Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej??

IP: *.chello.pl 20.05.05, 22:56
    Rezygnuje z pracy w ENIRO dzieki za wasze opinie przekonaliscie mnie ze nie warto. Tylko teraz pytanie co robic. Moze przedstawiciel handlowy. Tylko gdzie? Jeszcze nie wiem.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Robert Re: Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej?? IP: *.aster.pl 27.06.05, 20:13
        Łatwo odejść ale co dalej . Na rynku jest kiepsko. Albo szukają stanowisk
        wysokospecjalistycznych albo zatrudniają na umowy cywilnoprawne, nie masz wtedy
        urlopu ani innych świadczeń pracowniczych Ja też kiedyś zastanawiałem się czy
        powinienem odejść z Eniro. Jak się teraz okazało zrobiłem bląd, odszedłem do
        innej firmy sprzedażowej, w ciągu roku zmieniłem już trzy firmy i chętnie bym
        się zatrudnił ponownie w Eniro. Tylko nie wiem czy mi się to uda. W Eniro jak
        się postarasz to nawet można zarobić 5 tysiaków a na luzie jeżeli trochę kumasz
        sprzedaż to 2, 5 masz spoko. Nie wiem jak to jest w innych oddziałach ale w
        Warszawie jest Ok. Przechodzisz kurs sprzedażowy, masz nawet niezły socjal,
        jesteś ubezpieczony w NN , po 6 miesiącach pracy masz opiekę medyczną w
        Damianie. Trzy razy w roku są bomba imprezy integracyjne. Stres jak wszędzie w
        sprzedaży ponieważ jest parcie na wynik ale tak jest wszędzie. Jesteś
        opanowany, masz poukładane w głowie i myślisz logicznie to napewno dasz sobie
        radę. Z trzech firm sprzedażowych (PKT, Ditel, Eniro)o podobnym charakterze
        produktu Eniro jest na pewno zdecydowanym liderem. Powiem krótko, wracam i
        spróbuję zagrzać miejsce na parę lat.
      • ejcakaw Re: Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej?? 27.06.05, 21:03
        Też zrezygnowałem ale dwa lata temu. Teraz żałuję. Najpierw przeniosłem się do
        PKT, a potem do Ditela. Podobne firmy o podobnym profilu sprzedaży. Wierz mi że
        chyba zrobiłeś bląd. Ja zamierzam ponownie zatrudnić się w Eniro. Poznałem w
        między czasie inne firmy i wiem co jest na rynku z pracą. W Eniro jak wiesz
        masz umowę o pracę, niezły socjal (ubezpieczenie NN, po 6 m pracy opiekę
        medyczną w Damianie. Nie wiem jak ty ale ja zarabiałem w granicach 4 tysiaków,
        oczywiście jak się sprężyłem. Nie ukrywam stres jest duży ponieważ jest parcie
        na wynik, ale to oczywiste. W każdej firmie sprzedażowej tak jest.
        Najważniejsze że kaska zawsze wpływa na konto, nie ma opóżnień. W innych
        firmach czekasz po dwa miesiące albo i więcej. Zobaczysz że i ty wrócisz jak
        poznasz inne firmy.
        • Gość: AntyEniro Re: Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej?? IP: *.acn.waw.pl 10.07.05, 00:31
          Moj drogi... Zycze powodzenia z takim nastawieniem i pomyslem na zycie... Dwa
          lata temu w Eniro dalo sie zyc, zarobic i moze nawet niespecjalnie przy tym
          nagimnastykowac. Teraz nie dosc ze klienci zrazeni do wspolpracy z Panorama Firm
          (tudziez innymi publikacjami szyldu Eniro Polska), to i atmosfera z
          najciemniejszych opowiesci o obozach pracy. Nie przesadzam!!! Po wielu latach
          pracy jestem na etapie rezygnowania (wypowiadania umowy - podkresle raz jeszcze:
          nie zalezy to od braku wynikow tylko braku wiary w to, ze nie lepiej tylko
          gorzej moze byc tylko!!). Eniro polecam z czystym sumieniem na 6 miesiecy pracy
          - jako miejsce gdzie mozna faktycznie podszkolic (i wyszkolic) warsztat
          sprzedawcy. Ale pozniej - nie za takie pieniadze, i nie za takie traktowanie...
          Wiec - zastanow sie czlowieku czy takie piekne to Eniro. Socjal tez nie trzyma
          na duchu - bo jak sie nie daj Boze rozchorujesz to do lekarza i tak Cie nie
          puszcza (a jak pojdziesz to ZUS Ci zapuka do drzwi zeby sprawdzic czy chory na
          pewno jestes)... Pozdrawiam
          • filos55 Re: Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej?? 20.07.05, 16:36
            witaj, zupełnie się z toba nie zgadzam
            pracuję w tej firmie bardzo długo i nie mam powodów tak naprawdę do
            narzekań.prwada jest taka że jest to ciężki kawał chleba , wypracowany i
            wymęczony. do tej pracy nie przychodzi się po to aby wypić kawę podzwonić po
            znajopmych posiedzieć w intrnecie bądz na magdonaldsie.
            pracuję w tej firmie dla pieniędzy bo są nie złe ale do tego trzeba cholernie
            dużo cierpliwośći i zapału. jest nie prawdą że siedzi się do póżnych godzin, ja
            wychodzę pkt.o 17, a czasami mi się zdarzy że kończę pracę o godz 13.
            więc przestańcie pieprzyć , bo tak naprawdę to sami się nakręcacie a płacić wam
            za tzw. pomieszanie z poplątanym mija się z celem. zadam drugie pytanie po
            cholerę się zatrudnialiście w tej firmie???
            trzeba być kretynem aby przepuścić zarobki w firmie rzędu najniższa po
            3miesiąca jaką zarobiłam było 3tyś netto.a po 6miesiącach pracy w tej firmie
            zarabiałam 6tyś zł netto
            pozdarwiam
            • Gość: ex eniro Re: Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej?? IP: 195.205.71.* 22.09.05, 15:03
              Człowieku o czym ty mówisz!!!!!!!! W dzisiejszych czasach w żadnej pracy nie ma
              czasu na bezproduktywne popijanie kawki czy plotkowanie. Chyba, że myślisz o
              budżetówce. Pracowałam w tej firmie 7 miesięcy i powiem jedno. Nikt kto ma
              poczucie swojej wartości i ambicję nie zagrzeje tam długo. Praca w tej firmie
              może być szansą dla byłych sprzedawczyń, agentów tele2 i ludzi po liceach, bo
              dla nich umowa o pracę na takich warunkach jakie proponuje eniro jest ogromnym
              awansem.A co do zarobków - 3 tysiące to jakiś mit, może aktualny dwa lata temu.
              Tak więc wszyscy zamierzający złozyć swe CV do eniro - uwierzcie mi - w tej
              firmie zobaczycie to,co nie spotka was w żadnej innej. Pracowałam w wielu
              firmach, mam ponad 10 letni staż pracy więc wiem co mówię. A ten ściemniacz,
              który twierdzi, że chce wrócić do pracy w eniro to pewnie personalny, wysłany
              na forum z ramienia zarządu.Tak dla przykładu - mój przełożony:hej gdzie ty
              idziesz (odeszłam od biurka z telefonem) ja: do toalety, on: a po co? ja:
              naprawdę chcesz wiedzieć to chodź ze mną, on: poczerwieniał. Z około dwudziestu
              osób, z którymi byłam na szkoleniu przed podjęciem pracy, w firmie pracuje
              jeszcze tylko jedna. Nie mów mi więc koleś, że jest tam tak różowo i znajdź
              choć jedną normalną osobę, która zrezygnowałaby z fajnej pracy wyciągając 3
              tys. na rękę
            • Gość: były major Re: Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 23:34
              Dziewczynko - z biura centrali w Wawie to może sobie wychodzisz po ploteczkach
              nawet o 12... ale w sprzedaży nie pracowałaś - chyba że jako "bezmajtkowa"
              blondyna :-))
        • Gość: WAZNE!!!!!!!!!!!!! Eniro do Inspekcji Pracy!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 10.07.05, 00:51
          Kieruja ten list do Urzednikow z Inspekcji Pracy. Eniro to kolejna firma po
          Biedronce do przetrzepania!!! Nie wiem dlaczego jeszcze nikt nie zajal sie ta
          sprawa!!! Zaczynam podejrzewac powiazania i uklady!!!
          Mobbing...
          Przetrzymywanie po godzinach (oczywiscie za darmo)...
          Oszukiwanie o warunkach pracy juz przy rozmowach kwalfikacyjnych (tzw.
          castingach)...
          Podsluchiwanie prywatnych rozmow (wykonywanych w czasie dozwolonym-bo na
          przerwach) i komentowanie zycia osobistego na forum...
          Uczenie oszukiwania klientow podczas rozmow sprzedazowych...
          Moglbym wymieniac!!!! ale apeluje...
          • Gość: BEZ EFEKTÓW Re: Eniro do Inspekcji Pracy!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.net.autocom.pl 30.08.05, 22:22
            W Krakowie Inspekcja pracy pojawiala sie wiele razy ... i co z tego - efektów
            nie widac. Wszystko wskazuje na to, ze wszedzie maja swoich ludzi.
            • Gość: mirek Re: Eniro do Inspekcji Pracy!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 08:59
              czy to prawda ze ditel kupil pkt? jeśli ktos wie to niech napisze...
        • Gość: Hubert Nie wracaj!! IP: *.acn.waw.pl 10.07.05, 01:11
          Nie wiem jakie czasy masz na myśli... Dwa lata temu było całkiem nieźle w Eniro.
          Teraz nie dość że zarobki żadne to atmosfera mało mobilizująca!!! Lepiej złóż CV
          do Biedronki!!
          • Gość: Zoska Źle wspominam Eniro!!!! IP: *.acn.waw.pl 10.07.05, 09:03
            Tak sobie czytam i przypominam czasy z Eniro. Niestety z tej zlej strony - bo
            dobrych bylo bardzo malo. Przetrzymywanie po godzinach, marne zarobki (system
            prowizyjny cieniutki), atmosfera lepiej nie mowic, ciagle nagabywanie o
            "kontrakty do sciagniecia"... Uwierzcie mi ze trafic gorzej nie bylo mozna.
            BEZDUSZNA KORPORACJA!!! - to jedyne madre slowo
          • Gość: Byly klient Inspekcja IP: *.acn.waw.pl 10.07.05, 09:07
            Dlaczego jeszcze nikt nie zglosil tej firmy do Inspekcji Pracy??!! Ja nie
            zamowie tak juz zadnego ogloszenia!!!!
            • Gość: Ja_ plus IP: *.acn.waw.pl 10.07.05, 09:13
              A ja pozdrawiam p. Sowę... Jedynym plusem dnia codziennego bylo popatrzec sobie
              na nia:)
        • Gość: sezz Robert czy ejcakaw ? Zdecyduj się IP: *.altec.pl / *.altec.pl 30.08.05, 22:37
          To miło, że reklamujesz tu firmę Eniro jako niemalże idelanego pracodawcę ale
          zdecyduj się proszę na jednego nicka a nie pisz prawie tego samego pod dwoma
          nickami !
      • Gość: Karol Novak Re: Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 06:37
        absurdalnie zabrzmi ale

polecam Eniro.

od lat ludzie mający doświadczenie w tej dużej korporacji mają opinię
        fachowców. To jest nic innego jak najlepsza szkoła handlu!

Pracowałem w tej firmie dosyć krótko w dwóch etapach. Została gartstka osób.
        Stwierdziłem, że jedynie ludzie z charakterem są w stanie tam pracować.

Wiele razy w luźnych rozmowach z różnymi osobami zawsze pozytywnie wypowiadają
        się o 'panoramix'ach' stąd jeśli ktoś potrzebuje dobrej 'unitarki' to tylko tam.

pozdrawiam
        • Gość: mariusz_robert Re: Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej?? IP: 80.51.232.* 02.09.05, 15:59
          po pierwsze nie pracuje w eniro, ale znam ludzi ktorzy tam pracuja, sa
          zadowoleni, sa swietnymi handlowcami, i zarabiaja wiecej niz srednia krajowa.
          dla mnie wszystko jest jawne, jesli jestes zdolny i sprzedajesz z pasja,
          bedziesz najlepszy i dasz sobie rade, nawet w eniro
          • karol.novak Re: Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej?? 02.09.05, 17:50
            Gość portalu: mariusz_robert napisał(a):

> po pierwsze nie pracuje w eniro, ale znam ludzi ktorzy tam pracuja, sa
            > zadowoleni, sa swietnymi handlowcami, i zarabiaja wiecej niz srednia krajowa.
            > dla mnie wszystko jest jawne, jesli jestes zdolny i sprzedajesz z pasja,
            > bedziesz najlepszy i dasz sobie rade, nawet w eniro

...pod warunkiem, że Twój sef nie stwarza Tobie problemów :-)

kiedy wróciłem (a trwało to miesiąc) dziwnym trafem czułem oczy wszystkich (bez
            względu na sex) na sobie a mimo to miesiąc myślałem że 'ktoś' się opamięta.

szkoda mi SIEBIE się zrobiło i podziękowałem za angaż
      • Gość: Kamil Re: Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej?? IP: *.devs.futuro.pl 22.09.05, 18:27
        A próbowałeś tutaj
        www.corpusiuris.pl/praca
      • Gość: ph Re: Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 20:52
        Tutaj są wolne miejsca pracy.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=27158117

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka