czaj_nik 17.06.09, 08:27 Szczęście jest podobne do motyla. Gdy za nim gonisz, odlatuje i ukrywa się. Gdy jednak dasz mu spokój i zajmiesz się pożytecznymi rzeczami, zakradnie się z tyłu i usiądzie Ci na ramieniu. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woynowski1 Re: Myśl 19 (nie moja) 17.06.09, 16:25 Pomogę Ci, bo jakoś powoli wyszukujesz te myśli. Jak będziesz potrzebował więcej to napisz. Wolę być nienawidzonym za to, kim jestem, niż kochanym za to, kim nie jestem" - Kurt Cobain "Jakość wewnętrznego monologu przez całe życie to jest charakter." (Karol Irzykowski) "'Ja cierpię'. Lepiej tak powiedzieć, niż powiedzieć: 'Ten krajobraz jest brzydki'." (Simone Weil) "Wiekuista cisza tych nieskończonych przestrzeni przeraża mnie." (Pascal) "O upodobania i kolory nie należy się spierać" (maksyma łacińska) "Logika to sztuka popełniania błędów z dużą dozą pewności siebie." (Anonimowe) "Dzięki miłości człowiek może rozwiązać generalny problem ludzkiego istnienia - przezwyciężyć uczucie osamotnienia" (Fromm) "Pokochać siebie to początek romansu długiego jak życie." (Oscar Wilde) "Muzyka jest scenografią uczuć." (Lew Tołstoj) "Pesymista to dobrze poinformowany optymista." (czeskie powiedzenie) "Fitzgerald: Bogacze są inni niż my. Hemmingway: Rzeczywiście. Mają więcej pieniędzy." (w rozmowie) "Jadąc za morze niebo zmieniamy, nie duszę." (Horacy) "Starzy przyjaciele są najlepsi, podobnie jak stare buty są najwygodniejsze." (Selden) "Cynizm jest udaną próbą zobaczenia świata, jakim jest on w rzeczywistości." (Jean Genet) "Gdy rozum śpi, budzą się upiory." (Goya) "Samobójstwo: jeśli ktoś przyłoży sobie do głowy pistolet zamiast słuchawki telefonicznej." (Mrożek) "Droga człowieka do człowieka prawdziwego wiedzie przez człowieka szalonego." (Foucault) "Potrafię współczuć cudzym bólom, ale nie przyjemnościom. Jest coś dziwnie nudnego w szczęściu innych ludzi." (Huxley) "Na tym świecie istnieje tylko jedna alternatywa: rozkazywać albo słuchać." (Napoleon) "Żyć - to znaczy rodzić się powoli. Byłoby rzeczą zbyt wygodną wypożyczać sobie dusze już gotowe!" (Exupery) "Ja nie szukam, ja znajduję." (Pablo Pic ***** o) "Każdy bohater staje się w końcu nudziarzem." (Waldo Emerson) "Nawet gwiazdy płaczą razem z tym, kto płacze w nocy." (Talmud) "Jeśli człowiek nie jest pewny swej dobrej pamięci, nie powinien ważyć się na kłamstwo." (Montaigne) "Logika zabija życie." (Antoine de Saint-Exupery) "Myśli służą usprawiedliwieniu ludzkich występków, a słowa ukryciu myśli." (Voltaire) "Widzę i pochwalam lepsze, lecz wybieram gorsze." (Owidiusz) "Jak możesz wiedzieć co to sukces skoro nigdy nie zaznałeś porażki." (Morpheus do Neo) "Serce ma swoje racje, których rozum nie zna." (Pascal) "Sztuka jest sposobem wybaczania światu jego zła i chaosu." (Kołakowski) "Można by się zamknąć w łupinie orzecha i czułbym się królem nieskończonych przestrzeni, gdyby nie dręczyły mnie złe sny." (William Shakespeare) "Życie jest to opowieść idioty, pełna wrzasku i wściekłości, lecz nic nie znacząca." (William Shakspeare) "Każdy człowiek ma jakieś dobre strony. Trzeba tylko przekartkować złe." (Ernst Junger) "Człowiek mądry więcej uczy się od swych wrogów, niż głupiec od przyjaciół." (Benjamin Franklin) "W niebie anioł nie jest nikim nadzwyczajnym." (Fredo) "Pesymista? Ktoś, kto uważa, że wszyscy są równie wredni jak on, i za to ich nienawidzi." (Shaw) "Wszyscy ludzie, którzy naprawdę wierzą w siebie znajdują się w domach wariatów." (Chesterton) "Człowiek niezastąpiony to dowód duchowego ubóstwa społeczeństwa." (Kisielewski) "Ambicja to ostatni bastion porażki." (Oscar Wilde) "Lepiej nawet skończyć w pięknym szaleństwie niż w szarej, nudnej b ***** ości i marazmie." (Witkiewicz) "Konwencja przeżera nas na wskroś. Są nawet konwencjonalne sposoby przełamywania konwencji." (Elzenberg) Odpowiedz Link Zgłoś
ka72 Re: Myśl 19 (nie moja) 17.06.09, 17:00 A teraz "pałeczkę przejmie z pewnoscią:" woynowski1 Dla niego kropelka i skała która ją drąży to pojęcie abstarkcyjne. On zna tylko Google+prawoklik (cóż za piękny polonizm) myszką+copy+wklej(lub wstaw). Treść? Nie żartujcie. To nie ma żadnego znaczenia dla niego. On jest jak ten stachanowiec. Kto da więcej. A czy sensowniej woynowski1 dajesz? Pewnie nie. Czekamy na następne Twoje wklejki. Odpowiedz Link Zgłoś