Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

doświadczenie, a studia

28.06.02, 18:13
    Czy doświadczenie zdobyte podczas studiów znaczy coś dla procodawców, skoro nie
    było związane w ogóle z kierunkiem studiów, a raczej były to prace fizyczne?
    I to często zmieniane?
    Obserwuj wątek
      • aneta.dowgiert Re: doświadczenie, a studia 19.07.02, 17:26
        Witam,

dla pracodawców najbardziej cenne są praktyki związane ze stanowiskiem na jakie
        aplikuje kandydat. Osoby posiadające takie doświadczenie mają większe szanse
        niż inni na otrzymanie danego stanowiska.

Pozdrawiam,

Aneta Dowgiert
      • maciej_winnicki Re: doświadczenie, a studia 24.08.02, 15:24
        Doświadczenie w "fizyce" może być nieraz pomocne - szczególnie w trakcie rozmów
        kwalifikacyjnych, kiedy pracodawca zaczyna pytać o jakieś szczególne wydarzenia
        w twoim życiu. Wtedy warto na przykład opisać wyjazd do pracy za granicą (tak
        popularne ostatnio USA, czy Niemcy) i przy okazji popisać się świetnym
        posługiwaniem się językiem tubylców!! Taki wpis w życiorsie zawsze zwraca uwagę
        i daje pewien bufor bezpieczeństwa - jak kończą się tematy do rozmowy, samemu
        moża wskazać swoje "różnorodne" doświadczenia w "obcowaniu z ludźmi" :)

Pozdrawiam,
        Maciek
      • fama1979 Re: doświadczenie, a studia 28.08.02, 15:51
        Kazde doswiadczenie ma znaczenie. W kazdej pracy mozna nauczyc sie czegos
        nowego i w kazdej mozna nabyc jakies doswiadczenie nawet posrednio zwiazane ze
        stanowiskiem o ktore sie ubiegamy. Ja na przyklad chwale sie w moim CV
        wakacyjnymi zagranicznymi wyjazdami do pracy fizycznej i uwypuklam w liscie
        motywacyjnym czego mnie to nauczylo. Chociazby pracujac w fast foodzie w USA
        nauczylem sie pracy w zespole i pracy pod presja czasu, pracujac przy zbiorze
        truskawek czy jablek za granica nauczylem sie samodyscypliny itd. Trzeba umiec
        na to spojrzec z innej strony i umiec to dobrze sprzedac. Ja miedzy innymi
        dzieki temu ze moje CV bylo takie ciekawe (mam na mysli te wyjazdy) dostalem
        prace w jednej z londynskich agencji marketingowych, poniewaz ludzie ktorzy
        mnie przyjeli byli pewni ze sobie poradze. Dlatego jestem zwolennikiem
        podejmowania kazdej pracy podczas studiow, na czarno, fizycznej czy nawet za
        granica. Nigdy nie wiadomo co decyduje o naszym powodzeniu na rynku pracy a
        lepsze takie doswiadczenie niz zadne, uwierzcie mi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka