kornikzet 30.12.01, 16:48 moi drodzy jak zmusić złotą rybkę by rozpoczęła dialog????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d.z Re: zlota rybka 30.12.01, 17:21 kornikzet napisał(a): > moi drodzy jak zmusić złotą rybkę by rozpoczęła dialog????? Ja tam sądzę, iż lepiej przypilnować tej mniejszej, która wydaje mi się groźniejszą ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kornikzet Re: zlota rybka 31.12.01, 07:00 heheheehe "malutka wczoraj doastała żarłełko:)) i chociaż maiłem je dotlenić i nakarmić dopiero dziś to stwierdziłem że malutka ze swoim apetytem nie wytrzyma i skonsumuje jakiegoś współbratanka. Oj były wczoraj zadowolone:) Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: zlota rybka 31.12.01, 07:17 kornikzet napisał(a): > heheheehe "malutka wczoraj doastała żarłełko:)) i chociaż maiłem je dotlenić i > nakarmić dopiero dziś to stwierdziłem że malutka ze swoim apetytem nie wytrzyma > > i skonsumuje jakiegoś współbratanka. Oj były wczoraj zadowolone:) Hmm poświęcenie godne króla. Ja tam mam jeszcze w oczach Twój spacer przez korytarz "zaskakujących" (zeskakujących) niespodzianek. Malutki żarłacz w porównaniu z nimi to "pestka"... Podróż do miejsca zamieszkania jak widzę "owocna" bo by (w innym przypadku) Ciebie tutaj dziś nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
kornikzet Re: zlota rybka 31.12.01, 09:20 a tak ta kamienica jest jak z filmu grozy, balustrady lepiej nie dotykać bo a nuż coś odpadnie, zastanawiam sie też kiedy schody które wykonane sa z drewna zaczna sie sypać... Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: zlota rybka 31.12.01, 09:34 kornikzet napisał(a): > a tak ta kamienica jest jak z filmu grozy, balustrady lepiej nie dotykać bo a > nuż coś odpadnie, zastanawiam sie też kiedy schody które wykonane sa z drewna > zaczna sie sypać... Może w razie czego Tobie pancerny parasol i spadochron kupić... Bo przynam się szczerze, iż resztki włosów mi się "zjeżyły", po Twoim schodzeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
sawa55 Re: zlota rybka 31.12.01, 11:39 d.z. napisał(a): > Może w razie czego Tobie pancerny parasol i spadochron kupić... > Bo przynam się szczerze, iż resztki włosów mi się "zjeżyły", po Twoim > schodzeniu... > Ale to jakieś 99% będziesz chciał zobaczyć tą piękną kamieniczkę, bo przecież lubisz postmodernizm, a ja zawsze uwielbiałem amerykański i wspaniałe powiści Voneguda. Zachwianie czasu, przestrzeni i ... może od teraz i przedmiotów fizycznych... ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
kornikzet Re: zlota rybka 31.12.01, 11:42 to nie jest piękna kamieniczka, to stara sypiąca sie brudna rudera nie ma tam światła na klatce a zawijane poskręcane schodzy nie jedne wybite zeby już widziałe. Mam nadzieje ze moich nie zobaczą Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: zlota rybka 31.12.01, 12:31 kornikzet napisał(a): > to nie jest piękna kamieniczka, to stara sypiąca sie brudna rudera > nie ma tam światła na klatce a zawijane poskręcane schodzy nie jedne wybite > zeby już widziałe. Mam nadzieje ze moich nie zobaczą Ja tam uważam, że może by tak temu małemu "rybowi" zafundować "przechadzkę" po tych schodach. Pewnie z wrażenia nie będzie już miał ochoty "podskubywać" innych. A może by tak wogóle kogoś na tę klatkę zaprosić w ramach "rozrywki"... Odpowiedz Link Zgłoś
sawa55 Re: zlota rybka 02.01.02, 11:59 kornikzet napisał(a): > moi drodzy jak zmusić złotą rybkę by rozpoczęła dialog????? W drodze powrotnej z Sylwka jechałem z pewnym młodym człowiekiem w przedziale, którego mama śpiewała karpiowi wigilijnemu by ukoić jego zszarpane nerwy i nie "myślał" juz o szybkim końcu. Może gdybyś śpiewał swojej złotej rybce przez jakis czas to może zacznie brać udział w Twojej konwersacji.... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: zlota rybka 02.01.02, 13:42 I w ten sposób prof.Mary M. - czyli matka Mroziego znalazła poczesne miejsce na łamach łomianeckiego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa55 Re: zlota rybka 02.01.02, 13:52 I jeszcze wieksze i większe-większe i miejsce na baterie i cała podróż opisana na tym forum. ;o) ;o( Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: zlota rybka 22.01.02, 15:20 Ile czasami człowiek chciałby wypowiedzieć życzeń, ale każde następne bardziej niespełnialne od poprzedniego. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa55 Re: zlota rybka 25.01.02, 09:28 sloggi napisał(a): > Ile czasami człowiek chciałby wypowiedzieć życzeń, ale każde następne bardziej > niespełnialne od poprzedniego. Ale pi... wzystko zależy od nastawienia. Jeżeli w coś się mocno wierzy to można wszystko zmienić. Są oczywiście jeszcze Mugole, które wszystko biorą pzryziemnie i nie marzą i nie mają pięknych uczuć. ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: zlota rybka 25.01.02, 10:04 Mniemam, że póki co - wszystko Ci sie spełnia. I to jest piekne. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa55 Re: zlota rybka 25.01.02, 10:36 sloggi napisał(a): > Mniemam, że póki co - wszystko Ci sie spełnia. I to jest piekne. Między ciszą, a ciszą sprawy się kołyszą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawa55 Re: zlota rybka IP: 213.17.165.* 11.02.02, 15:43 Ja mam bardzo osobiste życzenie i mam nadzieje, że bez złotej rybki będzie spełnione. Wszystko jeszcze przecież jest zawsze przed nami i nikt nie powinien być nieszczęśliwy. Pozdrawiam i trzymajcie kciuki za moje szczęście. ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: zlota rybka 11.02.02, 15:44 Jakie to słodkie, jak się dowiem szczegółów to będę trzymał kciuki nawet u nóg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawa55 Re: zlota rybka IP: 213.17.165.* 11.02.02, 16:12 na kontakt z Tobą liczyłem wczorajszego dnia. Wielkie dzięki. miło mi będzie jeżeli będzie trzymał za mnie kciuki. Mam nasdzieje tylko, że szczerze. Będę Ci wdzięczny. Im więcej osób tym lepiej. Wszystkim bardzo dziękuję. ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawa55 Re: zlota rybka IP: 213.17.165.* 12.02.02, 08:36 sloggi napisał(a): > Jakie to słodkie, jak się dowiem szczegółów to będę trzymał kciuki nawet u nóg. Juz się dowiedziałes szczegółów??? Beznadziejnie. ;o( Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: zlota rybka 12.02.02, 09:19 Gość portalu: sawa55 napisał(a): > sloggi napisał(a): > > > Jakie to słodkie, jak się dowiem szczegółów to będę trzymał kciuki nawet u > nóg. > > Juz się dowiedziałes szczegółów??? Beznadziejnie. ;o( Nie znam szczegółów - czemu beznadziejnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
sawa55 Re: zlota rybka 12.02.02, 09:38 > > sloggi napisał(a): > Nie znam szczegółów - czemu beznadziejnie ? Jak poznasz to zrozumiesz... Co ważniejsze wydaje mi się, że złota rybka istnieje tylko w takim wymiarze, do którego nie mamy dostępu przez Nasze ograniczone umysły.;o( Odpowiedz Link Zgłoś
kornikzet Re: zlota rybka 12.02.02, 07:27 musze wam o czymś powiedzieć, otóż złota rybka - ta która to miała spełniać życzenia, ta która wieczie nienajedzona objadała pozostałe, ta która uśmierciła już nie jedną rybkę - padła. po tym jak po raz ostatni dokonała zabójstwa współlokatorki została odseparowana do pojemnika i ta dzielnie trzymała sie pływając w kółko. mocna była woda mętniała, stawała sie gęsta a ona wciąż prężnie pływała po słoiku. i tego tragicznego dnia człowiek zlitował sie nad rybką w galarecie i zmienił jej wodę! To dopływ tlenu ją zabił i czysta woda. Teraz biedna pływa po krainie wiecznego pływania:) jej miejsce zajęły jużtrzy inne, oto jak człowiek kocha swoje zwierzęta Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: zlota rybka 12.02.02, 09:18 Zgodnie z zasadą, że nie ma rybek niezastąpionych :) Odpowiedz Link Zgłoś
karina_96 Re: zlota rybka 12.02.02, 09:38 sloggi napisał(a): > Zgodnie z zasadą, że nie ma rybek niezastąpionych :) Ja jestem niezastąpiona ... Odpowiedz Link Zgłoś
sawa55 Re: zlota rybka 12.02.02, 11:13 karina_96 napisał(a): > sloggi napisał(a): > > > Zgodnie z zasadą, że nie ma rybek niezastąpionych :) > > Ja jestem niezastąpiona ... Oj jesteś niezastapiona. ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: zlota rybka 12.02.02, 11:17 Czasami to myślę, że macie z tym problem - że tylko oboje wzajemnie się rozumiecie. Wolę być rozumiany przez ogół. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa55 Re: zlota rybka 12.02.02, 12:30 sloggi napisał(a): > Czasami to myślę, że macie z tym problem - że tylko oboje wzajemnie się > rozumiecie. > Wolę być rozumiany przez ogół. Ale może ten ogół nas nie chce zrozumieć? tylko dlaczego? Mam tylko nadzieje, że przyjmie nas nasz Bóg kiedy odejść zechcemy stąd. Czy poda nam Swą rękę, a może będzie się bał... ;o( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawa55 Re: zlota rybka IP: 213.17.165.* 24.04.02, 16:48 sloggi napisał(a): > Czasami to myślę, że macie z tym problem - że tylko oboje wzajemnie się > rozumiecie. > Wolę być rozumiany przez ogół. Wczorajszego dnia przed północną, spacerowaliśmy po Parku i nawet nie wyobrażacie sobie jak pięknie jest wśród zielenii i dużej ilości wody. Rybki nie widziałem... Ale i tak życzenia chyba nie złota rybka spełnia. Wystarczy przekroczyć tylko granice siebie. Taka mała transgresja. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawa55 Re: zlota rybka IP: 213.17.165.* 25.04.02, 14:32 Transgresja młody człowieku. Co z Ciebie za studiumowicz psychologi, który to nie pamięta podstawowego hasła w psychologii współczesnej... Przekraczanie własnych barier... (np.) Pozdrawiam i do zobaczenia w piątek ;) Odpowiedz Link Zgłoś