Dodaj do ulubionych

SKLEP ORI???

25.01.05, 09:12
bardzo mnie ciekawi, gdzie w Wawie jest sklep Ori :) ponadto nie obraziłabym
się za zaspokojenie mojej niezdrowej ciekawości jak to jest z opustami dla
konsultantek- czy robiąc zakupy w sklepie mam opust niezależnie od kwoty na
jaką robie zakupki??? Jaka jest wysokość tego opustu???
z góry dziękuję :)
esk16
Obserwuj wątek
    • 1szylider Re: SKLEP ORI??? 25.01.05, 13:00
      esk16 napisała:

> bardzo mnie ciekawi, gdzie w Wawie jest sklep Ori :) ponadto nie obraziłabym
      > się za zaspokojenie mojej niezdrowej ciekawości jak to jest z opustami dla
      > konsultantek- czy robiąc zakupy w sklepie mam opust niezależnie od kwoty na
      > jaką robie zakupki??? Jaka jest wysokość tego opustu???
      > z góry dziękuję :)
      > esk16

Witam!

To nieco inaczej nie upusty sa ale stala cena hurtowa dla kazdej konsultantki
      Oriflame. Cena katalogowa zawiera Twoja marze w wysokosci 30%.

Bardziej szczególowo opisalem system tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16274&w=19744962

Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach...
      Pozdrawiam i zapraszam!
      gg 172 85 85
    • mycha32 Re: SKLEP ORI??? 25.01.05, 15:54
      esk16 napisała:

> bardzo mnie ciekawi, gdzie w Wawie jest sklep Ori :) ponadto nie obraziłabym
      > się za zaspokojenie mojej niezdrowej ciekawości jak to jest z opustami dla
      > konsultantek- czy robiąc zakupy w sklepie mam opust niezależnie od kwoty na
      > jaką robie zakupki??? Jaka jest wysokość tego opustu???
      > z góry dziękuję :)
      > esk16

Cześć!
      Ja również jestem z W-wy więc jeśli potrzebujesz bezpośrednich informacji to
      chętnie się spotkam i wszystko Ci pokaże i wytłumaczę a wtedy zdecydujesz czy
      to jest to czego szukasz.

Pozdrawiam.
      • esk16 Re: SKLEP ORI??? 26.01.05, 09:50
        dziękuję za propozycję :) przemyślę ją i dam znać, tyle że ja nadal nie wiem
        gdzie można robić zakupy- nie mieszkam w samej Wawie i przy założeniu, że sklep
        jest np. na Pradze robi się to kłopotliwe, wręcz nie warte zachodu... heh, w
        sumie nie mam żadnej koleżanki działającej w Ori, ale skąd mam wiedzieć, że
        jeszcze ktoś oprócz mnie i mojej mamy (ewentualnie jednej koleżanki) bedzie
        zainteresowany tymi kosmetykami? dlatego robię "rozeznanie terenu" :)
        pozdrawiam
        esk16
        • 1szylider Re: SKLEP ORI??? 26.01.05, 18:54
          esk16 napisała:

> dziękuję za propozycję :) przemyślę ją i dam znać, tyle że ja nadal nie wiem
          > gdzie można robić zakupy- nie mieszkam w samej Wawie i przy założeniu, że
          sklep
          >
          > jest np. na Pradze robi się to kłopotliwe, wręcz nie warte zachodu... heh, w
          > sumie nie mam żadnej koleżanki działającej w Ori, ale skąd mam wiedzieć, że
          > jeszcze ktoś oprócz mnie i mojej mamy (ewentualnie jednej koleżanki) bedzie
          > zainteresowany tymi kosmetykami? dlatego robię "rozeznanie terenu" :)
          > pozdrawiam
          > esk16

Witam!

Szczerze mówiac, to w Twojej sytuacji zawsze proponuje wstapienie do Klubu,
          pozatem ja tez mam konsultanki w Wawce, wiec moze której bedzie do Ciebie
          blizej..?
          Napisz do mnie na priva.

Mam nadzieje, ze PT Admin tego forum nie obrazi i nie zastosuje wobec mnie
          odpowiedznich paragrafów Kodeksu Etycznego, bo skoro sam nie reaguje, to mam
          prawo ja, choc mam swiadomosc, ze jestem tu goscinnie ( jak bym byl na
          spotkaniu Roberta).

A oddzial jest w centrum Wawy.

Pozdrawiam i zapraszam!
          gg 172 85 85
          • albicilla Re: SKLEP ORI??? 26.01.05, 19:26
            Witaj , zawsze możesz robić zamówienie z dostawą do domu a 2 zł. Napisz do mnie
            na priva , podrzucę Tobie namiary na moją konsultantkę z W-wy.
            Moze odwiedzisz mój salonik?
            Lubię gości.
          • esk16 Re:KLUB- a co to takiego? 30.01.05, 08:39
            1szylider, co chodzi z tym wstąpieniem do Klubu? możesz jakoś jaśniej :)
            • 1szylider Re:KLUB- a co to takiego? 30.01.05, 14:58
              esk16 napisała:

> 1szylider, co chodzi z tym wstąpieniem do Klubu? możesz jakoś jaśniej :)

Witam!

PO rpostu nasz organizacje MLM nazywamy KLub Oriflame w odróznieniu od Oriflame
              POland czy Oriflame Products, Klub sklada sie NIEZALEZNYCH przedsiebiorców,
              zreszta nie kazdy jest przedsiebiorca jezeli nie stawia stawia takie celu.
              Natomiast gdy zapragniesz, gdy uznasz juz , ze warto zaczac wspinac sie po
              szczeblach kariery biznesowej- klubowej to wtedy oczywiscie wymaga to ode mnie
              innego odejscia do Ciebie jako Twój sponsor.

Mówimy lub Oriflame na podkreslenie dobrowolnosci wszelkich dzialan. Jedynym
              obwiazkiem klubowym jest splacanie kredytu( opóznionej platnosci za odebrane
              kosmetyki), a wszystko inne podejmujesz dobrowolnie...

Ja jako Twój sponsor jestem raczej Twoim doradca, promotorem niz komenderujacym
              szefem.

Mozna pokazac, ze snesem bycia w Klubie sa trzy mozliwosci:
              -kupujesz taniej dla siebie
              -sprzedajesz
              -sponsorujesz czyli rekrutujesz i prowadzisz innych ( Tu jest ten prawdziwy
              biznes pozwalajacy osiagnac baaardzo wysokie zarobki, bale konferencje w
              Brazyli, Acapulco...)

Teraz chyba jasne, ze sa to rozne podejscia..?
              A którym Ty sie interesujesz...

Pozdrawiam i zapraszam!
              gg 172 85 85
        • mycha32 Re: SKLEP ORI??? 27.01.05, 10:31
          esk16 napisała:

> dziękuję za propozycję :) przemyślę ją i dam znać, tyle że ja nadal nie wiem
          > gdzie można robić zakupy- nie mieszkam w samej Wawie i przy założeniu, że
          sklep
          >
          > jest np. na Pradze robi się to kłopotliwe, wręcz nie warte zachodu... heh, w
          > sumie nie mam żadnej koleżanki działającej w Ori, ale skąd mam wiedzieć, że
          > jeszcze ktoś oprócz mnie i mojej mamy (ewentualnie jednej koleżanki) bedzie
          > zainteresowany tymi kosmetykami? dlatego robię "rozeznanie terenu" :)
          > pozdrawiam
          > esk16

Firma mieści się w Al. Jerozolimskich na wysokości Makro C&C, czyli bliżej
          Włoch.
          Jest tam dosyć dogodny dojazd.
          Co do zamawiania kosmetyków, jeżeli nie znajdziesz klientek to zawsze możesz
          zamawiać tylko na własne potrzeby, gdyż nie mamy żadnych limitów a do małych
          zamówień doliczane jest tylko 4zł. opłaty detalicznej.
          Mam w grupie kilka takich konsultantek i są bardzo zadowolone.
          Polecam.

• esk16 Re: SKLEP ORI??? 30.01.05, 08:45
            mycha32, a to male zamówienie to na jaką kwote? he? a w sklepie też mi
            doliczają te 4 zetka? :)
            i jeszcze jedno- gdybym podpisala umowe i zostala konsultantką to:
            1. czy mogę w każdej chwili zrezygnowac (bez opłat itp.)?
            2. czy mogę potem bez problemu wrócić (jak wyżej)?
            3. czy obowiązuje mnie uczestniczenie w jakiś dodatkowo płatnych szkoleniach?
            z góry dziękuję za odpowiedzi :)
            • mycha32 Re: SKLEP ORI??? 30.01.05, 13:05
              esk16 napisała:

> mycha32, a to male zamówienie to na jaką kwote? he? a w sklepie też mi
              > doliczają te 4 zetka? :)
              >
              >

W Ori nie ma sklepów ponieważ nie sprzedajemy kosmetyków konsultantom w detalu.
              U nas obowiązują ceny hurtowe niezależnie czy kupujesz 1 produkt czy więcej.
              Dlatego mamy coż w rodzaju hurtowni. Są to Odziały i filie w różnych miastach
              oraz biura regionalne w których możesz złożyć zamówienie.
              Mniejsze zamówienie to ok.200-220zł. Do takiej kwoty płacisz 4 zł opłaty która
              pokrywa koszty małego zamówienia. Myślę ,że to niewiele, w "niektórych" firmach
              wprowadzono opłatę 10 zł. nawet w sklepie.

1. czy mogę w każdej chwili zrezygnowac (bez opłat itp.)?
              > 2. czy mogę potem bez problemu wrócić (jak wyżej)?
              >
              Zapisując się do Ori wypełniasz wniosek i wpłacasz wpisowe 19zł.
              Jeżeli składasz zamówienia nieregularnie to po roku jeżeli chcesz kontynuować
              współpracę ponawiasz opłatę wpisową. Jeżeli składasz je regularnie co miesiąc
              niezależnie od wielkości zamówień taka opłata cię nie dotyczy.
              Zrezygnować możesz w każdej chwili poprostu nie składając zamówień, po roku
              system sam cię wyrzuci.
              Natomiast jeżeli chciałabyś wrócić to w najgorszym wypadku musiałabyś wpłacić
              opłatę wanawiającą lub zapisać się ponownie. Jest to bardzo ogólna odpowiedż
              ponieważ nie jestem w stanie tego przełożyć na papier. Ewentualnie prześlę ci
              kontakt do mnie to Ci to dokładnie wytłumaczę.

3. czy obowiązuje mnie uczestniczenie w jakiś dodatkowo płatnych szkoleniach?
              > z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Nic u nas nie jest obowiązkowe a tym bardziej szkolenia.
              Dokładnie nie wiem jak to jest poza Warszawą ale w W-wie szkolenia kosmetyczne
              odbywają się raz w tygodniu,przez cały miesiąc w dogodnych godzinach i są
              bezpłatne.
              Mamy również bezpłatne szkolenia sprzedażowe.
              Jedynym płatnym szkoleniem dla konsultantów jest Szkoła Makijażu- 5-cio
              godzinne szkolenie z warsztatami, uwieńczone certyfikatem- płatne 40 zł.

Przesyłam ci mail.

Pozdrawiam.
              Monika

• 1szylider Re: SKLEP ORI??? jaki sklep??????????????? 30.01.05, 15:11
              esk16 napisała:

> mycha32, a to male zamówienie to na jaką kwote? he? a w sklepie też mi
              > doliczają te 4 zetka? :)

+++NIe lubie slowa sklep. Oriflame nie ma ani jednego sklepu. Przy kazdym
              zamówieniu dopóki suma nie wyniesie 100PP w misiacu kalendazowym masz doliczane
              po 4zl za kazde zamowienie. Gdy w olejnym zamówieniu przekroczysz 100PP, to
              automatycznie komputer Oriflame zwróci Tobie sume oplat N x 4zl nawet gdybys
              zlozyla 101 zamowienie, to Oriflame zwróci Ci 100 x 4zl = 400zl:)))

> i jeszcze jedno- gdybym podpisala umowe i zostala konsultantką to:
              > 1. czy mogę w każdej chwili zrezygnowac (bez opłat itp.)?
              mycha32 napisala jedna opcje, ale oczywiscie mozesz w kazdej chwili wystapic z
              Klubu ze skutkiem natychmiastowym piszac do centrali odpowiednie pismo

> 2. czy mogę potem bez problemu wrócić (jak wyżej)?
              ++++Zwroty dla konsultantek do 21 dni bez podania przyczyn, reklamacje
              jakosciowe do 3 mcy; obejmuja równiez nader rzadkie u nas przypadki alergii.
              > 3. czy obowiązuje mnie uczestniczenie w jakiś dodatkowo płatnych szkoleniach?
              > z góry dziękuję za odpowiedzi :)
              +++Jak napisalem Tobie w poprzednim poscie u nas wszystko jest dobrowolne, ale
              gdy wspolpracujesz ze mna i stawiasz sobie cel do osiagniecia, to oczywiscie
              moim pierwszym zalecenim bedzie poznanie kosmetyków i biznesu, zreszta nawet
              gdy stawiasz sobie jeszcze ambitnych celów, to ja i tak zalecam przejscie przez
              cykl BEZPLATNYCH szkolen w mysl zasady, ze wiedza nie boli, ale pomaga w
              zyciu:))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka