Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rzemieślnicy ugotowani

• Gość: wietnamski koniec Re: Rzemieślnicy ugotowani IP: *.aster.pl 16.05.07, 12:30
        Wietnamscy kucharze nikomu szczura albo psa nie podadzą do jedzenia.Hehe
        Jednak żeby zdać egzamin trzeba się wysilić , a napewno poprawi się jakość obsługi i podawanych potraw. Mniej będzie zatruć jeśli nauczą sie przestrzegać przepisów :) Najgorszą sprawą są egzaminatorzy którzy często są starymi , zgorzkniałymi życiem , przesiąknięci starym systemem i kolesiostwem chamami.
      • Gość: itakiNIE i TAK i NIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 12:39
        i TAK i NIE. H.uj im w du.pe i tak bedem sprzedawal szszłyki z grila nad morzem
        i mnie mogą w dup.ala pocałować fajansiarze
      • Gość: kar Nareszcie IP: *.crowley.pl 16.05.07, 12:46
        Dziś z pożal się fachowcami trzeba do sądu. Na całym świecie żeby wejść
        (oficjalnie) do mojego domu lub naprawić mi samochód trzeba mieć papiery.
        Ciągle jestem "weryfikatorem rynku", a nie jestem Wassermanem, którego stać na
        dokręcenie śróby "fachowcowi".A może przeciwnicy będą chodzić do lekarza bez
        papierów, kowala w celu wyrwania zębów. Dlaczego sprzedawać ma w aptekach
        ukończony farmaceuta, wozić ludzi facet z uprawnieniami, reperować windę
        uprawniony konserwator? Wbijcie sobie do głowy, że liberalizm, to nie anarchia!
        • Gość: franek Re: Nareszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:34
          Ty kpisz?
          Czy Ty myslisz że jak kto z papierami to nie spieprzy roboty?
          Twoja wiara że papiery załatwia cokolwiek powala.
          Im więcej zezwolen i uprawnien tym wiekszy bałagan, trudniej o usługe i bardzo
          drogo.
          • Gość: nachwile Re: Nareszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 14:52
            mi wystarczy jak raz przyszedł facet w bloku remontować klatke schodową,
            pomalował na świerzy cekol
            w ciągu drugiej doby sie zaczęło łuszczyć i purchli dostało
            jasne, niewidzialna ręka rynku

• Gość: maks Proponuję kolego cechy i gildie na twoje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 16:23
              bolączki, panie "świerzy". Tylko, że te były chyba w średniowieczu i były typowe
              dla feudalizmu. Kapitalizm był, o ile wiem krokiem naprzód i kraje, ktore
              przyznały prawo wykonywania zawodów każdemu na jego ryzyko rozwijały się od
              feudalnych "ciut" szybciej.
      • Gość: Aga Rzemieślnicy ugotowani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 12:51
        Pojawiaja sie w prasie informacje dot. likwidacji licencji zawodowych dla
        posrednikow, ale wprowadzenie ich dla kucharzy to swietny pomysl!!!! PARANOJA
        OGARNIA NASZ KRAJ!!!
        • Gość: WIWI Re: Rzemieślnicy ugotowani IP: *.dip.t-dialin.net 16.05.07, 13:15
          ale troche nauki przydalo by sie R.Maklowicz!!!Nawijac to On potrafi.gotowac?
      • Gość: 3miasto posralo ich do konca!! IP: *.chello.pl 16.05.07, 13:16
        zamiast zabrac sie do pracy z nudow wymyslaja takie bzdury ze w koncu doprowadza
        ten kraj do upadku!
      • Gość: Ryszard Ochucki Tekst z ,,Misia" Barei powinien byc w cudzyslowie! IP: *.chello.pl 16.05.07, 13:32
        Maklowicz dodaje ze smiechem tekst milicanta z Misia: ,,A co gdyby tam byla
        wasza matka?", ale dziennikarzyna z GW tego nie przykumal i wyszla z tego
        sraczka!
      • heniozdan Rzemieślnicy ugotowani 16.05.07, 14:03
        Kolejny raz banda kretynów i debili chce mnie uszczęśliwiać na siłę, czy mam do
        układania glazury wziąć lekarza czy gościa z papierami moim zdaniem papier
        jeżeli nie jest śliski nadaje się do jednego do tego rzeby go powieśić na
        gwoździu liczy się to czy potrafisz coś zrobić a nie jaki masz papier. Ale tych
        starych pierdołów z cechów g... to obchodzi patrzą na swoje stołki i chcą być
        ważni. Panowie z cechów pies jak nie ma co robić to jaja liże. WY ZBÓBCIE
        PODOBNIE jeśli je macie.
      • 36krzysiek Re: Rzemieślnicy ugotowani 16.05.07, 14:03
        "A co, gdyby to była pańska żona, matka, córka?" I niech pan nie mówi, że nie
        ma żony, matki czy córki bo każdy jakąś ma. W czasach rozpasanego kapitalizmu
        takie relikty jak cechy rzemiosł straciły na znaczeniu. Nikt nie zagląda
        fachowcowi w papiery tylko pyta o cenę. No to znaleźli metodę na odbicie się od
        dna. A że PIS kocha i uwielbia PRL, szczególnie lata 50-te to z piskiem i
        radością przystapił do zgrywy. Szkoda tylko, że nikt nie kontroluje rodziców,
        czy mogą finansowo i psychicznie pozwolić sobie na dzieci !!!!!!!!! Może mniej
        by było ich na smietnikach i wiszących na sznurach w patologicznych
        wielodzietnych rodzinach, tak ukochanych przez tych parszywców u
        koryta ???!!!???!!!
      • tees1 kierowcy do lustracji - czy to nie upokarzajace 16.05.07, 14:19
        kiedy policjant zada od kierowcy okazania prawa jazdy????? faszyzm i stalinizm w
        jednym. Europo, ratuj
      • klara551 Re: Rzemieślnicy ugotowani 16.05.07, 14:20
        Ludzie mam pomysł! wprowadżmy uprawnienia/chociażby kursy/ dla
        premierów,ministrów,szefów spólek państwowych.Egzaminy dla nich powinny być
        transmitowane przez tv.Zaden z aktualnie rządzących nie może wykazać się
        kilkuletnią praktyką na stanowisku które zajmuje.Jak na niczym sie nie zna,to
        wg. władzy się zapozna/Skrzypek,Lepper,Giertych,Kalata,Urbański/.Pewnie wg.
        aktualnie rządzących ,im wyższy stołek,tym mniejsze wymagania/przepraszam, za
        wyjątkiem wierności, uległości, dyspozycyjności/Mało tego jeszcze zafundujemy
        im szkolenia ,wizażystów,naukę języków itd. Coś takiego wymyślił już niejaki H.
        Sienkiewicz w powieści W pustyni i puszczy,a my potocznie nazywamy filozofią
        Kalego,czyli jak Kali ukraść krowę,to dobrze,ale jak Kalemu ukradną ,to żle a
        pózniej za komuny nazywaliśmy to karuzelą stanowisk,czyli jak nazywasz się
        kłonica, to możesz być min. rolnictwaI jeszcze jedno-każda gospodyni,zanim
        weżmie się za gotowanie obiadu powinna polecieć do odpowiedniego urzędu i
        pokazać uprawnienia,bo jak nie to obiad wyląduje w śmietniku.
      • ssamiec Rzemieślnicy ugotowani 16.05.07, 14:24
        "Związek Rzemiosła Polskiego (ZRP), który mocno przyklaskuje pomysłowi
        znowelizowania prawa"

To już nawet zarzucono słowo "lobbuje"??
        Przydałby się tam taki Ziobro i zrobił z tym porządek jak z adwokatami. (to był
        chyba jedyny rozsądny projekt PiSu)
      • Gość: MC Rzemieślnicy ugotowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 14:26
        Super... Powinno być tak ze wszystkim.
        Nie powinna być matką kobieta która nie zrobi na to papierów.
        Zbieraniem śmieci nie powinien trudzić się osobnik bez odpowiedniego szkolenia.

Problem z politykami, bo tu też powinny być takie obostrzenia. Tylko jaki
        polityk za tym zagłosuje???

Ale to jest pytanie czysto akademickie...
        • Gość: cane Re: Rzemieślnicy ugotowani IP: 148.81.172.* 16.05.07, 15:04
          wprowadzmy kursy dla dziennikarzy!!! zostaną sami prawomyślni i lojalni Kaczorom!!!
      • trg Re: Rzemieślnicy ugotowani 16.05.07, 14:41
        "Nie ma czegoś takiego jak zły mechanik. Czy widział pan kiedyś takiego?"
        Śmiechu warte! Przez kilka lat posiadałem Fiata CC700 i zmuszony byłem często
        korzystać z usług mechaników. Znalazłem TYLKO JEDEN POŻĄDNY WARSZTAT W CAŁEJ
        WARSZASWIE, ale po pewnym czasie zbankrutował. W tym czasie miałem kontakt
        przynajmniej z kilkunastoma cwaniaczkami poczynając od ASO a na Mietku w garażu
        skończywszy i wszyscy oni działają po dziś dzień w najlepsze.
      • Gość: titta Rzemieślnicy ugotowani IP: *.botany.gu.se 16.05.07, 14:52
        Taa, a korporacje prawnicze sie rzadowi tak nie podobaja...(a maja wiecej sensu
        bo niesmaczny obiad, krzywo uszyte spodnie czy zle polozone kafelki oceni
        kazdy). Czysta hipokryzja.
      • Gość: emig Rzemieślnicy ugotowani IP: *.jnp-architects.net 16.05.07, 14:55
        Skandal!! Wyciaganie kasy i tyle. Architekci walcza o zlikwidowanie
        obowiazkowej przynaleznosci do izb (czytaj: przynalerzysz = placisz), tlumacza,
        postuluja...ale widac wszysko na nic. kolejne izby beda zdzierac haracz....
        ps.: cale mnostwo architektow zajmuje sie projektowaniem i robieniem mebli,
        beda musieli zdawac kolejne egzaminy??
      • grzes_s Rzemieślnicy ugotowani 16.05.07, 14:56
        A jeśli gotuję dla 10 osobowej rodziny, to też muszę mieć uprawnienia? A jeśli
        przygotowuję kolację dla znajomych, to też? A jak gotuję dla sibie i żony? JEDEN
        WIELKI ABSURD!
        • Gość: titta Re: Rzemieślnicy ugotowani IP: *.botany.gu.se 16.05.07, 15:01
          Che che, napisalismy to samo jednoczesnie.
      • Gość: titta Tio jest chore... IP: *.botany.gu.se 16.05.07, 14:58
        Czy jak ktos gotuje dal rodziny to potrzebuje uprawnien?
        A dla przyjaciol? (powidzmy 12)
        A jak organizuje przyjecie (non profit) na 12 osob?
        A na 40?Wiec gdzie jest granica?
        To jest chore....
        • Gość: nachwile Re: Tio jest chore... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 15:21
          chore to jest to,że jak kupujesz coś a potem odchorowujesz, bo ktoś nie ma
          uprawnień ale tylko działalność
          albo jak facet ci remont zrobi i zaraz farba odpada bo on na świeży tynk malował
          albo jak ci jakiś mechanik tak samochód naprawi, ze się zatrze drogi silnik po
          wymianie czegoś małego

swoboda w działalności - tak, ale anarchia i chrzanienie w usługach - nie
          domorosłe talenty i złote rączki - kiedys pokazywał program "fachowcy" w TVN,
          sam aby dorobić na studiach krótki czas pracowałem z takimi fachowcami, co
          ludziom więcej psuli niż naprawiali
          • Gość: nachwile Re: Tio jest chore... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 15:23
            albo jak ci domorosły elektryk tak sieć położy, ze potem sie pod tynkiem spali,
            bo on dał tam za cienki drut
          • Gość: titta Re: To jest chore... IP: *.botany.gu.se 16.05.07, 16:48
            A uprawnienia niewatpliwie chronai przed zatruciem pokarmowym i odparajaca
            farba? Nie zartuj. Czasem lepsz zlota raczka niz ktos kto przez przypadek do
            zawodu (zawodowki) trafil. O fachhowej wiedzy powinny decydowc swiadectwa
            ukonczenia kursu/szkoly (a izby zajmowac sie wiarygodnoscia tychze szkol). O
            zrecznosci fryzjerki czy kucharza rekomendacje.
      • Gość: touristiker Dziennikarze też tylko z uprawnieniami! IP: *.biuro.net.pl 16.05.07, 15:26
        Panie Makłowicz, Gomułka żyje i ma się dobrze, przynajmniej w mojej branży
        (turystyka) gdzie od 1995 należy mieć "uprawnienia" żeby oprowadzać turystów a
        egzaminy trzeba zdawać przed starymi komuchami, w większości dawnymi agentami
        SB. I tak samo dziennikarze chętnie cytują farmazony o tym "jak komuś
        przewodnicy bez uprawnień mogą zaszkodzić" Przypominam też że, jak już ustawa
        zostanie uchwalona to trzeba będzie wziąć za gardło dziennikarzy, i też kazać
        składać im egzaminy przed tymi, co mieli uprawnienia z czasów PRL.
      • Gość: malpa mistrz od unijnych bananow - osobny dyplom IP: 62.121.136.* 16.05.07, 15:26
      • Gość: Jakub Re: Rzemieślnicy ugotowani IP: *.chello.pl 16.05.07, 15:27
        Ja uważam, że to bardzo dobry pomysł. Pani rzecznik ma świętą rację - tzw. niewidzialna ręka rynku to za mało. Do tego nie zawsze działa. Skąd będziesz wiedzieć, że to właśnie mechanik partacz coś zepsuł w samochodzie? Makłowicza pomijam, bo to człowiek o bardzo wąskich horyzontach. A jak ten kucharz z artykułu jest takim dobrym cukiernikiem, to co dla niego za problem zrobić ten egzamin? Ja optuję za wręcz poszerzeniem zakresu ustawy. Niech obejmie zawody takie, jak tłumacz, redaktor, korektor - skończy się psucie rynku przez niedouczonych 'filologów' z UW czy UJ, którym się wydaje, że znają język.
      • Gość: Jakub Re: Rzemieślnicy ugotowani IP: *.chello.pl 16.05.07, 15:29
        Acha, a autor artykułu powinien stanąć przed Komisją Etyki Mediów za podłą manipulację i brak rzetelności dziennikarskiej.
        • Gość: frn Re: Rzemieślnicy ugotowani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 15:35
          Moje drogie dzieci może tego nie wiecie, że kiedyś nie było normalnie
          O tym jak możesz grać - decydował muzyk wykształcony profesjonalnie
          Czy słuchało cię dużo, czy mało osób - nie miało to znaczenia, O Jezu !
          Nieznane szerzej fakty z archiwum polskiego jazzu

By zadowolić audytorium, to potrzebna jest wiedza nie byle jaka
          Kiedy Mozart napisał "Wesele Figara", a Mahler "Wygnanie Praptaka"
          Niejeden zgodziwszy się na poniżenie zrezygnować musiał z wakacji
          Komisja zadecyduje, kto dziś otrzyma weryfikacje ...

Nasza komisja swinguje, w naszej komisji groźnych kotów wielu
          Nie znasz nut - to będziesz grać za pół darmo, mój przyjacielu
          Z archiwum polskiego jazzu - nieznane raczej fakty, zdarzenia
          Chronimy miejsca pracy - u nas nie ma podziemia
          Co najmniej piętnaście koncertów w miesiącu - niezależnie od frekwencji
          Potem wódka z działaczem kultury wiadomej prowieniencji
          A jeśli głupi nie jesteś i jeśli rozum masz w spadku,
          To może się uda na pół roku wyjechać i grać na statku

Kult.
      • Gość: Herman Rzemieślnicy ugotowani IP: *.crowley.pl 16.05.07, 15:43
        Jedyny cel tej ustawy to okraść kucharzy 350pln * 100 000 to niezla sumka i
        jest kasa do podziału. "Braawo Kaczory" na pawno w nastepnych wyborach będziecie
        mieli multum głosow .
        • Gość: Marek Gazeto nie ściemniaj,bo nie piszesz dla ciemniaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 15:50
          Bez ściemy-kawa na ławę,jeśli ktoś jest dobry w swoim fachu,to nie będzie dla
          niego problemem zdanie egzaminu. Idąc zaś rozumowaniem gazety należałoby również
          znieść ograniczenia w wykonywaniu takich zawodów
          jak:lekarz,architekt,adwokat,sędzia,chirurg,komornik,i tp.
          Przeciż to nonsens i paranoja.
          • asimek Nie bredż chłopie, nie bredź. 16.05.07, 16:17
            Rozumiem, że głosowałeś na PiS i trudno Ci przełknąć ich kolejne bzdurne
            pomysły, ale zdobądź się na odrobinę refleksji. Kucharza (czyli kogoś kto
            wykonuje czynności, które 90% Polaków potrafi lub łatwo się nauczy z gazet,
            kalendarza lub ksiązki kucharskiej) porównujesz do chirurga czy pilota? Naprawdę
            wierzysz w te bzdury, które wypisujesz? Może w takim razie wprowadzić
            uprawnienia państwowe dla konserwatorów powierzchni płaskich, sprzedawców w
            markecie, fryzjerów itd. Nonens, tym większy, że w dziedzinach które wiedzy i
            praktyki rzeczywiście wymagają PiS "uwalnia" rynek (np usługi prawne, podatkowe
            czy rzeczoznawcze). Konsekwencja w wizji państwa jak cholera.
            Ps. A ile zaplanowali sobie z tego tytułu wpływów?
            • Gość: nachwile Re: Nie bredż chłopie, nie bredź. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 16:33
              egzamin dla kucharza nie zaszkodzi, zwłaszcza jak raz zjesz coś przejazdem w
              knajpce w innym mieście a potem pół dnia rzygasz, zmienisz zdanie

biznes kucharski podlega rożnym normom, sanepidom, zaś większość "chinoli" to
              zwykła działalność gospodarcza nie podlegająca niestety kontroli i tu trzeba
              uderzyć, by nie było historii z kotami, psami, gołębiami

bo żywienie jak i leczenie to branże mający wpływ na bezpieczeństwo człowieka
              prawo powinno kontrolować te dziedziny które mają wpływ na bezpieczeństwo
              człowieka lub transakcji handlowych, można by wprowadzić takie egzaminy
              nieobowiązkowe i np. by klient wybierał sobie restauracje gdzie wisi dyplom ?
              tak czy inaczej sam się często stołuję na mieście czy w podróży i niestety
              niektórym niewidzialna ręka rynku jeszcze karku nie skręciła, bo maja np. dobre
              położenie i ludzie tam jedzą

taki egzamin powinna załatwiać np. szkoła gastronomiczna a dla osób spoza jakiś
              mały teścik (tak jak uprawnienia dla prawnika powinno załatwiać zakończenie
              studiów prawnych)
              nikt nie mówi o koncesjonowaniu - bo to byłby nonsens i ograniczenie konkurencji
              ale człowiek prowadzący działalnośc jak w programie "fachowcy" w TVN to polska
              plaga, sam miałem na klatce schodowej remont, jak pomalowały chłopaczki z
              ogłoszenia wzięte do pracy, to cała farba purchli dostała i teraz wspólnota
              walczy z firmą krzak z ogłoszenia
              jak elektryk z ogłoszenia w prasie zrobił instalacje to potem kabel sie spalił w
              tynku i mur trzeba było kuć

nie może być tak,że ktoś sobie siada i mówi "od dzis robię to i to" , daje
              ogłoszenie do prasy, za chwile jak coś spartoli i sie fama rozejdzie, to pan
              daje drugie ogłoszenie "robie co innego"

po to sie kończy szkoły specjalistyczne, po to są dyplomy, to sito może zapewnić
              odsycenie dekli i partaczy, resztę niech rynek odsyca

nie ma czegoś takiego jak krajowa baza fachowców np. , czegoś co by mi jako
              klientowi zapewniał bezpieczeństwo

kolejny przykład , w moim bloku administracja wymieniała okna na klatce
              firma tania tak zrobiła okna, że od naprężeń pare szyb poszło i zamiast
              oszczędności na ogrzewaniu bloku teraz hula wiatr przez pęknięte od naprężeń
              ramy szyb , zapewne chłopek co np. nabył spadek, spieniężył, otworzył se firme ,
              zatrudnił w niej paru gości z ogłoszenia, nie ma pojęcia co to są naprężenia,
              efektem jest użeranie się

idąc po usługę jako klient chce wiedzieć, że moje pieniądze nie pójda w błoto,
              jak suma jest drobna to przecież sąd odrzuca pozew, a ponadto w przypadku
              roszczeń o większe sumy jest potrzebne wadium, proces trwa, klient jest z góry
              na skazanej pozycji, bo niby jak wyeliminować z rynku partacza ?
              czy jak bierzesz elektryka z ogłoszenia to wiesz kto przyjedzie ? może
              przyjechać ściemniacz ?
              • asimek Re: Nie bredż chłopie, nie bredź. 16.05.07, 17:30
                Czyli proponujesz odwrot od kapitalizmu. O ile pamiętam ingerencja państwa w
                gospodarkę była zdecydowanie większa za komuny, pełno tam było papierków,
                egazminów czeladniczych i mistrzowskich. Ale, zapewniam Cię, bo nie wiem czy
                pamiętasz, ze żarcie w ówczesnych knajpach było znacznie gorsze niż dzisiaj.
                Najlepiej to wszystko wyobraził skecz z udziałem Kobuszewskiego, Michnikowskiego
                i Gołasa czym był wtedy "pan majster". A ja po prostu nie korzystam z usług
                najtańszych, szukam rekomendacji u znajomych i żadne świadectwa nie są mi
                potrzebne. Musisz naprawdę nie pamiętać tamtych czasów, skoro wypisujesz takie
                bzdury.
      • Gość: Mumin Rzemieślnicy ugotowani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 15:59
        Żeby zgodnie z prawem okradać ludzi trzeba uchwalić stosowną ustawę i kasować
        od 350 do 800 złotych za egzamin. Acha i jeszcze jedno musi byc bardzo trudny
        by móc ich kasować po kilka razy. Biedny naród. Zero innowacyjności tylko
        brutalne wydzieranie kasy.
      • asimek Chętnie poczytam opinie wielbicieli PiS-u. 16.05.07, 16:10
        Takich jak Junkier, Presentation1, i paru innych jeszcze idiotów, którzy uważają
        z niejasnych dla mnie powodów, ze PiS jest partią prawicową.
        Próby "uwolnienia" np. rynku usług prawnych wynikają wyłącznie z osobistej
        niechęci do środowiska ze strony Ziobry i Gosiewskiego, natomiast co do reszty...
        Przypominam sobie całkiem niedawny pomysł PiS-u, zeby koncesjonować apteki
        odpowiednio do liczby mieszkańców. Teraz biorą się za kuchty. Żałosne.
        • Gość: tpp20 Re: Chętnie poczytam opinie wielbicieli PiS-u. IP: 207.219.106.* 16.05.07, 16:21
          Nastepne beda:
          1. licencja dla bycia mama i tata
          2. licencja dla bycia babcia i dziadkiem
          3. licencja na robienie dzieci.
        • Gość: m Re: Chętnie poczytam opinie wielbicieli PiS-u. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.07, 16:41
          egzamin i licencja to totalne skur..... Izb Rzemeślniczych.Pozazdrościli
          adwokatom, natariuszom, radcom,które to ograniczają dostęp do zawodu młodym i
          zdolnym.Co to oznacza dla przeciętnego człowieka?Że młodzi kucharze,mechanicy
          wyjadą i Jan Kowalski jak mu się popsuje auto będzie zmuszony korzystać z usług
          korporacji i będzie tak, jak teraz z prawnikami, wyda mnóstwo kasy a w zamian
          dostanie gó.....Ludzie nie dajmy się.Skutki tego sku.... odczujemy wszyscy, nie
          tylko zainteresowani !!!
        • Gość: Fasol Re: Chętnie poczytam opinie wielbicieli PiS-u. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 16:54
          Już widzę oczyma duszy, jak Ziobro wyprowadza w kajdankach, przed kamerami, faceta przyłapanego na tym, że bez uprawnień chciał sobie we własnym domu ugotować zupę z mrożonki (a sąsiad go podkablował). To się może oprzeć o Strasburg!
      • princealbert korporacje, korporacje, korporacje... 16.05.07, 16:49
        niedlugo, zeby byc sprzataczka trzeba bedzie zapisac sie do zrzeszenia i zdac
        egzamin. No bo jesli sprzataczka rozleje wode i ktos sie poslizgnie i zabije? A
        jesli to twoja siostra, matka?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka