agusia_o 27.04.05, 14:28 czy ktoś z was miał doświadzczenie w przygotowywaniu tego systemu lub może u kogoś w pracy taki system istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: baba Re: System okresowych ocen pracowniczych? IP: 195.20.110.* 27.04.05, 16:29 Tak, najważniejsze to określic cele dla pracowników - ale według realnych kryteriów (żeby nie było np wypełnianie innych poleceń przełożonego :P ) a potem rozliczanie, w międzyczasie przegląd, ocena. Podwyżki wg ocen :((( Odpowiedz Link Zgłoś
wadera2 Re: System okresowych ocen pracowniczych? 27.04.05, 21:46 owszem, jest w mojej firmie, oprócz tego pisałam parcę mgr na ten tem,at. Co konkretnie cię interesuje, bo jest to baaardzo szerokie zagadnienie, a wyniki ocen są wykorzystywane bynajmniej nie(tylko)przy podwyżkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margo Re: System okresowych ocen pracowniczych? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.04.05, 00:49 I jesteś zadowolona (w kontekście tego, że jest u Ciebie w firmie)? Wg mnie to musi psuć atmosferę w zespole. Nie lepsza jest szczera rozmowa raz na jakiś czas z przełożonym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liść mały Re: System okresowych ocen pracowniczych? IP: *.artnet.com.pl 28.04.05, 10:55 ocena pracownicza oczywiście tak, ale prowadzona przez ludzi przeszkolonych w tym zakresie. Dlaczego tak piszę, ano dlatego ze w poprzedniej firmie, byłam poddana takiej ocenie, i pomimo ze byłam najlepsza w zespole tzn miałam najlepsze wyniki i najlepszą współprace z zespołem, moj kierowniczek wystawił mi ocenę C czyli prawie najgorszą, a to dlatego ze mnie poprostu nie lubił..Oczywiście zapytałam się o argumenty, dostałam odpowiedz ze te argumnety są w JEGO WIEDZY( tak, taka była odpowiedz). Oczywiście zbulwersowana wyszłam z oceny i odwołalam się do Dyrekcji głownej, po czym po walkach wielkich , głowna dyrekcja zmieniła mi ocenę na taką na jaką zasługiwałam...Do czego zmierzam: ocena pracownika powinna byc dokonywana przez kompetentnych ludzi,, ktorzy sa przede wszystkim obiektywwni. Sprawa skończyła sie tak ze juz tam nie pracuję, znalazłam inną pracę, ale tego facecika który mnie tak potraktował nie zapomnę do końca zycia, a napewno nie zapomnę sytuacji jaka się wytworzyła kiedy walczyłlam o swoje. Zaluje bardzo ze szefostwo z najwyższej półki musiało interweniować i pacyfikować całą sytuację. I załuję ze tacy ludzie biorą się za coś ( Kierowniczek) o czym nie mają pojęecia, a przy ocenie wykorzystują swoją przewagę ( stanowisko), i próbuja robić z ludzi baranów. Najśmieszniejsze było to ze ocena moja trwała prawie 1,5 godziny, podczas rozmowy cukrował jaka to ja jestem świetna, jak się ludziom ze mną pracuje fajnie, i jak oni -czyli kierownictwo sa ze mnie zadowoleni, po czym kończąc rozmowę mówi do mnie tu podpisz, poddyktować ci??Więc ja pełna pozytywu biore się za podpisywanie i oczom nie wierzę, dopiero wtedy zaczęła się jatka...Poprostu cham chciał mnie zaczarować i wymusic na mnie niczego nie swiadomej podpis...Skandal..Wszczęłam procedurę odwoławczą...szukałam juz innej pracy, poszłam na chorobowe, w tym czasie zjawił sie głowny dyrektor i zmienił ocenę, ale ile mnie to kosztowało to tylko ja wiem...Ludzie- Polacy (?) nie są gotowi na takie oceny, kierownicy, wukorzystują swoją pozycję, jeżeli kogoś nie lubisz bo ci podskakuje i pokazuje twoje błędy to srruuuuuu, dostanie ocene złą, jezeli natomiast ktoś kto jest pupilem Dyrektora głownego, ale obija się strasznie, ale tez moze zadymic - dostaję ocene A..I gdzie tu jest sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_o liść mały 28.04.05, 11:23 ale mi chodzi jak to zrobić od strony praktycznej, ja wiem na czym polega SOOP, ale nie wiem jak sie zabrać od strony prawnej, jakie firmy doradcze to robią Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_o Re: System okresowych ocen pracowniczych? 28.04.05, 08:47 NAPISAŁAM NA PRIV Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_o Re: System okresowych ocen pracowniczych? 28.04.05, 08:48 ODPISAŁAM NA PRIV Odpowiedz Link Zgłoś