japanunieprzerywalempanieposle 03.11.13, 11:21 czy musza sie podnosic przy chodzeniu? robi mi sie zawsze jedna zmarszczka na biodrach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nickbezznaczenia Re: spodnice olowkowe 03.11.13, 11:26 Niczego nie sugeruję, ale może jest po prostu ciut za wąska? Odpowiedz Link Zgłoś
blond_suflerka Re: spodnice olowkowe 03.11.13, 11:33 Za wąska to by się chyba własnie nie przesuwała. Może za szeroka? Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: spodnice olowkowe 03.11.13, 11:39 No niestety ja tez obstawiam że jest za ciasna. Dobrze dopasowana trzyma mocno w talii a w biodrach spokojnie leży. Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen184 Re: spodnice olowkowe 03.11.13, 11:42 za ciasna jest,przerobiłam to niestety kilka razy Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: spodnice olowkowe 03.11.13, 11:55 jest waska i mocno dopasowana ale to tez taki kroj. nie moge wziac wiekszej bo bedzie za duza w talii Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen184 Re: spodnice olowkowe 03.11.13, 12:01 ja wiem,że taki krój-ale czasem wystarczy poluzować po 2-3 mm po obu stronach- fason nie straci a komfort noszenia o niebo większy Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: spodnice olowkowe 03.11.13, 12:29 spoko sporobuje schudnac i zobacze czy to sie sprawdzi Odpowiedz Link Zgłoś
elske Re: spodnice olowkowe 03.11.13, 12:50 Zasada jest taka : jesli sukienka/ spodnica przesuwa sie w gore w trakcie chodzenia, to znaczy ze jest za ciasna w biodrach. Okolo 1 cm luzu w obwodzie bioder to minimum. Ps. Jestem krawcowa , wiec wiem na ten temat duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: spodnice olowkowe 03.11.13, 13:09 a jesli jest z elastycznego mocno materialu to znaczy ,ze zawsze bedzie sie podnosic w przeciwienistwie do tych sztywnych i mniej rozciagliwych? Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: spodnice olowkowe 03.11.13, 13:10 i jeszcze jedno. pierwszy raz mam olowkowa. to normalne, ze trzeba tak drobic kroczkami czy ja mam taka wyjatkowa waska a dole? Odpowiedz Link Zgłoś