brycezion 29.01.09, 09:35 Premier Tusk ogłosił początek kryzysu i zapowiedział cięcia w budżecie. Czy nasza Rada wyciągnie z tego wnioski ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kmsanczia Re: Początek kryzysu 29.01.09, 09:53 Ciekawe jak to się ma do brania 2 mln kredytu na opracowania. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Początek kryzysu 29.01.09, 12:26 Kryzys versus cięcia w budżecie to nic w porównaniu z cięciem o 30% budżetu Davos. To dopiero oznacza kryzys:) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Początek kryzysu 29.01.09, 12:31 kundziuk napisała: > Kryzys versus cięcia w Davos Jeżeli to ma związek z Tuskiem, to proszę mi nic więcej nie mówić! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
molekw Re: Początek kryzysu 29.01.09, 12:34 Chyba jednak zbyt wiele od naszej rady oczekujecie. Poza wyjątkami jest to szara bezmyślna masa tocząca się leniwie od sesji do sesji. Odpowiedz Link Zgłoś
molekw Re: Początek kryzysu 29.01.09, 12:41 Każdy ma swoje. Znam trochę lepiej dwóch radnych i na razie się nie zawiodłem. Nie muszę ich reklamować sami robią to lepiej;) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Początek kryzysu 29.01.09, 12:44 Dobra, jednego zlokalizowałam. Który jest drugi? ;) Do Bry - a co, Twoim zdaniem, rada powinna zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
molekw Re: Początek kryzysu 29.01.09, 12:46 Kowalik napisz pochwal się. A może się zdziwię, może nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Początek kryzysu 29.01.09, 12:47 Pierwszy to Sylwia a kto moze być drugi? :D Odpowiedz Link Zgłoś
molekw Re: Początek kryzysu 29.01.09, 12:54 Zgadzam się pierwszy to Sylwia a drugi to radny Leszczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
molekw Re: Początek kryzysu 29.01.09, 23:07 Zapomniałem uśmieszku, widać lola słabo łapiesz. Radna Sylwia kiedyś to może i była ok. Tylko do czasu jak jej załatwili robotę przez wejścia w PO nie wiem tylko gdzie, jutro się dowiem. Z tego co się już dowiedziałem sama też już należy do tej partii. Zapisz się do partii a robota sama się znajdzie. Komuna wraca? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Początek kryzysu 29.01.09, 23:32 A co jest złego w zapisaniu się do partii? Uważam, że im więcej sensownych osób zapisuje się do partii, tym lepiej, bo jest szansa na lepsze standardy w życiu politycznym. Każdy, kto interesuje się życiem publicznym, kto sam chce jakoś w nim uczestniczyć i ma do tego predyspozycje, powinien zapisywać się do partii, która jest najbliższa jego poglądom. W przeciwnym razie zostawiamy partie (a więc i klasę polityczną) na pastwę cwaniaków i nieudaczników, ktorzy idą do polityki, bo nic im w zyciu nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Początek kryzysu 29.01.09, 23:47 Ess co ty mówisz, tam się na wejściu przechodzi pranie mózgu i podpisuje ślepą lojalkę. ;) W partii znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Początek kryzysu 29.01.09, 23:55 To samo co Esscort miał na myśli kiedyś ś.p. Kisiel pisząc za komuny w nie pamiętam już jakim tygodniku :" Bo mnie powiedział pewien dorożkarz, że wszyscy inteligenci powinni zapisać sie do Partii." No, ale inteligenci mieli swój fach, więc było jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Początek kryzysu 30.01.09, 00:03 Jesli Kisiel, to pewnie w "Tygodniku Powszechnym". Odpowiedz Link Zgłoś
radny_nie Re: Początek kryzysu 30.01.09, 07:52 brycezion napisał: > To samo co Esscort miał na myśli kiedyś ś.p. Kisiel pisząc za komuny w nie > pamiętam już jakim tygodniku :" Bo mnie powiedział pewien dorożkarz, że wszyscy > inteligenci powinni zapisać sie do Partii." Radna Sylwia robi za "wszystkich" czy za "inteligenta"? Odpowiedz Link Zgłoś
lomiankowicz Re: Początek kryzysu 29.01.09, 17:14 Jak burmistrz każo to będym ciąć..... Jak nie każo to siedzim cicho i sie niewychylomy Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Kryzys w Łomiankach 03.02.09, 12:54 Ja mogę tylko dodać, że już zaczęły się schody. Szczegółów nie podaję, ale są już redukcje etatów. Ciekaw jest tylko co dalej - Wielki Kryzys spowodował, że linia kolejowa Łomianki-Palmiry nie została zelektryfikowana www.gminalomianki.pl/?str=wsp&c=czytaj&id=132. Co spowoduje ten? Rozgrzebany plac pod Auchan? Bo jeśli chodzi o infrastrukturę miasta i gminy to nie wiem czy może być gorzej - inwestycje są i tak symboliczne (bo jak nazwać łatanie dróg żużlem, wymianę czujników zmierzchowych na latarniach czy budowę kanalizacji, która nie obejmuje nawet terenu miasta). Rok 2013 coraz bliżej www.lomianki.info/document.php?did=1011&PHPSESSID=5ffcf7091091377fdbd33727f4766061. I co? I nic? Odpowiedz Link Zgłoś
wojnowsk1 Re: Kryzys w Łomiankach 03.02.09, 13:09 Uważaj jeszcze trafisz na czarną urzędniczą listę i będziesz musiał być krytykowany na forum. W Łomianach nie ma kryzysu tutaj PO rządzi. Jak rzadzi PO nie ma kryzysu tylko jest niewielki wzrost gospodarczy. Zamienił stryjek siekerkę na kijek. Tak to chyba było? Odpowiedz Link Zgłoś
woynowski1 Re: Kryzys w Łomiankach 27.02.09, 08:26 Wojnowski straszy czarną listą. Bry nie martw się i tak jesteś na czarnej liście, która obejmuje zwolenników obecnego burmistrza i jeżeli się nie zasłużysz przyszłym kandydatom, nie zostaniesz z niej skreślony. Więc szybko zmieniaj linię! Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Kryzys w Łomiankach 27.02.09, 11:52 Ja mam się martwić ? Jestem już pewnie na paru czarnych listach. Głosy wyborców to nie moje zmartwienie. Od lat powtarzam to samo : "infrastruktura głupki", oszczędności a nie rozdawnictwo, jak krytykować to konkretnie bo inaczej to jest tylko PR. Co tu zmieniać ? Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Kryzys w Łomiankach 16.06.09, 13:02 Rząd w dobie kryzysu robi cięcia wydatków w budżecie. Łomianki wypuszczając obligacje zwiększyłyby zadłużenie. Ciekawa strategia finansowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Kryzys w Łomiankach 29.05.10, 21:47 Bry (w innym wątku) polecił mi przeczytanie tego. No to przeczytałam;) Bry, bardzo mi się podoba ten fragment Twojej wypowiedzi: > Od lat powtarzam to samo : (...) oszczędności a nie rozdawnictwo, W konfrontacji z kilkunastoma tys. wynagrodzenia za Białą Księgę brzmi bosko;) A to nie była jedyna publiczna kasa, jaką dostał jej autor;) Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Kryzys w Łomiankach 29.05.10, 22:42 Poleciłem Ci przeczytać, bo nagle odkryłaś w tamtym wątku, że jest kryzys finansów. Co do Białej Księgi, to najpierw ją przeczytaj, bo narazie to piszesz nie wiedząc o co chodzi. Skoro tak troszczysz się o finanse gminy, to uprzejmie zwracam Ci uwagę, że wydano ok. 500 tys. na opracowania GIG, SGH i PROEKO z których nie było najmniejszego pożytku. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Kryzys w Łomiankach 29.05.10, 23:10 A jaki jest (bądź był) pożytek z ksiąg w bladym kolorze??? I czytaj ze zrozumieniem i nie przekręcaj sensu moich wypowiedzi. Chciałbyś, żeby był inny burmistrz, bo u tego się już nie nachapiesz:> Obecnie rządząca ekipa już się na specjaliście-od-wszystkiego poznała i drugi raz nabrać się nie da;) Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Kryzys w Łomiankach 29.05.10, 23:30 To są nieuprawnione insynuacje. Spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś