mama_stasia35 Re: Kosmetykio na sucha skórę 31.05.15, 23:26 Ja z własnego doświadczenia ( mam 35 lat i w dodatku jestem alergiczką) zachęcam do wypróbowania kosmetyków Dermedic . Odpowiedz Link
bondziorro Re: Kosmetykio na sucha skórę 21.10.15, 11:54 na skórę twarzy to fitomed, a na ciało garnier czerwony Odpowiedz Link
szikod Re: Kosmetykio na sucha skórę 01.12.15, 10:09 Najlepszy jest w dużej białej tubce krem Nivea intensywnie nawilżający Odpowiedz Link
halosiema Re: Kosmetykio na sucha skórę 18.02.16, 12:50 może to zabawne ale używam zwykłego kremu nivea ;) i jest super. -- Formalności związane z zakupem mieszkania Odpowiedz Link
kosmotynka Re: Kosmetykio na sucha skórę 19.02.16, 08:57 Tylko, że krem nivea nie nawilża, tylko natłuszcza. A tu byłoby raczej potrzebne działanie nawilżające. Odpowiedz Link
laleczka0012 Re: Kosmetykio na sucha skórę 28.04.16, 01:04 A która część ciała masz konkretnie na myśli? Odpowiedz Link
miodmalina2 Re: Kosmetykio na sucha skórę 24.05.16, 11:47 Z tej serii algowej dobre jest też regenerujące serum do ciała, takie w słoiczku. Ma dosyć dobry skład, bo algi (koralowe) i olej z alg są wysoko. Poza tym serum dosyć szybko się wchłania, mam wrażenie, że ma lżejszą konsystencję niż mleczko z tej samej serii. Odpowiedz Link
taminka27 Re: Kosmetykio na sucha skórę 08.06.16, 22:11 Ja wolę lżejsze "mazidła" do ciała. Uzywam jedwabiu hydrosense z oeparola. Lubię różne balsamy ale ten najbardziej mi podchodzi. Ładnie się rozsmarowuje i nawilża super skórę. Czuję się zrelaskowana i dopieszczona. SPA nie potrzebne. Odpowiedz Link
usmiechnieta90 Re: Kosmetykio na sucha skórę 25.07.16, 10:12 Ja polecam kremy z serii Lino ziołoleku. Mają krem z mocznikiem, linourea, który bardzo dobrze nawilża oraz krem z lanoliną, linocholesterol. Są to dobre i tanie kremy, o prostym składzie. Nie podrażniają i nie uczulają. Kosztują niecałe 10 zł Odpowiedz Link
wellness11 Re: Kosmetykio na sucha skórę 13.09.16, 14:19 Ja na twarz używam kremu himalaya mocno nawilżającego a na ciało balsamu neutrogena (czerwonego). U mnie działają. Ogólnie mam bardzo suchą skórę ale nie zniszczoną ;) 100club.pl Odpowiedz Link
depresanum Re: Kosmetykio na sucha skórę 20.02.17, 23:01 Warto też wymienić takie składniki jak mocznik, kwas hialuronowy, pantenol, skwalen czy witamina E. Nie tylko silnie nawilżają, ale również prowadzą do powstania na skórze cienkiego, ochronnego filmu. Jego zadaniem jest hamowanie ucieczki wilgoci. Odpowiedz Link
jakucja_1 Re: Kosmetykio na sucha skórę 29.05.17, 09:24 Emolienty przy bardzo wysuszonej skórze są bardzo skuteczne ja używam Elodermu krem do twarzy i balsam świetnie nawilżają, a efekt pozostaje na dłużej szczególnie po zimie działają cuda. Odpowiedz Link
emiemilka90 Re: Kosmetykio na sucha skórę 31.05.17, 13:53 trzeba wykonywac raz na jakis czas olejowanie np olejkami awokado czy kokosowym w okresie letnim praktycznie codziennie także się balsamuje slim corrector + wczesniej robie peeling Odpowiedz Link
kociaczek456 Re: Kosmetykio na sucha skórę 29.08.17, 12:56 Wiele zależy od cery i naszych preferencji: tzn. czy lubimy kosmetyki naturalne czy nie przeszkadza nam kupowanie w zwykłej drogerii. Ja planuję zacząć sama robić kosmetyki, tylko na razie brak mi na to czasu. Odpowiedz Link
sulim Re: Kosmetykio na sucha skórę 03.09.19, 11:50 musze poszukac sobie jakiegoś kremu na zmarszczki bo niestety ale to jest jakiś dramat żeby coś dobrego i nie alergicznego znaleźć ;/ Odpowiedz Link
ilonsoon Re: Kosmetykio na sucha skórę 13.06.20, 10:50 Mi rewelacyjnie się sprawdził olejek do ciała z drzewem sandałowym i kurkumą. Ekstra odżywia, regeneruje i zmniejsza stany zapalne np. „Kropki” po goleniu :) Odpowiedz Link
monikaa93 Re: Kosmetykio na sucha skórę 08.04.21, 14:41 Kwestia mocno indywidualna, skóra każdego z nas potrzebuje czegoś innego. Mi sprawdza się super serum z nacynamidem z The Ordinary oraz krem nawilżający Soraya Plante na dzień. Nic mnie nie zapycha, a skóra jest bardzo ładnie nawilżona i ma wyrównany koloryt ;) Odpowiedz Link