Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CZY KTOŚ Z WAS PRACOWAL NA PLATFORMACH?

IP: 217.168.136.* 04.12.03, 10:05
    interesuje sie praca na platformach wirtniczych i szukam jakis informacjii i
    opini jak tam jest ( ze ciezko to wiem) co to za prace, jak sie zyje , co ile
    tygodni wraca sie na la..itp.
    z gory dziekuje za informacje seba
    Obserwuj wątek
      • legal.alien Re: CZY KTOŚ Z WAS PRACOWAL NA PLATFORMACH? 04.12.03, 11:12
        Zawracasz glowe juz ktorys raz naten temat. Pracy na platformach dla nie-
        specjalistow nie ma, a na pewno nie dla Polakow. Praca ta jest na tyle
        atrakcyjna, ze cudzoziemcow tam nie trzeba.
        • Gość: seba Re: CZY KTOŚ Z WAS PRACOWAL NA PLATFORMACH? IP: 217.168.136.* 05.12.03, 10:45
          ty legal....jestes madry bo masz prace...wlasciwie czego szukasz na tym
          forum...pocieszasz sflustrowanych polakow??? wiem ze przynudzam ale szukam
          pracy w ktorej moge wykorzystac moje umiejetności wspinaczkowe. wiec jesli cie
          to denerwuje to nie odpisuj.ok? pozdrawiam serdecznie i zycze milego dnia.
          • legal.alien Re: CZY KTOŚ Z WAS PRACOWAL NA PLATFORMACH? 05.12.03, 11:50
            Znam ten przemysl w Europie dosc dobrze. Od 12 lat pracuje w nim na ladzie, ale
            bylem pare razy na platformach z krotkimi wizytami.
            Chcesz sluchac to sluchaj, nie chcesz to nie sluchaj - takiej pracy w Europie
            nie ma. Kwalifikacje wspinaczkowe to zadne kwalifikacje do tej branzy.
            Nie mam zamiaru nikogo pocieszac, a tym bardziej frustrowac. Ale uwierzcie mi
            nie ma takiej pracy w Europie dla nie specjalistow z branzy naftowej. Gdybys
            bbyl inzynierem chemikiem, mechanikiem, geofizykiem itp to mialbys calkiem
            spore szanse zanalez prace w branzy naftowej, ale na poczatku raczej na ladzie.
            Znam paru geofizykow swiezo po studiach dostali prace w Wielkiej Brytanii i
            Norwegii i radza sobie bardzo dobrze.

Czytalem pare linkow podanych przez Krzysztofas i pekalem ze smiechu jakie
            bzdury ludzie wypisuja. Nawet niektorych adresow nie potrafia poprawnie
            napisac. Tu jest przyklad:
            groups.google.com/groups?
            q=platformy+wiertnicze+group:pl.praca.dyskusje&hl=pl&lr=&ie=UTF-
            8&inlang=pl&selm=b5ul7l%2495o%241%40nemesis.news.tpi.pl&rnum=5
            Ludzie nawet nie wiedza o co chodzi. Kurs o jakim pisza to podstawowy kurs
            bezpieczenstwa i nic ci on nie daje, poza tym, ze bez niego nie postawisz nawet
            stopy w helikopterze lecacym na platforme. Podany adres lokalnego urzedu pracy
            na pewno nie bedzie pomagal Polakowi w znalezieniu pracy.
            Bezposredni kontakt z firmami naftowymi to tylko strata czasu.Statoil np.
            wyrzuca dziennie bez czytania wiele listow z Polski.

Szczerze zycze ci powodzenia, ale odpusc sobie platformy w Europie. Nie wierz
            nikomu, a szczegolnie dziwnym firmom, ze taka praca jest. Na prawde pozbadz sie
            zludzen.
            • Gość: krzysztofsf Re: CZY KTOŚ Z WAS PRACOWAL NA PLATFORMACH? IP: *.lnet.szn.pl / 212.14.1.* 06.12.03, 11:53
              Czytalem pare linkow podanych przez Krzysztofas i pekalem ze smiechu jakie
              > bzdury ludzie wypisuja.

Mi glownie chodzilo o pierwszy tekst, jaki sie pokazuje w tym wyszukiwaniu,
              pisany przez goscia znajacego temat.
            • Gość: seba Re: CZY KTOŚ Z WAS PRACOWAL NA PLATFORMACH? IP: 217.168.136.* 10.12.03, 12:48
              hej legala alien dzieki za otwarcie oczu...jestem troche napalony na wyjazd z
              kraju i szukam w sumie czego sie da wec i o tych niezczesnych platformach
              pmyslalem...no coz...moze w innym zyciu..nie mniej bede szukal dalej pracy jako
              pracownik wysokosciowy..nie platformy to moze wiezowce kominy itp.. coz robic..
              dzieki za dobre slowo i do zbaczenia.
              seba
      • krzysztofsf Re: CZY KTOŚ Z WAS PRACOWAL NA PLATFORMACH? 04.12.03, 11:12
        groups.google.com/groups?as_q=platformy%20wiertnicze&ie=ISO-8859-2&as_ugroup=pl.praca.dyskusje&lr=&num=100&hl=pl
        • Gość: seba Re: CZY KTOŚ Z WAS PRACOWAL NA PLATFORMACH? IP: 217.168.136.* 05.12.03, 10:47
          he jkrzysztof dzieki za wskazówke...wiem ze to nie takie latwe zeby sie tam
          znaleść - tak to jest polak zamiast pomoc to ci jeszcze zabierze ostatnia
          kase..widzialem program o przekretach we wloszech... to niewiarygodne...dzieki
          i milego dnia.
      • Gość: wojciech Re: CZY KTOŚ Z WAS PRACOWAL NA PLATFORMACH? IP: 192.197.166.* 05.12.03, 21:45
        Sprobuj ten link.
        www.oil-rig-jobs.com/guide.html
      • Gość: marynarz Re: CZY KTOŚ Z WAS PRACOWAL NA PLATFORMACH? IP: *.acn.waw.pl 10.12.03, 00:25
        witam
        na poczatku swojej kariery zawodowej tez myślałem o wieżach,ale łatwiej było o
        pracę na statku.plywam do dziś i nie żałuje wyboru.może właśnie tak powinieneś
        zacząć,mam kolegę który po 4 kontraktach załatwił sobie wyjazd na platforme w
        szkocji.jest b.zadowolony.ogłoszenia w prasie możesz sobie wsadzić w .... w
        gdyni jest pare agencji,ktore procz statków maja tez platformy(ale bez koperty
        sie nie obejdzie).
        PODSTAWA język angielski.
        tak proponował bym zacząć (od statku)
        może być problem z książeczką żeglarską ale na wybrzeżu za ok 1500zl do
        załatwienia.jak spodobasz się w agencji morskiej to oni też ci pomogą.
        podaj meila to podeśle Ci pare adresow.
        pozdrawiam i powodzenia.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka