Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca logistyka

16.07.12, 21:35
    Witam,zastanawiam sie nad studiami podyplomowymi na kierunku logistyka. Mysle zeby sie przebranzowic. Obecnie ucze angielskiego,ale raczej nie chcialbym tego robic do konca zycia. Tylko czy studia podyplomowe wystarcza na poczatek i czy warto wydac ok5 tys? moze ktos stoi przed podobnym dylematem?
    Obserwuj wątek
      • Gość: x Re: praca logistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.12, 00:19
        Zdecydowanie odradzam studia podyplomowe z logistyki. Chyba, że zależy ci wyłącznie na papierku lub liczysz na poznanie kogoś z branży (studiują właśnie dla papierka, który jest wymagany dla awansu itp.). Nie zdobędziesz promila wiedzy, jakiej oczekujesz, bo to nie jest możliwe w ciągu 160-200 godzin. Logistyka to zbyt rozległa dziedzina.
        Piszę z własnego doświadczenia. Owszem było ciekawie, ale połowa zajęć zbędna. Po co mi kilka godzin z prawa celnego? Temat nawet nie został liźnięty. Po co mi kilka godzin z budowy autostrad? Nie jestem budowlańcem i nie będę projektował autostrad, szczególnie po kilku godzinach zajęć, gdy ludzie tym się zajmujący muszą skończyć zwykłe studia, zdobyć uprawnienia i lata praktyki. Połowa zajęć była związana z magazynowaniem. Bardzo ciekawe zajęcia, ale za mało, by zdobyć wiedzę, która szybko przełoży się na pracę.
        Za takie pieniądze zrób sobie kursy z 2 najbardziej popularnych programów magazynowych, uprawnienia na wózek, poczytaj parę książek i zapłać komuś za znalezienie pracy :) Poważnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka