Gość: wietnamski koniec Re: Rzemieślnicy ugotowani IP: *.aster.pl 16.05.07, 12:30 Wietnamscy kucharze nikomu szczura albo psa nie podadzą do jedzenia.Hehe Jednak żeby zdać egzamin trzeba się wysilić , a napewno poprawi się jakość obsługi i podawanych potraw. Mniej będzie zatruć jeśli nauczą sie przestrzegać przepisów :) Najgorszą sprawą są egzaminatorzy którzy często są starymi , zgorzkniałymi życiem , przesiąknięci starym systemem i kolesiostwem chamami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itakiNIE i TAK i NIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 12:39 i TAK i NIE. H.uj im w du.pe i tak bedem sprzedawal szszłyki z grila nad morzem i mnie mogą w dup.ala pocałować fajansiarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar Nareszcie IP: *.crowley.pl 16.05.07, 12:46 Dziś z pożal się fachowcami trzeba do sądu. Na całym świecie żeby wejść (oficjalnie) do mojego domu lub naprawić mi samochód trzeba mieć papiery. Ciągle jestem "weryfikatorem rynku", a nie jestem Wassermanem, którego stać na dokręcenie śróby "fachowcowi".A może przeciwnicy będą chodzić do lekarza bez papierów, kowala w celu wyrwania zębów. Dlaczego sprzedawać ma w aptekach ukończony farmaceuta, wozić ludzi facet z uprawnieniami, reperować windę uprawniony konserwator? Wbijcie sobie do głowy, że liberalizm, to nie anarchia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Nareszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:34 Ty kpisz? Czy Ty myslisz że jak kto z papierami to nie spieprzy roboty? Twoja wiara że papiery załatwia cokolwiek powala. Im więcej zezwolen i uprawnien tym wiekszy bałagan, trudniej o usługe i bardzo drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nachwile Re: Nareszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 14:52 mi wystarczy jak raz przyszedł facet w bloku remontować klatke schodową, pomalował na świerzy cekol w ciągu drugiej doby sie zaczęło łuszczyć i purchli dostało jasne, niewidzialna ręka rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Proponuję kolego cechy i gildie na twoje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 16:23 bolączki, panie "świerzy". Tylko, że te były chyba w średniowieczu i były typowe dla feudalizmu. Kapitalizm był, o ile wiem krokiem naprzód i kraje, ktore przyznały prawo wykonywania zawodów każdemu na jego ryzyko rozwijały się od feudalnych "ciut" szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Rzemieślnicy ugotowani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 12:51 Pojawiaja sie w prasie informacje dot. likwidacji licencji zawodowych dla posrednikow, ale wprowadzenie ich dla kucharzy to swietny pomysl!!!! PARANOJA OGARNIA NASZ KRAJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIWI Re: Rzemieślnicy ugotowani IP: *.dip.t-dialin.net 16.05.07, 13:15 ale troche nauki przydalo by sie R.Maklowicz!!!Nawijac to On potrafi.gotowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3miasto posralo ich do konca!! IP: *.chello.pl 16.05.07, 13:16 zamiast zabrac sie do pracy z nudow wymyslaja takie bzdury ze w koncu doprowadza ten kraj do upadku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ochucki Tekst z ,,Misia" Barei powinien byc w cudzyslowie! IP: *.chello.pl 16.05.07, 13:32 Maklowicz dodaje ze smiechem tekst milicanta z Misia: ,,A co gdyby tam byla wasza matka?", ale dziennikarzyna z GW tego nie przykumal i wyszla z tego sraczka! Odpowiedz Link Zgłoś
heniozdan Rzemieślnicy ugotowani 16.05.07, 14:03 Kolejny raz banda kretynów i debili chce mnie uszczęśliwiać na siłę, czy mam do układania glazury wziąć lekarza czy gościa z papierami moim zdaniem papier jeżeli nie jest śliski nadaje się do jednego do tego rzeby go powieśić na gwoździu liczy się to czy potrafisz coś zrobić a nie jaki masz papier. Ale tych starych pierdołów z cechów g... to obchodzi patrzą na swoje stołki i chcą być ważni. Panowie z cechów pies jak nie ma co robić to jaja liże. WY ZBÓBCIE PODOBNIE jeśli je macie. Odpowiedz Link Zgłoś
36krzysiek Re: Rzemieślnicy ugotowani 16.05.07, 14:03 "A co, gdyby to była pańska żona, matka, córka?" I niech pan nie mówi, że nie ma żony, matki czy córki bo każdy jakąś ma. W czasach rozpasanego kapitalizmu takie relikty jak cechy rzemiosł straciły na znaczeniu. Nikt nie zagląda fachowcowi w papiery tylko pyta o cenę. No to znaleźli metodę na odbicie się od dna. A że PIS kocha i uwielbia PRL, szczególnie lata 50-te to z piskiem i radością przystapił do zgrywy. Szkoda tylko, że nikt nie kontroluje rodziców, czy mogą finansowo i psychicznie pozwolić sobie na dzieci !!!!!!!!! Może mniej by było ich na smietnikach i wiszących na sznurach w patologicznych wielodzietnych rodzinach, tak ukochanych przez tych parszywców u koryta ???!!!???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 kierowcy do lustracji - czy to nie upokarzajace 16.05.07, 14:19 kiedy policjant zada od kierowcy okazania prawa jazdy????? faszyzm i stalinizm w jednym. Europo, ratuj Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Rzemieślnicy ugotowani 16.05.07, 14:20 Ludzie mam pomysł! wprowadżmy uprawnienia/chociażby kursy/ dla premierów,ministrów,szefów spólek państwowych.Egzaminy dla nich powinny być transmitowane przez tv.Zaden z aktualnie rządzących nie może wykazać się kilkuletnią praktyką na stanowisku które zajmuje.Jak na niczym sie nie zna,to wg. władzy się zapozna/Skrzypek,Lepper,Giertych,Kalata,Urbański/.Pewnie wg. aktualnie rządzących ,im wyższy stołek,tym mniejsze wymagania/przepraszam, za wyjątkiem wierności, uległości, dyspozycyjności/Mało tego jeszcze zafundujemy im szkolenia ,wizażystów,naukę języków itd. Coś takiego wymyślił już niejaki H. Sienkiewicz w powieści W pustyni i puszczy,a my potocznie nazywamy filozofią Kalego,czyli jak Kali ukraść krowę,to dobrze,ale jak Kalemu ukradną ,to żle a pózniej za komuny nazywaliśmy to karuzelą stanowisk,czyli jak nazywasz się kłonica, to możesz być min. rolnictwaI jeszcze jedno-każda gospodyni,zanim weżmie się za gotowanie obiadu powinna polecieć do odpowiedniego urzędu i pokazać uprawnienia,bo jak nie to obiad wyląduje w śmietniku. Odpowiedz Link Zgłoś
ssamiec Rzemieślnicy ugotowani 16.05.07, 14:24 "Związek Rzemiosła Polskiego (ZRP), który mocno przyklaskuje pomysłowi znowelizowania prawa" To już nawet zarzucono słowo "lobbuje"?? Przydałby się tam taki Ziobro i zrobił z tym porządek jak z adwokatami. (to był chyba jedyny rozsądny projekt PiSu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Rzemieślnicy ugotowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 14:26 Super... Powinno być tak ze wszystkim. Nie powinna być matką kobieta która nie zrobi na to papierów. Zbieraniem śmieci nie powinien trudzić się osobnik bez odpowiedniego szkolenia. Problem z politykami, bo tu też powinny być takie obostrzenia. Tylko jaki polityk za tym zagłosuje??? Ale to jest pytanie czysto akademickie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cane Re: Rzemieślnicy ugotowani IP: 148.81.172.* 16.05.07, 15:04 wprowadzmy kursy dla dziennikarzy!!! zostaną sami prawomyślni i lojalni Kaczorom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trg Re: Rzemieślnicy ugotowani 16.05.07, 14:41 "Nie ma czegoś takiego jak zły mechanik. Czy widział pan kiedyś takiego?" Śmiechu warte! Przez kilka lat posiadałem Fiata CC700 i zmuszony byłem często korzystać z usług mechaników. Znalazłem TYLKO JEDEN POŻĄDNY WARSZTAT W CAŁEJ WARSZASWIE, ale po pewnym czasie zbankrutował. W tym czasie miałem kontakt przynajmniej z kilkunastoma cwaniaczkami poczynając od ASO a na Mietku w garażu skończywszy i wszyscy oni działają po dziś dzień w najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Rzemieślnicy ugotowani IP: *.botany.gu.se 16.05.07, 14:52 Taa, a korporacje prawnicze sie rzadowi tak nie podobaja...(a maja wiecej sensu bo niesmaczny obiad, krzywo uszyte spodnie czy zle polozone kafelki oceni kazdy). Czysta hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emig Rzemieślnicy ugotowani IP: *.jnp-architects.net 16.05.07, 14:55 Skandal!! Wyciaganie kasy i tyle. Architekci walcza o zlikwidowanie obowiazkowej przynaleznosci do izb (czytaj: przynalerzysz = placisz), tlumacza, postuluja...ale widac wszysko na nic. kolejne izby beda zdzierac haracz.... ps.: cale mnostwo architektow zajmuje sie projektowaniem i robieniem mebli, beda musieli zdawac kolejne egzaminy?? Odpowiedz Link Zgłoś
grzes_s Rzemieślnicy ugotowani 16.05.07, 14:56 A jeśli gotuję dla 10 osobowej rodziny, to też muszę mieć uprawnienia? A jeśli przygotowuję kolację dla znajomych, to też? A jak gotuję dla sibie i żony? JEDEN WIELKI ABSURD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Rzemieślnicy ugotowani IP: *.botany.gu.se 16.05.07, 15:01 Che che, napisalismy to samo jednoczesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Tio jest chore... IP: *.botany.gu.se 16.05.07, 14:58 Czy jak ktos gotuje dal rodziny to potrzebuje uprawnien? A dla przyjaciol? (powidzmy 12) A jak organizuje przyjecie (non profit) na 12 osob? A na 40?Wiec gdzie jest granica? To jest chore.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nachwile Re: Tio jest chore... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 15:21 chore to jest to,że jak kupujesz coś a potem odchorowujesz, bo ktoś nie ma uprawnień ale tylko działalność albo jak facet ci remont zrobi i zaraz farba odpada bo on na świeży tynk malował albo jak ci jakiś mechanik tak samochód naprawi, ze się zatrze drogi silnik po wymianie czegoś małego swoboda w działalności - tak, ale anarchia i chrzanienie w usługach - nie domorosłe talenty i złote rączki - kiedys pokazywał program "fachowcy" w TVN, sam aby dorobić na studiach krótki czas pracowałem z takimi fachowcami, co ludziom więcej psuli niż naprawiali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nachwile Re: Tio jest chore... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 15:23 albo jak ci domorosły elektryk tak sieć położy, ze potem sie pod tynkiem spali, bo on dał tam za cienki drut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: To jest chore... IP: *.botany.gu.se 16.05.07, 16:48 A uprawnienia niewatpliwie chronai przed zatruciem pokarmowym i odparajaca farba? Nie zartuj. Czasem lepsz zlota raczka niz ktos kto przez przypadek do zawodu (zawodowki) trafil. O fachhowej wiedzy powinny decydowc swiadectwa ukonczenia kursu/szkoly (a izby zajmowac sie wiarygodnoscia tychze szkol). O zrecznosci fryzjerki czy kucharza rekomendacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: touristiker Dziennikarze też tylko z uprawnieniami! IP: *.biuro.net.pl 16.05.07, 15:26 Panie Makłowicz, Gomułka żyje i ma się dobrze, przynajmniej w mojej branży (turystyka) gdzie od 1995 należy mieć "uprawnienia" żeby oprowadzać turystów a egzaminy trzeba zdawać przed starymi komuchami, w większości dawnymi agentami SB. I tak samo dziennikarze chętnie cytują farmazony o tym "jak komuś przewodnicy bez uprawnień mogą zaszkodzić" Przypominam też że, jak już ustawa zostanie uchwalona to trzeba będzie wziąć za gardło dziennikarzy, i też kazać składać im egzaminy przed tymi, co mieli uprawnienia z czasów PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malpa mistrz od unijnych bananow - osobny dyplom IP: 62.121.136.* 16.05.07, 15:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Rzemieślnicy ugotowani IP: *.chello.pl 16.05.07, 15:27 Ja uważam, że to bardzo dobry pomysł. Pani rzecznik ma świętą rację - tzw. niewidzialna ręka rynku to za mało. Do tego nie zawsze działa. Skąd będziesz wiedzieć, że to właśnie mechanik partacz coś zepsuł w samochodzie? Makłowicza pomijam, bo to człowiek o bardzo wąskich horyzontach. A jak ten kucharz z artykułu jest takim dobrym cukiernikiem, to co dla niego za problem zrobić ten egzamin? Ja optuję za wręcz poszerzeniem zakresu ustawy. Niech obejmie zawody takie, jak tłumacz, redaktor, korektor - skończy się psucie rynku przez niedouczonych 'filologów' z UW czy UJ, którym się wydaje, że znają język. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Rzemieślnicy ugotowani IP: *.chello.pl 16.05.07, 15:29 Acha, a autor artykułu powinien stanąć przed Komisją Etyki Mediów za podłą manipulację i brak rzetelności dziennikarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frn Re: Rzemieślnicy ugotowani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 15:35 Moje drogie dzieci może tego nie wiecie, że kiedyś nie było normalnie O tym jak możesz grać - decydował muzyk wykształcony profesjonalnie Czy słuchało cię dużo, czy mało osób - nie miało to znaczenia, O Jezu ! Nieznane szerzej fakty z archiwum polskiego jazzu By zadowolić audytorium, to potrzebna jest wiedza nie byle jaka Kiedy Mozart napisał "Wesele Figara", a Mahler "Wygnanie Praptaka" Niejeden zgodziwszy się na poniżenie zrezygnować musiał z wakacji Komisja zadecyduje, kto dziś otrzyma weryfikacje ... Nasza komisja swinguje, w naszej komisji groźnych kotów wielu Nie znasz nut - to będziesz grać za pół darmo, mój przyjacielu Z archiwum polskiego jazzu - nieznane raczej fakty, zdarzenia Chronimy miejsca pracy - u nas nie ma podziemia Co najmniej piętnaście koncertów w miesiącu - niezależnie od frekwencji Potem wódka z działaczem kultury wiadomej prowieniencji A jeśli głupi nie jesteś i jeśli rozum masz w spadku, To może się uda na pół roku wyjechać i grać na statku Kult. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herman Rzemieślnicy ugotowani IP: *.crowley.pl 16.05.07, 15:43 Jedyny cel tej ustawy to okraść kucharzy 350pln * 100 000 to niezla sumka i jest kasa do podziału. "Braawo Kaczory" na pawno w nastepnych wyborach będziecie mieli multum głosow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Gazeto nie ściemniaj,bo nie piszesz dla ciemniaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 15:50 Bez ściemy-kawa na ławę,jeśli ktoś jest dobry w swoim fachu,to nie będzie dla niego problemem zdanie egzaminu. Idąc zaś rozumowaniem gazety należałoby również znieść ograniczenia w wykonywaniu takich zawodów jak:lekarz,architekt,adwokat,sędzia,chirurg,komornik,i tp. Przeciż to nonsens i paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
asimek Nie bredż chłopie, nie bredź. 16.05.07, 16:17 Rozumiem, że głosowałeś na PiS i trudno Ci przełknąć ich kolejne bzdurne pomysły, ale zdobądź się na odrobinę refleksji. Kucharza (czyli kogoś kto wykonuje czynności, które 90% Polaków potrafi lub łatwo się nauczy z gazet, kalendarza lub ksiązki kucharskiej) porównujesz do chirurga czy pilota? Naprawdę wierzysz w te bzdury, które wypisujesz? Może w takim razie wprowadzić uprawnienia państwowe dla konserwatorów powierzchni płaskich, sprzedawców w markecie, fryzjerów itd. Nonens, tym większy, że w dziedzinach które wiedzy i praktyki rzeczywiście wymagają PiS "uwalnia" rynek (np usługi prawne, podatkowe czy rzeczoznawcze). Konsekwencja w wizji państwa jak cholera. Ps. A ile zaplanowali sobie z tego tytułu wpływów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nachwile Re: Nie bredż chłopie, nie bredź. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 16:33 egzamin dla kucharza nie zaszkodzi, zwłaszcza jak raz zjesz coś przejazdem w knajpce w innym mieście a potem pół dnia rzygasz, zmienisz zdanie biznes kucharski podlega rożnym normom, sanepidom, zaś większość "chinoli" to zwykła działalność gospodarcza nie podlegająca niestety kontroli i tu trzeba uderzyć, by nie było historii z kotami, psami, gołębiami bo żywienie jak i leczenie to branże mający wpływ na bezpieczeństwo człowieka prawo powinno kontrolować te dziedziny które mają wpływ na bezpieczeństwo człowieka lub transakcji handlowych, można by wprowadzić takie egzaminy nieobowiązkowe i np. by klient wybierał sobie restauracje gdzie wisi dyplom ? tak czy inaczej sam się często stołuję na mieście czy w podróży i niestety niektórym niewidzialna ręka rynku jeszcze karku nie skręciła, bo maja np. dobre położenie i ludzie tam jedzą taki egzamin powinna załatwiać np. szkoła gastronomiczna a dla osób spoza jakiś mały teścik (tak jak uprawnienia dla prawnika powinno załatwiać zakończenie studiów prawnych) nikt nie mówi o koncesjonowaniu - bo to byłby nonsens i ograniczenie konkurencji ale człowiek prowadzący działalnośc jak w programie "fachowcy" w TVN to polska plaga, sam miałem na klatce schodowej remont, jak pomalowały chłopaczki z ogłoszenia wzięte do pracy, to cała farba purchli dostała i teraz wspólnota walczy z firmą krzak z ogłoszenia jak elektryk z ogłoszenia w prasie zrobił instalacje to potem kabel sie spalił w tynku i mur trzeba było kuć nie może być tak,że ktoś sobie siada i mówi "od dzis robię to i to" , daje ogłoszenie do prasy, za chwile jak coś spartoli i sie fama rozejdzie, to pan daje drugie ogłoszenie "robie co innego" po to sie kończy szkoły specjalistyczne, po to są dyplomy, to sito może zapewnić odsycenie dekli i partaczy, resztę niech rynek odsyca nie ma czegoś takiego jak krajowa baza fachowców np. , czegoś co by mi jako klientowi zapewniał bezpieczeństwo kolejny przykład , w moim bloku administracja wymieniała okna na klatce firma tania tak zrobiła okna, że od naprężeń pare szyb poszło i zamiast oszczędności na ogrzewaniu bloku teraz hula wiatr przez pęknięte od naprężeń ramy szyb , zapewne chłopek co np. nabył spadek, spieniężył, otworzył se firme , zatrudnił w niej paru gości z ogłoszenia, nie ma pojęcia co to są naprężenia, efektem jest użeranie się idąc po usługę jako klient chce wiedzieć, że moje pieniądze nie pójda w błoto, jak suma jest drobna to przecież sąd odrzuca pozew, a ponadto w przypadku roszczeń o większe sumy jest potrzebne wadium, proces trwa, klient jest z góry na skazanej pozycji, bo niby jak wyeliminować z rynku partacza ? czy jak bierzesz elektryka z ogłoszenia to wiesz kto przyjedzie ? może przyjechać ściemniacz ? Odpowiedz Link Zgłoś
asimek Re: Nie bredż chłopie, nie bredź. 16.05.07, 17:30 Czyli proponujesz odwrot od kapitalizmu. O ile pamiętam ingerencja państwa w gospodarkę była zdecydowanie większa za komuny, pełno tam było papierków, egazminów czeladniczych i mistrzowskich. Ale, zapewniam Cię, bo nie wiem czy pamiętasz, ze żarcie w ówczesnych knajpach było znacznie gorsze niż dzisiaj. Najlepiej to wszystko wyobraził skecz z udziałem Kobuszewskiego, Michnikowskiego i Gołasa czym był wtedy "pan majster". A ja po prostu nie korzystam z usług najtańszych, szukam rekomendacji u znajomych i żadne świadectwa nie są mi potrzebne. Musisz naprawdę nie pamiętać tamtych czasów, skoro wypisujesz takie bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mumin Rzemieślnicy ugotowani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 15:59 Żeby zgodnie z prawem okradać ludzi trzeba uchwalić stosowną ustawę i kasować od 350 do 800 złotych za egzamin. Acha i jeszcze jedno musi byc bardzo trudny by móc ich kasować po kilka razy. Biedny naród. Zero innowacyjności tylko brutalne wydzieranie kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
asimek Chętnie poczytam opinie wielbicieli PiS-u. 16.05.07, 16:10 Takich jak Junkier, Presentation1, i paru innych jeszcze idiotów, którzy uważają z niejasnych dla mnie powodów, ze PiS jest partią prawicową. Próby "uwolnienia" np. rynku usług prawnych wynikają wyłącznie z osobistej niechęci do środowiska ze strony Ziobry i Gosiewskiego, natomiast co do reszty... Przypominam sobie całkiem niedawny pomysł PiS-u, zeby koncesjonować apteki odpowiednio do liczby mieszkańców. Teraz biorą się za kuchty. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpp20 Re: Chętnie poczytam opinie wielbicieli PiS-u. IP: 207.219.106.* 16.05.07, 16:21 Nastepne beda: 1. licencja dla bycia mama i tata 2. licencja dla bycia babcia i dziadkiem 3. licencja na robienie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Chętnie poczytam opinie wielbicieli PiS-u. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.07, 16:41 egzamin i licencja to totalne skur..... Izb Rzemeślniczych.Pozazdrościli adwokatom, natariuszom, radcom,które to ograniczają dostęp do zawodu młodym i zdolnym.Co to oznacza dla przeciętnego człowieka?Że młodzi kucharze,mechanicy wyjadą i Jan Kowalski jak mu się popsuje auto będzie zmuszony korzystać z usług korporacji i będzie tak, jak teraz z prawnikami, wyda mnóstwo kasy a w zamian dostanie gó.....Ludzie nie dajmy się.Skutki tego sku.... odczujemy wszyscy, nie tylko zainteresowani !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fasol Re: Chętnie poczytam opinie wielbicieli PiS-u. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 16:54 Już widzę oczyma duszy, jak Ziobro wyprowadza w kajdankach, przed kamerami, faceta przyłapanego na tym, że bez uprawnień chciał sobie we własnym domu ugotować zupę z mrożonki (a sąsiad go podkablował). To się może oprzeć o Strasburg! Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert korporacje, korporacje, korporacje... 16.05.07, 16:49 niedlugo, zeby byc sprzataczka trzeba bedzie zapisac sie do zrzeszenia i zdac egzamin. No bo jesli sprzataczka rozleje wode i ktos sie poslizgnie i zabije? A jesli to twoja siostra, matka? Odpowiedz Link Zgłoś