karolahej 14.02.06, 21:27 moj synek jest siodemka i dowiedzialam sie na tym forum ze jego zycie bedzie jedna wielka udreka i do tego w samotnosci.pocieszcie mnie przeciez musza byc jakies pozytywy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lzygan Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 14.02.06, 22:34 to że jest siódemką o niczym jeszcze nie świadczy, to tylko droga życia, z włąsnego doświadczenia wiem, że ważniejsze są wibracje samogłosek i spółgłosek, nie mówiąc już o czymś takim jak kosmogram astrologiczny, który bardziej determinuje charakter człowieka, także głowa do góry Odpowiedz Link
alekxis7 Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 14.02.06, 23:47 witam cię mamo nie moja. Też jestem numerologiczną siódemka. Pewnie do serca sobie wziełaś te negatywne cechy siódemki . Jest ich niewiele. Nie zawsze muszą sie uaktywnic. Ja tam jestem zadowolona z opisu . Mogło byc gorzej. a poczytaj o piatce numerologicznej : to dopiero charakterek. Jeszcze nie słyszałam żeby wszystkie cechy ujawniły sie u jednej osoby . Tak to prawda co pisze IZYGAN Odpowiedz Link
lzygan Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 15.02.06, 00:28 Mogło > byc gorzej. a poczytaj o piatce numerologicznej : to dopiero > charakterek. a co ty chcesz od tej piątki, ja jestem piątką z wibracją 7 spółgłosek i chyba nie jest ze mną tak najgorzej Odpowiedz Link
alekxis7 Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 15.02.06, 22:08 Witam. Nie chciałam Cię urazic. Piątka --piątce nierówna. Pan JANUSZ wie to najlepiej....Mam w swoim domu trzy PIĄTKI , i przyznam szczerze ,nie potrafię zdązyc za ich myśleniem i pomysłami na życie. Szukam tak zwanego świętego spokoju: właśnie tak bardzo potrzebnego siódemkom. Mój portret numerologiczy zawiera też siódemkę z imienia podstawowego i z cyklu życia. I czuję ich ciężar. Odpowiedz Link
janus50 Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 15.02.06, 10:25 analiza z daty urodzenia to ogólny profil, który dość rzadko realizuje się w 100%. Z moich obserwacji wynika że zaledwie 5-10% realizuje się dokładnie tak jak to wynika z daty urodzenia. Wibracje z imion i nazwiska mają ogromny wpływ na realizację drogi życia z daty urodzenia. Jeżeli chodzi o siódemkę urodzeniową to jest jej z tym dobrze bo właśnie tak się realizuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link
alekxis7 Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 15.02.06, 23:13 Dziękuję Panie JANUSZU- ja numerologiczna siódemka. Jestem bardzo zainteresowana numerologią , ale amatorsko . Zaczęłam od Pani Gladys Lobos.. Następne przewodniki to : Pana włodzimierza Zylbertala . także numerologia Pani Małgorzaty Brzozy .Ostatni poradnik to Numerologia JEAN- DANIEL FERMIER.[Ustawianie numerologiczne realizacji życiowych.] W ostatniej pozycji książkowej nie znalazłam tego co mnie fascynuje w numerologii.. Przyznam szczerze że wolę psychologiczną stronę NUMEROLOGII. Jako siódemkę interesuja mnie relacje międzyludzkie . Dlatego wolę się zabezpieczyc przed zranieniem [jak to bywa u siodemek], i wiedziec z kim mam do czynienia.. Panie JANUSZU . Moje wiadomości [ pomimo że interesuję się nnuerologią prawie trzy lata], nie są jeszcze na tyle pełne i pewne. Dlatego jezeli mogę miec iskierkę nadziei , proszę o wyjaśnienie jakie ze mnie "ziółko", jeżeli posiadam w portrecie numerologicznym: 4=11 1=33 2=9 1=8 1=5 1=7 To jest rozkładka tylko z moich wibracji imion i nazwisk. wibracja podisu 7 cele życiowe 7 droga życia 7 wibracja podpisu 9 wibracja dnia 8. pozdrawiam serdecznie i proszę o małe co nieco == chcę porównac jako samouk czy dobrze się okresliłam. : p Odpowiedz Link
alekxis7 witam Pana janusza-anka 15.02.06, 23:37 Pomyliłam jedną siódemkę .Dwa razy napisałam wibracja podpisu a to miało by przeznaczenie ==też 7. To dlatego że jeszcze jestem na etapie dokształcania się w dziedzinie NUMEROLOGII. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
janus50 Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 17.02.06, 13:35 Witaj Ja również jestem amatorem, Podajesz mi wyniki twoich obliczeń i tu się trochę gubię ponieważ nie wiem skąd je bierzesz, > 4=11 > > 1=33 > > 2=9 > > 1=8 > > 1=5 > > 1=7 co masz na myśli? wibrację podpisu oblicza się sumując składowe litery podpisu oraz dodając do drogi życia np: cały podpis 22 + droga życia 8 = wibracja podpisu 3 (przyciąga przyjaciół i pomocnych ludzi) Podaj po prostu datę urodzenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link
alekxis7 Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 17.02.06, 15:51 Witam serdecznie. Trochę niepewnie się czuję bo na FORUM duzo osób czyta pana wypowiedzi . To pewno te jedenastki wibrują w dwójkach - tak to czuję . "Szara eminencja??". Ale wyjaśniam skąd to wzięłam.. Jeżeli poprawnie przeanalizowałam sposób wykonania portretu NUMEROLOGICZNEGO to wygląda to następująco : > trzy imiona > dwa nazwiska imię pierwsze to 5 samogłosek i 11 współgłosek imię drugie to 11 samogłosek i 11 współgłosek imię trzecie to 9 samogłosek i 33 współgłoski nazwisko dziedziczne to 8 samogłosek i 7/16 współgłosek nazwisko przyjęte to 11 samogłosek i 9 współgłosek......... cele życiowe 7 -uzyskałam po dodaniu samogłosek i współgłosek. Myślisz że dobrze?? Wibracja podpisu to 9 dodając moją drogę życia ==czyli wibrację numerologiczną 7==to znowu 7/16 .. Z tego wynika przeznaczenie. Coś nie tak?? A teraz nastąpi to czego tak bardzo nie lubię... Muszę się odkryc a to dla siódemki trudne zadanie. Moja data urodzenia to 17.06. 1964. Dlatego ta druga ósemka z dnia urodzenia . Z wierzchołkami to tak trochę kiepsko u mnie. Czekam z niecierpliwoscią na swoje czarne punkty które mnie ściagają . Pozdrawiam ciepło . Odpowiedz Link
janus50 Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 18.02.06, 18:03 Witaj Przeznaczenie wylicza się z drogi życia (data urodzenia) + cele życia. Wibracja podpisu jest prosta do zmiany, wystarczy że dodasz na końcu małe "a" i już masz piekną ósemkę Trochę niepotrzebnie komplikujesz wyliczenia z imion i nazwisk moim zdaniem, bierze sie pod uwagę zawsze sumę ze wszystkich imion i nazwisk a nie brac pod uwagę pojedynczych członów, ponieważ nie ma to znaczenia. > nazwisko dziedziczne to 8 samogłosek i 7/16 > współgłosek - Odpowiedz Link
janus50 Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 18.02.06, 18:22 zapomniałem o szczycie.... aktualnie do 47 roku życia w trzecim szczycie o wibracji 4 z 13 - Wszystko jest bardzo stabilne i wolno się toczy, tworzą się fundamenty przyszłości. Szczyt wymaga pracy i nieustannej cierpliwości, pojawiają się ograniczenia. W grę może wchodzić przesadne zaangażowanie w pracę albo wręcz przeciwnie totalne lenistwo. Agresja. W tym szczycie wchodzi w wibrację 4 karmiczna 13, która powoduje porażki w swoich dążeniach. Działa tak samo jak 7 z 16 czyli karmiczna waląca się wieża co może powodować problemy w związkach. POzdrawiam Odpowiedz Link
alekxis7 Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 18.02.06, 21:34 Serdeczne dzięki. Własnie otoczenie widzi mnie jako osobę dla której nie ma barier do pokonania.A to zewnętrznie : ale wnętrze pełne jak piszesz '" rozdarcia". Rzeczy materialne interesują mnie na tyle ,, żeby nie życ w biedzie...Jezeli ktoś przedstawi swój problem materialny w wyrafinowany sposób - może liczyc że nie odejdzie z pustą ręką.. 17 z dnia urodzenia to według ś.p. pani NATASZY CZARMIŃSKIEJ [ pewna doza naiwności]. Analityczne myślenie , nadgorliwośc w wykonywaniu róznych czynności, perfekcjonizm to coś co powoduje że mało czasu poświęcam sobie. Nałogów ==brak. "nigdy nikomu nic nie zabrała-" Nieporawna optymistka szukająca i widząca dobrych ludzi... Jednak zaczyna coraz częściej odzywac się we mnie intuicja : dzięki temu zaczynam podchodzic do intencji ludzkich z dystansem. Super z tą 6 . Wielka prawda. Od dłuższego czasu wszystko kręci się wokół rodziny bliższej lub dalszej. Niesamowite . A jestem też w cyklu 6?? Romans ?? Nowy związek? Czyżby czekała mnie niesamowita transformacja? Wtedy zostanie " obalony" jedyny mój konserwatyzm związany z dogmatami kościoła. Może wreszcie znajdę prawdziwe uczucie. Osoby najbliżej ze mną związane twierdza że "jestem upierdliwa pod względem porzadku" . Coś w tym jest. To jest ta druga ciemna strona >7. Wymagania od siebie i innych. Ale zaczynam łagodniec.. Nawet spóżnianiania się nie mogę przyjąc. Właśnie nadmiar " uniesień duchowych", już od dzieciństwa powodowało że nie potrafiłam odnależc się posród ludzi którzy ciągle ustawiali sobie życie według dóbr doczesnych {pojęcie w katolicyzmie). Dziękuję za poswięcenie czasu dla mnie..anka.... ps. w poradniku >>MAGIA NUMEROLOGII<< pani Gladys Lobos == jest w taki właśnie sposób przedstawione=========== spółgłoski ==suma z wszystkich imion i nazwisk samogłoski===też suma z wszystkich imion i nazwisk .. To wszystko jest oczywiscie obliczone na podstawie < alfabetu numerologicznego> .. samogłoski dają wnętrze duszy a społgłoski ujawiają cechy zewnętrzne ===to według autorki jak nas odbiera otoczenie. Po dodaniu obydwu pozycji otrzymujemy ====cele życiowe . Tak sie rozpisałam że będzie można to uznac za zarozumiałośc. Przepraszam za ironię to tak z tej 17.. 124 to suma wszystkich wartości jakie uzyskałam . Pozdrawiam ciepło... ' Odpowiedz Link
alekxis7 Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 18.02.06, 21:43 PS. A przeznaczenie według autorki to wibracja podpisu + wibracja urodzenia . Z niedowierzaniem jeszcze raz przejrzałam ten punkt obliczania portretu . Tak jest . Mam książkę przed sobą.. Odpowiedz Link
alekxis7 Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 18.02.06, 22:13 Witam. Jeszcze proszę o trochę cierpliwosci. Na przekór numerologii ta szczegółowośc jest dla mnie ważna . Ta 6 to tak do końca mojej ziemskiej wędrówki? A jak wezmę pod uwagę tą propozycję że przetranformowac się w ósemkę ? czy będę mocniejsza ? podjęłam życiowa próbę jeszcze jako siodemka . Próbuję nie życ życiem najbliższych osób . Czas zakończyc wyzysk człowieka przez człowieka............ To moje cele życiowe które sobie wyznaczyłam przed ujawnieniem się na FORUM.. Ale dobrze jest mi w swoim duchowym rozmyslaniu. Medytuję też czasami . Serdecznie pozdrawiam . Moje odczyty z tych żrodeł co pisałam dają podobną osobowosc. A niedobry szczyt 4, to nadmiar narzuconych sobie zadań. Rozleniwic się to się zanudzę.. Dobrej nocy........... Odpowiedz Link
gwiazdeczka353 Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 22.02.06, 17:25 Panie Januszu czy dobrze pan obliczył czarne szczyty w dacie 17.06.1964? Według mnie czarne szczyty są następujące: 2, 6, 4. Pozdrawiam Odpowiedz Link
alekxis7 Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 22.02.06, 19:11 Robiąc tak zwaną piramidkę, liczby ściagające mnie{ ja tak to określam} sa takie jak zostało napisane przez '" gwiazdeczkę. PAN JANUSZ zna pewnie jeszcze inny sposób. pozdrawiam . Odpowiedz Link
janus50 Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 22.02.06, 19:18 czarne szczyty dla daty 17-6-1964 to 2 - 6 - 4, jeżeli podałem inaczej to się pomyliłem. POzdrawiam Odpowiedz Link
alekxis7 Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 22.02.06, 19:38 Panie Januszu. Nie ma sprawy. Anka. pozdrawiam. tak właśnie to odczuwam "szara eminencja". Całą energia odpływa dla najbliższych. Odpowiedz Link
karolahej Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 15.02.06, 22:57 DZiekuje za slowa wsparcia,ale sprawa wyglada jeszcze czarniej bo z wibracji samoglosek tez wyszla sidemka i z imienia i nazwiska,malo tego siudemka urodzeniowa jest z 16 a jak przeczytalam jest to liczba karmiczna czyli nic fajnego.musze wyluzowac .ale dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link
alekxis7 Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 15.02.06, 23:27 proszę przeczytac co ja mam w numerologii za cyfry . Owszem nie spełnienie w związku jest . Ale zawsze mówię sobie ze mogło byc gorzej. Ale mimo tylu siódemek nie wpadłam w żadne nałogi.. Nie chcę się wymądrzac . Co na to Pan JANUSZ odpowie , ale nie przesądzaj z góry .. Myslę że [tak jak to miało miejsce w moim przypadku], nie zdawałam sobie przedtem sprawy i moje koleje życia szły swoim torem.. Wcale tak dramatycznie to nie wygladało. Odpowiedz Link
ab7777 Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 19.02.06, 23:11 Oj nie przesadzaj i nie zachowuj się jak infatylna dziewczynka,jesteś w końcu matką,moja też powinna się zalamać bo jestem 7-tką?!,jestem normalnym człowiekiem beż żadnych nalogów czy jakiś szczególnych problemów w kontaktach międzyludzkich,lubię samotność i interesuję się różnymi paranormalnymi zjawiskami ale to nie oznacza od razu ,że jestem jakimś odszczepieńcem.Numerologia to bardzo pożyteczna nauka ale nie można tez bezkrytycznie się nią kierować ,na nasze życie ma wpływ wiele czynników takich jak rodzina,środowisko ,genetyka itd.na świecie żyje mnóstwo siódemek sama mam zresztą wielu znajomych wśród nich i często sa to radośni ,otoczeni przyjaciołmi i rodzina ludzie tylko może o trochę bardziej rozwiniętej intuicji i większej ciekawości świata,przynajmniej nie mają dyktatorskich zapędów i nie usiłuja wszystkimi rządzić na około.Tak że, więcej zdrowego dystansu do siebie i świata. Odpowiedz Link
lzygan Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 22.02.06, 16:35 to do wszystkich, którzy zaczynają biadolić na ich cyfry czy liczby, zanim to zrobicie, popatrzcie najpierw na swój astrologiczny horoskop, nie powinno się rozpatrywać portretu numerologicznego w oderwaniu od horoskopu, to horoskop pokazuje nam, to co najbardziej oddziaływuje na nas w naszym ziemskim życiu, żadna siódemka nie popadnie w nałogi, jeśli nie będzie miała do tego skłonności w horoskopie, nie mówiąc już o tym, że badanie tendencji popadnięcia w nałóg właśnie w numerologii można sobie darować, to jest - można powiedzieć zbyt przyziemna cecha, najpierw numerologia, a potem zaraz weryfikacja tego przez astrologię, inaczej się nie da Odpowiedz Link
alekxis7 Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 22.02.06, 19:18 Myślę że tu nie ma nic z "biadolenia". To jest tylko wymiana swoich spostrzeń z dziedziny NUMEROLOGII. A ASTROLOGIA to wyższa "szkoła jazdy". Mnie w ezoteryce interesuje magia liczb. Odpowiedz Link
lzygan Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 22.02.06, 19:31 jak ktoś pisze, że się okropnie podłamał, to mi to podchodzi pod biadolenie, a co do astrologii, to nie jest to żadna "wyższa szkoła jazdy", nie jest ona na pewno trudniejsza od numerologii, a raczej łatwiejsza, o czym może świadczyć ilość wydawanych podręczników i ruch na forach internetowych Odpowiedz Link
alekxis7 Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 22.02.06, 20:07 Próbowałam zaglądając także na forum Astrologiczne, zrozumiec co to są : koniunkcje , sekstyle , merkury w opozycji, itp itd. Przyznam szczerze czuję jedno; otaczający mnie wszechświat w którym jestem maleńką mikroczasteczką która sie gdzieś zawieruszyła. Jeśli wiem że mojemu znakowi zodiaku patronuje Merkury -to już coś wiadomo?? a jeszcze do tego data urodzenia? Rozumiem że to niewiele . pozdrawiam. Odpowiedz Link
alekxis7 Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 22.02.06, 20:11 A Merkury to prawdopodobnie patron złodziei? Odpowiedz Link
lzygan Re: okropnie sie zalamalam czytajac o siódemkach 22.02.06, 20:34 akurat zaglądając na forum niewiele się dowiesz, a przynajmniej nie nauczysz się podstaw, tam rzeczywiście jest wyższa szkoła jazdy, chociaż swego czasu były omawiane pozycje planet w znakach, żeby dobrze poznać astrologię trzeba zacząć od jakiegoś sensownego podręcznika, potem przy okazji można zacząć korzystać z forum, nawet zadając pytania, w astrologii potrzebna jest godzina i data urodzenia, a także miejsce, co nie oznacza, że jest to nie wiadomo jak skomplikowane)))))))) w sumie i w astrologii i w numerologii najlepiej jest korzystać z programów, które po wpisaniu danych same wyświetlą to, o co nam chodzi, nie chce mi się tutaj wchodzić na pola astrologiczne, jesli miałabyś jakieś pytania, to napisz do mnie na priv pozdrawiam Odpowiedz Link