lomiankowski_buc 04.08.09, 10:43 Już nie mogę doczekać się, kiedy przygazuję na nowym asfalcie kładzionym na Włościańskiej. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woynowski1 Re: Asfalt gładziutki, jak tafla szklana 04.08.09, 20:10 Aż strach sie bać!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Asfalt gładziutki, jak tafla szklana 04.08.09, 20:19 lomiankowski_buc napisał: > Już nie mogę doczekać się, kiedy przygazuję na nowym asfalcie kładzionym na Wło > ściańskiej. :) Jak długo ZWiK grzebał na Włościańskiej? Chyba rekord świata w żłówim tempie prac pobili? Za każdym razem jak nią jechałem widziałem sceny rodem z Misia lub Nie lubię poniedziałku.... Odpowiedz Link Zgłoś
catalabamaa Re: Asfalt gładziutki, jak tafla szklana 05.08.09, 09:38 Faktem mieszkancy ul Wloscianskiej doczekali sie w koncu nowego chodnika, asfaltu, pozyteczne tez beda te rozwiazania co robia przy skrzyzowaniach, ktore spowolnia troszke kierowcow. Na Jednosci Robotniczej zaczyna sie to samo :/ Doszli od Rolniczej do Warszawskiej i znowu rozkopuja od nowa, pewnie bedzie tak samo jak z Wloscianska, rozkopywanie kilkanascie razy od nowa i trwac bedzie to w nieskonczonosc. A kurzyc sie bedzie w czasie suszy, kamyczki beda strzelac spod kol samochodow i ciekawe kiedy tutaj poloza nowy asfalt bo po tym kawalku nowego od ul Warszawskiej nie ma juz ani sladu :( Odpowiedz Link Zgłoś
empik77 Re: Asfalt gładziutki, jak tafla szklana 05.08.09, 21:34 Po lekturze poprzednich wpisów mam dwie uwagi. Po pierwsze kto zapłaci za kolejne rozkopywania drogi? [oczywiście że my]. Po drugie rekord z Włościańskiej długo się nie utrzyma. Wszystko wskazuje na dobrze zapowiadający sie wynik przy budowie ronda Warszawska/Brukowa. Średnio wychodzi wycięcie jednego krzaka miesięcznie. A co będą robili w zimę jak nie będzie warunków do wycinki krzaków? Odpowiedz Link Zgłoś
woynowski1 Re: Asfalt gładziutki, jak tafla szklana 06.08.09, 15:27 Asfalt na Jedności Robotniczej od Warszawskiej mimo braku podstawowych instalacji w ulicy kład poprzedni burmistrz. I dobrze wiedział, że ulica będzie za kilka lat rozkopana. I świadomie wydał źle pieniądze. Ale liczył się efekt. Drogę zmodernizują po zakończeniu wod-kan. A to że rozryto dość nowy asfalt to zasługa poprzedników, którzy nie respektowali zasad logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
lomiankowski_buc Re: Asfalt gładziutki, jak tafla szklana 07.08.09, 11:15 catalabamaa bapisała: >>> Faktem mieszkancy ul Wloscianskiej doczekali sie w koncu nowego chodnika, > asfaltu, pozyteczne tez beda te rozwiazania co robia przy skrzyzowaniach, ktore > spowolnia troszke kierowcow. Te rozwiązania przy skrzyżowaniach to pikuś. Ja, moim 4WD przelecę przez nie z prędkością podświetlną. Odpowiedz Link Zgłoś