kornel113 28.01.09, 12:45 Bo ja świetne pieczywo w Szwajcarskiej przy Staszica i wędliny u pani Stasi na bazarku, bardzo smaczne. Plus jakieś spożywcze drobiazgi. Reszta w Wawie. Czy znacie jakieś inne dobre miejca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lomianki.1 Re: Co kupujecie w Łomiankach? 28.01.09, 13:24 drób na Ogrodowej (sklep , prowadzą też sprzedaż hurtową ) Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: Co kupujecie w Łomiankach? 28.01.09, 13:34 owoce na bazarku Parmę w delikatesach szampony i inne u fryzjera wina (świetna i droga niestety Cava hiszpańska, tylko tutaj ją znalazłam) ser Edam najlepszy równiez na bazarku wędliny u Pani Stasi dawno temu udało mi się kupic piękne szpliki w sklepie na Wiślanej- (ale to taka jednorazowa akcja) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Co kupujecie w Łomiankach? 28.01.09, 13:56 Zabawki w Piccolino. Czasem garmażerkę w Aldiku (bardzo dobre, tylko drogo). Chleb z białej furgonetki w sobotę na bazarku (ostatnio się popsuł) i mają super sałatkę jarzynową. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Co kupujecie w Łomiankach? 28.01.09, 15:06 Jedzenie w mniejszych ilościach, czasami buty dla dzieci, czasami coś dla domowych animalsów, czasami coś innego, gdy nie ma czasu pojechać do miasta. No i w Tiramisu :) Odpowiedz Link Zgłoś
terrago Re: Co kupujecie w Łomiankach? 31.01.09, 07:34 Robię zakupy w moim ulubionym sklepiku przy Armii Poznań. Czasami niestety muszę wejść do syfu zwanego MarcPol. Tiramisu omijamy szerokim łukiem - kilka tygodni temu kupiłem tort...nie dało się tego jeść. Poza tym mam dość skrzywionych min nieszczęśliwych panienek tam pracujących. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Co kupujecie w Łomiankach? 31.01.09, 08:53 Na bazarku: - mięsko i wędliny w "blaszaku" - jajka( sobota-wejście od Wislanej) - kurki "grzebiące" na rosołek ( u miłej Pani) - czasami mięsko w budce przy wejściu od strony Fabrycznej - pieczywo z białej furgonetki (jak jest, bo ostatnio bardzo późno przyjeżdża) - warzywa i owoce (w różnych miejscach) W Marcpolu: - nabiał - czasami mięsko - ogórki kwaszone "Urbanek" - w tygodniu pieczywo Uwielbiam Marcpol w sobotę wcześnie rano- dużo towaru i zupełnie pusto. " U Sekuny"- sklep przy Warszawskiej obok SP1 -najlepsze faworki w Łomiankach Tiramisu- masakra! Drogo, niemiło, kolejki, sprzedają zamrożone torty- nieinformując o tym. Smok- genialny "wsiowy" sklep w którym jest wszystko Sklep metalowy w Kiełpinie- straszny bajzel ale jest wszystko co potrzeba do remontu. Myjnia obok stadionu- staram się omijać ze względów ideologicznych ale czasami nie ma wyjścia. "Zielony domek"- fryzjer męski Beata Bywam w Bumerangu( dyskwalifikuje ich parking), "U chłopaków". Omijam były Globi Odpowiedz Link Zgłoś
terrago Re: Co kupujecie w Łomiankach? 31.01.09, 17:13 ""Zielony domek"- fryzjer męski Beata" - gdzie to dokladnie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
raash Re: Co kupujecie w Łomiankach? 30.01.09, 02:06 > Chleb z białej furgonetki w sobotę na bazarku (ostatnio się popsuł) ostatnio znaczy w ciagu tygodnia ? bo przyznam że w nowym roku to raptem raz coś od nich kupowałem i chlebek był zacny jak zawsze. A co do regularnego korzystania, to: - Cukiernia, pieczywo białe na śniadanie w weekend w najbliższym sklepie (w tygodniu mam Szwajcarską obok przedszkola latorośli), czasami w Marcpolu jakieś zakupy (nabiał pakowany, warzywa jeżeli czegoś wieczorem zabraknie, ewentualnie jakieś napoje), oprócz tego Pani Weterynarz na Dobrej i myjni przy bazarku. Reszta usług/sklepów odwiedzona mniej niż raz więc trudno coś mówić o regule. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Co kupujecie w Łomiankach? 30.01.09, 09:45 raash napisał: > ostatnio znaczy w ciagu tygodnia ? bo przyznam że w nowym roku to raptem raz coś od nich kupowałem i chlebek był zacny jak zawsze. Zacny to był z rok temu, można go było jeść cały tydzień, jak prawdziwy wiejski chleb na zakwasie. A teraz już na drugi dzień robi się suchy jak wiór (mówię o ciemnym z formy). Odpowiedz Link Zgłoś
eldritch68 Re: Co kupujecie w Łomiankach? 14.03.09, 12:52 a w winestory koło Kardamonu próbowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Co kupujecie w Łomiankach? 28.01.09, 14:41 Pytanie powinno może brzmieć, czego tu nie kupujemy. Ja: sprzętu RTV i AGD, ubrań, mebli, książek, płyt, sprzetu sportowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Co kupujecie w Łomiankach? 28.01.09, 14:45 A propos. Nowy sklep sportowy powstał przy przystanku w Burakowie, był ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Co kupujecie w Łomiankach? 28.01.09, 15:03 Ten budynek to przykład niby dobrej (bo widoczny i każdy obok przejeżdża) ale w gruncie rzeczy beznadziejnej lokalizacji. Zadna firma tam sie długo nie utrzymała. Klątwa jakaś czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Co kupujecie w Łomiankach? 29.01.09, 10:34 esscort napisał: > Pytanie powinno może brzmieć, czego tu nie kupujemy. > Ja: sprzętu RTV i AGD, ubrań, mebli, książek, płyt, sprzetu > sportowego. No właśnie. Ale np dom można wybudować prawie nie wyjeżdżając z Łomianek. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Co kupujecie w Łomiankach? 29.01.09, 11:44 Choinkę świąteczną i inne krzaki Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Co kupujecie w Łomiankach? 29.01.09, 11:45 no i oczywiście pestycydy:> Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo AUCHAN wkrótce 29.01.09, 13:10 JA będę kupował wszystko w AUCHAN za 1,5 roku więc malutkie sklepiki padną!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: AUCHAN wkrótce 29.01.09, 13:18 Malutkie sklepiki dostaną pozytywnie w tyłek. Może w końcu nie będzie syfu, słabego zaopatrzenia, nędznego asortymentu i gdzieniegdzie niefajnej obsługi. Bardziej dostaną po d. Globus i Marcpol. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: AUCHAN wkrótce 29.01.09, 14:04 wszystkie nie padną. Chyba nie kupisz np. wędliny czy pomidorów w Auchan? Ale część z pewnoscia tak. Odpowiedz Link Zgłoś
boryska Re: AUCHAN wkrótce 29.01.09, 19:24 Ja wspieram Piccolino, sklep z butami koło Tiramisu i samą cukiernię oczywiście:) Kupuję też w Bumerangu, ale głównie w cześci spożywczej, bo chemiczna jest potwornie droga. Kupuję też słodycze na bazarku u Pani Słodyczowej, która powiększyła swój sklep o inny asortyment. Ostatnio na bazarku kupowałam też mięso w takim rogowym, dużym sklepie i było świeże. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociatapirusa Re: AUCHAN wkrótce 29.01.09, 20:15 Pan Stefan wykończy malutkie sklepy, na szczęście dopiero za 1,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: Co kupujecie w Łomiankach? 29.01.09, 19:51 O tak! Wędliny u Pani Stasi :) Ja jeszcze pieczywo w piekarni na Warszawskiej "Piwoński" Pyszny chlepek. Zreszta u Pani Stasi na bazarku też można dostać pieczywo od Piwońskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
terrago Re: Co kupujecie w Łomiankach? 02.02.09, 06:53 Nie ma czegoś takiego jak wędlinki i chlebek. Jest wędlina i chleb! Odpowiedz Link Zgłoś
yqb Re: Co kupujecie w Łomiankach? 02.02.09, 10:18 A mały chleb jak się nazywa? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Co kupujecie w Łomiankach? 02.02.09, 10:19 Są jeszcze pieniążki. :> Odpowiedz Link Zgłoś
lolka2007 Re: Co kupujecie w Łomiankach? 30.01.09, 15:03 owoce na bazarku wędliny u Pani Stasi pyszny chlebek w sklepie z pieczywem na bazarku (ten największy rozmiarowo) w Bumerangu drobiazgi spożywcze - sporadycznie chemię chemię niemiecką na bazarku Odpowiedz Link Zgłoś
kornel113 Re: Co kupujecie w Łomiankach? 30.01.09, 15:18 Bumerang to ten zielony sklep niedaleko Brukowej? Odpowiedz Link Zgłoś
atos55 Re: Co kupujecie w Łomiankach? 30.01.09, 16:50 Widze, ze wasze zakupowe wymagania są raczej wywindowane: wędlinki od p. Stasi, specjalne wypieki itd. Ujawnię jednak swoje - w tym kontekście - prostackie skłonności i przyznam, że najchętniej kupuje w Marcpolu na Warszawskiej. Właściwie wszystko poza owocami, warzywami i ciastami, choć gdy mnie potrzeba przyciśnie to nawet warzywa i owoce zdarza mi się tam kupić. By nie być gołosłownym, wymienię najlepsze moim zdaniem zakupy: ser żółty Holender Luz z zawartościa tłuszczu chyba tylko 18%, jogurty 0% z Sanoka, śledzie matjasy (pycha, jesli ktoś lubi śledzie) i wędzonego dorsza (gdy świeży), gorące bagietki, cukierki kawowe i czekolady Wawela (no, to jest w wielu sklepach), ogromny wybór dobrych lodów i mrożonych warzyw. Uważam, że dział mięsny jest też niezły (choć oczywiście lepiej kupować na bazarku, gdy czas pozwala). A z piekarni Piwońskiego absolutnie najlepszy jest ciemny chleb ze słonecznikiem: to jest moim zdaniem największa rewelacja łomiankowska. Ale niebezpieczna: je sie zawsze za dużo! Odpowiedz Link Zgłoś
yqb Re: Co kupujecie w Łomiankach? 31.01.09, 14:37 Ja kupuję pieczywo w najbliższym sklepie, pizzę w Parmie oraz lody w Tiramisu. Resztę w Warszawie ponieważ jest mi wygodniej i taniej. Niestety ceny wielu artykułów w Łomiankach są wyższe niż w lokalnych warszawskich sklepikach i dopóki się to nie zmieni, raczej nie będę wspierał lokalnego handlu, poza wspomnianymi powyżej wyjątkami. Pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś
jorybka1 Re: Co kupujecie w Łomiankach? 31.01.09, 15:08 Nie będę oryginalna ...wędlinka u p. Stasi , pieczywo Piwońskiego też u p. Stasi ( tak, ten ciemny ze słonecznikiem ,rewelacja ...świeży można zjeść w każdej ilości , a jak się uda nie zjeść go od razu to potem jeszcze długo jest dobry) Warzywa kupuję sporadycznie na bazarku w stoisku pierwszym od prawej za bramą od Wiślanej. Kupuję tam z sentymentu,.Kupowałam jeszcze kiedy właścicielka handlowała osobiście z samochodu. Pomidory miała pyszne w sezonie. Owoce i warzywa staram się kupować na Wolumenie . Wczoraj tam mandarynki były po 6zł a u nas na bazarku po 8 zł. Robiąc większe zakupy łatwo wyliczyć oszczędności. Jeszcze czasami u pani Słodyczowej kupuję coś ze słodyczy lub sery. Dawny Globi omijam wielkim łukiem. Obraziłam się na niego ( pisałm o tym w innym wątku). Latem lubimy wpaść na pizzę do Parmy. (od kiedy mają ogródek jest sympatycznie). Odpowiedz Link Zgłoś
magdalen1 Re: wędlinki u Pani Stasi 01.02.09, 21:42 Wszyscy tak ładnie piszecie o wędlinach. Ja niestety ostatnio się zawiodłam. Kupiłam różne wędliny (impreza) i niestety częśc z nich po 3 dniach była śliska i niejadalna. Widocznie goście za mało zjedli:) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: wędlinki u Pani Stasi 01.02.09, 21:48 Ja również nie jestem w stanie pojąć zachwytu nad wędlinami z tej budki. Odpowiedz Link Zgłoś