Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chciałabym prowadzić autobus

IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 30.07.07, 19:27
    Tylko jak zacząć? Czy szukać w PUP-ie jakiegoś kursu na prawko, czy zgłosić
    się do zakładu miejskiej komunikacji? A może sama powinnam zainwestować w kurs?
    Mam prawko kat. B, autem jeździć uwielbiam, o autobusie zawsze po cichu
    marzyłam....
    Obserwuj wątek
      • anula36 Re: Chciałabym prowadzić autobus 30.07.07, 19:38
        wlasnei widzialam w TVN dziewczyny ktore jezdza za duzym kolkiem w Warszawie. Ja bym zaczela od zakladu komunikacji i dopytala czy przyjmuja kobiety i jakie wymagania, a potem je ew. uzupelnic.
        • Gość: Ola Re: Chciałabym prowadzić autobus IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 30.07.07, 20:38
          W moim mieście przyjmują kobiety i to bardzo chętnie :) A ja w tej chwili
          bezrobotna jestem, za kierowcę uchodzę dobrego (nie typowa "baba za kierownicą"
          ;) ) tylko sam kurs kosztuje ok. 3500 zł, a to dla bezrobotnej osoby bez
          zasiłku sporo.
          • anula36 Re: Chciałabym prowadzić autobus 30.07.07, 20:59
            sporo - to prawda- dlatego najpierw zaczelabym od ZKM - jesli spelniasz ich wmagania mozesz zaczac myslec czy warto inwestowac w kurs.
          • snajper55 Re: Chciałabym prowadzić autobus 30.07.07, 23:58
            Gość portalu: Ola napisał(a):

> tylko sam kurs kosztuje ok. 3500 zł, a to dla bezrobotnej osoby bez
            > zasiłku sporo.

Kiedyś MZK w Warszawie fundowały kurs na autobusowe prawko przyjętym kierowcom.
            Sprawdź, czy nie jest tak u Ciebie.

S.
          • Gość: noname123 Re: Chciałabym prowadzić autobus IP: *.gorzow.mm.pl 31.07.07, 08:44
            jesli jestes bezrobotna to idziesz do PUP dowiedziec sie czy jest szansa na
            zwrot kosztow kursu jesli znajdziesz pracodawce w 99% sie zgadzaja, a pozniej
            idziesz szukac pracodawcy najlepiej do MZK wystawiaja Ci taka wstepna umowe ze
            zatrudnia Cie na rok czasu, a wtedy idziesz do PUP i zostajesz skierowana na
            kurs, jesli przerwiesz prace w ciagu roku musisz zwrocic koszty poniesione
            przez PUP po roku mozesz sie zwolnic. powodzenia
      • agulha Re: Chciałabym prowadzić autobus 30.07.07, 23:27
        Autobusy w Warszawie jeżdżą z reklamami na ten temat, napomykając, żeby osoby
        bezrobotne dowiedziały się w PUP, czy im sfinansują kurs.
        www.mza.waw.pl/praca.html. Pewnie w innych miastach jest podobnie.
        • Gość: Kierowca Re: Chciałabym prowadzić autobus IP: *.ols.vectranet.pl 31.07.07, 16:27
          Z tego co wiem trzeba jeździć 3 lata a nie rok ale może różnie w różnych
          firmach.
      • Gość: Ola Re: Chciałabym prowadzić autobus IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 01.08.07, 06:57
        Dziękuję Wam za konstruktywne rady.

Tylko jak ja wytłumaczę szefowi mzk, że chcę jeździć autobusem? Z wykształcenia
        jestem politologiem (skończyłam UJ), z zawodu marketingowcem.... Sama pasja
        wystarczy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka