Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wprost: Generacja XXL

IP: *.BrockU.CA 30.05.01, 18:06
    Czy ktos to czytal?
    Wyjatkowo idiotyczny artykul. Wzory osobowe: sprzedawcy czegos tam. Zdaje sie,
    ze bez wyjatku. Czy naprawde sprzedawanie pizzy w Pepsico powinno byc
    reklamowane jako szczyt powodzenia zyciowego.

I to przepiekne zdanie:
    "- Jesteśmy produktem. Produktem, który ma niewiele czasu, by wyrobić sobie
    markę i stać się konkurencyjnym. Musimy więc mieć perfekcyjny timing - twierdzi
    Jacek Powałka."

No zesz k...wa mac, ze zacytuje Kazika S. Czy to 'Wprost' jest pod katem
    prostym do rzeczywistosci, czy tez my naprawde tak zyjemy?

Z nadzieja, ze nie kazdy jest produktem,

-m-
    Obserwuj wątek
      • Gość: Marcin Re: Wprost: Generacja XXL IP: *.*.*.* 31.05.01, 08:50
        A czy nie sądzisz, że "mieć perfekcyjny timing" to cel sam w sobie i gwarancja
        świetlanej przyszłości?
        Hi, hi, hi!!!
        • Gość: Xzibit Re: Wprost: Generacja XXL IP: 212.244.60.* 31.05.01, 10:29
          ten artykuł mnie obraził, przecież ci faceci na zdjęciach to jakieś gogusie
      • Gość: Ochman Re: Wprost: Generacja XXL IP: 194.203.162.* 31.05.01, 10:47
        ten artykul byl o tyle dziwny, ze mowil o faktach raczej oczywistych ale
        sprzedawal je tak jakby Wprost odkrylo nagle sens zycia. Poza tym
        bohaterowie tekstu traktowani byli jak guru, a przeciez trabili o rzeczach
        raczej oczywistych.
      • Gość: KKK Re: Wprost: Generacja XXL IP: 217.153.35.* 31.05.01, 13:24
        - Rzeczywiście tak beznadziejnego artykulu nie miał Wprost od dawna;
        prezentacja młodych ludzi, dla których nie ma rzeczy niemożliwych, a jak są, to
        i tak je pokonują, pierwszego dnia w pracy wiedzą od razu więcej niż inni
        współpracownicy z dużym doświadczeniem, tylko dlatego, że są XXL.Czy to
        kosmici ? Ponadto, przedstawiając zadania “niepokonanych”, dziennikarze
        posługiwali się zlepkiem “ambitnie brzmiących” fachowych określeń, które
        zebrane do kupy nie miały w ogóle sensu. Dziennikarze zagalopowali się
        strasznie i właściwie nie bardzo wiem co chcieli powiedzieć, oprócz tego, że w
        moim odbiorze się skompromitowali (i chyba nie tylko w moim).
      • Gość: doswiadc Re: Wprost: Generacja XXL IP: 195.94.206.* 01.06.01, 15:56
        Czy ludzie po prostu nie wiedzą jak żyć! Ich pęd do robienia pieniędzy można
        opisać XXL, a pęd do życia M. Sam zaczynałem tak prowadzić swoje życie, ale w
        porę się zreflektowałem. Obudzą sie oni za kilka lat, z rozpieprz... zdrowiem,
        bez rodzin, z kolejną pustą butelką bardzo drogiej whisky stojącej przy łóżku i
        sportowym samochodem w podziemnym garażu swojego apartamentu i co ... i nic
        oprócz tego.
        • Gość: lolita Re: Wprost: Generacja XXL IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.01, 13:08
          Równiez przeczytałam ten naszprycowany artykul i zastanawiam się czy to miała
          być reklama tych szkół czy tych młodych oszołomów? Może i odnieśli jakiś sukces
          w życiu, ale sądzę, że oni potrafią robić tylko szum wokół własnej osoby i oto
          chodzi. Dużo, głośno (Hitler też tak działał) krzyczeć, gadać o własnej osobie.
          Wiecie co przecież oni są zwykłymi przeciętniakami, którzy mają trochę inne
          problemy - niewielu ludzi ich lubi.
      • Gość: elek Re: Wprost: Generacja XXL IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 09:38
        Moi drodzy!

Jakim prawem obrażacie ludzi z WSB-NLU, tak się składa że tez jestem
        absolwentem tej uczelni i z całą odpowiedzialnościa stwierdzam, że wspomniane
        w artykule osoby są tego warte. Byłam na jednym roku z Jackiem powałką,
        większość ludzi przez pół roku nie ma tylu ciekawych pomysłów co on przez
        tydzień. To prawdziwy diament nie do oszlifowania i wiele firm chciałoby go
        mieć u siebie, a wiele młodych osób mogłoby sie duzo od niego nauczyć.
        Zastanówcie się zanim coś napiszecie.
        Pozdrawiam
        • Gość: motek Re: Wprost: Generacja XXL IP: *.BrockU.CA 05.06.01, 16:44
          Gość portalu: elek napisał(a):

> Moi drodzy!
          >
          > Jakim prawem obrażacie ludzi z WSB-NLU, tak się składa że tez jestem
          > absolwentem tej uczelni i z całą odpowiedzialnościa stwierdzam, że wspomniane
          > w artykule osoby są tego warte. Byłam na jednym roku z Jackiem powałką,
          > większość ludzi przez pół roku nie ma tylu ciekawych pomysłów co on przez
          > tydzień.
          Gratuluje bycia absolwentem. Przy okazji: czego sa warte osoby wspomniane w
          artykule? Sprobuj sformulowac koherentnie swoje mysli.
          Nie watpie, ze Jacek P. ma ciekawe pomysly. Nie zmienia to faktu, ze jesli ktos
          wyglasza takie zlote mysli , to dla mnie jest garniturem, a nie czlowiekiem.
          No, chyba ze 'Wprost' podalo falszywy cytat. Tak czy siak, ogolna wymowa artykulu
          (wspaniali XXL z kosmosu, Polska powinna oddac im wladze czym predzej) jest dla
          mnie calkowitym absurdem.

> To prawdziwy diament nie do oszlifowania i wiele firm chciałoby go
          > mieć u siebie, a wiele młodych osób mogłoby sie duzo od niego nauczyć.
          Jak wiemy z "Mistrza i Malgorzaty" garnitur moze wypelniac obowiazki sluzbowe
          rownie dobrze (a nawet lepiej) jak czlowiek, ktory go niegdys wypelnial.

> Zastanówcie się zanim coś napiszecie.
          ??? O co ci chodzi?

Pozdrawiam,

-m-

• Gość: elek Re: Wprost: Generacja XXL IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.01, 07:21
            widzisz -m- dalej twierdzisz , że to garnitur , a przecież go nie znasz.
            Ale zostawmy Jacka jest tam tez kilku innych . Np. chłopak pracujacy w
            Brukseli, myślisz że nie ma tam wystarczająco garniturów lokalnych i musieli
            sobie ściągnąc kolejny z Polski , ciekawe ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka