Dodaj do ulubionych

proszę ocenić partnera

19.01.17, 13:56
Jest to mezczyzna ur. 24 wrzesnia 1982 roku.

We mnie, z jakiegos powodu, od dluzszego czasu byl strach przed wiazaniem sie z osobami o drodze zycia 8 (czy nawet awersja), bo istnieje przekonanie, ze tacy ludzie nie sa najlepszymi partnerami zyciowymi z uwagi na to, ze poswiecaja zbyt wiele uwagi pracy, a zbyt malo pielegnacji zwiazku. Kolejnym przekonaniem jest problem, ze czesto trudno jest im wyrazac siebie poprzez uczucia, a wydusic samo "Tesknie za Toba" to wielki wyczyn dla takiej osoby, bo przeciez gdy zapytamy "Czy tesknisz za mna?", niestety 8-ka czesto wydusi z siebie "Gdybym nie tesknil(a), to bym do Ciebie nie dzwonil(a)" zamiast wprost to oznajmic. smile Podobnie jest w kwestii pytania "Kochasz mnie?".

Tutaj jest na szczescie troszke inaczej, lepiej. Zreszta droga zycia drodze zycia nierowna.
Plusem wszystkich osemek jest to, ze one z reguly sa opiekuncze, chcac zapewnic partnerowi wszystko, co najlepsze. Znajomosc juz jakis czas trwa, jest przyciaganie i wzajemne zrozumienie oraz, co chyba najwazniejsze, zblizone oczekiwania wzgledem siebie.

Bardzo prosze o scharakteryzowanie tej osoby na podstawie jej daty urodzenia pod katem emocjonalnym oraz zawodowym. Czy osoba z taka data urodzenia moze byc byc stabilnym i czulym partnerem zyciowym? Choc to osemka, zlozona jest z dosc miekkich wibracji, bo 9, 6 i 2. To dosc artystyczne liczby, mozna powiedziec.
Czy taka 8-ka ma szanse zachowac umiar pomiedzy zyciem rodzinnym a praca, poswiecajac wystarczajaco duzo czasu partnerowi bez popadania w pracoholizm?
Pytam dlatego, bo w samej dacie jest pewna sprzecznosc - ekspresja uczuc, latwosc w wyrazaniu swoich pragnien, emocji i mysli oraz otwartosc, cieplo i milosc w wibracji dnia (6) vs. praktycznosc, zachowawczosc i chlod w drodze zycia (8).

Ja urodzona 24 marca 1983, czyli 3 z drogi zycia i, jak latwo mozna zauwazyc, mamy identyczna podliczbe z dnia urodzenia, czyli cykl produktywny.
Obserwuj wątek
    • teresa.numerolog Re: proszę ocenić partnera 19.01.17, 22:16
      Virtue00, być może już niedługo sama sobie odpowiesz na większość nurtujących Ciebie pytań, bowiem być może już niedługo Wasz związek stanie przed pewnego rodzaju sprawdzianem. Prawdopodobnie już w najbliższych miesiącach, teoretycznie - między Waszymi datami urodzenia, a w realu - między Wami, może zacząć się jakaś „próba sił” - raczej nie jednorazowa/chwilowa, lecz nieco rozciągnięta w czasie. Może ona polegać na tym, że z jakiegoś powodu lub z jakichś powodów (obiektywnych/subiektywnych), chciałabyś w Waszej relacji przyjąć rolę bardziej decyzyjną, by nie powiedzieć „dominującą”, i w tego typu nowej sytuacji mogłabyś napotkać opór ze strony Pana. Opór ten mógłby wynikać głównie m.in. z tendencji do przewagi zdolności manipulacyjnych i sprytu Pana nad Twoimi zdolnościami manipulacyjnymi. Dodatkowo opór ten mógłby być wzmocniony m.in. z powodu tendencji do nie zawsze realistycznego postrzegania przez Ciebie ludzi/sytuacji/świata (w tym postrzegania czasami zbyt idealistycznego) oraz z powodu tendencji do – czasami – zbyt impulsywnego podejmowania przez Ciebie decyzji w oparciu o – czasami – nierealistyczne przesłanki.

Virtue00, niezależnie od spraw partnerskich:
      proponuję zwracać uwagę na wspomnianą „tendencję do nie zawsze realistycznego postrzegania przez Ciebie ludzi/sytuacji/świata (w tym postrzegania czasami zbyt idealistycznego)” - w relacjach z różnymi ludźmi we wszystkich sferach życia, i na tendencje manipulacyjne różnych ludzi (też we wszystkich sferach życia), które mogłyby zaszkodzić Tobie osobiście i/lub Twoim interesom.

Virtue00, jeśli miałabyś pytania, to spróbuję odpowiedzieć.
      Pozdrawiam
      • virtue00 Re: proszę ocenić partnera 20.01.17, 14:43
        Dziekuje droga Tereso za odpowiedz.
        Tak, wiem co masz na mysli - ja juz jakis czas temu nauczylam sie patrzec na swiat w sposob nieco surowy, a nawet negatywny - kiedys wszystko bylo widziane przez rozowe okulary, co kilkakrotnie mnie zgubilo. Chyba wpadlam z jednej skrajnosci w druga.

Cos juz sie pomiedzy nami wydarzylo i idzie to ladnie, powoli do przodu, wiec mam kontrole nad tym, co robie/robimy. Poza tym pan 8-ka w tamtym roku zostal potwornie skrzywdzony, boi sie nieco, wiec nie narzuca ostrego tempa, przez co mamy okazje powoli sie poznac.

Czy to podobienstwo dwoch urodzeniowiowych 24-ek dnia odbierasz jako plus dla naszej relacji, czy minus?
        Ja na poczatku odbieralam to wylacznie jako plus, bo szesc to opieka nad partnerem, troska, zapewnianie dobrobytu, nianczenie partnera, ale - to pewnie to mialas na mysli - moze tez byc pewna manipulacja z naszej strony, wiec trzeba uwazac. Chyba musimy sie zmieniac, bo szesc to rowniez przewodnictwo, wiec naszymi rolami jest narzucanie tempa, "prowadzenie" zwiazku do przodu w dobrym kierunku. Musimy sie nauczyc tym dzielic. Wczoraj mielismy bardzo powazna rozmowe i doszlam do wniosku, ze plusem jest to, ze jednak potrafimy dokladnie wyrazac swoje obawy i pragnienia wzgledem siebie - bylo to co prawda po kilku lampkach wina, ale lepiej byc szczerym, niz dusic w sobie to, co lezy na sercu. smile

Wiem, ze sa dziesiatki lub nawet setki tysiecy ludzi urodzonych tego dnia, co ja i tego dnia, co on, ale powiedz mi prosze, czy powinnam w to wchodzic, czy szukac dalej? On sie stara. No i nie jest mi obojetny. Tak poza nuerologia - mamy wpojone podobne wartosci. Czy sa w naszych drogach zycia jakies wspolne elementy, ktore umozliwilyby nam zbudowanie trwalego (byc moze docelowego) zwiazku? Jesli tak, co jest tym elementem spajacym nas, ktory jestes w stanie wyczytac z liczb?

Ja nie chce go zdominowac, ale tez nie pozwole, by ktokolwiek mnie zdominowal - jestem typem czlowieka dazacym do rownowagi.

Pozdrawiam
        • teresa.numerolog Re: proszę ocenić partnera 20.01.17, 15:47
          Virtue00, nie popieram analizowania dat (w tym dat urodzenia) przez pryzmat pojedynczych wibracji.
          To fragment mojego bloga: numerter.blogspot.com/2016/11/data-urodzenia-ktora-liczba-jest.html
          „Aby wnioski z interpretacji daty były maksymalnie prawdopodobne: 
          – Nie można interpretować tylko dowolnie wybranej pojedynczej wibracji 
           (lub tylko dowolnie wybranych dwóch/kilku wibracji), ponieważ tak zawężona interpretacja z reguły prowadzi do wniosków zawężonych/cząstkowych, czyli niepełnych/nieprecyzyjnych, bardzo wątpliwych, a najczęściej – całkowicie nieprawdziwych. 
          – Należy rozpatrywać CAŁĄ datę, z wszystkimi wibracjami i podwibracjami, zwłaszcza z uwzględnieniem przewagi/nadmiaru jednych wibracji/podwibracji i braku/niedoboru innych wibracji/podwibracji, z uwzględnieniem powiązań/zależności/sprzeczności między wibracjami/podwibracjami, z uwzględnieniem „zastępowalności” wibracji/podwibracji przy analizowaniu konkretnego tematu/problemu, itp. itd.
          Oczywiście, przy analizowaniu wpływu WSZYSTKICH wibracji/podwibracji należy posiłkować się różnymi informacjami nt. poszczególnych wibracji/podwibracji 
          (z różnych publikacji, forów, itd. + z własnego doświadczenia numerologicznego). 
          Ale jakiekolwiek informacje nt. poszczególnych wibracji/podwibracji należy przesiewać przez „gęste sito” cały czas pamiętając o CAŁEJ dacie.”

Virtue00, napisałaś: „Ja nie chce go zdominowac, ale tez nie pozwole, by ktokolwiek mnie zdominowal - jestem typem czlowieka dazacym do rownowagi.”
          Virtue00, w wielu sytuacjach/sprawach nasze dążenia/wybory, nasza wola, itp., itd., mogą nie zawsze się przebić...

Virtue00, napisałaś: „szesc to opieka nad partnerem, troska, zapewnianie dobrobytu, nianczenie partnera, ale - to pewnie to mialas na mysli - moze tez byc pewna manipulacja z naszej strony (...)”.
          Virtue00, w bardziej dosłownym znaczeniu traktuję „tendencje manipulacyjne”.
          Napisałaś: „Cos juz sie pomiedzy nami wydarzylo i idzie to ladnie, powoli do przodu, wiec mam kontrole nad tym, co robie/robimy. Poza tym pan 8-ka w tamtym roku zostal potwornie skrzywdzony, boi sie nieco, wiec nie narzuca ostrego tempa, przez co mamy okazje powoli sie poznac.” Nie jestem przekonana, czy to Ty masz „kontrole nad tym, co robie/robimy”, czy jednak to Pan ze swymi zdolnościami ma kontrolę nad tym, co robisz/robicie...
          Virtue00, zapytałaś: „Czy sa w naszych drogach zycia jakies wspolne elementy, ktore umozliwilyby nam zbudowanie trwalego (byc moze docelowego) zwiazku? Jesli tak, co jest tym elementem spajacym nas, ktory jestes w stanie wyczytac z liczb?”
          Virtue00, w analizie tylko Waszych daty urodzenia (wg czterech metod numerologicznych) widać „wspólne elementy”, ale widać też zagrożenia.
          Jeśli chciałabyś, bym bardziej szczegółowo ustosunkowała się do możliwości „zbudowania trwalego (byc moze docelowego) zwiazku”, to proszę podaj daty bardzo ważne emocjonalnie dla dotychczasowego budowania Waszego związku (bardzo ważne emocjonalnie dla Ciebie/Was), np. datę wspólnego zamieszkania i​/lub daty bardzo ważnych rozmów/spotkań i/lub daty bardzo osobiste (bez nazywania/opisywania tych dat), itp., itd.

Pozdrawiam
          • virtue00 Re: proszę ocenić partnera 20.01.17, 17:59
            Bardzo dziekuje za podeslanie artykulu, pani Tereso - na pewno go przeczytam.

Przepraszam, troche zle sie wyrazilam; To, ze rozwija sie to w takim tempie (ktore osobiscie mi odpowiada) i ze pan 8-ka nie jest zbyt narzucajacy sie nie jest wynikiem tylko tego, ze sie nieco boi, bo zostal skrzywdzony... bo ja tez jestem po ciezkim zwiazku - zreszta co nagle to po diable. Stopien zaangazowania sie obu stron jest podobny. Poza tym chwilowo miedzy nami jest dystans "geograficzny", dopiero na miesiacach bedziemy mieszkali w tym samym miescie, wiec na to wszystko maja tez wplyw czynniki niezalezne ani ode mnie, ani od niego.

Poznalismy sie w Wigilie, 24.12.2016, ale to doslownie bylo "Czesc, co tam?" i nic wiecej. Prawdziwe poznanie nastapilo trzy dni pozniej, 27.12.2016 - spedzilismy wtedy ze soba mnostwo czasu i byl to naprawde wspanialy dzien.

Przelomowy moment w naszej relacji/zwiazku to Noc Sylwestrowa (31.12.2016/1.01.2017 - wydaje mi sie, ze obie daty trzeba wziac pod uwage) oraz noc z 5.01.2017 na 6.01.2017 (tutaj podobnie - dwie daty).

Bede czekala na wskazowki - te dobre oraz te, ktore ochronia nas przed zagrozeniami.

Pozdrawiam serdecznie smile
            • teresa.numerolog Re: proszę ocenić partnera 21.01.17, 14:37
              Virtue00, powtórzę to, co napisałam na początku pierwszej odpowiedzi:
              <być może już niedługo sama sobie odpowiesz na większość nurtujących Ciebie pytań, bowiem być może już niedługo Wasz związek stanie przed pewnego rodzaju sprawdzianem. Prawdopodobnie już w najbliższych miesiącach, teoretycznie - między Waszymi datami urodzenia, a w realu - między Wami, może zacząć się jakaś „próba sił” - raczej nie jednorazowa/chwilowa, lecz nieco rozciągnięta w czasie. (…)>
              Virtue00, to mogłoby się zgadzać z tym, co później napisałaś: „(...) dopiero na miesiacach bedziemy mieszkali w tym samym miescie, wiec na to wszystko maja tez wplyw czynniki niezalezne ani ode mnie, ani od niego.”

Virtue00, powyższy „sprawdzian”, wynikający wyłącznie z analizy Waszych dat urodzenia, może dotyczyć i Ciebie i Pana mniej więcej w takim samym stopniu.

Z analizy Waszych dat urodzenia, w połączeniu z datami bardzo ważnymi dla Ciebie/Was emocjonalnie, mogą wynikać następne „sprawdziany”, z tym że mogą one dotyczyć w dużo większym stopniu Pana aniżeli Ciebie.
              Początkowy okres Waszej znajomości może być stosunkowo niełatwy/trudny, zwłaszcza dla Pana do ok. 2021-2022, z tym że niewykluczone, że u Pana mogą zazębiać się i/lub nawet przeważać problemy innego rodzaju (dotyczące np. kariery zawodowej i/lub innych spraw np. z przeszłości). Ale może też być tak, że Panu – bardzo dosłownie – może nie być po drodze z Waszym związkiem, że Wasz związek może Mu „przeszkadzać”, że w Waszym związku może czuć się co najmniej niekomfortowo, itp., itd., nawet z przejawami buntu przeciw wszelkim zobowiązaniom/ograniczeniom/więzom/itd. i z przejawami dążenia do wolności...
              Jednocześnie przez cały czas dobrze byłoby mieć na uwadze, że i w dacie urodzenia Pana i w większości dat bardzo ważnych dla Ciebie/Was emocjonalnie, występują wibracje manipulacyjne, w tym w połowie dat bardzo ważnych dla Ciebie/Was emocjonalnie – tendencje do manipulacji nieczystych (przy braku podobnych wibracji/tendencji manipulacyjnych w Twojej dacie urodzenia)...

Virtue00, jeśli przetrwalibyście ten trudny okres, to po nim – wg Numerologii – mogłyby być w Waszej relacji chwile normalności we dwójkę...

Virtue00, czy i w jakim stopniu, Ty, ze swoją delikatnością emocjonalną, udźwigniesz „sprawdziany” w tym początkowym okresie, zwłaszcza „sprawdziany”, i jednocześnie trudy/problemy, Pana?
              Wg Numerologii - mam obawy. W związku z tymi obawami, byś po wcześniejszym „ciężkim związku” („bo ja tez jestem po ciezkim zwiazku”), nie złapawszy niezbędnego oddechu, nie brała za wcześnie na plecy następnego ciężaru..., oraz w związku z tym, że później, po tym początkowym okresie, wg Numerologii mogłyby być w Waszej relacji chwile wytchnienia/normalności we dwójkę..., proponuję zwłaszcza ten początkowy okres, oraz zwłaszcza pod Twoim kątem + pod kątem ew. typowych i/lub nieczystych manipulacji, sprawdzić w Astrologii i (u innej Osoby) w Kartach.

Virtue00, jeśli chciałabyś, bym coś doprecyzowała, to postaram się to zrobić.

Virtue00, niezależnie (lub być może częściowo niezależnie) od Twoich obecnych spraw partnerskich – proponuję zwracać uwagę na sprawy własności swojego mieszkania (tu szerzej na ten temat: numerter.blogspot.com/2017/01/wibracja-927-wasnosc-swojego-mieszkania.html ).

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka