jak oszołom zachowywał się bajmot -po pierwsze na spotkaniu w Józefowie z GDDKiA, gdzie zabrał mikrofon prowadzącemu i uciekał z nim po scenie, wykrzykując że DHV się nie zna. Wszyscy się pytali co to za oszołom i że nalezy mu zabrac mikrofon:) -po drugie na konsultacjach ws. mostu pólnocnego, gdzie chciano go prawie pobić, za agresję i zarzucanie że firma projektująca most Schussler-plan się też na tym nie zna, a póżniej że jak most może projektwoać firma nie polska, ludzie kazali mu siedzieć cicho, na koniec trzeba było przepraszac za jego zachownie. -po trzecie na ostatniej sesji, gdzie krzycząc i skacząc oraz tupiąc na całą salę i w końcu uciekając stamtąd z krzykiem że się nie zgadza i jest to hańba czy costakiego:) Te zachownia świadczą niewątpliwie o oszołomstwie, potwierdzą je Ci którzy byli na tych 3 spotaniach a sa tez tutaj na forum. A teraz Ty udowodnij to "łapówkarstwo", przynamniej tak jak ja:) Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: A może tak 21.11.07, 10:08 ale jaja :))) To ja nawet tego wszystkiego nie wiedziałam :)))) Jeszcze tylko pytanie czy bajmot to niejaki b.kondratowicz z naszego forum? Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: A może tak 21.11.07, 17:47 Bożesztymoj... Jak można mieć trzydziestkę i tak nie przyswajać? Wytłumaczę: po pierwsze, to polemizowałam z Lolką twoim stylem (nie poznajesz?), trochę dla zgrywu, a trochę - licząc, że złapię rybkę. Złapałam:))) Po drugie: Guzik udowodniłeś. Na pewno nie "tezę" Lolki. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: A może tak 19.11.07, 17:23 Przeczytałem te zarzuty. Mój Boże - niby nie tak dawno, a jaka epoka nas dzieli od tamtych czasów. Poczytajcie nowi forumowicze (jeśli tu jacyś jesteście), jakie były obyczaje w Łomiankach jeszcze nie tak dawno. Żeby wyjaśnić jakieś wątpliwości związane relacją w "Gazecie Łomiankowskiej" z przebiegu sesji Rady Miasta, RADNI musieli oddawać sprawę do sądu, bo redakcja ich gazety nie zgadzała się na druk najzwyczajniejszego w świecie sprostowania. Nowa_potrzebo, przywołałaś tamtą ponurą atmosferę. Brrr, jak dobrze, że to juz za nami. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: A może tak 19.11.07, 17:25 sorry, jakoś mi to źle wlazło - to co wyżej, to miał byc post w wątku na temat "Czy wyrok zapadł..." Skopiuje go tam. Jeszcze raz przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: A może tak 19.11.07, 20:15 nowapotrzeba, masz jedną cechę zbliżoną do nijakiego zachodniego- czasami przekłamujesz rzeczywistość. Gdzie trasa mszcoznowska przebiega przez centrum Łomianek-skoro ten znajduje sie przy komisariacie policji-wislana/warszawska. Sama tarsa mszczonowska przebiega po skraju gminy na granicy KPN i Dąbrowy, tu jest mapa: www.siskom.waw.pl/mapy/s7/warianty-s7.pdf Odpowiedz Link Zgłoś