Dodaj do ulubionych

Dylemat przewodniczącego

17.03.13, 13:18
Bardzo ciekawą rzeczą będzie jak zagłosuje nasz piechowicki przewodniczący rady miasta w sprawie miasto czy wieś. Publicznie deklarował że zagłosuje zgodnie z tym jak w konsultacjach oddadzą głos mieszkańcy. Czyli biorąc pod uwagę że suma głosów w konsultacjach była w niewielkiej ale większości za wsią powinien głosować za wsią. Jednak jest jeszcze jedna sprawa a mianowicie czy zagłosuje zgodnie ze swoją deklaracją czy może ulegnie namowom np radnej z Górzyńca która to też publicznie powiedziała że będzie namawiała swoich kolegów radnych żeby głosowali tak jak ona czyli przeciwko wsi. Głosowanie jest już blisko i okaże się czy radni glosują zgodnie ze swoim sumieniem czy może po koleżeńsku jako klub przeciwny obecnej piechowickiej władzy.
Obserwuj wątek
    • edi.ed Re: Dylemat przewodniczącego 24.03.13, 22:28
      A co to za różnica jak za glosuje . Jesli tak jak proponują odłączyć wszystkie osiedla od miasta przekształcając je we wsie , to za rok bąda glosował aby odłaczyc osiedle młodych i przekształcić tez we wioche , szkoda ze ta kupa gnoju i chodzace krowy w srodku osiedla nie dożyły tego pomyslu , pewnie by ryczaly ze sa za . A calej tej osady wowczas gminą zostanie najwieksza wiocha Michalowice... TO BY BYLO PRZEKSZTALCENIE
      • azeta2 Re: Dylemat przewodniczącego 26.03.13, 11:58
        hehehehe ale macie dylemat... faktycznie. Ta zagrywka z miastem czy wsią to chyba po to aby od nowa podzielić Piechowice tych co na za i tych co przeciw "reformatorom"?
        w całych konsultacjach wzięło udział mniej niż 10 chyba procent mieszkańców czyli reszcie tak jak i mi wszystko jedno... jak będzie lepiej po podziale i faktycznie będą jakieś pieniądze z Unii to będę pamiętał kto był reformatorem Piechowic czy antyReformatorem jak nie będzie nic.... teraz pamiętam jednak deklaracje o wyjściu z KSWiK i to będzie dla mnie podstawa do oceny kartka wyborcza tak jak poprzednią oceniłam za wejście w ten twór :)
        • zenek.zenek1 Re: Dylemat przewodniczącego 30.11.14, 14:25
          k

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka