Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 15:19 ...i myślisz że znajdziesz naiwnego co w te bajki uwierzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.internetia.net.pl 16.03.11, 11:19 Znalazłam ogłosznie na gumtree, że szukają sekretarki (trochę niestandardowe godziny pracy jak na sekretarkę) wysłałam maila...i odzwoniła do mnie pani własnie z tego numeru, który podajecie ( w ogoloszeniu byl inny nr) zaprosila mnie na rozmowe na dzisiaj ( mowila ze szukaja pilnie pracownika) na ulice kosciuszki 110/2 isc czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.11, 11:26 no no no rozwojowi są- byli kierowcy,magazynierzy,sekretarki,przedstawiciele handlowi... teraz szukają do obsługi solarium :D wroclaw.gumtree.pl/c-Praca-pielegnacja-uroda-Praca-w-solarium-W0QQAdIdZ269345263 Dajcie spokój mój narzeczony kiedyś poszedł na rozmowę do aquila (apollo) na nowej 6, z ciekawości poszłam z nim-widząc tłum ludzi czekających już pół godziny na spóźnionego szefa wzięłam go za szmaty i do domu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klon Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 LUB ALEK IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 10:31 Aja dzisiaj znalazłem ogłoszenie, że jakoby poszukują sprzedawcy do pracy na miejscu - w hurtowni. Mam znać obsługę kasy fiskalnej. Czyli też wyląduję na ulicy?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klon Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 LUB ALEK IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 10:34 Czy to ten sam numer telefonu: 71 325-4279 ? Jak mnie "przekabacą" abym wyszedł na ulicę skoro praca ma być biurowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 LUB ALEK IP: *.internetia.net.pl 15.05.11, 09:16 To proste... pojdziesz na spotkanie( godzina niezmienna od lat 17.30:D:D ) gdzie smieszny meneger zasypie Cie opowiesciami o rzekomej pracy:) jesli wspomnisz ze interesuje Cie praca w sekretariacie owszem... powie ze jest taka mozliwosc ale oczywiscie nijak ma sie to stanowisko do pracy przy obsludze klienta( lepsze zarobki i takie tam... ;) ) i jesli zauwazy, ze nie jestes pewna, ze choc w jakims stopniu przekonal Cie do tej obslugi zaprosi Cie na dzien szkoleniowy... w terenie rzecz jasna:D:D:D a jesli twardo bedziesz obstawiac przy sekretariacie powie Ci ze skontaktuja sie z wybranymi osobami( oczywiscie nie oddzwonia bo i po co:) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 LUB ALEK IP: *.play-internet.pl 16.05.11, 21:46 Wy to naprawdę nie wiecie i sie wypowiadacie .. szkoda, ze ludzie którzy szukają pracy doszukują sie we wszystkim tego najgorszego..ale ta firma daje duze mozliwiwości i pewności siebie.. i nie jedna osoba to potwierdzi!! Ta Firma to moje drugie zycie!! Uwielbiam przychodzić do pracy, a nie ide i czekam aż minie czas pracy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diego Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 LUB ALEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 15:36 Dziecko, nie nazywaj szamba perfumerią. Rzecz polega na tym iż tu w sporej mierze wypowiadają się osoby znające temat bardziej od Ciebie. Nie wiem czy jesteś aż tak naiwna/y by wierzyć w bajki Sławka.. czy może nieudolnie starasz się ratować image "firmy" - nic to nie pomoże. Od siebie jeszcze raz odradzam jakiekolwiek kontakty z tą firmą, jak i kupowania czegokolwiek od przypadkowo spotkanych ludzi na parkingu czy rynku, pytających o opinię odnośnie produktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sally Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.146.168.186.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.05.11, 10:36 Miło, że to opisałeś, bo dzisiaj miałam iść na rozmowę. Jednak ja nie popełniłam tego błędu, najpierw sprawdziłam coś na ich temat:) Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeck Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 13:02 ja poszedlem pracuje jest ok wesolo -)fajne laski zwlaszcza moja trenerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeck Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 13:04 nawet mam czas na kafejke ha.ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DIego Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 14:11 Pracujesz powiadasz. Jak wrócisz z tej pracy wieczorem to zapytaj szefa o umowę bo chodzenie i wciskanie ludziom chłamu bez jakiejkolwiek umowy to nie jest praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TO JA... Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 11:55 co TY człowieku tutaj piszesz jakie brak umowy? Pracuje tutaj 2 lata i mam umowę o pracę! nikt nie pracuje bez umowy! Nie wiesz czego się czepić? I moje zdanie na temat Firmy pozostanie bez zmian, naprawdę lubię tą pracę i całą firmę i nie chce pracować w innej!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.play-internet.pl 02.06.11, 10:27 Kiedy szukałem pracy nie opierałem sie opiniami w internecie tylko chciałem sie przekonać co to za praca czego dotyczy jakie warunki: i trafiłem do tej firmy, i jestem zadowolony! I powiem Wam ze jak czytam te bzdury które tu piszecie to az sie nic nie chce! A ludzie ktorzy szukaja pracy i sugerują sie opiniami o firmie to powodzenia w dalszym szukaniu pracy bo żadna praca Wam nie będzie odpowiadać! Taka jest prawda.... Nie zawsze Wszystkim pasuje to samo!!!!!!!!!!!! Pomyślcie nad Tym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diego Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 20:04 Myślisz że jak zrobisz multi wpis , poprawisz kilkunastoma wykrzyknikami to ktoś uwierzy w te bajki? Upoważnienie to nie umowa .. a że niby pracujesz tam dwa lata - sam już nie wiem czy śmiać się czy płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 11:04 ...upoważnienie to jedno, a umowa to drugie... czytanie ze zrozumiem się kłania.... Jeśli chodzi o mój wcześniejszy wpis to jest prawdziwy i szczery! a to że tutaj tyle pracuje to chyba dobrze świadczy nie uważasz? Myslisz ze bym pracował w firmie, w której jest mi źle? To sie grubo mylisz..jestem osobą która umie stwierdzic w jakiej pracy jest mi dobrze...i w tej tak jest!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.11, 12:24 Wypowiedź równie rzetelna i wiarygodna jak ogłoszenia typu: zatrudnię sekretarkę, magazyniera, kierowcę itd podczas gdy zawsze chodzi o akwizycję. Daj sobie chłopaku na luz bo robisz z siebie błazna. Odpowiedz Link Zgłoś
123098a Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 09.06.11, 21:41 UWAGA! Firma Apollo vel Log plus velk DS Logic ma swoją siedzibę również w Warszawie ul. Syrokomli 28B, Bródno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damkow Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.play-internet.pl 25.07.11, 13:03 Chciałbym zauważyć że to są 3 różne firmy Apollo - perfumy Log plus - usługi telekomunikacyjne DS Logic - nie mam pojęcia Co do log+ to mają swoją piękną strone piszą że są cudni i wogóle a tak naprawde to jest umiejętne wciskanie ludziom abonamentu cyfry+. LOG+ WROCŁAW PLAC WOLNOŚCI 11 Odpowiedz Link Zgłoś
agat-a52 Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 25.06.11, 19:56 Do mojej poprzedniej wypowiedzi dodam, że mnie już ten problem nie dotyczy i chwała za to. Dzięki, że moje pokolenie miało możliwość pracy i dobrych pracodawców i po 35 latach mam emeryturę. Smuci mnie fakt, że dzisiejsza młodzież, która jest dobrze wykształcona nie może się realizować, zdobywać doświadczenia i robić kariery. Dzisiejsi pseudo pracodawcy pozbywają się pracowników doświadczonych z wieloletnim stażem, a w ogłoszeniach liczą tylko na studentów, lub uczniów, bo młodymi mogą manipulować płacąc im grosze. Dlatego firmy "padają", bo brak doświadczonych fachowców. Za moich czasów w firmie byli pracownicy w różnym wieku. Młody, po studiach zdobywał praktyczną wiedzę w zespole od swoich starszych kolegów. Teraz uczeń uczy ucznia, bo przeważnie jego szef nie ma pojęcia o firmie....on tylko liczy kase. Żenada!! Ale taka jest niestety prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radior Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.11, 18:09 Podejrzewam że firma DS-Logic o której była mowa znajduje się teraz na placu wolności przy skrzyżowaniu z Krupniczą. Byłem na rozmowie i taki sam schemat jedna praca gorsza druga lepsza jako "przedstawiciel handlowy" cyfry + ogłaszali się na gumtree. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.itsa.net.pl 20.04.12, 20:19 Byłem w tej firmie na Syrokomli 28b. Oni chyba zbierają tylko dane osobowe tak samo jak "wydawnictwo" na ursusie. Na Syrokomli 28b wszystkie te firmy to ściema. Za chwilę ich nie będzie. Zmienią znowu adres. A praca to domokrążca na czarno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.play-internet.pl 13.07.11, 16:14 Chciałam podziękować koleżance z postu powyżej za to, że ostrzegła mnie jak siedziałyśmy i czekałyśmy, o tym, co tutaj wyczytała. Po przyjeździe do domu od A do Z przeczytałam z ciekawości to forum i jestem w szoku, co ci sekciarze robią z ludźmi. Gdybyś mi tego nie powiedziała, na bank pojechałabym do tego Lubania i przeżyła największą traumę swojego życia. Gdy zabrała mnie moja "trenerka", po kilku pytaniach jak oceniam swoją komunikatywność, swoją zdolność do organizacji i coś tam jeszcze, powiedziałam jej, że ja jednak zrezygnuję, ta spojrzała na mnie zdziwiona i zawołała jakiegoś kolesia (z pełnym stajlem od dołu do góry) i ten jeszcze próbował mnie namawiać gadając takie bzdury, że już nawet zaczęłam się kpiąco do niego uśmiechać. Oczywiście część rzeczy nie pokrywała się z tym, co usłyszałam dzień wcześniej na rozmowie. A najbardziej rozwalił mnie tekst, że oni są konkurencją dla Oriflame i Avon i że działają już w 5. krajach :D :D Żałuję tylko, że chciałam być punktualną i rzetelną kandydatką i przyjechałam tam o 8.40 (wstać musiałam o 6), a i tak zanim lalusie się nami zainteresowali i wyszli ze swojego porannego spotkania motywującego (czytaj dziwne wrzaski, oklaski, śmiechy przy napieprzającej muzyce) wybiła .9.30. Podobnie na rozmowie- 10 osób zapisanych na jedną godzinę i czekasz na swoją kolej. Co porażka :/ Odpowiedz Link Zgłoś
gene90 Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 13.07.11, 17:45 Mam jutro iśc na rozmowe na Kwiską 48. Z tego co tu wyczytałam to także adres firmy Apollo. Nie mylę się? Pytam, ponieważ ten adres pojawia się najrzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hp Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 14:31 Miałem tam dziś iść na rozmowę w sprawie pracy na stanowisku obsługi klienta... Dobrze, że pani z którą rozmawiałem 3 razy niewyraźnie podała adres i zacząłem szukać w necie o jaką ulicę może chodzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.11, 08:00 Chciałem wiedziec, czy naciągają oni również pracowników, czy tez normalnie wypłacają im pensję? Jest jakaś umoa może? Będę pracowac tam przez miesiąc, nie żeby mi się podobała taka praca, ale jakoś trzeba zarobić. Boję się jednak, że mi tez wcisną kit, tak jak wciskają tym ludziom na ulicy :/ Zapłacą mi normalnie za miesiąc pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 19:16 Ktoś to bardzo fajnie opisał na demotach demotywatory.pl/3306887/Dla-jednych-wielka-okazja Oto jak będziecie pracować we wspaniałej i zawsze uczciwej firmie apollo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.204.79.107.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.07.11, 19:29 Ludzie, dajcie spokój, to jedna wielka porazka! Byłam tam kiedys na rozmowie, ale jak sie okazało, ze mam sprzedawac wątpliwej jakości perfumy zamiast pracowac w biurze szybko podziękowałam za współprace. Ostatnio wracam sobie Rynkiem z zakupów w mojej rodzinnej miejscowości <bo firma Apollo nie ogranicza wysyłania swoich sekciarzy jedynie na teren Wrocławia> i zaczepia mnie właśnie jedna taka dżusmenka i ostro bajeruje, ze zostałam wytypowana na jedną z 15 najładniejszych mieszkanek miasta i w promocji ma dla mnie perfumy producenta Hugo Bossa i Diora :D Lol, co za tępa dziewczyna myślę sobie, ale ok, niech dalej truje. Jak skończyła swoją kwiecistą wypowiedź, zapytałam, czy jest z Wrocławia, powiedziała, że tak. Wtedy ja na to, to proszę pozdrowic ode mnie Pana Sławka, ja teztam pracowałam i jeszcze żaden pracodawca mnie tak nie okłamał, jak on i Tobie dziewczyno radze też się stamtąd zawijac. Widok jej miny - bezcenny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.204.79.107.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.07.11, 19:29 Ludzie, dajcie spokój, to jedna wielka porazka! Byłam tam kiedys na rozmowie, ale jak sie okazało, ze mam sprzedawac wątpliwej jakości perfumy zamiast pracowac w biurze szybko podziękowałam za współprace. Ostatnio wracam sobie Rynkiem z zakupów w mojej rodzinnej miejscowości <bo firma Apollo nie ogranicza wysyłania swoich sekciarzy jedynie na teren Wrocławia> i zaczepia mnie właśnie jedna taka dżusmenka i ostro bajeruje, ze zostałam wytypowana na jedną z 15 najładniejszych mieszkanek miasta i w promocji ma dla mnie perfumy producenta Hugo Bossa i Diora :D Lol, co za tępa dziewczyna myślę sobie, ale ok, niech dalej truje. Jak skończyła swoją kwiecistą wypowiedź, zapytałam, czy jest z Wrocławia, powiedziała, że tak. Wtedy ja na to, to proszę pozdrowic ode mnie Pana Sławka, ja teztam pracowałam i jeszcze żaden pracodawca mnie tak nie okłamał, jak on i Tobie dziewczyno radze też się stamtąd zawijac. Widok jej miny - bezcenny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 20:29 A jak Cię ten pracodawca okłamał? Każąc sprzedawać te perfumy? Czy niepłacąc Ci pensji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.205.71.251.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.07.11, 16:44 Dokładnie tak, jak napisał mój przedmówca. Kłamstwo pojawia sie na samym początku, bo chyba widzisz różnice między ogłoszeniem tresci:poszukujemy osoby na stanowisko biurowe, a chodzeniem po miescie i wciskanie ludziom perfum, które nawet obok tych oryginalnych nigdy nie leżały? Czytaj ze zrozumieniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.internetia.net.pl 02.08.11, 18:42 Kurcze ludzie! Wielkie dzięki za ostrzeżenia... Nigdy nie chciałabym pracować jako akwizytor i chodzić po domach... A mam tylko jedno pytanie: co oni robią z danymi osobowymi, które wypełniasz w formularzu? Czy mogą je w jakikolwiek sposób wykorzystać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.internetia.net.pl 05.08.11, 11:34 Jeśli masz w CV klauzulę o możliwości przetwarzania danych osobowych to mogą dane wykorzystać do wewnętrznych potrzeb ale z doświadczenia - CV i te żałosne ankiety , lądują w koszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandziaaaaa Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.183.176.30.dsl.dynamic.t-mobile.pl 17.08.11, 16:29 ja tam mam jutro szkolenie. nie wiem czy marnować dzień czy nie....na rozmowie dostałam informację, że muszę umieć powiedzieć dzień dobry, byc kulturalna i że będę sie zajmować promocją produktów kosmetycznych i dostanę 1400 plus premie. siedziba na kwiskiej 48, firma aqualia. szkolenie od 9 - 18, tyle że napewni nie na kwiskiej, bo to zwykły dom. muzyka grała, kandydatek z 15, wszystkie na ta samą godznę na ta rozmowę kwalifikacyjną... Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.11, 19:49 Co robić? Nie iść. Też byłam u nich, straciłam nawet cały dzień na szkoleniu, na którym to wywieźli mnie daleeeeko z Wrocławia. Przyszłam na 9, czekałam pół godziny i słuchałam jak w pokoju obok gra głośno muzyka, ludzie się drą i chyba skaczą, bo strasznie dudniło co chwilę. Też miałam dostać takie zarobki, ale potem z różnych źródeł dowiedziałam się, ze żadnej umowy nie dostaniesz i zarabiasz tylko tyle co sprzedaż, wiec zrezygnowałam i po prostu nie poszłam do pracy. I nie daj się nabrać na żadne promocje - na szkoleniu dostałam gotowy tekst, którego miałam się nauczyc na pamięć i naciągac ludzi. Strasznie cieszy ich to, że najłatwiej wkręcić najbiedniejszych :/ Nie ma sensu, taka praca to nie praca, w dodatku na pewno nic nie zarobisz tak jak ci obiecują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 08:41 Zapomnij że wrócisz o 18stej. Wywiozą Cię do innego miasta, nawciskają bredni ile to nie zarabiają, okłamią co do charakteru pracy.... Jeśli masz jakiekolwiek ambicje i szacunek do siebie - daj sobie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 23:57 Zaraz zaraz, niby zarabiają taką wielką kasę a jeżdżą autem którego wartość można podwoić ładując do pełna butlę LPG? No coś tu się nie zgadza. Mając dochód opisywany przez pracowników apollo , zamiast daewoo powinien stać niewybredny merc :):):) Kolejny dowód że ro ściema. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) :) :) Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 10:42 Wiesz co jeśli chodzi o auto to nie każdy musi jeździć mercem tak jak ty to piszesz ja zarabiam pieniądze i przynajmniej mam dogodne życie a auto o niczym nie świadczy nie musze sie tego pokazywać autem, przynajmniej mam na wiele innych rzeczy które są mi bardziej potrzebne.... a Ty siedzisz w tym kompie i piszesz jakieś głupoty widocznie nie nadawałeś sie do tej pracy to nie jest praca dla każdego... nie wiem skad masz takie dziwne informacje ale napewno nie pracowałes w tej firmie, moze w innej umowa jest pieniadze są , ludzie są przesympatyczni czego chcieć wiecej poprostu nudzi ci sie w domu bo non stop w nosem w kompie weź sie za prace :) :) pozdrawiam Jestem zadowolona ze tu pracuje naprawde ...... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.09.11, 02:29 Przedwczoraj na gumtree znalazłem ogłoszenie "Poszukujemy młodych i ambitnych do pracy w hurtowni chemicznej" jako że jestem młody i ambitny, w dodatku z wykształceniem ukierunkowanym chemicznie, zdecydowałem się wybrać dzisiaj na rozmowę (oczywiście, pani sekretarka przy odbieraniu telefonu mówi "firma handlowa - słucham?"). Znaleziwszy adres na Kościuszki 110/2 (zero szyldów, myślałem że wbijam w jakieś mieszkanie) poczekałem na p. menedżer. Btw. wcześniej byłem uprzedzany, że bede rozmawiać z samym właścicielem, no ale biedak taki zapracowany, nie może dotrzeć z warszawy (autentyczna gadka p. sekretarki). Więc doczekałem p. menedżer, po wejściu do gabinetu obwieszonymi pucharami ze sklepu na Krupniczej (tam można sobie kupić puchar w mistrzostwie świata w robieniu laski na 100 metrów) usłyszałem piękne słowa nt. pracy w branży kosmetycznej (no dobra, jakaś chemia jest...) ale że nie mam doświadczenia, to będę młodszym specjalistą ds. sprzedaży (super, specjalista brzmi dumnie). Po dokładniejszym wypytaniu o co w ogóle biega, doprosiłem się info, że chodzi o perfumy (i tutaj zapaliła mi się lampka, przed oczami włączyła mi się wizja tych mega wku...ających ludzi oferujących jakiś totalny szit). No ale brnąłem dalej, pani menager(celowo napisane) miała pod nosem CV ale musiałem jej zwrócić uwagę, że mam jako takie obeznanie w oferowaniu produktów, bo pracowałem jakiś czas na promocjach w sklepach elektro (cóż, imię wyczytała, tyle dobrze). Po bardzo błyskotliwej gadce na temat zarobków (no tak, wg. Piramidy Maslowa, one są najważniejsze dla kompletnych idiotów) i totalnym braku konkretów nt. zasad zatrudnienia, w ogóle profilu działalności firmy, postanowiłem z grzeczności i złośliwości umówić się na osławioną ulicę Szpaczą na 'szkolenie' z 'doświadczonym pracownikiem' w celu obserwacji....... i wiecie co? Za cholerę tam mnie nie będzie! Akwizytorom dziękujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.11, 11:08 Wielkie dzięki, czytając twój post uchroniłem się przed zmarnowaniem popołudnia, odpowiedziałem na takie samo ogłoszenie na gumtree i jestem umówiony na 17:30 lecz po przeczytaniu głównie twojego, ale i innych postów jednak się nie wybiorę, szkoda nerwów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienia Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.11, 19:53 MNie również wrobili w to gó.... Wszystko odbyło się tam samo... Jednak pojechaliśmy jakieś 160km.... Na miejscu okazało się,że praca polega na akwizycji. Gdy powiedziałam,że się do tego nie nadaje i nie chce tego robić jakaś małolata kazała mi wracać do domu na własny koszt.. Sprawe zgłosiłam do Państwowej Inspekcji Pracy. Oczywiście wszystkiego się wyparli. Powiedzieli,że sama chciałam wracać i,że mówili mi na czym praca polega...(oczywiście tak nie było). NIestety sama udowodnić tego nie mogłam jednak Pan Prezes popełnił duży błąd...Twierdził,że mówił o tym iż praca jest na terenie Dolnego śląska... Mnie wywieźli za Dolny Śląsk... Jeśli kogos potraktowali podobnie proponuje zgłosić na policje. Myśle,że najwyższy czas żeby dostali nauczke. Im więcej osób się zgłosi tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.wroclaw.vectranet.pl 20.09.11, 00:12 Podejrzewam, że mają kilka 'siedzib'... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.11, 20:18 Drodzy, Dzisiaj byłam na rozmowie w sprawie "Akwizycji", muszę przyznać, że sytuacja była identyczna z opisywanymi powyżej. Mam 22 lata i jestem licencjonowanym Kosmetologiem. Jutro mam pojechać do siedziby na ul. Szpaczej na szkolenie i pojadę tam a to tylko dla tego, by móc im wyjaśnić na czym polega reklamowanie kosmetyków - perfum, a jaka jest różnica w tym co oni robią. Uważam, że dużo więcej klientów można pozyskać przez gazetki czy po prostu sklepy z takim towarem. Może i nie znam się ani na firmie ani na reklamie, ale na pewno mam swoją godność. Skoro umówiłam się na spotkanie to na nie pójdę po to żeby utrzeć nosa tym miłym ludziom ( jeśli faktycznie tak będzie) i każdemu tak radzę stawiać sprawy jasno. Z pozdrowieniami Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.11, 10:26 ja miałem to samo na kwińskiej 48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 08:51 OGARNIJCIE SIĘ TROSZECZKE! TACY MADRZY JESTEŚCIE SKAD WOGÓLE TE INFORMACJE ONE SĄ WYSSANE Z PALCA NUDZI WAM SIE W DOMU TO WYMYSLACIE BREDNIE...TO JEST JAKAS PARANOJA! SKŁADNI ZUS SĄ ODPROWADZANE CIEKAWE DLACZEGO MOGĘ KORZYSTAĆ Z NFZ NA KASE CHORYCH, AŻ POPROSTU ŻAL MI WAS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 08:26 Heheh ta, jasne. To że Ci tak powiedzieli wcale nie znaczy że US w ogóle wie że pracujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.man.tk-internet.pl 03.11.11, 10:14 witam szukałam adresu szpacza 36 (chciałam znaleźć na mapie)ponieważ jutro mam iść na rozmowę kwalifikacyjną do hurtowni, i przez przypadek trafiłam na to forum, ale wiedzę że większość wpisów jest z 2009r. czy wie ktoś co się teraz tam znajduje? i czy rzeczywiście jest tam jakaś hurtownia?? z góry dziękuje za odp. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 10:58 Witam. Jest tam oczywiście firma, która jest oznakowana, widoczna i na rozmowie nie zauważyłam żadnej ściemy. Mało tego skorzystałam z oferty pracy jaką proponowali aby sprawdzić czy to co jest napisane na necie to prawda czy tylko bzdury wyssane z palca. Jak rok temu szukałam pracy też we wrocławiu to o innych firmach też się naczytałam a okazało się inaczej .Pracuję tydzień i od razu dostałam umowę zlecenie, podpisałam dokumenty i do zusu też zostałam zgłoszona bo zażądałam druku do lekarza. Z innymi pracownikami też próbowałam rozmawiać i pokazali mi swoje umowy. Także koleżanko jak ufasz sobie to idz spokojnie do tej firmy. Jak wierzysz innym to wierz. Twoje życie i albo szybko dostaniesz pracę i zaczniesz zarabiac pieniądze albo szukaj i przebieraj jak inni. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jesienny_listek Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.11.11, 12:53 A co robisz w tej pracy? Tzn na czym ona polega? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.11, 00:12 Tak, wszyscy nosili umowy przy sobie tylko po to by pokazywać. Kolejne osoby chcesz naciągnąć na te kłamstewka pani akwizytor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.11, 07:40 Nie wydaje mi się, żeby to pisała osoba, która dopiero niedawno ostała tam zatrudniona. To raczej ktoś, kto dłużej dla nich pracuje. Może ta sekretarka, która i tak poza rozrywkami ni na tym komputerze nie robi, sama widziałm, jak byłam u nich na tej żałosnej rozmowie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
petunin Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 07.11.11, 17:30 Hej. Mnie też zaprosili na Szpaczą 36 na 17.30. Właśnie się tam NIE wybieram ponieważ jakimś cudem trafiłam na ten wątek. Dzięki za przestrogę, piszcie o takich firmach, to naprawdę pomaga innym. Ja miałam pracować jako ekspedientka w hurtowni kosmetycznej, teraz już wiem, że uchroniłam się przed kolejną tak zwaną "superpracą'. Nie potępiam ludzi parających się akwizycją ale... Kurczę... Wiecie, to jest masakra, że człowiek jest wprowadzany w błąd i ciągany do pracy, któej nie chce podjąć. Podobną taktykę ma firma Powermed z wroclawskich Krzyków: rekrutują na stanoisko przedstawiciela handlowego (stała pensja, umowa o pracę) a dowiadujesz się, że masz ludziom wciskać złociste, filtrujące odkurzacze (???) za dobrych kilka tysięcy i kiedyś tak też rekrutował Sezam Wiedzy z bodajże Starodworskiej (przedstawiciel handlowy w hurtowni księgarskiej i też wszystko ładnie, pięknie a w efekcie trzeba było ganiać swoim autem i z torby na ramię sprzedawać książki). Teraz chyba Sezam się poprawił bo widziałam jakieś ogłoszenia ale nie ręczę. Uważajcie na wszelki wypadek. Wkurza mnie ten brak informacji, manipulacja i to staranne ukrywanie akwizytora pod płaszczykiem Bóg wie jakiej pracy. To nie fair! Smutne :( Jeszcze raz dzięki za uratowanie mi wieczoru :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.finemedia.pl 17.11.11, 14:33 Dobrze ,że jest to forum.. już wiem ,że nie warto jechać tam na rozmowe którą miałam mieć w poniedziałek.. nie stety coraz więcej jest takich ogłoszen.. nigdy nie wiadomo na co się trafi.. i tylko marnuje się swoj cenny czas.. porażka.. Odpowiedz Link Zgłoś