Dodaj do ulubionych

z czym ci sie kojarzy ORIFLAME?

09.11.04, 01:34
gdybyście mieli przyporządkować jakies cechy do Oriflame - co było by
największa cechą firmy?
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 09.11.04, 10:05
      nie śmiej się, ale z Oriflame to mi się najbardziej kojarzy... szylider i
      robert :D
      • roberti.ori Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 09.11.04, 10:17
        no ładnie, ok , ale tak na poważnie to pytam się o markę ORIFLAME a nie o
        konsultantów, ale każdy ma prawo do swojego zdania i szanuje to pod warunkiem
        ze nie jest to prowokacja.
        • vitalia Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 09.11.04, 11:31
          roberti.ori napisał:

> no ładnie, ok , ale tak na poważnie to pytam się o markę ORIFLAME a nie o
          > konsultantów, ale każdy ma prawo do swojego zdania i szanuje to pod warunkiem
          > ze nie jest to prowokacja.

-Robert to nie jest żadna prowokacja.Poprostu działa na zasadzie kojarzenia
          Oriflame-szylider.Ponieważ ja na przykład nie znam kosmetyków to nie mogę nic
          powiedzieć.Ale jeszcze jedno mi się kojarzy....16 letnie
          KONSULTANTKI....Baaaardzo doświadczone.-
          Gdynia <moje miasto>
          <>>>>Szeli ir<<<<<<>
          • roberti.ori Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 09.11.04, 12:00
            tak na marginesie to wspomnę tutaj o 13 latkach pracujacych w AVON, wiek jak
            widzicie nie ma znaczenia bo kta tak na prawdę zapewni że 16 latkach zna się
            gorzej na kosmetykach niz pani po 30, to że nie znasz kosmetyków daje do
            myslenie, czy pozwolisz abym cię w nie wprowadził, uczynię to z miłą chęcią
      • vitalia Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 09.11.04, 11:28
        faktycznie ,jak usłyszę Oriflame....to natychmiast widzę walczącego jak lew
        szylidera.I chyba tak mi już zostanie.
      • mmagda81 Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 14.06.05, 16:58
        Przedewszystkim dobra jakośc dla mnie lider na rynku kosmetycznym
    • reirei Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 09.11.04, 15:50
      dobre, szwedzkie kosmetyki, niestety większość jest jak dla mnie za droga. aha
      i jeszcze nieporęczny katalog, który nigdy mi się nie mieści do torebki :)
      • vitalia Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 09.11.04, 21:07
        Drogie kosmetyki ?,,,,To pojęcie względne.Ja lubię zapach kremu do rąk
        Oriflame,który dostałam kiedyś w prezencie.Nie lubię natomiast tego różowego
        kolorku wszędzie..Ale to tylko moje zdanie, bo wielu osobom może się podobać.
        ______Robert ,na kosmetyce to ja się znam..!! i to dobrze, ale mnie interesuje
        coś czego Oriflame nie ma.......
        • roberti.ori Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 09.11.04, 21:22
          co cie interesuje? pytam z czystej ciekawości
        • 1szylider Rózowy? Bez jaj! 19.01.05, 13:06
          vitalia napisała:

> Drogie kosmetyki ?,,,,To pojęcie względne.Ja lubię zapach kremu do rąk
          > Oriflame,który dostałam kiedyś w prezencie.Nie lubię natomiast tego różowego
          > kolorku wszędzie..Ale to tylko moje zdanie, bo wielu osobom może się
          podobać.
          > ______Robert ,na kosmetyce to ja się znam..!! i to dobrze, ale mnie
          interesuje
          > coś czego Oriflame nie ma.......

Witam!

Rózowy przestal byc barwa Oriflame ca 8 lat temu, wtedy tez wycofano
          ostatecznie nasze slynne rózowe jaja...

Teraz rózowego jest bardzo malo, o ile pamietam to tylko silk jest rózowa oraz
          tender care, a pozatem chyba juz nic?

Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach...
          Pozdrawiam i zapraszam!
          gg 172 85 85
    • justa_79 Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 10.11.04, 10:08
      wczoraj jeszcze coś tu dodałam.... dziś tego nie ma. usunąłeś mój post???
      • roberti.ori Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 10.11.04, 10:22
        usunołem ze wzgledu na brak skojarzeń Oriflame z nie miła właścicielką
        mieszkania. pytanie dotyczy marki a nie stosunków miedzyludzkich
        • justa_79 Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 10.11.04, 15:12
          ale pytanie brzmi: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? i mnie właśnie z tym się
          kojarzy. a z Twojej odpowiedzi można wyciągnąć wniosek, że nie można tu pisać
          nic, co uznasz za be. nie po raz pierwszy nasuwa sie skojarzenie z latami
          cenzury... chyba lubiłeś ten czas, prawda? ;) tak, wiem już, że mnie
          zamordujesz i usuniesz mój post ;)
          • roberti.ori Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 10.11.04, 20:27
            nie usune postu ale naprawdę proszę o skojarzenia z marką Oriflame nie z ludżmi
            ponieważ charakterów jest tele ile ludzi i nie mozna utożsamiać marki z jednym
            z nich. natomiast nie mozecie wypowaiadać się jaki jestem poniewaz mnie nie
            znacie, a forum jest formą pisanej komunikacji , gdzie nie widać mimiki ani tez
            nie mozna usłyszeć tonu wypowiedzi i nikt do końca nie może byc pewien jaki
            jest prawidłowy przekaz wypowiedzi.
            • justa_79 Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 11.11.04, 10:34
              dokładnie to samo miałam pisać o tym, że się nie znamy tak naprawdę... i
              uważam, że nie am sensu się sprzeczać tylko dlatego, że reprezentujemy inne
              firmy. bo może każde z nas jest całkiem sympatyczną osobą ;)

ale i tak uważam, że w przypadku firm sprzedaży bezpośredniej to konsultant
              jest wizytówką firmy i dlatego skojarzenia personalne są jak najbardziej na
              miejscu. widocznie akurat mam pecha, że nie spotkałam dotąd miłej konsultantki
              Ori.
              • martaori Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 15.11.04, 11:48
                Pierwsze skojarzenie to Naturalne kosmetyki, drugie o bardzo dobrej jakości i
                trzecie cana dość wysoka. Takie cechy najczęsciej słyszę na promocjach w
                kontaktach z ludzmi. Popieram wszystkie.
                • newsstand Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 30.11.04, 04:49
                  nie ma czegos takiego jak "naturalne kosmetyki"

martaori napisała:

> Pierwsze skojarzenie to Naturalne kosmetyki
                  • justa_79 Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 30.11.04, 09:48
                    dlaczego tak sądzisz? są przecież kosmetyki wyprodukowane tylko z naturalnych
                    składników, nawet konserwantami w nim są nie substancje chemiczne, a roślinne,
                    albo zamiast konserwantów są pakowane próżniowo i to zapewnia im świeżość.
                    • newsstand Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 01.12.04, 06:50
                      justa przeczytaj sobie to (po ang.):

www.cosmeticscop.com/learn/article.asp?PAGETYPE=ART&REFER=SKIN&ID=133
                      • justa_79 Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 01.12.04, 09:46
                        ciekawy artykuł, ale nie przekonuje mnie, że kosmetyki oparte wyłącznie na
                        sztucznych składnikach są lepsze. wiadomo, że naturalne składniki mogą
                        powodować alergię, ale jeśli się wie, na co jest się uczulonym, o wiele łatwiej
                        rozpoznać w składzie aloes, rumianek czy miód niż jakieś związki chemiczne.
                        trzeba się kierować nie reklamą, a rozsądkiem. ja nie ufam ślepo producentom,
                        którzy mówią, że produkują naturalne kosmetyki. ja patrzę na ich skład - i to
                        mi wystarczy.
    • cirillla Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 09.12.04, 12:48
      Hmmm..mi sie Oriflame kojarzy z trudnym dojazdem do "sklepu" hurtowni czy jak to
      nazwac-skladu gdzie mozna odebrac kosmetyki(bylam konsultantka)i z lekkim brudem
      w tymze magazynie(moze tylko w poznaniu tak jest),z niemilymi paniami w
      okienkach,z zaplata za kupno-4 zlote..i z bardzo milym!!sposobem zwrotow czyli
      wystarczy przysc i oddac(tak bylo rok temu:))) a jesli chodzi o same
      kosmetyki-pielegnacja droga i srednia za to swietna kolorowka jak dala
      mnie-zwlasza cienie do powiek i eyelinery..aha-i ten slogan naturalne kometyki
      ciut przesadzony..bo np kupilam tonik do cery suchej i nie mial nic z wyciagu
      maliny tylko jakies witaminki co w kazdym badzienym kosmetyku sa..Tak-sklad
      kosmetykow Ori pozotawia co do atrakcyjnosci wiele do zyczenia!!!plus duzo
      uczulen.Generalnie to buuu..srednio.
      • roberti.ori Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 09.12.04, 13:32
        widać jesteś mało zadowolona z życia, ale to twój pogląd i masz do niego prawo.
    • vinca Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 10.12.04, 21:11
      Mnie tez Oriflame kojarzy się z Szyliderem i Robertem;-)) I jeszcze ze Scorupco
      i jej dziwnym głosem. Nic na to nie poradzę.
      • cirillla Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 10.12.04, 22:10
        taaaa chyba jednak nie mam depresji drogi roberto:)wrecz przeciwnie:)
        nie bede cie prowokowac wiec bo cos mi sie wydaje ze ty jestes troszke
        niedowartosciowanym czlowiekiem:)i nie chce przyczynic sie do jakiejs tragedi;)
        ps.a Izabela jest na okladce najnowszego Twojego Stylu:)umalowana kosmetykami
        Oriflame:)wiec calkiem niezle:P
        • roberti.ori Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 11.12.04, 10:52
          nie znasz mnie więc nie możesz się wypowiadać na ten temat, zapytaj ludzi
          którzy mnie znają, ich opinia może byc bardziej wiarygodna. forum nie jest po
          to by dowartościowywać sie jako administrator, założone jest z myślą o innych
          konsultantach oriflame którzy tak jak moi sa rozsypani po całej Polsce i nie
          zawsze maja kogoś pod ręką kogo moga się zapytać. W miescie w którym teraz
          obecnie mieszkam jest przesyt avonu więc jestem na bieżąco z mitami które
          tworzy aby nie spadła liczba klientów, która notabene i tak z miesiąca na
          miesiąc im się kurczy. W moich grupach pracuja ludzie związani w przeszłości z
          avonem którzy sami kiedys wymyslali i tworzyli takie mity. potraktujcie moje
          wypowiedzi na ten temat jako wskazówki do rozmów z klientami a nie jako
          szukanie zaczepki i jakąś dziwną wojnę z avonem. handel nie jest zyciem tylko
          forma zarabiania pieniędzy!!!!!!!!!!
          • ania_aneczka Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 11.12.04, 23:44

"widać jesteś mało zadowolona z życia, ale to twój pogląd i masz do niego prawo."

Robert ja tez jestem za ori, sprzedaje 5 lat i tylko dwie klientki byly na cos
            uczulone, poza tym duzo zadowolonych klientow i dobrych opinii. Coraz czesciej
            slysze wlasnie o uczuleniach z avonu, ale to nieistotne. Przeciez uczulenie to
            nic innego, jak indywidualna rekcja skory na jakis produkt. Jednemu nie pasuje
            to, co drugi bedzie uwielbial.
            Kazdy ma wolna wole i moze kupowac kosmetyki gdzie chce. Ja nikogo nie namawiam,
            doradzam jedynie.

Ale jak mozna komus tak napisac, jak Ty? (widać jesteś mało zadowolona z życia,
            ale to twój pogląd i masz do niego prawo.) Kazdy uzywa tego, co chce i takim
            pisaniem tylko zrazasz ludzi do naszej swietnej firmy-dla mnie ona jest
            swietna-to jest moje indywidualne zdanie.
            • roberti.ori Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 12.12.04, 02:23
              ok,ok. odpis bezsensu jak i wypowiedż. widziałem jak produkuje się kosmetyki
              oriflame i mam jakiś dostep do informacji, więc proszę nie piszcie że skład na
              opakowaniu to lipa bo w srodku badziewie. wiem że nie sa to najwyższej jakości
              produkty bo wtedy ich cena musiała by wzrosnąć nie ziemsko tak do 1000 i w
              górę , ale nigdzie nie znajdziecie tak dobrej jakości za ta cenę co w ori.
              • montefirmyzott Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 16.12.04, 10:46
                MNIE ORIFLAME KOJARZY SIE Z BARDZO DOBRYMI KOSMETYKAMI, CHOCIAZ NIEKTORYMI
                BYŁAM ZAWIEDZIONA.ALE TO KWESTIA INDYWIDUALNYCH POTRZEB.IDEALNE SA CIENIE DO
                POWIEK Z JEDWABIEM, LEPSZYCH NIE UZYWAŁAM NIGDY, NAWET TE O WIELE DROZSZE BYŁY
                NIZSZEJ JAKOSCI.POZA TYM ORIFLAME MA SLICZNE ZAPACHY, NP. delice, KTORY JEST
                NIESTETY WYCOFYWANY ZE SPRZEDAZY!ZASTAWIAM SIE TYLKO, CZY PRZYPADKIEM ORIFLAME
                NIE PRODUKUJE NA POLSKI RYNEK, TAK JAK WIĘKSZOSC ZAGRANICZNYCH FIRM, KOSMETYKOW
                NIZSZEJ JAKOSCI?
                • 1szylider Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 19.01.05, 13:27
                  montefirmyzott napisała:

> MNIE ORIFLAME KOJARZY SIE Z BARDZO DOBRYMI KOSMETYKAMI, CHOCIAZ NIEKTORYMI
                  > BYŁAM ZAWIEDZIONA.ALE TO KWESTIA INDYWIDUALNYCH POTRZEB.IDEALNE SA CIENIE DO
                  > POWIEK Z JEDWABIEM, LEPSZYCH NIE UZYWAŁAM NIGDY, NAWET TE O WIELE DROZSZE
                  BYŁY
                  > NIZSZEJ JAKOSCI.POZA TYM ORIFLAME MA SLICZNE ZAPACHY, NP. delice, KTORY JEST
                  > NIESTETY WYCOFYWANY ZE SPRZEDAZY!ZASTAWIAM SIE TYLKO, CZY PRZYPADKIEM
                  ORIFLAME
                  > NIE PRODUKUJE NA POLSKI RYNEK, TAK JAK WIĘKSZOSC ZAGRANICZNYCH FIRM,
                  KOSMETYKOW
                  >
                  > NIZSZEJ JAKOSCI?

Witam!

W przypadki Oriflame raczej nie jest mozliwe produkowanie kosmetyków gorzej ja
                  jakosci na jakikolwiek rynek, bo to by sie firmie po prostu nie oplacilo...

To Polska jest II gim rynkiem firmy, wiec bardzo prestizowym.

Zreszta skad takie przekonanie, ze na Polske ida gorsze produkty z innych firm?

Pozdrawiam i zapraszam!
                  gg 172 85 85
                  • justa_79 Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 20.01.05, 11:20
                    1szylider napisał:
                    > Zreszta skad takie przekonanie, ze na Polske ida gorsze produkty z innych
                    firm?

jest powszechne przekonanie odnośnie produktów większości firm. użytkowniczki,
                    które miały okazję porównać ten sam produkt na rynku polskim i zachodnim
                    twierdzą, że te w Polsce są znacznie gorsze. również składy identycznych na
                    pozór kosmetyków czasami się różnią i zdarza się, że np. podkład na rynek
                    zachodni ma lepsze filtry (nie wyższe, tylko bardziej stabilne) niż ten na
                    rynek polski. poza tym, w Polsce są podobne niższe normy dotyczące jakości
                    kosmetyków.
                    • 1szylider Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 20.01.05, 12:15
                      justa_79 napisała:

> 1szylider napisał:
                      > > Zreszta skad takie przekonanie, ze na Polske ida gorsze produkty z innych
                      >
                      > firm?
                      >
                      > jest powszechne przekonanie odnośnie produktów większości firm.
                      użytkowniczki,
                      > które miały okazję porównać ten sam produkt na rynku polskim i zachodnim
                      > twierdzą, że te w Polsce są znacznie gorsze. również składy identycznych na
                      > pozór kosmetyków czasami się różnią i zdarza się, że np. podkład na rynek
                      > zachodni ma lepsze filtry (nie wyższe, tylko bardziej stabilne) niż ten na
                      > rynek polski. poza tym, w Polsce są podobne niższe normy dotyczące jakości
                      > kosmetyków.
                      >

Witam!

Ja nie sadze, aby dotyczylo to Oriflame, choc trzeba pamietac o róznych normach
                      w róznych krajach...

Np duze klopotymial kiedys HL gdy u nas byly duze cla na czekolade i produkt z
                      czekolada kosztowal u nich krocie, ze nawet rezgnowali z jego dostarczania na
                      polski rynek..

Pozdrawiam i zapraszam!
                      gg 172 85 85
                  • malwaaa Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 26.01.05, 20:30
                    Hm...no nie wiem jak z tą jakością Ori. Weszałam na stronę Ori, żeby przejrzeć
                    katalog. Pierwszy produkt: Tender Care. Skład: petrolatum, caprylic/capric
                    triglyceride, paraffinum liquidum, paraffin, cera alba, acetylated lanolin,
                    cetyl alcohol, butylparaben, bha. Bez mała 3 pierwsze składniki to produkty
                    destylacji ropy naftowej, tzw. wypełniacze, od których firmy zaczynają
                    odchodzić, dlatego, że składniki w nich rozpuszcznone nie przenikają do skóry,
                    tylko zostaja na powierzchni. Jest tu też lanolina, czyli wosk zwierzęcy
                    otrzymywany podczas czyszczenia wełny owczej, który jest pochodną cholesterolu
                    oraz kwasu palmitynowego. Znalazłam jeszcze podobny skład w innych kremach.
                    Eh...no to jak to w końcu jest?
                    A tak a propos. Była kiedyś taka seria morska bodajże. Jasnoniebieskie
                    opakowanie z muszelką. Nie pamiętam jak się nazywała. Jest coś może teraz o
                    podobnym zapachu?
                    • 1szylider Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 26.01.05, 20:44
                      malwaaa napisała:

> Hm...no nie wiem jak z tą jakością Ori. Weszałam na stronę Ori, żeby przejrzeć
                      > katalog. Pierwszy produkt: Tender Care. Skład: petrolatum, caprylic/capric
                      > triglyceride, paraffinum liquidum, paraffin, cera alba, acetylated lanolin,
                      > cetyl alcohol, butylparaben, bha. Bez mała 3 pierwsze składniki to produkty
                      > destylacji ropy naftowej, tzw. wypełniacze, od których firmy zaczynają
                      > odchodzić, dlatego, że składniki w nich rozpuszcznone nie przenikają do skóry,
                      > tylko zostaja na powierzchni.

+++Wypelniacze sa konieczne do rozcienczenia substancji czynnej, bo przeciez
                      nie moga byc podawane w zbyt silnym stezeniu.
                      To samo masz wszedzie, np w lekach jest to masa tabuletae.
                      Koniaki, czy najdrozsze malty, to tez spirytus rozcienczony woda, a jednak...
                      :)))

Jest tu też lanolina, czyli wosk zwierzęcy
                      > otrzymywany podczas czyszczenia wełny owczej, który jest pochodną cholesterolu
                      > oraz kwasu palmitynowego. Znalazłam jeszcze podobny skład w innych kremach.
                      > Eh...no to jak to w końcu jest?
                      > A tak a propos. Była kiedyś taka seria morska bodajże. Jasnoniebieskie
                      > opakowanie z muszelką. Nie pamiętam jak się nazywała. Jest coś może teraz o
                      > podobnym zapachu?

+++Oczywiscie!
                      Cala kolekcje znajdziesz tu:
                      www.oriflame.pl/prod/catalog/BrandCategory.jhtml?CATID=hbOceanAlgae
                      • malwaaa Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 26.01.05, 20:59
                        Owszem są potrzebne, ale tak jak pisałam odchodzi się od mineral oil i
                        składników pochodzenia zwierzęcego. Eh...
                        Jeśli chodzi o serię, o którą się pytałam...podałeś mi link do serii z algami, a
                        znalazłam też antypespirant z serii marine. Która zatem jest odpowiednikiem tego
                        czego poszukuję?
                        • 1szylider Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 26.01.05, 23:01
                          malwaaa napisała:

> Owszem są potrzebne, ale tak jak pisałam odchodzi się od mineral oil i
                          > składników pochodzenia zwierzęcego. Eh...
                          > Jeśli chodzi o serię, o którą się pytałam...podałeś mi link do serii z
                          algami,
                          > a
                          > znalazłam też antypespirant z serii marine. Która zatem jest odpowiednikiem
                          teg
                          > o
                          > czego poszukuję?
                          >

Witam!

UFFF

Chyba to:
                          www.oriflame.pl/prod/search/BasicSearch.jhtml?_DARGS=%2Fprod%2Fcommon%2FQuickLinkSearch.jhtml

Szukalem chyba z godzine, bo komus sie poplatalo i zamiast podac stara dobra
                          serie marine, gdzies to porozbijali w styczniowym katalogu, w lutowym, jednak
                          zarzadzili powrót do normalnosci, wiec znowu bedzie jako seria.

A ja jak ten d... znalazlem w lutowym katalogu i odnosilem do styczniowego
                          elektronicznego:)))

Pozdrawiam i zapraszam!
                          gg 172 85 85
                          • malwaaa Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 27.01.05, 11:17
                            Pod podanym adresem jest tylko wyszukiwarka :(
                            • 1szylider Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 27.01.05, 11:59
                              malwaaa napisała:

> Pod podanym adresem jest tylko wyszukiwarka :(

Witam!

OK!

Sokoro znowu sie nie udalo, to zrób to, co ja:

wpisz do wyszukiwarki slowo "morski" wyskocza Ci rowniez tusze i cos jeszcze
                              ale i cala seria morska...

Pozdrawiam i zapraszam!
                              gg 172 85 85
                        • justa_79 Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 27.01.05, 10:01
                          lanolina, no pięknie. to już wiem, na czym polega "naturalność" kosmetyków Ori -
                          wszak zwierzęta to sama natura :)
                          • 1szylider Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 27.01.05, 12:02
                            justa_79 napisała:

> lanolina, no pięknie. to już wiem, na czym polega "naturalność" kosmetyków
                            Ori
                            > -
                            > wszak zwierzęta to sama natura :)

Witam!

Mleko, miod i jedwab, to tez produkty zwierzece...

A komu przeszkadza lanolina..?

Chyba tylko Juscie, która nie mogac odniesc sukcesów w nuskinie ani w avonie
                            msci sie w ten sposób na Oriflame, zobacz jej pelny furii atak w saloniku
                            albicilli...

Pozdrawiam i zapraszam!
                            gg 172 85 85
    • cirillla Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 16.12.04, 14:53
      Cale to przepychanie pomiedzy Robertem a kons.Avonu przypomina mi konskie zaloty
      i ma elementy flirtu:)kto sie czubi ten sie lubi:)Nie mozemy pozostac przy
      normalnych relacjach??
      • justa_79 Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 17.12.04, 10:03
        ależ oczywiście, że lubimy Roberta, i to bardzo ;) i Martę też :)
    • esk16 Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 26.01.05, 10:01
      z delikatnością, ukojeniem dla skóry- to jeśli chodzi o kosmetyki :)
      mam już katalog na luty i jest w nim to czego z mamą od dawna szukałyśmy (choć
      ja bardziej ;)) biała seria kosmetyków do pielęgnacji cery wrażliwej jest po
      prostu strzałem w dziesiątke! miałyśmy kiedyś, z rok temu krem na dzień i muszę
      przyznać, że jest rewelacyjny!!!! mam bardzo delikatną cerę i on świetnie się
      spisywał :) tylko czemu w katalogu opisano to jako nowość???

jeśli chodzi o firmę- jakość, idąca w parze z dość wysoką ceną (co nie zawsze
      jest minusem, bowiem wpływa na specyficzny odbiór firmy i marki)
      zaangażowanie- konsultantów ;) czego dowodem jest choćby to forum ;)

pozdrawiam
      esk16
      • justa_79 Re: z czym ci sie kojarzy ORIFLAME? 26.01.05, 10:12
        esk16 napisała:
        > tylko czemu w katalogu opisano to jako nowość???

bardzo popularne posunięcie wielu firm kosmetycznych, czyli tzw. odświeżenie
        marki, produktu. polega na bardzo nieznacznej zmianie składu albo nawet zmianie
        samego opakowania i już można to sprzedawać z napisem "nowość".
        • 1szylider Calkowita NOWOSC 26.01.05, 19:16
          Witam!

To raczej pomysl marketingowy aby w serii dla circa about 25 wprowadzic serie
          dla wrazliwych jest nasza tradycja, jak rowniez bialy korol tej serii.

Natomiast repcetury sa calwicie NOWE, poprzednie kolekcje o tym przeznaczeniu
          nie zawieraly ani kwasu hialuronowego ani koeznzymy Q10, ani tez zmijowca, ani
          masla shea ( maslosz).

Jak zwykle bedzie kolejny przeboj Oriflame...
          Pozdrawiam i zapraszam!
          gg 172 85 85
          • vitalia Re: Calkowita NOWOSC 27.01.05, 20:35
            1szylider napisał:

> Witam!
            >
            > To raczej pomysl marketingowy aby w serii dla circa about 25 wprowadzic serie
            > dla wrazliwych jest nasza tradycja, jak rowniez bialy korol tej serii.
            >
            > Natomiast repcetury sa calwicie NOWE, poprzednie kolekcje o tym przeznaczeniu
            > nie zawieraly ani kwasu hialuronowego ani koeznzymy Q10, ani tez zmijowca,
            ani
            > masla shea ( maslosz).
            >
            > Jak zwykle bedzie kolejny przeboj Oriflame...
            > :)))
            > Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach...
            > Pozdrawiam i zapraszam!
            > gg 172 85 85

No szyl,,tylko nie mów ,że kwas hialurynowy to jakaś nowość albo masłosz czy
            koenzym Q10 który zresztą zawiódł oczekiwania co do swej skuteczności..
            Ale jeśli to nowości w Ori to co innego..
            • 1szylider Re: Calkowita NOWOSC 27.01.05, 21:13
              vitalia napisała:

> 1szylider napisał:
              >
              > > Witam!
              > >
              > > To raczej pomysl marketingowy aby w serii dla circa about 25 wprowadzic s
              > erie
              > > dla wrazliwych jest nasza tradycja, jak rowniez bialy korol tej serii.
              > >
              > > Natomiast repcetury sa calwicie NOWE, poprzednie kolekcje o tym przeznacz
              > eniu
              > > nie zawieraly ani kwasu hialuronowego ani koeznzymy Q10, ani tez zmijowca
              > ,
              > ani
              > > masla shea ( maslosz).
              > >
              > > Jak zwykle bedzie kolejny przeboj Oriflame...
              > > :)))
              > > Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach...
              > > Pozdrawiam i zapraszam!
              > > gg 172 85 85
              >
              >
              > No szyl,,tylko nie mów ,że kwas hialurynowy to jakaś nowość albo masłosz czy
              > koenzym Q10 który zresztą zawiódł oczekiwania co do swej skuteczności..
              > Ale jeśli to nowości w Ori to co innego..

Witam!

Oj vitala, vitala, niepoprawna vitala, znowu szukasz zaczepki...

Te substancje sa znane i wykorzystywane prze Oriflame od wielu lat, co
              wiedzilabys gdybys nie byla az tak zacietrzewiona, a bardziej otwarta na
              swiat...

Natomiast te receptury sa calkowicie nowe.

Oparte sa o sprawdzone i gruntownie przebadane substancje czynne i kwasnie
              dlatego, ze naleza do tak znanych zostaly zastosowane dla cery wrazliwej.

Ale tego vitala zrozumiec nie potrafi...

NB Oriflame byl jedna z pierwszych firm kosmetycznych kwas hialuronowy, która
              wprowadzila kwas hialurunowy Q10, oraz sheabutter do swoich recetur.

Wiec znowu pudlo vitali, co nie dziwi skoro ona strzela na oslep:))))

Pozdrawiam i zapraszam!
              gg 172 85 85
              • vitalia Re: Calkowita NOWOSC 28.01.05, 20:44
                1szylider napisał:

> vitalia napisała:
                >
                > > 1szylider napisał:
                > >
                > > > Witam!
                > > >
                > > > To raczej pomysl marketingowy aby w serii dla circa about 25 wprowa
                > dzic s
                > > erie
                > > > dla wrazliwych jest nasza tradycja, jak rowniez bialy korol tej ser
                > ii.
                > > >
                > > > Natomiast repcetury sa calwicie NOWE, poprzednie kolekcje o tym prz
                > eznacz
                > > eniu
                > > > nie zawieraly ani kwasu hialuronowego ani koeznzymy Q10, ani tez zm
                > ijowca
                > > ,
                > > ani
                > > > masla shea ( maslosz).
                > > >
                > > > Jak zwykle bedzie kolejny przeboj Oriflame...
                > > > :)))
                > > > Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach...
                > > > Pozdrawiam i zapraszam!
                > > > gg 172 85 85
                > >
                > >
                > > No szyl,,tylko nie mów ,że kwas hialurynowy to jakaś nowość albo masłosz
                > czy
                > > koenzym Q10 który zresztą zawiódł oczekiwania co do swej skuteczności..
                > > Ale jeśli to nowości w Ori to co innego..
                >
                >
                > Witam!
                >
                > Oj vitala, vitala, niepoprawna vitala, znowu szukasz zaczepki...
                >
                > Te substancje sa znane i wykorzystywane prze Oriflame od wielu lat, co
                > wiedzilabys gdybys nie byla az tak zacietrzewiona, a bardziej otwarta na
                > swiat...
                >
                > Natomiast te receptury sa calkowicie nowe.
                >
                > Oparte sa o sprawdzone i gruntownie przebadane substancje czynne i kwasnie
                > dlatego, ze naleza do tak znanych zostaly zastosowane dla cery wrazliwej.
                >
                > Ale tego vitala zrozumiec nie potrafi...
                >
                > NB Oriflame byl jedna z pierwszych firm kosmetycznych kwas hialuronowy, która
                > wprowadzila kwas hialurunowy Q10, oraz sheabutter do swoich recetur.
                >
                > Wiec znowu pudlo vitali, co nie dziwi skoro ona strzela na oslep:))))
                >
                >
                > gg 172 85 85

tak ci się tylko wydaje szyl....ale co tam ciesz się..
                a ja zaczepki nie szukam ,bynajmniej . Jestem ponad to.
                • 1szylider Re: Calkowita NOWOSC 28.01.05, 20:54
                  vitalia napisała:

>
                  >
                  > tak ci się tylko wydaje szyl....ale co tam ciesz się..
                  > a ja zaczepki nie szukam ,bynajmniej . Jestem ponad to.

Witam!

Jak przypuszczalem nie masz argumentów...

I nie odwracaj kota ogonem, bo kazdy moze przejrzec poprzednie watki i
                  sprawdzic kto kogo zaczepial i w jakim tonie...

Oj vitala, vitala, a juz myslalem,ze wydoroslalas...

Pozdrawiam i zapraszam!
                  gg 172 85 85
                  • leenay Re: Calkowita NOWOSC 19.02.05, 20:10
                    Abstrachujac od bezsensownych zazdrosnych komentarzy pań zwolenniczek
                    konkurencji,mi Oriflame koajrzy sie z trybem życia,a jeżeli chodzi o kosmetyki-
                    uzywałam wcześniej a zapisałam sie,bo kupowałam je niemal hurtowo;)
                    Nasze kosmetyki są przede wszystkim dobrej jakości i wydajne.Cena nie
                    wsyzstkich odstrasza,co widzę po wysokosci kwot,na jakie robią zakupy u mnie
                    moje klientki.
                    Co sie tyczy naturalnych składników-moze byś,Justynko,cos mi powiedziała-bo
                    obiło mi sie o uszy nie raz i nie dwa,ze Avon niektóre kremy do twarzy
                    produkuje na bazie...smalcu!!!Nie wiem jak Ty,ale ja wolę jednak jedwab...albo
                    minerały...
                    • 1szylider Re: Calkowita NOWOSC 19.02.05, 22:08
                      leenay napisała:

> Abstrachujac od bezsensownych zazdrosnych komentarzy pań zwolenniczek
                      > konkurencji,mi Oriflame koajrzy sie z trybem życia,a jeżeli chodzi o
                      kosmetyki-
                      > uzywałam wcześniej a zapisałam sie,bo kupowałam je niemal hurtowo;)

+++Bardzo częsta droga od klientki do konsultantkipotem liderki. jedna z moich
                      Dyrektorek sponsorująca bardzo duzo preferuje i stosuje prawie wylacznie te
                      metode rekrutacji...

> Nasze kosmetyki są przede wszystkim dobrej jakości i wydajne.Cena nie
                      > wsyzstkich odstrasza,co widzę po wysokosci kwot,na jakie robią zakupy u mnie
                      > moje klientki.

+++NO oczywiscie! Przy najwyższej jaości mamy ceny srednie, które jeszcze
                      obiżamy o 30% sponsorujać klientki. Ja czesciej spotykam sie z zarzutem, a
                      czemu to takie tanie i dlatego od lat domagam sie od PT Kierownictwa, aby
                      wprowadzalo serie, które podnie jak tamtych okrzyczanych firm promuja się sama
                      cena. Bo jest taki mechanizm psychologiczny, ktory kaze kojarzyć: drogie-dobre.

I nic nam tu nie pomoga testy niezaleznych autorytetów, stawiajace wyzej naszej
                      kosmetyki nawet od tych klika razy droższych, bo cena jest równiez elemntem
                      promocji...

> Co sie tyczy naturalnych składników-moze byś,Justynko,cos mi powiedziała-bo
                      > obiło mi sie o uszy nie raz i nie dwa,ze Avon niektóre kremy do twarzy
                      > produkuje na bazie...smalcu!!!

++Daj spokój Justyna jest z nuskina, a w avoniepróbuje zbudować grupe z
                      avionetek.

Nie wiem jak Ty,ale ja wolę jednak jedwab...albo
                      > minerały...
                      +++NO jasne!
                      Smalec babuni ze skwarkami do tego ogóreczek, ale wewnetrznie:)))
                  • vitalia Re: Calkowita NOWOSC 20.02.05, 00:18
                    1szylider napisał:

> vitalia napisała:
                    >
                    >
                    > >
                    > >
                    > > tak ci się tylko wydaje szyl....ale co tam ciesz się..
                    > > a ja zaczepki nie szukam ,bynajmniej . Jestem ponad to.
                    >
                    > Witam!
                    >
                    > Jak przypuszczalem nie masz argumentów...
                    >
                    > I nie odwracaj kota ogonem, bo kazdy moze przejrzec poprzednie watki i
                    > sprawdzic kto kogo zaczepial i w jakim tonie...
                    >
                    > Oj vitala, vitala, a juz myslalem,ze wydoroslalas...
                    > :)))
                    >
                    > gg 172 85 85

-
                    Tak ,ja wydoroślałam na tyle żeby zrozumieć co ci dolega.A ty ostatnio taki
                    malutki się zrobiłeś i nerwowy jakiś.
                    Oj szylider szylider,,Czego ci ludzie od ciebie chcą? Każdy się czepia mówią że
                    jasteś taki czy owaki ..Hmm
                    >Gdynia Moje Miasto<
                    > Ir Szeli Gdynia <
                    • 1szylider Re: Calkowita NOWOSC 20.02.05, 01:44
                      Witam!

Zajmij sie dobra kobieto swoimi sprawami, OK?

Jak juz wypiłować paznokcie, utrefiłas włosy, zrobiłas maikjaz i awet
                      poodkurzałs o pozmywałas naczynia i nadal sie nudzisz, to moze zajmij sie
                      prokrecja?

Przeciez to przyjemne zajecie i z narodowego obowiazku, bo przyrost nam
                      drastycznie spada...

I w biznesie Ci sie przyda, bo juz za 18 lat bedziesz mogła zasponsorowac swój
                      przychówek do nuskina, skoro teraz nie znajdujesz chetnych...

Pozdrawiam i zapraszam!
                      gg 172 85 85
                      • leenay Re: Calkowita NOWOSC 20.02.05, 19:42
                        Komu Oriflame kojarzyło się z 16letnimi konsultantkami???:)
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16217&w=20818590&v=2&s=0
                      • vitalia Re: Calkowita NOWOSC 20.02.05, 19:47
                        Oj szylider szylider a ty ciągle swoje.Martw się ty o swoje 100 konsultantek
                        miesięcznie?? tygodniowo?? ja pracuję globalnie ,na całym świecie a ty nie
                        możesz.
                        • leenay Re: Calkowita NOWOSC 20.02.05, 21:33
                          nie chce się wcinać,ale sponsorować miedzynarodowo w ori też można =)
                          • 1szylider Re: Calkowita NOWOSC 20.02.05, 22:32
                            leenay napisała:

> nie chce się wcinać,ale sponsorować miedzynarodowo w ori też można =)

Witam!

Nie tylko mozna, ale vitakli nie wytłumaczysz bo jak ktos wyczyta coś w network
                            magazin pisanym przez debili i kompletnych ignorantów z nuskina i akuny to
                            potem masz takie kretynizmy.

Ale niech vitala sie wypowie jak ida jej grupy w Indiach, Chinach i jak to
                            zupelnie zielone dziewcze zamierza se poradfzic w "pracy globalnej"...

O "madrości inaczej " vitali napisałem recenzje tu:
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16274&w=20802107
                            O debilach z akuny tu:
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16226&w=15184684&a=19991483
                            Ale o idiotach z marginesu biznesowe i społecznego chyba nie chcemy mówić o
                            perenerach z akuny innych piramid...

Pozdrawiam i zapraszam!
                            gg 172 85 85
                            • vitalia Re: Calkowita NOWOSC 20.02.05, 22:50
                              O ile wyczytałam tu i ówdzie to właśnie ciebie okrzyknięto Jednym z
                              największych głupców ,a ty porządnych ludzi znających się na biznesie nie tylko
                              na kosmetykach śmiesz oczerniać. Networkmagazyn piszą ludzie którzy nie muszą
                              już tak jak ty walczyć o 100 konsultantek dziennie .
                              Oj szylider szylider kłamczuszek jesteś Oj ty ty.niegrzeczny chłopczyk z
                              ciebie.A nerwowy jaki.? No nerwusku wyluzuj .
                          • 1szylider Re: Calkowita NOWOSC 20.02.05, 22:34
                            leenay napisała:

Witam!
                            Alez wcinaj sie w najlepsze!~

Przeciez na tym polega forum aby kazdy mógł sprostowac głupstwa pisane przez
                            KOMPLETNYCH IDIOTÓW
                            Pozdrawiam i zapraszam!
                            gg 172 85 85
                          • vitalia Re: Calkowita NOWOSC 20.02.05, 22:54
                            leenay napisała:

przeczytaj dobrze co ja napisałam i czy wymieniłam nazwę jakiejś firmy?
                            • leenay Re: Calkowita NOWOSC 20.02.05, 23:19
                              No ale jak on jest w ori?a powiedziałaś ze nie może?
                              • 1szylider Re: Calkowita NOWOSC 21.02.05, 11:43
                                leenay napisała:

> No ale jak on jest w ori?a powiedziałaś ze nie może?

Witam!

Jasne, że moge: w Czechach, Rosji, Indiach, Chile...

Pozdrawiam i zapraszam!
                                gg 172 85 85
                                • vanillaice Re: z czym ci się kojarzy Oriflame 27.02.05, 21:51
                                  Z Izabelą Scorupco i perfumami Giordani - moja koleżanka z pracy jest
                                  konsultantką Oriflame i używa tych właśnie perfum po za tym z dobrymi
                                  kosmetykami - niestety w większości dla mnie za drogimi, tuszem Giordani Gold -
                                  uważam, że to jeden z lepszych tuszy na polskim rynku( przynajmniej dla mnie )
                                  za stosunkowo niewysoką cenę.
                                  • 1szylider Re: z czym ci się kojarzy Oriflame 27.02.05, 22:00
                                    vanillaice napisała:

> Z Izabelą Scorupco i perfumami Giordani - moja koleżanka z pracy jest
                                    > konsultantką Oriflame i używa tych właśnie perfum po za tym z dobrymi
                                    > kosmetykami - niestety w większości dla mnie za drogimi, tuszem Giordani
                                    Gold -
                                    >
                                    > uważam, że to jeden z lepszych tuszy na polskim rynku( przynajmniej dla
                                    mnie )
                                    > za stosunkowo niewysoką cenę.

Witam!

Gdy zapiszesz się do Klubu ( w marcu 1zł), to masz nasze kosmetyki bez 30% raży
                                    konsultanta, czyli cenę katalogową dzielisz w stosunku 1:1,3 i masz cenę
                                    konsultanta. Pozatem gdy wykonasz program WiTAMY to w kwietniu dostaniesz wodę
                                    Giordani Gold za symboliczna złotówkę.

Co więcej mamy bardzo proste sposoby by sprzedając paru koleżankom mieć nasze
                                    kosmetyki bez wydawania pieniedzy...

No i jeszcze możesz sporo zarobić...

Pozdrawiam i zapraszam!
                                    gg 172 85 85

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka