Dodaj do ulubionych

kosmetyki mineralne

05.01.13, 11:43
Chętnie spróbowałabym kosmetyków mineralnych (podkład, puder, róż).
Czy znacie jakieś miejsce (stacjonarne) w Warszawie gdzie można otrzymać próbny makijaż, a następnie zakupić te kosmetyki.
Trudno mi zdecydować się na nie na podstawie opisu w Internecie. A zamawianie próbek to też sporo zachodu...
Obserwuj wątek
    • 42andzia Re: kosmetyki mineralne 14.01.13, 11:34
      Akurat w warszawie to nie orientuje się ale wydaje mi się że w większych galeriach lub na pokazach kosmetycznych.
      • magdalena_1979 Kneipp . Rewelcja ! 15.01.13, 17:18
        2 tyg temu kupiłam kosmetyki kneipp migdałowy żel po prysznic, krem do twarzy oraz olejek do kąpieli pomarańcza - mandarynka stressfrei. Działanie tych prouktów na bazie ziół to rewelacja. Polecam wszystkim gorąco. Można je kupić w sklepie internetowym. kneipp.istore.pl
        • kornelia12345 Re: Kneipp . Rewelcja ! 25.02.13, 22:39
          w drogeriach na pewno dostaniesz próbki mineralnych kosmetyków, wystarczy zapytać.
          • rikol Re: Kneipp . Rewelcja ! 03.07.13, 20:18
            Kosmetyki mineralne to chwyt marketingowy. Sa w nich np. barwniki, a barwniki to po prostu zmielona skala, np. mika, albo tlenek zelaza i in. Nie rozni sie to niczym od kosmetykow nie-mineralnych, ktore sa produkowane tak samo. Co najwyzej w roznych kosmetykach moga byc rozne konserwanty i rozne mineraly (skaly zmielone). Najczestsza alergia to jest alergia na metale, a wszelkie kosmetyki kolorowe zawieraja zwiazki metali wlasnie.
    • aishaaa24 Re: kosmetyki mineralne 16.01.13, 22:16
      Moja przygoda z kosmetykami naturalnymi dopiero od niedawna się zaczęła i mój pierwszy wybór padł na Everyday minerals. Jestem mile zaskoczona, ich produktami i mogę polecić przede wszystkim uwielbiany przeze mnie matowy róż All Smiles, który idealnie dopasował sie do koloru mojej cery:))) używam również pudru rozświetlającego w jasnym koloże beżu połączonego z różem.
      Nie wiem natomiast jak sie sprawdzają ich cienie, może ktoś używa?
      • lilipad Re: kosmetyki mineralne 06.01.14, 20:09
        Ja też polecam Everyday Minerals, szczegolnie jesli ktos ma problem z alergią lub wrazliwą cerę. Ich podkłady swietnie kryją, a te sypkie cienie uratowały mnie, jak miałam potężną alergię wokół oczu a nie chciałam rezygnowac z makijazu: myswatches.com/124-sypkie-mineralne-cienie-everyday-minerals
    • kuku-na-muniu8 Re: kosmetyki mineralne 25.01.13, 13:42
      Niestety nie pomogę Ci jeżeli chodzi o sklep stacjonarny. Wiem natomiast, że na Złotych Wyprzedażach jest aktualnie promocja kosmetyków marki Era Minerals. Kiedyś używałam ich cieni do powiek, były rewelacyjne!
    • irenae Re: kosmetyki mineralne 25.01.13, 22:55
      Zapraszamy do nas na Bemowo
      Morcinka 5 lok 23 warszawa
      tiandewarszawa.pl/pl/9-maseczki?p=2
      • aishaaa24 kosmetyki mineralne 06.02.13, 18:22
        a jak nie osobiście to może internet, niektóre firmy mają czasami fajne promocje:) np www.bdelliumtools.pl/promotions polecam fajne pędzelki, sama mam dwa i dobrze sie sprawują:D
        • elamat1 Re: kosmetyki mineralne 13.02.13, 15:53
          Polecam kosmetyki Mary Kay, są fantastyczne
          • aishaaa24 Re: kosmetyki mineralne 13.02.13, 22:38
            słyszałam o nich , masz może coś sprawdzonego?
            • elamat1 Re: kosmetyki mineralne 14.02.13, 18:38
              Słyszałam i sama uzywam od ponad 2 lat. Poniewaz jestem bardzo 50+ zaczęłam od pielęgnacji twarzy, szyi i dekoldu. Podkład i puder sypki zrobiły swoje. Zapisałam sie do MK, zeby kupować taniej, póżniej kolezanki zainteresowane poprawą mojego wyglądu, zaczęły pytać o te kosmetyki, a później zaczęłam kosmetyki sprzedawać.
              Jedno mogę tylko powiedzieć, nigdy nie kupuj próbek, idź na spotkanie kosmetyczne, spróbuj i dopiero podejmuj decyzję o zakupie.
              Pozdrawiam
              • aishaaa24 Re: kosmetyki mineralne 20.02.13, 18:45
                Mmm... dobry pomysł najpierw je wypróbować u kosmetyczki, a potem podejmowac decyzje o zakupie. Tylko nie zawsze zamawiając przez internet próbki idealnie sie trafi w coś odpowiedniego. Mnie sypkie podkłady na poczatku jakoś nie przekonywały ale to tylko mylne odczucie jesli sie czegoś nie wypróbuje:)
                • elamat1 Re: kosmetyki mineralne 20.02.13, 20:40
                  Nie zamawiaj żadnych próbek przez internet, umów się z konsultantką, wypróbuj i dopiero kupuj. I nie próbki, bo takich żadna poważna konsultantka Ci nie sprzeda ( bo próbki nie są na sprzedaż).
                  Podkłady nigdy nie są sypkie.
                  Podkłady EM
                  • aishaaa24 Re: kosmetyki mineralne 25.02.13, 18:13
                    Konsultantka nie sprzeda ale jak chce jakiś produkt wypróbować to chyba jednak jakaś mniejsza ilość produktu jest lepsza niż żeby od razu pełnowartosciowy produkt kupowac, bo to sie wiaze z kosztami. Ja wole byc pewna jak juz porywam sie na kupno czegoslepszego i droazszego zebym potem nie zalowala, albo zeby mi sie nie odwidzialo;p
                    a jak nie sypkie to jakie?
                    • elamat1 Re: kosmetyki mineralne 25.02.13, 19:41
                      Umawisz się na spotkanie kosmetyczne. Robisz sobie pielęgnację, dobierasz podkład ( mocno kryjacy do cery tłustej lub roswietlajacy do cery suchej) i sypki puder mineralny. Pamiętaj - podkład to przede wszystkim ochrona. Możesz cos kupić, ale nie ma takiego obowiazku. Nie wiem, jak jest w innych Firmach kosmetycznych, natomiast w MK jeżeli w w ciągu 2 tygodni od spotkania kosmetycznego, w którym uczestniczyłaś i na którym zakupiłas jakikolwiek produkt, coś Ci nie odpowiada, bo np zaczyna szczypać twarz lub dostajesz zwykłego uczulenia, wymieniasz produkt na inny lub dostajesz zwrot kasy. Oczywiście w tym drugim przypadku musisz oddać produkt.
                      Oczywiście są również mini zestawy.
                      A tak przy okazji, moze się jakoś spotkamy, wypróbujesz kosmetyki, to nic nie kosztuje.
                      Pozdrawiam Ela
                      • aishaaa24 Re: kosmetyki mineralne 06.03.13, 21:08
                        O dziękuję Ci bardzo za propozycję bardzo chętnie bym się skusiła ale po ostatnich próbach cieni do powiek już nie pamiętam nawet jakiej firmy, bo po tym co zrobił z moimi oczami to od razu go wyrzuciłam:( Straszne uczucie pieczenia, swędzenia wiec na chwilę odstawiłam malowidła.
                        Potem czytałam gdzieś na forum że dziewczyny polecają cienie z EM wiec spróbowałam i na razie spokój więc sobie chwlę zobaczę jak długo.
                        A powiedz mi MK uczulają?
                        • elamat1 Re: kosmetyki mineralne 07.03.13, 20:39
                          Te same kosmetyki jednych uczulają, a innych nie. Kosmetyk zawsze musi być dobrany odpowiednio do rodzaju cery.
                          O jakich próbkach cieni do oczu mówisz? my takich nie mamy i nigdy nasze Klientki nic nie wyrzucają do kosza.
                          Pozdrawiam EM
                          Tak przy okazji EM to też moje inicjały, nie słyszałam o takiej firmie kosmetycznej.
                          • aishaaa24 Re: kosmetyki mineralne 19.03.13, 22:29
                            Jak juz mowiłam nie pamiętam kurcze, jakie to mnie tak strasznie uczuliły, wiem że byly potrójne i miały wzorek z kobietą z parasolką ;p wiec na pewno do nich nie wroce.
                            Teraz używam tych z Everyday minerals,( do tej pory nic sie nie dzieje,a co wiecej moge powiedziec ze oczy pomalowane wyglądaja na bardzo zadbane i świeże) wiec faktycznie śmieszny zbieg okoliczności z inicjałami.
    • kj-mariza Re: kosmetyki mineralne 07.03.13, 19:24
      klaudia-mariza.webnode.com/
    • fmbiznes Re: kosmetyki mineralne 11.03.13, 20:43
      Widzieliście takie tanie kosmetyki jak na tych stronach?
      ftp://ftp.fmworld.com/katalog_makeup_6.pdf
      perfumy.fm/files/2012/docs/katalog_perfumeryjny_nr17.pdf
      dystrybutorperfumfm.pl.tl
    • piotrekdyl Re: kosmetyki mineralne 22.05.13, 11:28
      Moim zdaniem najlepiej zamówić przez internet, na stronie www.bellezza-shop.com/ Darmowa wysyłka i czas realizacji 24h.
      • elamat1 Re: kosmetyki mineralne 23.05.13, 19:02
        A jak można te kosmetyki wcześniej wypróbować
        • lola392 Re: kosmetyki mineralne 28.05.13, 18:08
          Hej, trudno jest znalezć coś dobrego..Ja wam moge polecić super rzecz bez konserwantów . "Serum 2 h z czynnikami wzrostu " Używamy z przyjaciółka i się sprawdza rewelacyjnie :)
          Jak coś to pytajcie :)
          • kmuszka Re: kosmetyki mineralne 29.05.13, 13:18
            To jest to www.genoscope.pl/ ? O tym mówisz ? A to trzeba tylko na noc ? Tzn chodzi mi o to, że jak stosuję na noc to juz w dzień np rano zwykły krem ? Bo przeciez serum to coś silniejszego. Jak Wy to używacie i na ile Wam starcza taki słoiczek ? Będę wdzięczna za dodatkowe info.
    • czar.na19 Re: kosmetyki mineralne 03.07.13, 19:24
      Ja szczerze polecam kosmetyki mineralne gdyż są bardzo delikatne dla skóry nie podrażniają a nawet leczą zmiany skórne a nawet ten najgorszy trądzik. Jestem konsultantką Marizy, firma posiada własnie m.in.kosmetyki mineralne o których Pani wspomniała a ja bardzo chętnie udzielę wszelkich wskazówek.
      Kontakt. martyna9410@poczta.onet.pl
    • obligo Re: kosmetyki mineralne 31.07.13, 23:42
      Z kosmetyków mineralnych polecam np. cienie z Artdeco. Wybór odcieni jest ogromny !!
      • urwisekk Re: kosmetyki mineralne 29.08.13, 16:27
        Dokładnie! Te cienie artdeco są super. i te kolorki! :))
      • modzajto11 Re: kosmetyki mineralne 17.10.13, 12:19
        O tak, cienie Artdeco to naprawdę świetny wybór. Używam od lat i zawsze jestem zadowolona :)
    • artbram Re: kosmetyki mineralne 30.08.13, 08:51
      Polecam kosmetyki mineralne, fajne kolory, dobrze się nimi maluje i są zdrowe dla skory.

www.artbram.pl
    • ida_wu Re: kosmetyki mineralne 30.08.13, 22:42
      W sklepie też niekoniecznie otrzymasz próbki, najczęściej można je wypróbować na miejscu ciężko je dostać do domu. Więc może jednak warto zamówić takie przez internet, dać skórze czas na reakcję ( najlepiej pozytywną :) ) i wtedy zdecydować co jest dla Ciebie dobre?
      • marionetkam Re: kosmetyki mineralne 02.09.13, 14:09
        Ja wybralam mineraly Era Minerals i jestem mega zadowolona. Na ich stronie internetowej dziala wyszukiwarka, za pomocą której wybralam podklad dla siebie. Ale chyba można też umówić się na dobór kosmetyków z wizazystką na miejscu w Warszawie. eraminerals.pl/wyszukiwarka-podkladow
    • kiepureczka Re: kosmetyki mineralne 31.12.13, 23:48
      Ja polecam zdecydowanie kosmetyki z earthnicity jesli szukasz prawdziwych minerałów - łatwe w aplikacji i nie zatykają porów nadają się idealnie do wrazliwej cery. KWestia wprawy :)
    • 0lalina Re: kosmetyki mineralne 01.10.14, 22:38
      Biolander na ul. Francuskiej 25a ma kosmetyki Rhea z czystych minerałów. Sama używam ich od kilku lat i jestem bardzo zadowolona. Tzn. używam tylko podkładu, puder już nie jest mi potrzebny, bo podkład mocno kryje i lekko matuje, różu i czasem pudru brązującego. Cieni czy innych produktów Rhea nie używałam.
    • marionetkam Re: kosmetyki mineralne 06.10.14, 23:36
      Do Era Minerals można pojść, dobrać odpowiednie produkty, próbnego makijazu chyba nie oferują, ale byłam i kupowałam na miejscu eraminerals.pl/
    • deltaedukacja Re: kosmetyki mineralne 01.02.16, 15:00
      Chcesz nauczyć się zabiegów całkowicie za darmo?
      Nie jesteś zadowolona z efektów pracy kosmetyczki?
      Naucz się praktyki i wykonuj zabiegi samodzielnie!
      Szkoła Delta Edukacja ogłasza nabór na Kierunek TECHNIK USŁUG KOSMETYCZNYCH!
      U nas w szkole nie płacisz za NIC,
      Na zajęciach praktycznych nauczysz się zabiegów, które możesz wykonywać samodzielnie w domu!
      Za kosmetyki na zajęciach nie płacisz NIC!
      Po zakończonej nauce dostajesz tytuł TECHNIKA!
      Zapraszamy na Szewską 17/1 w Krakowie lub tel 798 149 906!
    • wellness11 Re: kosmetyki mineralne 23.09.16, 10:36
      U nas własnie w galeriach i drogeriach robią takie pokazy. I możesz też pytać w drogeriach o próbki. Nie znam innych możliwości :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      100club.pl/artykuly/12-blogow-z-przepisami-bezglutenowymi,4109.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka