Gość: Ekspert marketingu IP: *.30.236.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.04.14, 15:15 Słyszałem, że nieźle zarabiają sprzedawcy samolotów i koszy wiklinowych :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zalep Re: Cała prawda o zarobkach w sprzedaży IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.04.14, 15:47 Najlepiej zarabiają sprzedawcy broni i marzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Cała prawda o zarobkach w sprzedaży IP: *.tepsanet.com 18.04.14, 17:22 Przedstawiciele/agenci w firmach ubezpieczeniowych zarabiaja znacznie wiecej. Wiekszosc zalezy od prowizji, ale sa to zupelnie inne kwoty. Przykladowo - po studiach, nie moglem znalezc pracy w zawodzie i trafilem do jednej z korporacji. Srednia moich zarobkow to byla 7k miesiecznie na reke. Bywaly miesiace gdzie dostawalem 15k i takie gdzie dostawalem 2. Po zmianie firmy zarobki troche spadly, do jakis 6k miesiecznie, ale sie ustabilizowaly. Pracownicy z 10 letnim stazem (czy wyzszym), zarabiaja stale ponad 10k. Sa tez bardzo dobrzy sprzedawcy, ktorzy juz od poczatku zarabiaja ponad 10k miesiecznie. Wyplaty dochodza do 20. Aha. Dodatkowo, pisze o woj. podlaskim. Takze dosc biednie. W Warszawie, w naszej firmie, ludzie dostaja znacznie wiecej (bogatsi klienci, wyzsze skladki itp). Nie do konca chce mi sie wierzyc, ze przedstawiciele np. medyczni tyle zarabiaja. A juz w ogole nie chce mi sie wierzyc o ludziach z takim stazem jak bylo w artykule. Widocznie wzieli jakis przecietnych albo slabych sprzedawcow po uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: Cała prawda o zarobkach w sprzedaży 18.04.14, 18:25 Mówisz o wyjątkowych sytuacjach. Zazwyczaj prowizje i plany są tak ustawione, że choćbyś pół świata ubezpieczył, to dostaniesz z tego ochłap. Co innego na własnej działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent Re: Cała prawda o zarobkach w sprzedaży IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.04.14, 19:28 schweppes1 napisał: > Mówisz o wyjątkowych sytuacjach. Zazwyczaj prowizje i plany są tak ustawione, ż > e choćbyś pół świata ubezpieczył, to dostaniesz z tego ochłap. Co innego na wła > snej działalności. Działalność czy nie,w ubezpieczeniach masz zawsze!! prowizje od składki.Więc jak ubezpieczy pół świata:) będzie najbogatszym człowiekiem całego świata.Nie da się nic "ustawić". Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: Cała prawda o zarobkach w sprzedaży 18.04.14, 20:57 Jak to się nie da nic ustawić? To Twój pracodawca decyduje, ile Ci prowizji da od sprzedanego ubezpieczenia. Jak Ci w skrajnym przypadku da minimalną krajową + złotówkę od sprzedanego ubezpieczenia, to gó... zarobisz. Rozumiesz to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eses4321 Re: Cała prawda o zarobkach w sprzedaży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.14, 23:44 Chyba, żartujesz. Jak sprzedawca zdolny to zna swoją wartość. Jak potafi wcisnąć ubezpieczenie "połowie świata" to nie będzie się godził na ochłapy tylko odejdzie (z klientami) do innego ubezpieczyciela, który doceni jego zdolności.... Dlatego w tym fachu sprawa jest prosta - przedsiębiorcy zawsze plany sprzedażowe, ale nie mogą przegiąć. Jak przegną to "wyrotuje" im połowa składu i biznes robi im znaczny krok wstecz.... Ta gra jest stara jak świat. Trzeba znać swoją wartość... Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: Cała prawda o zarobkach w sprzedaży 20.04.14, 02:28 Opisałem skrajny przypadek ukazujący jedynie fakt, że wynagrodzenia handlowców nie są wyjęte spod rynku i jeżeli coś się łatwo sprzedaje w dużej ilości, to marże są niskie i prowizje również, więc cudów nie ma. Zawsze pojawi się handlowiec, który sprzeda tyle samo za 5.000 zł na miesiąc, zamiast 15.000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Cała prawda o zarobkach w sprzedaży IP: 5.174.67.* 20.04.14, 11:10 Dokładnie, czyli wyżej ch... nie podskoczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: Cała prawda o zarobkach w sprzedaży 20.04.14, 11:39 Dlatego prawdziwie ogarnięty handlowiec prędzej czy później przejdzie na własny rachunek i będzie zarabiał znacznie więcej, ale oczywiście konkurencja też nie pozwoli na jakieś kosmiczne kwoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pompiarz Cała prawda o zarobkach w sprzedaży IP: *.opera-mini.net 26.04.14, 22:37 Ludzie!!! przecież sprzedaż to nie tylko przedstawiciele handlowi. Sprzedawcy to też ci co stoją za kasami sklepów, stacji paliw lub przy straganie na rynku. Tam jednak zarobki sięgają ( jak to fajnie brzmi) od 800 zł na rękę do 1500, z dodatkiem za nocną zmianę a nawet 2000 się przytuli tylko że pracuje się wtedy po 200 i więcej godzin w miesiącu. Tajemnicą nie jest też, że część wynagrodzenia to tzw wynagrodzenie dawane pod tzw stolikiem A w pewnej reklamie głoszą, że pracuje się po to aby żyć a nie żyje się po to aby pracować. Ciekaw jestem skąd ta wysoka średnia mediana( jakie to modne słowo ostatnio) zarobków w sektorze sprzedawców. Ja przez 6 lat pracy w jednej firmie nie dostałem ani złotówki podwyżki a wręcz obcięli mi 100 złotych dodatku bo spadliśmy w rankingu ustanowionego przez właścicieli firmy a raczej przez jego polskich przedstawicieli. jak na początku zarabiałem ok. 1400 złotych to teraz zarabiam ok.1300 zł. Taka to jest prawda o zarobkach w sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś