Gość: Cyber26 IP: *.chello.pl 20.05.05, 22:56 Rezygnuje z pracy w ENIRO dzieki za wasze opinie przekonaliscie mnie ze nie warto. Tylko teraz pytanie co robic. Moze przedstawiciel handlowy. Tylko gdzie? Jeszcze nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Robert Re: Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej?? IP: *.aster.pl 27.06.05, 20:13 Łatwo odejść ale co dalej . Na rynku jest kiepsko. Albo szukają stanowisk wysokospecjalistycznych albo zatrudniają na umowy cywilnoprawne, nie masz wtedy urlopu ani innych świadczeń pracowniczych Ja też kiedyś zastanawiałem się czy powinienem odejść z Eniro. Jak się teraz okazało zrobiłem bląd, odszedłem do innej firmy sprzedażowej, w ciągu roku zmieniłem już trzy firmy i chętnie bym się zatrudnił ponownie w Eniro. Tylko nie wiem czy mi się to uda. W Eniro jak się postarasz to nawet można zarobić 5 tysiaków a na luzie jeżeli trochę kumasz sprzedaż to 2, 5 masz spoko. Nie wiem jak to jest w innych oddziałach ale w Warszawie jest Ok. Przechodzisz kurs sprzedażowy, masz nawet niezły socjal, jesteś ubezpieczony w NN , po 6 miesiącach pracy masz opiekę medyczną w Damianie. Trzy razy w roku są bomba imprezy integracyjne. Stres jak wszędzie w sprzedaży ponieważ jest parcie na wynik ale tak jest wszędzie. Jesteś opanowany, masz poukładane w głowie i myślisz logicznie to napewno dasz sobie radę. Z trzech firm sprzedażowych (PKT, Ditel, Eniro)o podobnym charakterze produktu Eniro jest na pewno zdecydowanym liderem. Powiem krótko, wracam i spróbuję zagrzać miejsce na parę lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ejcakaw Re: Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej?? 27.06.05, 21:03 Też zrezygnowałem ale dwa lata temu. Teraz żałuję. Najpierw przeniosłem się do PKT, a potem do Ditela. Podobne firmy o podobnym profilu sprzedaży. Wierz mi że chyba zrobiłeś bląd. Ja zamierzam ponownie zatrudnić się w Eniro. Poznałem w między czasie inne firmy i wiem co jest na rynku z pracą. W Eniro jak wiesz masz umowę o pracę, niezły socjal (ubezpieczenie NN, po 6 m pracy opiekę medyczną w Damianie. Nie wiem jak ty ale ja zarabiałem w granicach 4 tysiaków, oczywiście jak się sprężyłem. Nie ukrywam stres jest duży ponieważ jest parcie na wynik, ale to oczywiste. W każdej firmie sprzedażowej tak jest. Najważniejsze że kaska zawsze wpływa na konto, nie ma opóżnień. W innych firmach czekasz po dwa miesiące albo i więcej. Zobaczysz że i ty wrócisz jak poznasz inne firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyEniro Re: Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej?? IP: *.acn.waw.pl 10.07.05, 00:31 Moj drogi... Zycze powodzenia z takim nastawieniem i pomyslem na zycie... Dwa lata temu w Eniro dalo sie zyc, zarobic i moze nawet niespecjalnie przy tym nagimnastykowac. Teraz nie dosc ze klienci zrazeni do wspolpracy z Panorama Firm (tudziez innymi publikacjami szyldu Eniro Polska), to i atmosfera z najciemniejszych opowiesci o obozach pracy. Nie przesadzam!!! Po wielu latach pracy jestem na etapie rezygnowania (wypowiadania umowy - podkresle raz jeszcze: nie zalezy to od braku wynikow tylko braku wiary w to, ze nie lepiej tylko gorzej moze byc tylko!!). Eniro polecam z czystym sumieniem na 6 miesiecy pracy - jako miejsce gdzie mozna faktycznie podszkolic (i wyszkolic) warsztat sprzedawcy. Ale pozniej - nie za takie pieniadze, i nie za takie traktowanie... Wiec - zastanow sie czlowieku czy takie piekne to Eniro. Socjal tez nie trzyma na duchu - bo jak sie nie daj Boze rozchorujesz to do lekarza i tak Cie nie puszcza (a jak pojdziesz to ZUS Ci zapuka do drzwi zeby sprawdzic czy chory na pewno jestes)... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
filos55 Re: Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej?? 20.07.05, 16:36 witaj, zupełnie się z toba nie zgadzam pracuję w tej firmie bardzo długo i nie mam powodów tak naprawdę do narzekań.prwada jest taka że jest to ciężki kawał chleba , wypracowany i wymęczony. do tej pracy nie przychodzi się po to aby wypić kawę podzwonić po znajopmych posiedzieć w intrnecie bądz na magdonaldsie. pracuję w tej firmie dla pieniędzy bo są nie złe ale do tego trzeba cholernie dużo cierpliwośći i zapału. jest nie prawdą że siedzi się do póżnych godzin, ja wychodzę pkt.o 17, a czasami mi się zdarzy że kończę pracę o godz 13. więc przestańcie pieprzyć , bo tak naprawdę to sami się nakręcacie a płacić wam za tzw. pomieszanie z poplątanym mija się z celem. zadam drugie pytanie po cholerę się zatrudnialiście w tej firmie??? trzeba być kretynem aby przepuścić zarobki w firmie rzędu najniższa po 3miesiąca jaką zarobiłam było 3tyś netto.a po 6miesiącach pracy w tej firmie zarabiałam 6tyś zł netto pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex eniro Re: Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej?? IP: 195.205.71.* 22.09.05, 15:03 Człowieku o czym ty mówisz!!!!!!!! W dzisiejszych czasach w żadnej pracy nie ma czasu na bezproduktywne popijanie kawki czy plotkowanie. Chyba, że myślisz o budżetówce. Pracowałam w tej firmie 7 miesięcy i powiem jedno. Nikt kto ma poczucie swojej wartości i ambicję nie zagrzeje tam długo. Praca w tej firmie może być szansą dla byłych sprzedawczyń, agentów tele2 i ludzi po liceach, bo dla nich umowa o pracę na takich warunkach jakie proponuje eniro jest ogromnym awansem.A co do zarobków - 3 tysiące to jakiś mit, może aktualny dwa lata temu. Tak więc wszyscy zamierzający złozyć swe CV do eniro - uwierzcie mi - w tej firmie zobaczycie to,co nie spotka was w żadnej innej. Pracowałam w wielu firmach, mam ponad 10 letni staż pracy więc wiem co mówię. A ten ściemniacz, który twierdzi, że chce wrócić do pracy w eniro to pewnie personalny, wysłany na forum z ramienia zarządu.Tak dla przykładu - mój przełożony:hej gdzie ty idziesz (odeszłam od biurka z telefonem) ja: do toalety, on: a po co? ja: naprawdę chcesz wiedzieć to chodź ze mną, on: poczerwieniał. Z około dwudziestu osób, z którymi byłam na szkoleniu przed podjęciem pracy, w firmie pracuje jeszcze tylko jedna. Nie mów mi więc koleś, że jest tam tak różowo i znajdź choć jedną normalną osobę, która zrezygnowałaby z fajnej pracy wyciągając 3 tys. na rękę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były major Re: Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 23:34 Dziewczynko - z biura centrali w Wawie to może sobie wychodzisz po ploteczkach nawet o 12... ale w sprzedaży nie pracowałaś - chyba że jako "bezmajtkowa" blondyna :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAZNE!!!!!!!!!!!!! Eniro do Inspekcji Pracy!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 10.07.05, 00:51 Kieruja ten list do Urzednikow z Inspekcji Pracy. Eniro to kolejna firma po Biedronce do przetrzepania!!! Nie wiem dlaczego jeszcze nikt nie zajal sie ta sprawa!!! Zaczynam podejrzewac powiazania i uklady!!! Mobbing... Przetrzymywanie po godzinach (oczywiscie za darmo)... Oszukiwanie o warunkach pracy juz przy rozmowach kwalfikacyjnych (tzw. castingach)... Podsluchiwanie prywatnych rozmow (wykonywanych w czasie dozwolonym-bo na przerwach) i komentowanie zycia osobistego na forum... Uczenie oszukiwania klientow podczas rozmow sprzedazowych... Moglbym wymieniac!!!! ale apeluje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEZ EFEKTÓW Re: Eniro do Inspekcji Pracy!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.net.autocom.pl 30.08.05, 22:22 W Krakowie Inspekcja pracy pojawiala sie wiele razy ... i co z tego - efektów nie widac. Wszystko wskazuje na to, ze wszedzie maja swoich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Eniro do Inspekcji Pracy!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 08:59 czy to prawda ze ditel kupil pkt? jeśli ktos wie to niech napisze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Nie wracaj!! IP: *.acn.waw.pl 10.07.05, 01:11 Nie wiem jakie czasy masz na myśli... Dwa lata temu było całkiem nieźle w Eniro. Teraz nie dość że zarobki żadne to atmosfera mało mobilizująca!!! Lepiej złóż CV do Biedronki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoska Źle wspominam Eniro!!!! IP: *.acn.waw.pl 10.07.05, 09:03 Tak sobie czytam i przypominam czasy z Eniro. Niestety z tej zlej strony - bo dobrych bylo bardzo malo. Przetrzymywanie po godzinach, marne zarobki (system prowizyjny cieniutki), atmosfera lepiej nie mowic, ciagle nagabywanie o "kontrakty do sciagniecia"... Uwierzcie mi ze trafic gorzej nie bylo mozna. BEZDUSZNA KORPORACJA!!! - to jedyne madre slowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byly klient Inspekcja IP: *.acn.waw.pl 10.07.05, 09:07 Dlaczego jeszcze nikt nie zglosil tej firmy do Inspekcji Pracy??!! Ja nie zamowie tak juz zadnego ogloszenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja_ plus IP: *.acn.waw.pl 10.07.05, 09:13 A ja pozdrawiam p. Sowę... Jedynym plusem dnia codziennego bylo popatrzec sobie na nia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sezz Robert czy ejcakaw ? Zdecyduj się IP: *.altec.pl / *.altec.pl 30.08.05, 22:37 To miło, że reklamujesz tu firmę Eniro jako niemalże idelanego pracodawcę ale zdecyduj się proszę na jednego nicka a nie pisz prawie tego samego pod dwoma nickami ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Novak Re: Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 06:37 absurdalnie zabrzmi ale polecam Eniro. od lat ludzie mający doświadczenie w tej dużej korporacji mają opinię fachowców. To jest nic innego jak najlepsza szkoła handlu! Pracowałem w tej firmie dosyć krótko w dwóch etapach. Została gartstka osób. Stwierdziłem, że jedynie ludzie z charakterem są w stanie tam pracować. Wiele razy w luźnych rozmowach z różnymi osobami zawsze pozytywnie wypowiadają się o 'panoramix'ach' stąd jeśli ktoś potrzebuje dobrej 'unitarki' to tylko tam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz_robert Re: Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej?? IP: 80.51.232.* 02.09.05, 15:59 po pierwsze nie pracuje w eniro, ale znam ludzi ktorzy tam pracuja, sa zadowoleni, sa swietnymi handlowcami, i zarabiaja wiecej niz srednia krajowa. dla mnie wszystko jest jawne, jesli jestes zdolny i sprzedajesz z pasja, bedziesz najlepszy i dasz sobie rade, nawet w eniro Odpowiedz Link Zgłoś
karol.novak Re: Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej?? 02.09.05, 17:50 Gość portalu: mariusz_robert napisał(a): > po pierwsze nie pracuje w eniro, ale znam ludzi ktorzy tam pracuja, sa > zadowoleni, sa swietnymi handlowcami, i zarabiaja wiecej niz srednia krajowa. > dla mnie wszystko jest jawne, jesli jestes zdolny i sprzedajesz z pasja, > bedziesz najlepszy i dasz sobie rade, nawet w eniro ...pod warunkiem, że Twój sef nie stwarza Tobie problemów :-) kiedy wróciłem (a trwało to miesiąc) dziwnym trafem czułem oczy wszystkich (bez względu na sex) na sobie a mimo to miesiąc myślałem że 'ktoś' się opamięta. szkoda mi SIEBIE się zrobiło i podziękowałem za angaż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej?? IP: *.devs.futuro.pl 22.09.05, 18:27 A próbowałeś tutaj www.corpusiuris.pl/praca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ph Re: Przedstawiciel handlowy?? gdzie najlepiej?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 20:52 Tutaj są wolne miejsca pracy. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=27158117 Odpowiedz Link Zgłoś